Medi Ambient i Platges
Horari d'atenció al públic: 9.30 a 14 hores

Carrer del Doctor Jaume Pi i Sunyer, 13   "casa Romanyach"
Telèf.:  972 25 24 00  Extensió 607

Servei de control de plagues

L'Ajuntament de Roses realitza el control integral de plagues amb diversos tractaments específics contra determinades espècies animals, que per la seva intensitat, perillositat o grau de molèstia als veïns, es consideren plagues urbanes. Aquest tractaments es centren en el casc urbà de Roses i les urbanitzacions, tant en les vies i espais de titularitat pública com en el conjunt dels edificis i instal·lacions municipals. 

 
El servei, de competència municipal, està prestat des de l'1 de novembre de 2018, per l'empresa Anema Plagues S.L., com a adjudicatari del contracte. Aquest servei comprèn actuacions per la lluita correctiva i preventiva contra rosegadors (rates i ratolins), insectes (paneroles, puces, escarabats, paparres, tèrmits, peixets de plata, etc), aus urbanes (coloms, gavians i gavines, etc) i tractaments específics en determinats edificis (nebulització ambiental i polvorització preventiva per combatre fongs, virus i bacteris. 
 
Les actuacions a executar aniran encaminades a eradicar, minimitzar o evitar la presència de plagues. Principalment, son: 
 
1. Servei preventiu de desratització. 
2. Servei preventiu de desinsectació i desinfecció
3. Servei preventiu i correctiu de lluita contra les aus urbanes.
4. Servei de xoc en resposta a queixes i/o a incidències 
 
El cost servei està finançat parcialment per Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona. 

 

Accions del document