Via pública i serveis urbans
Horari d'atenció al públic: 9.30 a 14 hores

Carrer del Doctor Jaume Pi i Sunyer, 13   "casa Romanyach"
Telèf.:  972 25 24 000  Extensió 619

RECOLLIDA DOMÈSTICA

TRIEM MÉS RECILEM MILLOR

La recollida domèstica de residus a Roses funciona amb 5 contenidors de fraccions diferenciades (orgànica, envasos, paper cartró, vidre i resta). També disposem de recollides especifiques de restes vegetals i de mobles i trastos vells i de servei de deixalleria municipal per la resta de residus.
El nostre objectiu és recuperar tots els materials reciclables i reduir al màxim l’ús de l’abocador.


Separar els residus als contenidors correctes és un gest senzill i alhora imprescindible per poder convertir els residus en recursos i ajudar a reduir el costos de la gestió de residus municipals.


Per què reciclar?

    -  Per estalviar costos que paguem entre totes i tots (cada tona de residus que enviem a l’abocador ens costa més de 65€)

    -  Per assolir els objectius europeus de reciclatge: 60% de recollida selectiva el 2030.

    -  Per tenir una ciutat més neta i sostenible

Descarrega't el tríptic informatiu A Roses, tot a lloc!

Sabies què?

El 90 % dels residus que generen es podrien reciclar o reutilitzar si els separem correctament? Això vol dir que al contenidor gris només hi hauríem de llançar 1 de cada 10 quilos de les nostres deixalles.


ORGÀNICA

PAPER I CARTRÓ

ENVASOS LLEUGERS

ENVASOS DE VIDRE

RESTA (RESIDUS NO RECICLABLES)

ALTRES RESIDUS


Dubtes?

En cas de tenir algun dubte sobre quin residu s’ha de dipositar a cada contenidor, recomanem consultar la pàgina web RESIDU, ON VAS?, impulsada per la Generalitat de Catalunya.

Fem un bon ús dels contenidors!

No llencis en un contenidor un residu que no hi ha d’anar. Els residus impropis perjudiquen el procés de reciclatge dels residus en separats!
Està prohibit abandonar bosses, voluminosos, runes i qualsevol tipus de residu fora dels contenidors. Aquesta acció es pot sancionar amb una multa mínima de 400 €.


 

Accions del document