La campanya "Roses Posa’t Guapa", ha destinat 173.000 € a la millora del paisatge urbà en 5 anys

La campanya impulsada des de l’any 2013 per l’Ajuntament de Roses "Roses posa’t guapa", ha atorgat fins ara subvencions per un import total de 173.535 €, destinades a la rehabilitació i millora exteriors d’immobles de la vila. Concretament, els ajuts es destinen a subvencionar les rehabilitacions i restauracions de façanes i mitgeres vistes realitzades per llogaters o propietaris, que suposin una millora del paisatge urbà i la regeneració del parc immobiliari, millorant les condicions estètiques i de seguretat dels edificis.
21/02/2018 02:21 -    

Entre els projectes subvencionats es troben intervencions relatives a façanes (pintat, restauració i rehabilitació, adequació a la normativa vigent...) o a la millora dels acabats de les parets mitgeres, que tinguin com a resultat unes millors condicions estètiques, la climatització o insonorització dels habitatges, o la seguretat dels immobles de la vila.

 

Els immobles unifamiliars que poden acollir-se als ajuts són els d’una antiguitat superior als 10 anys que es troben dins el casc antic i els eixamples de la vila, integrat comunment per un parc urbà obsolet que té una gran influència en la percepció del paisatge urbà, ja que es tracta d'edificacions amb alineació a vials que tenen un contacte directe amb l'espai públic. Pel que fa a edificis plurifamiliars, poden acollir-se a la campanya la totalitat d’immobles del municipi que reuneixin l’antiguitat i requisits marcats.

 

Inicialment, la subvenció atorgada per l’Ajuntament corresponia a un 30% del pressupost de l’obra, tot i que des de l’any 2015, aquest import s’ha incrementat passant a ser del 40%, amb un límit màxim de subvenció per finca de 6.000 €.

 

Per anualitats, el conjunt de subvencions que s’han fet efectives fins al moment han estat de 13.428 € (any 2013), 32.339 € (2014), 44.063€ (2015), 40.101€ (2016) i 43.604 € (exercici 2017), mentre que la quantia pressupostada per a aquest 2018, és de 80.000 € (inclou també el pagament de subvencions concedides en 2017 encara pendents).

 

Els resultats assolits des de l’inici de la campanya es valoren de forma molt positiva per part de l’Ajuntament, ja que amb ella s’assoleix l’objectiu marcat, consistent a estendre a l’àmbit privat les actuacions de millora urbanística del nucli de la població que es realitzen des del consistori. D’aquesta manera, la millora del paisatge urbà resulta més àmplia, harmònica i coherent, amb sector públic i privat treballant en la mateixa línia.

 

Un altre aspecte a destacar és l’ampliació de la campanya, des de l’any 2016, a la millora de les terrasses d’establiments hostalers situats a la via pública (taules i cadires, tendals, para-sols, etc.) i a la seva adequació a l’Ordenança municipal d’ocupació de via pública. En aquests casos, la subvenció també és del 40% del pressupost, amb un límit màxim de subvenció per local de 3.000 €.

 

Pel que fa a la convocatòria de subvencions corresponent a 2018, el termini de sol·licituds està obert fins al 15 de setembre d’enguany.

 

Podeu consultar tota la informació relacionada amb aquesta campanya en el següent enllaç:

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document