Salut i benestar en entorns naturals de gran bellesa, epicentres del Festival Sent la Badia d’aquesta tardor

El Festival Sent la Badia - tardor arriba a la seva tercera edició amb una programació pensada per aportar beneficis a la salut de les persones i proposar experiències transformadores a partir de les quals aprendre a viure millor. Els 4 municipis que integren la badia de Roses: L’Escala-Empúries, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries-Empuriabrava i Roses, seran durant el novembre escenari d’activitats de relaxació i sensorials, propiciats per la bellesa del seu entorn natural. Totes les activitats són gratuïtes
26/10/2021 12:06 -    

Aquest matí les regidores de Turisme Montse Mindan (Roses), Xon Hugas (Castelló d'Empúries-Empuriabrava), Marta Rodeja (L'Escala-Empúries) i Sònia Ortega (Sant Pere Pescador) han presentat el programa d’activitats que s’oferiran als quatre municipis. Locals, visitants i turistes podran gaudir cada cap de setmana del mes de novembre de dues experiències que promouen la salut integral a través del benestar físic i mental, estimulant la introspecció i la relaxació: sessió de ioga, concert meditatiu, viatge sonor, Txi-Kung, caiac contemplatiu, bany de natura, passejada conscient vora mar amb bany de tardor i winefulness.

 

El festival s’iniciarà a Castelló d'Empúries-Empuriabrava el dissabte 6 de novembre amb una sessió de Hatha Ioga, una tipologia de ioga basat en les postures corporals i el control de la respiració per ajudar a la meditació. L’endemà, el Concert meditatiu a la platja endinsarà els participants en l’escolta del so del mar, acompanyat per bols tibetans, gong i cants harmònics per propiciar una sensació profunda de benestar.

 

El 13 i 14 de novembre arribarà el torn de Sant Pere Pescador, que acollirà un Viatge Sonor, sessió de musicoteràpia receptiva durant la qual les persones participants, còmodament estirades, poden rebre els beneficis psicofísics i la relaxació profunda que la bellesa dels sons proporcionen. Diumenge 14 serà el moment d’anar a l’aigua i una sessió de Txi Kung prepararà els sentits perquè els participants de l’experiència de caiac contemplatiu s’endinsin al riu d’una manera receptiva i, acompanyats pel silenci i la carícia de les pales, prenguin consciència del paisatge exterior i interior.

 


L’Escala-Empúries prendrà el torn el 20 i 21 de novembre. El dissabte 20 a la platja del Moll grec es durà a terme un Bany de Natura, sessió de meditació envoltada dels sons del mar, la textura de la sorra, la brisa i el ritme de les onades d’aquest entorn privilegiat. Diumenge, la sessió de Músicoteràpia Holística on es combinen instruments d’origen arcaic, instruments del món i d’altres amb gran quantitat d’harmònics i vibracions que faciliten un espai de retrobament amb el nostre món interior.

 

La programació finalitzarà a Roses el darrer cap de setmana de novembre. Dissabte 27, amb un Passeig conscient vora mar amb bany de tardor: una passejada lenta i tranquil·la que focalitzarà l’atenció en cada detall del camí, idònia per rebaixar l’estrès i l’ansietat envoltats de la bellesa de la Badia de Roses i que acabarà amb un bany de tardor al mar. Diumenge 28 el Festival Sent la Badia clourà la present edició amb bon gust de paladar gràcies a la sessió de Winefulness, combinació de bany de bosc i mindfulness a la natura dirigides a potenciar els sentits de l’olfacte i el gust, per poder apreciar amb més profunditat les propietats de cada proposta de vi.

 

Totes les activitats són gratuïtes i només cal inscriure’s prèviament a través del correu o telèfon de l’Oficina de Turisme de Roses (972257331 / turisme@roses.cat). Més informació a visit.roses.cat.

PDF document icon Activitats sent la badia_nov 2021.pdf — Document PDF, 797 KB (816990 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document