Notícies

- Turisme i Promoció econòmica

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1941 elements coincideixen amb el vostre criteri

Roses celebra del 20 de març al 23 d’abril el ‘Mes de Paraules’, amb una vintena de propostes literàries

Entre el Dia Mundial de la Poesia (21 de març) i la Diada de Sant Jordi (23 d’abril), l’Ajuntament de Roses dona tot el protagonisme a la literatura i a la poesia a través de la programació del Mes de Paraules. Un total de 20 activitats que inclouen presentacions de llibres, recitals, teatre, clubs de lectura, mercat de llibres, aparadors de paraules..., se succeiran al llarg de cinc setmanes per culminar, el 23 d’abril, amb la recuperació de la tradicional Fira de Sant Jordi.

Llegir Més

Turisme de Roses assisteix a la fira Navartur 2022, que ha tancat la present edició amb més de 27.000 visitants

L’Oficina de Turisme de Roses ha participat de la 16a edició de La Feria Internacional de Turismo Reyno de Navarra, Navartur 2022 que ha tingut lloc del 25 al 27 de febrer.

Llegir Més

L’Ajuntament presenta a la ciutadania el futur de la mobilitat al Cap de Creus

L’alcalde de Roses, Joan Plana, la regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll i el regidor de Medi Ambient, Francesc Giner, van presentar a la ciutadania ahir, dijous 3 de març, el Pla de Mobilitat del PN del Cap de Creus, en el qual el consistori treballa per a la seva implementació en els propers anys. Els objectius són avançar en la regulació de l’accés motoritzat iniciat l’estiu passat amb delimitació i condicionament d’espais i sistemes electrònics intel·ligents, que permetin una relació amb el Parc Natural sostenible, que eviti les massificacions, que millora la qualitat i l’experiència del visitant i que sigui compatible amb les activitats econòmiques que s’hi desenvolupen dins el parc.

Llegir Més

Els finalistes de totes les edicions de la Ruta de les Tapes de Roses, guardonats amb un diploma

Avui s’inicia el lliurament de diplomes per a tots els establiments que han resultat finalistes en alguna de les edicions de la Ruta de les Tapes realitzades fins al moment. D’aquesta manera, es reconeix la qualitat i la creativitat dels restauradors del municipi que han estat escollits per públic i jurat com a segons i tercers classificats en les votacions a la millor tapa de cada any.

Llegir Més

Roses ofereix formacions en pedra seca a particulars i professionals

• Els cursos, impartits pel Gremi de Margers de Catalunya, aportaran els coneixements teòrics i pràctics per a la recuperació d’aquest patrimoni històric, arquitectònic i cultural • La pedra seca desenvolupa una excel·lent funció paisatgística, actua com a fixador de terra davant l’erosió, facilita la circulació de l’aigua i és refugi d’espècies de flora i fauna • La formació s’adreça a propietaris i propietàries de finques rústiques, professionals de la construcció i públic general

Llegir Més

Aposta pel paisatge de mosaic al Parc Natural i per un desenvolupament sostenible del sector primari rosinc

- L’Ajuntament oferirà assessorament i acompanyament als propietaris agrícoles per a la recuperació de cultius tradicionals com l’olivera, la vinya o les pastures, incidint alhora en una major rendibilitat dels terrenys i activitats - El paisatge de mosaic, actuació clau per actuar en la prevenció de grans incendis forestals - Potenciar el sector primari al municipi de Roses, amb un gran abast agrícola i forestal amb més de 3.000 hectàrees de terreny i amb una de les principals flotes i activitats pesqueres del sector català, és l’objectiu del pla - Es preveu l’impuls de campanyes i activitats per difondre els projectes de pesca sostenible de la flota rosinca, l’alt valor gastronòmic del peix de proximitat i els beneficis del consum de peix per a la salut

Llegir Més

Roses rep 3 MEUR dels Fons Next Generation per a 17 projectes de transició sostenible, energètica i digital

• La gestió d’accessos i el centre d’interpretació i educació del PN del Cap de Creus, amb 1,53 MEUR, són els projectes amb major dotació • Els 17 projectes s’emmarquen en 4 objectius estratègics: transició verda i sostenible, millora de l’eficiència energètica, transició digital i competitivitat

Llegir Més

La Costa Brava reprèn les competicions nàutiques internacionals i es projecta com a destinació de turisme esportiu

Avui, divendres 18 de febrer, ha tingut lloc a Palamós la presentació del vídeo promocional "Sailing and water sports in Costa Brava" i la publicació "Vela i esports nàutics a la Costa Brava", que tenen per objectiu promocionar i posicionar la marca Costa Brava i la seva oferta nàutica entre els professionals i els amants dels esports de navegació.

Llegir Més

77 establiments participaran enguany a la Ruta de les Tapes de Roses i del vi DO Empordà

La Ruta de les Tapes de Roses i del vi DO Empordà, comptarà enguany amb un total de 77 establiments rosincs participants i amb 15 cellers de la DO Empordà encarregats del maridatge de les tapes. La campanya enogastronòmica, que tindrà lloc del 25 de març al 3 d’abril, recupera així les seves dates de celebració habituals a l’inici de la primavera amb una molt bona resposta per part del sector, després de l’anul·lació i canvis soferts durant les dues darreres edicions pels efectes de la pandèmia.

Llegir Més

Obertes les inscripcions a colles per participar en les passades de Carnaval

L’Ajuntament ha obert la inscripció per a les colles que vulguin participar en les passades del Carnaval de Roses d'enguany, que se celebrarà del 25 al 28 de febrer. El termini per fer inscripcions finalitzarà el proper 14 de febrer i aquestes es poden realitzar per internet a inscripcions.roses.cat, o bé presencialment, al Servei d'Atenció al Ciutadà (plaça de Catalunya, 12), de dilluns a divendres, de 8 h a 14 h.

Llegir Més

Turisme de Roses tanca l’any 2021 amb 412 aparicions a 115 mitjans

En un segon any turístic complicat a causa de la pandèmia, la projecció turística de Roses durant 2021 va tornar a ser notòria gràcies a la promoció i a les campanyes informatives realitzades. Al llarg de l’any, la destinació va posar en valor els seus múltiples atractius turístics amb 26 notes de premsa que van generar un total de 412 aparicions (un 18% més que en 2020), en 115 mitjans de comunicació diferents (TV, ràdio, premsa escrita i mitjans en línia). El conjunt d’aquestes aparicions suposen una valoració econòmica global (el valor publicitari al qual equivaldrien), de 943.333 € (108.842 euros més que en 2021).

Llegir Més

Oberta la convocatòria per contractar 7 agents de policia per a la temporada turística a Roses

L’Ajuntament obre la convocatòria del procés selectiu per a la contractació de 7 places d'agent interí de la Policia Local per a la temporada turística 2022 i per a la creació d'una borsa de reposició d'agents, mitjançant el procediment de concurs oposició lliure. El termini de presentació de sol·licituds s’inicia demà, 5 de febrer, i finalitzarà el proper 24 de febrer.

Llegir Més

Sardines disfressades a punt de sortir de la seva llauna il·lustren el Cartell de Carnaval de Roses

Després que el Consell del Carnaval de Roses decidís aquest dimarts mantenir la celebració del Carnestoltes durant les dates previstes (del 25 al 28 de febrer), aquest migdia ha tingut lloc la presentació del cartell que posarà la imatge a la festa d’aquest 2022. L’autor del cartell és l’il·lustrador i tatuador Job Fontes, que ha dissenyat una imatge amb molt simbolisme i que reflecteix el moment actual.

Llegir Més

Turisme de Roses obre la convocatòria per a la contractació de 5 informadors per a la temporada 2022

L’Ajuntament ha obert la convocatòria del procés selectiu per a la contractació de cinc auxiliars informadors/res per a la temporada turística 2022 i per a la creació d’una borsa de treball, mitjançant un procediment de concurs oposició lliure. El termini de presentació de sol·licituds per formar part d’aquest procés selectiu s'obre avui, 3 de febrer, i finalitza el proper 22 de febrer.

Llegir Més

El Carnaval de Roses 2022 es manté del 25 al 28 de febrer

La reunió celebrada ahir al vespre pel Consell del Carnaval, integrat per l’Ajuntament de Roses i els representants de les colles del municipi, va acordar definitivament mantenir la celebració del Carnaval d’enguany en les seves dates previstes inicialment, és a dir, del 25 al 28 de febrer.

Llegir Més

Promoció Econòmica organitza nous cursos d'idiomes, informàtica, atenció a la dependència i higiene alimentària

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses organitza una nova edició de cursos durant la propera primavera, amb formacions en idiomes, higiene alimentària, atenció a la dependència i informàtica i noves tecnologies. Els aturats inscrits com a demandants d’ocupació a l’Oficina de Treball disposen de reducció en les tarifes d’inscripció, mentre que els joves de 16 a 29 anys inscrits en el Programa Garantia Juvenil, estan exempts de pagament.

Llegir Més

Obertes les inscripcions per a establiments que vulguin participar en la Ruta de les Tapes de Roses 2022

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament organitzarà entre el 25 de març i el 3 d’abril una nova edició de la Ruta de la Tapes, que enguany torna a les seves dates de realització habituals després que l'any passat tingués lloc al setembre a causa de la pandèmia. Els bars i restaurants interessats a participar poden inscriure’s fins al proper 11 de febrer a través del formulari que trobaran a la web sempreroses.cat

Llegir Més

Visit Roses puja a la sisena destinació turística catalana més seguida a Instagram

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses ha finalitzat l’any 2021 amb 17.400 seguidors en el seu perfil Visit Roses de la xarxa social Instagram, escalant així una posició respecte a l’any passat i convertint-se en la sisena destinació turística de Catalunya amb més número de seguidors. Per davant en el rànquing es troben Visit Barcelona, L’Ametlla de Mar, Tarragona, Girona i Visit Salou.

Llegir Més

Roses ofereix des d’aquest gener 8 miradors senyalitzats per gaudir d’espectaculars vistes de la Badia

Turisme de Roses inicia l’any 2022 amb el condicionament de 8 miradors situats en punts estratègics de la població que ofereixen esplèndides vistes de la Badia de Roses. Els indrets habilitats són: Puig Rom, Castrum, Puig Alt, Pic de l’Àliga, Puig del Gall, Torre de Norfeu, Carretera de Montjoi i Coll de Sant Genís.

Llegir Més

Nova edició del Curs d'Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials

El proper mes de març s’iniciarà a Roses una nova edició del Curs d’Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials. Aquesta formació és l’exigida per treballar a residències i institucions per a persones dependents i permet obtenir el certificat de professionalitat necessari per al desenvolupament d’aquesta feina. Aquesta serà la quarta edició del curs realitzada a Roses, amb resultats molt positius pel que fa a la inserció laboral assolida pels participants de les darreres edicions.

Llegir Més

Dos nous agents d’ocupació i desenvolupament a Roses per dinamitzar la gastronomia i el sector primari locals

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha atorgat una subvenció de 72.000 € a l’Ajuntament de Roses per a la contractació de dos agents d’ocupació i desenvolupament local. Un dels agents assumirà projectes de gastronomia i de foment del producte local, mentre que l’altre s’encarregarà d’accions per al desenvolupament sostenible del sector primari.

Llegir Més

El port de Roses estrena una ruta didàctica a la zona de pesca per a escolars i visitant

El port pesquer de Roses ha estat el primer port gironí en tenir un itinerari didàctic per divulgar i posar en valor l’activitat pesquera i la cultura marinera entre els escolars i els visitants. El circuit conté 10 panells informatius en quatre idiomes de la història del port, la Confraria de pescadors, els arts de pesca, la tipologia i el valor nutritiu del peix i el medi ambient.

Llegir Més

Prova pilot d’estacionament amb zona vermella al Mercat Municipal

Roses posa en funcionament a partir d’avui una prova pilot de zona vermella per a l’estacionament gratuït de vehicles amb limitació horària al carrer Doctor Ferran, a tocar del Mercat Municipal. Amb la nova regulació, l’aparcament es limita a un màxim de 30 minuts entre les 9 i les 13 h al matí i les 16 i les 20 h a la tarda, de dilluns a dissabte. Per fer ús d’aquestes places cal disposar d’un disc horari, que des d’ahir es distribueix de manera gratuïta a comerços de la zona i parades del mercat.

Llegir Més

Nova ruta de Roses a Peu: dissabte, 18 de desembre, De Roses a la Mar d’Amunt

Roses a peu, el programa de senderisme organitzat per Turisme de Roses, ofereix el proper dissabte 18 de desembre el recorregut De Roses a la Mar d’Amunt. En aquesta ocasió, les jornades de descoberta, amb acompanyament de guies oficials del PN del Cap de Creus, permetrà conèixer el paisatge, geologia i vegetació pròpies de la vessant nord del Cap de Creus, des de Roses fins a Llançà, recorrent l’ermita de Sant Onofre, masos, carrerades i construccions de pedra seca. Les inscripcions ja estan obertes.

Llegir Més

El cànon d’explotació del Port Esportiu de Roses aporta enguany 27.000 € a l’Ajuntament de Roses

Anualment des de la seva posada en marxa, Port de Roses SA abona a l’Ajuntament un cànon per l’explotació de les instal·lacions del port esportiu de Roses. Enguany, aquest percentatge significa l’aportació d’un total de 27.075,44 €, mentre que entre 2009 i 2020, el Port Esportiu ha ingressat un total de 376.872 € a les arques municipals.

Llegir Més

Nova guia de serveis per facilitar i potenciar les estades de cicloturistes a Roses

Turisme de Roses continua posicionant el municipi com a destinació ciclista i ofereix una nova eina de gran utilitat per a cicloturistes que planegin les seves estades a la població. Es tracta de la Guia de serveis Ride Roses, un catàleg que engloba tota la informació necessària sobre allotjaments amb serveis per a ciclistes, tallers de reparació, lloguer de material i agències especialitzades, perquè els amants de la bicicleta, siguin amateurs o professionals, visquin la millor experiència ciclista a Roses.

Llegir Més

Presentació de Certificat digital COVID per accedir a establiments

A partir d’avui, divendres 3 de desembre, cal ensenyar el Certificat digital COVID de la UE per accedir a: locals d’oci nocturn o espais on se celebri ball, interiors de restaurants i bars, gimnasos i residències de gent gran.

Llegir Més

33 espectacles de carrer amenitzaran el Nadal rosinc del 4 de desembre al 4 de gener

L’Ajuntament de Roses ha programat un total de 33 espectacles de carrer entre el 4 de desembre i el 4 de gener per potenciar l’activitat comercial al municipi durant la campanya de Nadal. Màgia, humor, xarangues o circ, són algunes de les propostes que oferiren les zones comercials de Roses, en horari de matí i tarda, aquest Nadal.

Llegir Més

L’edició 2021 del concurs de fotografia del Festivalet de Roses ja té guanyadora

La posta de sol captada per Elvira Font (usuària d’Instagram anomenada Tornassols), ha estat la fotografia guanyadora del concurs del Festivalet de Roses 2021 i, en conseqüència, rebrà la dotació econòmica de 500 € establerta com a premi. En la present edició, s’han presentat a concurs un total de 754 fotografies.

Llegir Més

El mercat de Roses impulsa unes jornades gastronòmiques amb tres xefs de la població

El Mercat de Roses, en el marc de celebració dels seu 35è aniversari, impulsarà durant el desembre un cicle de Jornades Gastronòmiques on la cuina de mercat i la gastronomia de la població seran protagonistes. La proposta consisteix en què clients del Mercat (prèvia inscripció) acompanyin a un cuiner rosinc en un tour pel mercat municipal, on el xef explicarà com fer una bona recepta amb productes del mercat. A continuació, el grup es dirigirà a l’Aula Gastronòmica de Roses, on el cuiner farà una demostració de com cuinar la recepta davant dels assistents.

Llegir Més