Notícies

- Ensenyament

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1027 elements coincideixen amb el vostre criteri

Roses obre les escoles a pares i mares amb tallers pràctics

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de Roses organitza enguany dins de la seva programació els anomenats Tallers de Famílies, una sèrie d’activitats adreçades a pares i mares dels escolars del municipi que tenen per objectiu incentivar la participació familiar a l’escola i crear espais de trobada que afavoreixin la convivència i el coneixement mutu entre les famílies de diferents procedències i nacionalitats.

Llegir Més

“Abans analògic, ara digital” mostra l’evolució de la fotografia a través de la Ciutadella

La sala petita de l’Espai Cultural la Ciutadella acull fins al proper 9 de maig l’exposició “Abans analògic, ara digital”, on el fotògraf Manel Casanovas mostra l’evolució del treball fotogràfic prenent com a marc l’entorn històric de la Ciutadella de Roses. L’exposició es pot visitar de dimarts a diumenge, de 10 a 18 h.

Llegir Més

Ca l’Anita- Formació i Cultura en un edifici verd

L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitana, i el representant de l’estudi Exe Arquitectura, Marc Obradó, han presentat el projecte del nou equipament municipal destinat a formació i a usos socioculturals que a partir del proper mes d’abril es construirà a l’emplaçament de l’antic estanc de la Punta de la Plaça Sant Pere (Ca l’Anita). L'edifici serà el primer equipament de tot l'estat espanyol certificat amb el segell mediambiental LEED.

Llegir Més

Sergi Belbel fusiona dansa contemporània i text en l'adaptació teatral d'El Ball d'Irène Némirovsky

Aquest divendres 19 de Març es presenta al Teatre Municipal de Roses "El ball", un text escrit per la prestigiosa novel·lista Irène Némirovsky i adaptat per Sergi Belbel on dansa contemporània i text es fusionen. Coproduït pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC), del qual Belbel n’és director, i el Centro Dramático Nacional de Madrid (CDN), el muntatge es va estrenar dins l’ultima edició del Festival Temporada Alta.

Llegir Més

Roses recobra la normalitat

Amb el restabliment del subministrament elèctric, Roses torna a la normalitat. Consulteu l'estat de serveis i principals actuacions d'avui, dimecres 10 de març.

Llegir Més

La Piscina Municipal supera els 2.000 abonats

La Piscina Municipal de Roses ha arribat aquest mes de març a la xifra de 2.000 abonats. Concretament, i a dia d’avui, són 2.002 les persones matriculades a l’equipament esportiu. D’aquesta quantitat, el 79% són veïns i veïnes de Roses i la resta, el 21%, de poblacions dels voltants, com ara Castelló d’Empúries, Cadaqués, Palau, Vilajuïga, Pau, Garriguella, Llançà...

Llegir Més

L’Oficina de Català es trasllada a la Riera Ginjolers

L’Oficina de Català de Roses ha finalitzat el seu trasllat a la nova seu ubicada a la planta baixa de l’edifici del Casal del Pescador, en el número 22 de la Riera Ginjolers. Les tasques de trasllat van tenir lloc entre dimecres i divendres de la setmana passada, de manera que des d’aquest dilluns, l’oficina imparteix les seves classes i ofereix els seus serveis des del nou emplaçament.

Llegir Més

La Ciutadella acull la mostra “L’art de la teranyina” de Carles Bros

Entre el 26 de febrer i el 25 d'abril, la Sala d’Exposicions Municipal de l’Espai Cultural la Ciutadella acull l’exposició “L’ART DE LA TERANYINA” de Carles Bros. La mostra representa mitjançant diferents tècniques d’expressió artística, sensacions, valors i experiències al voltant d’aquest sistema de pesca tan mediterrani.

Llegir Més

Els escolars de Roses visiten l’Ajuntament

Els alumnes de tercer curs de primària del CEIP Narcís Monturiol de Roses han visitat l’Ajuntament, on han estat rebuts per l’alcaldessa del municipi, Magda Casamitjana. L’activitat forma part del programa educatiu impulsat conjuntament pel consistori i els centres educatius, pensat per explicar als escolars com funciona i quines tasques desenvolupa l’administració del municipi.

Llegir Més

Curs de cuina per a professionals de la restauració a Roses

L’Àrea de Promoció Econòmica de Roses ha organitzat per al proper mes de març un curs de cuina dirigit a professionals de la restauració. L’activitat tindrà una durada de 20 hores i s’impartirà de l’1 al 12 de març de 17 a 19 h a Hotel Mediterráneo de Roses. El període d’inscripció per participar-hi finalitza el proper 25 de febrer.

Llegir Més

PER Roses ofereix nous cursos d’Oficis Nàutics i d’Atenció al Client

Dilluns 8 de febrer, l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses (PER) obre el període de pre-inscripcions per participar en els dos nous cursos que desenvoluparà a partir del proper mes de març, els quals centraran la seva atenció entorn als Oficis Nàutics, d’una banda, i a l’Atenció al públic-sector comerç, de l’altra. Les persones interessades a participar-hi poden tramitar les seves pre-inscripcions fins al 24 de febrer al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) de l'Ajuntament

Llegir Més

Les obres del nou equipament de Ca l’Anita, incloses en el FEIL 2010, generaran 31 llocs de treball

L’Ajuntament acaba d’aprovar els projectes amb què concorre a la convocatòria del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) 2010. Enguany, s’ha optat per centrar aquests ajuts en l’execució d’una inversió de gran entitat per al municipi, com és la construcció del nou equipament destinat a formació i activitats socioculturals que s’ubicarà a l’antic estanc de la Punta de la Plaça Sant Pere (conegut com Ca l’Anita). El consistori preveu que la realització d’aquestes obres donaran feina a 31 persones.

Llegir Més

Pia Bosch i Montse Palma visiten Roses

El passat divendres 29 de gener, la diputada al Congrés Montse Palma i la diputada al Parlament de Catalunya Pia Bosch van visitar l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, amb qui van mantenir una reunió de treball per tractar temes i projectes comuns que les tres administracions estan desenvolupant a Roses actualment.

Llegir Més

Els abonats de la Piscina Municipal pagaran menys als Cinemes de Roses

Gaspar Gallego, conseller delegat de la Piscina Municipal de Roses, i Jordi Danés, responsable de Cinemes Roses, han signat un acord per a la posada en marxa de la campanya promocional “Un abonament de cine”. En base a aquesta col·laboració, els abonats de l’equipament esportiu gaudiran a partir d’ara d’un preu preferencial en les seves entrades al cinema, mentre que les persones que tramitin ara la seva alta, seran obsequiades també amb una entrada gratuïta.

Llegir Més

Un taller del Pla Educatiu d’Entorn proposa la creació d’una banda de música amb material reciclat

Aquest febrer s’inicia a Roses una nova proposta del Pla Educatiu d’Entorn consistent en la creació d’una “reciclobanda”. L’activitat, adreçada a infants de primària i joves de secundària, consisteix a construir i interpretar instruments del món a partir de material reciclat, tot construint les seccions d'una orquestra de carrer (timbals, vents i cordes).

Llegir Més

Els nous vestidors del Camp d’Esports de Roses, a punt

Els vestidors del Camp d’Esports Municipal de Roses ofereixen ja el seu nou aspecte després de les obres de reestructuració que s’hi han dut a terme durant els darrers mesos. Els treballs han consistit en l’ampliació de l’edifici, el condicionament de quatre vestidors nous i la incorporació d’una zona de bar, i han tingut un cost de 356.000 € que han estat subvencionats pel Fons Estatal d’Inversió Local.

Llegir Més

Finalitza el tancament de la Pista Poliesportiva, que properament s’adequarà com a Pista Municipal Polivalent

Després de les obres de tancament de la Pista Poliesportiva Municipal ubicada a la carretera del Mas Oliva, projecte que acaba de finalitzar, l’Ajuntament de Roses prepara ja la seva adequació com a Espai Municipal Polivalent. L’objectiu és que l’edifici pugui donar acollida durant tot l’any, tant a activitats esportives, com a altres esdeveniments socials, lúdics, etc, que es realitzen a la població.

Llegir Més

Millores en l’accés de la Piscina Municipal de Roses

Aquesta setmana es porten a terme els treballs d’asfaltatge de l’aparcament de la Piscina Municipal de Roses, situada a la carretera del Mas Oliva. Amb aquesta actuació es condiciona l’espai i es millora l’accessibilitat a l’equipament, solucionant els problemes de sots, pols i les dificultats en episodis de pluges.

Llegir Més

Aprovat el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Roses

El ple extraordinari celebrat a l'Ajuntament dimarts 22 de desembre, ha aprovat provisionalment el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Roses, document que estableix les bases del disseny urbà de la Roses del futur, la transformació del sòl del municipi i el creixement de la seva població.

Llegir Més

L’Ajuntament atorga 35.000 euros a les entitats culturals i juvenils del municipi

L’Ajuntament de Roses acaba de concedir les subvencions que anualment destina a les entitats o associacions del municipi que desenvolupen activitats en matèria de cultura, festes i joventut, en reconeixement per la seva tasca i per l’interès social de les seves activitats. L’import total dels ajuts atorgats a les tretze entitats rosinques que han presentat sol·licitud en la present convocatòria ha estat de 34.800 euros.

Llegir Més

Estudiants de tres instituts de l’Alt Empordà es reuneixen en una Jornada de Filosofia a Roses

El passat divendres 11 de desembre es va celebrar al Teatre Municipal de Roses (TMR) la I Jornada de Filosofia, dirigida a alumnes de 2n de Batxillerat, amb el tema “Filosofia i llibertat”. Més de 80 estudiants dels instituts de Castelló d’Empúries i dels Instituts rosincs IES Cap Norfeu i IES Illa de Rodes van poder participar en diferents activitats al voltant de la temàtica de la present edició. La clausura de l’acte va anar a càrrec de l’alcaldessa del municipi, Magda Casamitjana.

Llegir Més

Els nens i nenes de la piscina de Roses posen color al Nadal

Dijous 10 de desembre, va tenir lloc l’acte de lliurament de premis als guanyadors de la tercera edició del concurs de dibuix de Nadal organitzat per la Piscina Municipal de Roses. La convocatòria d’aquest concurs té per objectiu escollir les dues obres de petits artistes que il·lustraran les felicitacions de Nadal de l’equipament esportiu, i fer participar els nens i nenes usuaris de l’equipament.

Llegir Més

Cent alumnes de 2n de batxillerat es troben a Roses per parlar de Filosofia

El proper divendres 11 de desembre, el TMR acollirà una Jornada de Filosofia en la qual participaran un centenar d’alumnes de segon curs de batxillerat de Roses i Castelló d’Empúries. L’activitat, emmarcada en la celebració del Dia Mundial de la Filosofia (19 de novembre, aniversari de la mort de Sòcrates), comptarà amb la participació del professor de la Universitat de Girona Joan Manuel del Pozo, i de l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana.

Llegir Més

El pressupost de Roses augmenta la dotació a les polítiques socials i a la reactivació econòmica i conté la resta d’àrees

En resposta a l’actual context de crisi econòmica, i concretament a la davallada dels ingressos municipals, Roses ha programat un pressupost contingut per a l’exercici 2010 que passa a ser de 37,9 MEUR, (un 9,76% menys que l’anterior). Tot i aquesta contenció, les àrees de Benestar Social i Promoció Econòmica s’incrementen en un 37,31% i un 25,16% respectivament, amb l’objectiu de reforçar la cohesió social i impulsar l’activitat econòmica al municipi per fer front a la crisi.

Llegir Més

L’Ajuntament apropa el Síndic de Greuges al municipi

L’Ajuntament ha aprovat un conveni de col·laboració amb el Síndic de Greuges de Catalunya, amb l’objectiu d’oferir una millor atenció als ciutadans del municipi en la defensa dels seus drets en l’àmbit local. El consistori instal·larà properament una bústia d’ús exclusiu per al síndic on es podran dipositar les queixes, que seran tramitades amb la màxima celeritat per part de les dues institucions.

Llegir Més

El TMR acollirà El Meu Primer Festival de Cinema dirigit a la mainada

El proper cap de setmana (28 i 29 de novembre) el Teatre Municipal de Roses acollirà la mostra cinematogràfica dirigida al públic infantil “El Meu Primer Festival de Cinema”, una experiència que l’associació Modiband Projectes Culturals va estrenar l’any passat a Barcelona i que enguany porta el bo i millor de la programació, de gira per diferents poblacions de Catalunya. El festival es desenvoluparà al llarg de tres sessions (dues el dissabte i una el diumenge), totes elles gratuïtes.

Llegir Més

Roses simbolitza l’encreuament de cultures i el desig de tolerància amb la instal·lació de l’obra escultòrica Far de Narcís Costa

Diumenge 15 de novembre, l’alcaldessa Magda Casamitjana i l’escultor rosinc Narcís costa van inaugurar l’escultura Far-Ziggurat, instal·lada en el mirador on conflueixen la Rambla Ginjolers i el passeig Marítim de la població. Construïda en ferro i amb una alçada de 12 metres, l’escultura ofereix a la ciutat un nou far ple de simbologia, com a guia en el camí cap a la tolerància, el diàleg i la convivència.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses establirà un conveni per apropar el Síndic de Greuges a la població

Dijous 12 de novembre, l'oficina del Síndic de Greuges es va desplaçar a Roses per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants de la localitat. A més, el síndic i altres membres del seu equip van visitar el CEIP Montserrat Vayreda, les dependències de la Policia Local i la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Rafael Ribó també es va entrevistar amb l'alcaldessa, Magda Casamitjana.

Llegir Més

L’Ajuntament fa un pas més cap a la e-administració

L'Ajuntament dóna un pas més en l’aposta per la implantació de l’administració electrònica oferint un nou servei de tramitació per internet que, gràcies a la signatura digital, permet a partir d’ara la presentació de sol·licituds i recursos on-line sense que el ciutadà hagi de desplaçar-se a les oficines municipals. La voluntat del consistori és ampliar progressivament el nombre de tràmits que es podran realitzar electrònicament, procés que culminarà amb la implantació de l’anomenada Carpeta Ciutadana.

Llegir Més

La zona esportiva de Roses es posa en forma

L’Ajuntament acaba d’adjudicar les obres per a la propera substitució del fals sostre del pavelló poliesportiu municipal. Aquesta actuació, que tindrà un cost de 76.612 euros, passa a sumar-se als projectes de renovació d’instal·lacions esportives que el consistori té en marxa actualment, com són el tancament vertical de la pista poliesportiva o l’ampliació dels vestidors del Camp d’Esports Municipal.

Llegir Més