Notícies

- Sanitat, Acció Social i Família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 814 elements coincideixen amb el vostre criteri

Roses posa en marxa la cinquena edició dels Pressupostos Participatius

L’Ajuntament posa en marxa aquest 2022 una nova convocatòria dels Pressupostos Participatius; una experiència que permetrà als veïns i veïnes decidir a quins projectes destinar 300.000€. En aquest sentit, l’equip de govern es compromet a integrar les propostes més votades per la ciutadania major de 16 anys en el pressupost municipal del 2023. Del 2 al 15 de maig es podran presentar les propostes ciutadanes al web www.tudecideixesroses.cat o a les bústies habilitades al SAC, la Biblioteca municipal Jaume Vicens Vives i l’Oficina de Turisme.

Llegir Més

La campanya ‘Els bombers i bomberes t’acompanyen a donar sang’ torna el 23 d’abril

Un any més, els bombers i bomberes de Roses col·laboren amb el Banc de Sang, participant en la campanya de donació que tindrà lloc el proper 23 d’abril. En aquesta 8a edició, la jornada recupera les activitats al carrer, ajornades per la pandèmia. La donació tindrà lloc dissabte 23 d’abril al Teatre Municipal, de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h. Es pot reservar hora a la web https://donarsang.gencat.cat/ca/bombers/.

Llegir Més

La Festa d’Homenatge a la Gent Gran de Roses torna a la plaça Frederic Rahola

La plaça Frederic Rahola tornarà a acollir, el proper dissabte 9 d’abril, la tradicional festa d’homenatge a la gent gran de Roses. Després de dos anys en què la festa es va haver de reduir a un concert al Teatre Municipal per donar compliment a les restriccions motivades per la pandèmia, l’homenatge torna enguany a recuperar el seu espai, amb una celebració que inclourà concert, acte d’homenatge, berenar i ball.

Llegir Més

El CAP de Roses disposa d'un professional dedicat al benestar emocional per millorar l’abordatge del patiment psicològic

La pandèmia de la COVID-19 ha impactat en la salut mental de la població i, per tal de mitigar-ne els seus efectes, el Departament de Salut ha creat la figura del referent de benestar emocional. A la Regió Sanitària de Girona, des del mes de novembre fins l’actualitat s’han incorporat els 24 primers professionals, que desenvolupen les seves tasques a 30 Equips d’Atenció Primària (EAP), entre ells el de Roses.

Llegir Més

El CAP de Roses prescriu "receptes de felicitat" proposades per joves, infants i gent gran

El CAP de Roses impulsa aquesta setmana, coincidint amb el Dia Internacional de la Felicitat (20 de març), la prescripció per part de la ciutadania d’activitats per potenciar el benestar emocional als mateixos veïns i veïnes. L’acció compta amb el suport del CAR Jove, el Centre Obert de Roses i la Residència Pi i Sunyer.

Llegir Més

59 persones desplaçades d’Ucraïna s’han empadronat a Roses des de l’inici del conflicte bèl·lic

Des de l’esclat del conflicte bèl·lic a Ucraïna, el passat 24 de febrer, fins el passat divendres, 19 de març, el nombre total de persones desplaçades ucraïneses que han arribat a Roses, majoritàriament dones i infants, és de 59. L’alcalde de Roses, Joan Plana Sagué, la regidora d’Acció Social, Esther Bonaterra Moltó, i el regidor d’Ensenyament, Marc Danés Zurdo, han fet avui un resum de les actuacions i mesures adoptades per fer front a la crisi humanitària ocasionada per la guerra.

Llegir Més

Llum groga per l’endometriosi

El proper dilluns 14 de març, la façana de l’Ajuntament de Roses s’il·luminarà de groc per a la visibilització de l’endometriosi. L’encesa es durà a terme a partir de les 19 i es projectarà fins a l’endemà sobre la façana de l’Ajuntament, a la plaça Catalunya.

Llegir Més

La flota de vehicles de l’Ajuntament de Roses incorpora dos nous cotxes elèctrics

L’Ajuntament de Roses ha adquirit dos nous vehicles elèctrics per als departaments d’Urbanisme i d’Acció Social. El consistori continua així avançant en l’electrificació de la flota municipal, donant compliment als compromisos del PAES (Pla d’acció per a l’energia sostenible) de Roses, dirigit a reduir les emissions de CO2 i el consum final d’energia del municipi.

Llegir Més

Reunió de coordinació i seguiment entre l’Ajuntament i Creu Roja Roses

Aquesta setmana ha tingut lloc una reunió informativa i de coordinació entre l’Ajuntament i Creu Roja Roses, on el regidor de Sanitat i Ensenyament, Marc Danés Zurdo; el president de l’entitat, Jordi Segura Soro; i la tècnica coordinadora, Clàudia de Cruz, han parlat de els accions que realitza l'entitat a la població en matèria de sanitat i ensenyament.

Llegir Més

Roses celebra el 8M- Dia Internacional de les Dones

Dins de la programació del Dia Internacional de les Dones que té lloc al llarg de tota la setmana, avui, dimarts 8M, les dones joves de Roses prenen la paraula amb diferents activitats organitzades per l’Àrea de Joventut a partir de les 17.30 h, a la plaça de les Babeques. En aquesta plaça llueix des del passat mes de desembre el mural de l’artista urbà Rice que, sota el lema ‘Ens Volem Lliures’, reivindica l’eliminació de la violència envers les dones. Els actes s’iniciaran amb el concert del grup femení Onniria, que donarà pas a continuació a la lectura de "Fragments feministes" a càrrec de joves del CAR. Tancarà la celebració una actuació de dansa urbana amb coreografia d’Ainhoa Santana.

Llegir Més

Un documental aborda el boom turístic a Roses amb perspectiva de gènere

"La vida en blanc i negre es va fer de colors. Dona, societat i canvi econòmic", és el nom del documental que l’Ajuntament de Roses projectarà el proper dissabte, 12 de març, en l’acte que tindrà lloc al Teatre Municipal. L’acte comptarà també amb la xerrada de la psicòloga Alba Alfageme i Casanova, especialitzada en processos de violència masclista i perspectiva de gènere, i amb la intervenció de Mireia Mata i Solsona, secretària d’Igualtats de la Generalitat.

Llegir Més

Roses celebra el Dia Internacional de les dones amb una extensa programació

Les àrees d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania i de Joventut de l’Ajuntament de Roses, han preparat una extensa programació d’activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dones (8 de març), amb diferents presentacions, xerrades i actuacions que s’allargaran del 4 al 12 de març.

Llegir Més

Roses coordina els ajuts i l’acolliment als refugiats ucraïnesos

Aquest matí ha tingut lloc a Roses una reunió entre Ajuntament, Creu Roja, Càritas i Rotary Club per a la coordinació de les accions d’ajut i resposta a la crisi humanitària d’Ucraïna. Al llarg de la mateixa s’han establert les vies per dirigir les aportacions de la ciutadania de la manera més eficaç possible, així com el protocol d’actuació per a l’acolliment dels refugiats que arribin al municipi.

Llegir Més

Valoració molt positiva pel baix nombre d’atencions sanitàries durant el Carnaval

Amb la finalització de les diferents passades i actes de celebració del Carnaval de Roses, l’Àrea de Sanitat de l’Ajuntament ha pogut constatar que el nombre d’atencions i incidències ateses pels serveis sanitaris del municipi han donat com a resultat la xifra més baixa dels darrers anys.

Llegir Més

Punt Lila al Carnaval de Roses contra les violències masclistes

El Carnaval de Roses tornarà a disposar per segon any d’un Punt Lila destinat a informar, sensibilitzar, prevenir i abordar actituds masclistes i comportaments sexistes durant el les activitats festives previstes a partir demà, 25 de febrer, fins al proper dilluns 28. Després de la bona experiència viscuda durant la Festa Major i el Carnaval de Roses 2020, els departaments de Festes i d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de l’Ajuntament, tornen a col·laborar conjuntament en aquest projecte de sensibilització i atenció personalitzada.

Llegir Més

Dispositiu sanitari a punt per al Carnaval

La reunió de coordinació mantinguda entre Ajuntament de Roses, CAP, Mossos d’Esquadra, Policia Local i servei d’ambulàncies, ha establert els dispositius sanitaris que estaran en servei entre divendres, 25 de febrer, i dilluns, 28 de febrer, per oferir assistència mèdica en casos de necessitat durant la celebració del Carnaval de Roses.

Llegir Més

Vacunacions amb i sense cita prèvia els dies 16 i 18 de febrer

Dimecres 16 i divendres 18 de febrer, el centre de vacunació Covid-19 situat al Mercat Municipal de Roses ofereix dues jornades de vacunació adreçades a primers dosis a persones de 12 anys o més, i dosis de record per a persones de 18 anys o més vacunades o que hagin passat la Covid-19 fa més de 5 mesos.

Llegir Més

Vacunació infantil amb cita prèvia el 16 de febrer

El proper dimecres, 16 de febrer, el centre de vacunació Covid-19 instal·lat al Mercat Municipal de Roses ofereix una jornada de vacunació infantil adreçada a infants de 5 a 11 anys.

Llegir Més

Jornades de vacunació amb i sense cita prèvia els dies 11 i 12 de febrer

El centre de vacunació Covid-19 situat al Mercat Municipal de Roses ofereix els propers dies 11 i 12 de febrer, dues jornades de vacunació amb i sense cita prèvia.

Llegir Més

Afectació Covid-19 a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 1 de febrer, 1 grup escolar, 150 alumnes i 18 mestres confinats per Covid-19. El nombre total de contagis comptabilitzats els darrers 7 dies a tota la població és de 420 casos. L’índex de risc se situa avui en els 4.352,83 punts, mentre que la taxa de reproducció és a Roses del 0,86.

Llegir Més

Dosi de record per a majors de 18 anys

Les persones de 18 anys o més ja poden administrar-se la dosi de record de la vacuna conta la Covid-19. Per demanar dia i hora cal adreçar-se a vacunacovidsalut.cat.

Llegir Més

Mesures contra la COVID-19 vigents des del 28 de gener

A partir d'avui, divendres 28 de gener, s'eliminen les limitacions d'aforament i l'ús del certificat COVID digital per accedir a determinats espais com ara bars, restaurants o gimnasos. Això no obstant, l'oci nocturn continua tancat, però les sales de concert poden obrir al 100% d'aforament i amb el públic assegut.

Llegir Més

Afectació Covid-19 a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 25 de gener, 22 grups escolars, 581 alumnes, 29 mestres i 3 treballadors de serveis de suport escolar confinats per Covid-19. El nombre total de contagis dels darrers 7 dies a la població ascendeix a 621 casos.

Llegir Més

Vacunació infantil amb cita prèvia el 4 de febrer

El proper divendres 4 de febrer el centre de vacunació Covid-19 situat al Mercat Municipal de Roses oferirà una sessió de vacunació per a infants de 5 a 11 anys amb cita prèvia, de 18 a 19 hores.

Llegir Més

Les oficines d’Acció Social de Roses es renoven per oferir un millor servei

Les oficines de l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Roses, ubicades a la Casa del Mar, han dut a terme la renovació i ampliació dels seus espais i despatxos. Amb aquesta redefinició, els diferents serveis que ofereix l’àrea compten a partir d’ara de millors condicions i confortabilitat per a l’atenció al públic.

Llegir Més

Jornades de vacunació a Roses

El centre de vacunació covid-19 de Roses ofereix 4 jornades de vacunació sense cita els dies 18, 19, 20 i 21 de gener per a primeres dosis i dosis de reforç. El dia 24 tindrà lloc la vacunació per a infants de5 a 11 anys amb cita prèvia.

Llegir Més

Dissabte 15 de gener, jornada de vacunació sense cita

Dissabte 15 de gener es durà a terme una vacunació sense cita per als residents de l’ABS de Roses.

Llegir Més

Dissabte 15 de gener, donació de sang a Roses

Aquest dissabte, 15 de gener, es realitzarà una jornada de donació de sang a Roses per fer front a l'augment de la necessitat als hospitals. Tindrà lloc al Casal d'Avis en horari de 10 a 14 i de 16 a 20.30 h. Es pot demanar hora a www.donarsang.gencat.cat.

Llegir Més

L’Aventura de ser pares ofereix a Roses pautes i recursos per a l’educació d’infants entre 3 i 12 anys

L'Àrea d'Acció Social, Igualtat de Gènere i Nova Ciutadania de Roses organitza una nova edició de ‘L’Aventura de ser pares’, un programa adreçat a les famílies amb fills escolaritzats en els cicles d’educació infantil i primària, amb l’objectiu d’oferir un espai d’informació, formació i reflexió sobre aspectes relacionats amb la cura, l'educació i la socialització dels infants. Les activitats, que són gratuïtes, s’ofereixen a tots els centres de primària del municipi.

Llegir Més

Nova edició del Curs d'Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials

El proper mes de març s’iniciarà a Roses una nova edició del Curs d’Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials. Aquesta formació és l’exigida per treballar a residències i institucions per a persones dependents i permet obtenir el certificat de professionalitat necessari per al desenvolupament d’aquesta feina. Aquesta serà la quarta edició del curs realitzada a Roses, amb resultats molt positius pel que fa a la inserció laboral assolida pels participants de les darreres edicions.

Llegir Més