Carrer de Madrid, 1
Tel: 972 152 521
promocioeconomica@roses.cat
HOSTALERIA I RESTAURACIÓ
Dilluns 15 de juny de 2020 la unitat territorial de Girona, a la qual pertany Roses, entra en fase 3 de desescalada (Ordre SND/458/2020 de 30 de maig (fase 3) modificada per l’Ordre SND/520/2020, de 12 de juny).
CONDICIONS PER L’OBERTURA AL PUBLIC DE LOCALS D’HOSTALERIA I RESTAURACIÓ EN LA FASE 3: Les NOVETATS d’aquesta fase són: - OBERTURA al públic d'establiments d'hostaleria i restauració per CONSUMIR A L’INTERIOR del LOCAL FINS AL 50% del seu aforament (en l’anterior fase només es permetia el 40% de l’aforament) - L’ocupació MÀXIMA serà de VINT persones per TAULA o agrupacions de taules - Es permet el consum a la BARRA sempre que es mantingui la separació de DOS METRES entre clients o grups de clients. - Es permet un AFORAMENT FINS el 75% de les TAULES de les TERRASSES l’aire lliure dels establiments d'HOSTALERIA I RESTAURACIÓ d'acord amb la llicència municipal de l'any anterior - REOBERTURA de locals de DISCOTEQUES i BARS D’OCI NOCTURN que no superin UN TERÇ de l’aforament. Podran obrir al públic les terrasses a l’aire lliure en les mateixes condicions que s’estableixen en la fase 3 (75% de les taules). Si el local té un espai destinat a PISTA DE BALL o similar NO es pot destinar al seu ÚS HABITUAL. S’hi podran instal·lar taules o agrupacions de taules, |
Es MANTENEN la resta REQUISITS establerts en la FASE 2 per LOCALS HOSTALERIA I RESTAURACIÓ:
- La CONSUMICIÓ DINS el LOCAL es podrà fer asseguts en TAULA o agrupacions de taules i preferentment mitjançant reserva prèvia..
- Està PERMÈS encarregar MENJAR I BEGUDA per EMPORTAR.
- Es podran oferir PRODUCTES D’AUTOSERVEI a lliure disposició de la clientela a través d'EMPLATATS INDIVIDUALS i/o MONODOSIS degudament preservades del contacte amb l'ambient SEMPRE que hi hagi PÀNTALLES DE PROTECCIÓ.
TERRASSES (IGUAL QUE FASE I,incrementant aforament fins un 75%)
- Es podran obrir el 75% de les TAULES permeses d'acord amb la llicència municipal de l'any anterior de les TERRASSES a l'aire lliure dels establiments d'HOSTALERIA I RESTAURACIÓ
- Cal garantir una separació física de mínim 2 metres entre taules o agrupacions de taules amb un màxim de 10 persones per grup.
S'entén per terrassa a l'aire lliure, aquell espai no cobert o que estan cobert només età rodejat lateralment per un màxim de 2 parets o paraments.
Es podrà incrementar la superfície destinada a la terrassa a l'aire lliure sempre que es tingui permís de l'Ajuntament i sempre que es respecti el 75% de les taules permeses i fent un increment proporcional de l'espai de vianants en el mateix tram de la via pública on s'ubiqui la terrassa.
Mesures d'higiene i prevenció en la prestació del servei a les terrasses
- Neteja i desinfecció de l'equipament, en particular de taules, cadires així com qualsevol altra superfície de contacte, entre un client i un altre.
- Cal netejar i desinfectar el local com a mínim una vegada al dia.
- Prioritzar l'ús d'estovalles d'un sol ús. Si no fos possible, no es pot utilitzar les mateixes estovalles per clients diferents. Cal buscar materials o solucions que facilitin un canvi entre serveis i el rentat mecànic amb cicles de rentat d'entre 60 i 90º
- Cal posar dispensadors de gels hidroalcohòlics amb activitat virucida autoritzats i registrats pel Ministeri de Sanitat a l'entrada del local i sempre han d'estar en condicions d'ús.
- Cal evitar l'ús de cartes d'ús comú, optant per aparells electrònics, pissares o cartells.
- Els elements auxiliars del servei, com la vaixella, cristalleria, coberteria o estovalles s'han de guarda en llocs tancats i si no fos possible, lluny de les zones de pas de clients i treballadors.
- No es poden utilitzar productes d'autoservei com dispensadors de tovallons o d'escuradents, vinagreres, olieres i altres utensilis similars, prioritzant monodosis d'un sol ús.
- No es permetrà l'ús dels serveis per part dels clients excepte en els casos estrictament necessaris. En aquest cas, caldrà netejar immediatament els sanitaris, aixetes i poms de les portes.
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local
Accions del document