Carrer de Madrid, 1
Tel: 972 152 521
promocioeconomica@roses.cat
Requisits per les activitats d'hostaleria i la restauració a partir del 4 de maig.
Us informem dels requisits establerts en l'Ordre Ministerial SND/388/20202 publicada al BOE del 3 de maig de 2020, que estableix les condicions per a l'hostaleria i restauració a partir del dilluns 4 de maig de 2020.
Les activitats d’hostaleria i restauració podran realitzar-se mitjançant serveis d’entrega a domicili o recollida de comandes pels clients en els establiments, quedant prohibit el consum en l’interior dels mateixos.
En l’entrega a domicili podran establir-se sistemes de repartiment preferents per a persones majors de 65 anys.
En la recollida en establiment, el client haurà de realitzar la comanda per telèfon o en línia,; L'establiment fixarà l’horari de recollida, que haurà de ser en un espai habilitat i senyalitzat i garantint la separació física de 2 metres o, quan això no sigui possible, amb la instal·lació de mostradors o mampares.
Els establiments només podran romandre oberts al públic durant l’horari de recollida d’encàrrecs.
Mesures de prevenció de riscos pel PERSONAL que presti serveis en establiments d'hostaleria i restauració:
Els titulars dels establiments d'hostaleria i restauració han complir amb les obligacions de prevenció de riscos establertes en la legislació vigent, tan de caràcter general com específica per prevenir el contagi del COVID19. En concret:
-
Cal que els treballadors/es tinguin equips de protecció individual adequats al nivell de risc (com a mínim MASCARETES) i tenir permanentment a la seva disposició gels hidroalcohòlics amb activitat virucida autoritzats i registrats pel Ministeri de Sanitat i/o sabons per la neteja de mans.
No es poden incorporar als seus llocs de treball dels establiments d'hostaleria i restauració els següents treballadors/es:
-
Treballadors/es que en el moment de la reobertura estiguin en aïllament domiciliari per tenir diagnòstic de COVID19 o tinguin símptomes compatibles amb el COVID19
-
Treballadors/es que, no tenint símptomes, es troben període de quarantena domiciliària per haver tingut contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticada de COVID19.
Mesures d'higiene pels CLIENTS i AFORAMENT pels establiments d'hostaleria i restauració.
-
El titular de l'activitat d'hostaleria i restauració haurà de posar a disposició del clients:
a) A l'entrada de l'establiment: gels hidroalcohòlics amb activitat virucida autoritzats i registrats pel Ministeri de Sanitat i en condicions d'ús.
B) A la sortida de l'establiment: papereres amb tapa d'accionament no manual amb bossa de deixalles.
-
A l'hora de recollir les comandes, cal reduir al màxim el temps a l'interior dels establiments per part dels clients.
-
En establiments on es pugui atendre a més d'un client alhora caldrà senyalar clarament la distància interpersonal de 2 metres entre clients amb marques al terra o balises, cartelleria i senyalització. NO es pot atendre més d'un client per treballador/a.
-
En cas que no es puguin atendre individualment a més d'un client al mateix temps, l'accés a l'establiment serà de forma individual, excepte en els casos que es tracti d'un adult acompanyat per una persona amb discapacitat, menor o major.
Accions del document