Notícies

- Turisme i Promoció econòmica

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1945 elements coincideixen amb el vostre criteri

La piscina municipal de Roses posa a disposició dels seus usuaris una pàgina web interactiva

La piscina municipal de Roses ha posat en marxa una pàgina web, www.piscinaroses.cat, en la qual es pot consultar tota la informació relacionada amb el complex esportiu. Es tracta d’una nova eina que permetrà una relació més propera i directa amb tots els abonats i usuaris de la instal·lació, ja que diposa d’un espai en el qual podran fer arribar de manera ràpida i eficaç tota mena de propostes i/o suggeriments.

Llegir Més

Primera Fira d'Época els dies 21, 22 i 23 de març a la riera Ginjolers i a la plaça Catalunya de Roses

Els propers dies 21, 22 i 23 de març d’enguany, coincidint amb les dates de Setmana Santa, es durà a terme la I Fira d’Època, on està previst que participin més de 80 parades amb productes d’artesania i d’alimentació. Aquesta fira és la tarja de presentació d’AFITER, una associació sense ànim de lucre creada per rosinques i rosincs que vol organitzar fires temàtiques a Roses

Llegir Més

Roses delega a la Diputació la recaptació dels impostos que es paguen fora del termini

L’Ajuntament de Roses ha delegat a la Xarxa Local de Tributs de la Diputació de Girona la recaptació dels impostos que no han estat pagats durant el període voluntari que determina el calendari del contribuent. Aquest organisme s’encarregarà de tramitar el seu cobrament per la via executiva, a través de requeriments i/o avisos d’embargament.

Llegir Més

Els edificis municipals i monuments de Roses es podran veure en tres dimensions al Google Earth

Els edificis municipals i monuments de Roses es podran visualitzar en tres dimensions des de qualsevol punt del món a través del Google Earth. La regidoria de Territori, Medi Ambient i Seguretat Ciutadana ha adreçat als administradors d’aquesta pàgina web els models en tres dimensions dels edificis públics i monuments, i la intenció és que gradualment tota la població es pugui visitar, a través de la xarxa, en tres dimensions.

Llegir Més

L'Ajuntament augmenta fins a un 2% la bonificació per domiciliació dels rebuts

Aquest any 2008 la bonificació per la domiciliació dels impostos municipals puja fins el 2%, amb l’objectiu de potenciar aquest sistema de pagament que permet estalviar temps i desplaçaments als contribuents i evita la possibilitat d’haver d’aplicar recàrrecs en els casos dels pagaments fora de termini.

Llegir Més

Es desencalla la situació de la zona industrial

L’Ajuntament ha aprovat la modificació del Pla Parcial del Sector Industrial, amb la qual aconsegueix desencallar la paralització del projecte viscuda durant els darrers anys. La reactivació del procés possibilita iniciar ja la redacció dels projectes de reparcel·lació i urbanització, els quals permetran la propera comercialització de parcel·les entre els industrials interessats.

Llegir Més

Conferència de Joan Armangué a Roses

L’ex-alcalde de Figueres, Joan Armangué, oferirà el proper divendres 14 de desembre, una conferència a l Teatre Municipal de Roses que portarà per títol “Nous reptes per a l’economia empordanesa”. L’acte tindrà lloc a les 20 h, i serà presentat per l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana.

Llegir Més

El fons marí del Cap de Creus, a la Ciutadella de Roses

El Museu de la Ciutadella de Roses va presentar el passat divendres 30 de novembre l’exposició “Natura Subaquàtica”, amb la qual es tancarà el cicle cultural Els Mars de Roses. La mostra, instal·lada a la Sala Polivalent de la Ciutadella, centra la seva atenció en els impressionants paisatges, espècies i singularitats del fons marí del Cap de Creus.

Llegir Més

Roses posa en marxa una línia experimental de transport urbà

A partir de l'1 de desembre, els ciutadans de Roses disposaran d’una nova línia de transport urbà que transcorrerà al llarg del nucli de la població, comunicant-lo amb les urbanitzacions del municipi que fins ara no disposaven de cap transport de connexió amb la vila. El servei funcionarà de manera experimental fins al 30 de juny de 2008.

Llegir Més

L’Àrea de Turisme de Roses s’amplia amb la reforma del primer pis de l’edifici de l’Av. de Rhode

S’han iniciat les obres de reforma de la planta pis de l’edifici on es troba ubicada l’Oficina d’Informació Turística de Roses. La incorporació d’aquest nou espai, de 200 m2 de superfície, permetrà la realització de serveis municipals complementaris, com ara reunions amb professionals del sector, organització d’actes o conferències, etc.

Llegir Més

Una estona amb l’alcaldessa

L’Ajuntament de Roses inicia la campanya “Una estona amb l’alcaldessa”, programa amb el qual es vol potenciar i difondre el coneixement que tenen els vilatans sobre el funcionament i dia a dia del govern local del municipi. L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, obrirà el seu despatx setmanalment, perquè les persones que ho desitgin puguin conèixer de primera mà el treball que es desenvolupa des de l’Ajuntament.

Llegir Més

Es pinten les construccions militars de Punta Falconera per mimetitzar-les amb l’entorn

Aquests dies s’està realitzant el pintat de les construccions militars existents a l’espai de Punta Falconera, situat dins del terme del PN del Cap de Creus. La mesura prossegueix amb les tasques de condicionament d’aquest paratge realitzades durant els darrers mesos, i té com a objectiu la integració de les edificacions amb l’entorn natural.

Llegir Més

L’Espai Z de la Biblioteca Municipal acull l’exposició de cartells de Carnaval

Entre el 5 i el 30 de novembre, l’Espai Z de la Biblioteca Jaume Vicens i Vives acull l’exposició de Cartells de Carnaval 2008, en la qual es mostren les 34 propostes presentades al concurs organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament. L'horari d’obertura al públic és de dilluns a divendres, de 16 a 20 h, i els matins dels dimarts, dijous i dissabtes, de 10 a 13.30 h.

Llegir Més

Aprovació Ordenances Fiscals 2008

L'Ajuntament de Roses va aprovar durant la celebració del ple municipal celebrat el passat dimarts 30 d'octubre, les ordenances fiscals corresponents a l’any 2008.

Llegir Més

Òscar García Martín (“Gartin”), guanyador del Concurs de Cartells de Carnaval 2008

El treball guanyador del Concurs de Cartells de Carnaval 2008 ha estat la proposta presentada per Òscar García Martín (“Gartin”). El cartell està protagonitzat per la figura d'un dimoni molt festiu, el qual es convertirà a partir d’ara en la imatge promocional del Carnaval rosinc.

Llegir Més

S’adjudiquen els treballs de tancament de l’accés a Punta Falconera

L’Ajuntament ha adjudicat per un import de 89.000 euros les obres per al tancament provisional de l’accés a Punta Falconera. Aquesta actuació, consensuada amb el PN del Cap de Creus, regularà l’entrada de tot tipus de vehicles motoritzats (cotxes, motocicletes, quads, etc) al paratge, i té com a objectiu garantir la preservació de l’entorn i la seguretat dels visitants.

Llegir Més

L’obra “Lúcid” inicia la nova temporada teatral al TMR

El proper dissabte 20 d’octubre el Teatre Municipal de Roses iniciarà la nova programació corresponent a la temporada teatral Tardor 2007- Hivern 2008, amb la representació de l’obra “Lúcid”, de l’argentí Rafael Spregelburd.

Llegir Més

Roses crearà l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local per impulsar l’economia de la vila

Entre les actuacions en què està treballant l’Àrea de Promoció i Gestió Econòmica de l’Ajuntament de Roses, es troba la propera creació d’una Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) que s’encarregarà de dinamitzar, promoure i executar polítiques i programes de promoció econòmica.

Llegir Més

Roses organitza una jornada per promoure l’economia social i solidària

Els propers 9, 10 i 11 d’octubre, l’Ajuntament de Roses organitza a la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives unes jornades sobre economia social i solidària, emmarcades en el projecte Equal TESIS.

Llegir Més

Magda Casamitjana, escollida membre del Consell de Govern de Ports de la Generalitat

Entre els nous membres del Consell de Govern de Ports en representació dels municipis de les zones portuàries catalanes, l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, ha estat escollida com a membre de la Zona Portuària Nord.

Llegir Més

El vaixell Íbero de l’Obra Social “La Caixa”, visita el Port de Roses

L’Íbero és un vaixell dotat d’equipament per a activitats de rescat, clínica, recuperació d’animals i estudi d’ecosistemes marins. Des del passat dia 1 d’octubre i fins al proper divendres 5, aquesta embarcació es troba al Port de Roses, des d’on s’ofereix participar als escolars de la població en una aula educativa de sensibilització a favor del mar.

Llegir Més

Presentació de la Monografia La Colònia Grega de Rodhe

El proper dimarts 2 d’octubre, la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Roses acollirà la presentació del llibre La Colònia Grega de Rodhe, Monografia 23 del Museu d’Arqueologia de Catalunya. L’acte tindrà lloc a les 19 h.

Llegir Més

Roses participa en les Jornades Europees del Patrimoni

Per tercer any consecutiu, el Museu de la Ciutadella de Roses participa en el programa Jornades Europees del Patrimoni, que té com a objectiu la sensibilització de la ciutadania sobre els valors del Patrimoni Històric i Cultural.

Llegir Més

Bona acollida de les visites nocturnes a la Ciutadella

Coincidint amb la finalització de les obres de condicionament d’itineraris i il·luminació del recinte monumental de la Ciutadella, la Fundació Roses Història i Natura ha posat en marxa aquest estiu un nou servei de visites nocturnes guiades. La proposta ha tingut una molt bona acollida, principalment entre els visitants d’origen francès.

Llegir Més

La Ciutadella de Roses, membre del Club de Turisme Cultural

La Fundació Roses Història i Natura ha signat un conveni amb Turisme de Catalunya per entrar a formar part de l’anomenat Club de Turisme Cultural, un programa que té per objectiu promocionar el turisme de caire cultural de forma conjunta i cohesionada amb totes les empreses, entitats i organismes vinculats.

Llegir Més

Els grans clàssics del jazz, cantats en català, al TMR

El proper diumenge 9 de setembre, Roses acollirà dins els actes de celebració de la Diada de l’11 de setembre, el concert Els grans clàssics del jazz en català, a càrrec de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i Mediterraneum Ensemble. L’acte tindrà lloc al Teatre Municipal, a les 19 h.

Llegir Més

Agenda d'activitats mensuals a Roses.

A continuació, us adjuntem l'agenda d'activitats prevista per al proper mes de setembre. Cliqueu en el document adjunt per desplegar-la

Llegir Més

L’Àrea de Turisme de Roses s’ampliarà amb la reforma del primer pis de l’edifici de l’Av. de Rhode

L’Ajuntament de Roses acaba d’adjudicar les obres consistents en la reforma de la planta pis de l’edifici on es troba ubicada l’Oficina d’Informació Turística de la població. La incorporació d’aquest nou espai permetrà la realització de serveis municipals complementaris, com ara reunions amb professionals del sector, organització d’actes o conferències, etc.

Llegir Més

Concert del grup Akutagawa Taiko Club a la Ciutadella de Roses

El proper dissabte 25 d’agost, la Ciutadella de Roses acollirà el concert del grup percussionista japonès Akutagawa Taiko, que endinsarà el públic rosinc en el coneixement d’aquest instrument ancestral, el taiko, un tambor de grans dimensions. El concert tindrà lloc a les 22 h i el preu de les entrades és de 10 €.

Llegir Més

L’Ajuntament obrirà un concurs d’idees per definir els usos del Far

Port de Barcelona ha confirmat a l’Ajuntament de Roses la possibilitat d’obtenir la concessió d’ús del far de la població, situat a la Punta de la Poncella. El consistori té la intenció de convocar properament un concurs d’idees per determinar els possibles equipaments i activitats a desenvolupar en aquest espai.

Llegir Més