Notícies

- Sanitat, Acció Social i Família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 797 elements coincideixen amb el vostre criteri

Canvis en l’ús de la mascareta

A partir del 26 de juny, i com a conseqüència de la millora dels indicadors epidemiològics i els avenços en la campanya de vacunació, es flexibilitza l’obligatorietat de la mascareta en espais públics a l’aire lliure.

Llegir Més

Novetats campanya de vacunació

Dilluns 28 de juny començarà la convocatòria de vacunació per a les persones d’entre 30 i 34 anys. Les persones nascudes entre els anys 1987 i el 1991 podran demanar dia i hora per vacunar-se a partir de dilluns a través de vacunacovidsalut.cat.

Llegir Més

Els regidors de Roses graven vídeos per respondre al jovent del municipi temàtiques i inquietuds del seu interès

Habitatge, formació, turisme, esports, medi ambient, món laboral... quins projectes actuals i quins són els reptes de futur a cadascun d’aquest àmbits, són les temàtiques que centren les intervencions que els regidors de l’equip de govern de Roses han respost a partir de la gravació de vídeos que, a partir d’avui, es difondran per les xarxes socials municipals. La iniciativa sorgeix a partir de l’aprovació del Pla Local de Joventut del municipi i del camí traçat per treballar d’una manera transversal i des de tots els àmbits en l’impuls d’oportunitats i en la millora de la vida del jovent rosinc.

Llegir Més

Principals canvis a les mesures contra la COVID-19 que entraran en vigor a partir del 21 de juny

La Generalitat de Catalunya ha anunciat les mesures que seran vigents des del 21 de juny i durant 14 dies. Aquesta vigència és revisable en funció de la situació epidemiològica, assistencial i de cobertura vacunal de la població. En aquestes mesures s’anuncia una certa flexibilització que respon a la millora en les dades de la pandèmia provocada pel SARS-CoV-2 a Catalunya. Els principals canvis respecte les anteriors resolucions afecten a:

Llegir Més

Dissabte 19 de juny, nova jornada de vacunació a Roses sense cita prèvia

Aquest dissabte, 19 de juny, la Regió Sanitària de Girona impulsa una nova Marató de Vacunació Covid-19 sense cita prèvia a Roses. La jornada es desenvoluparà de 8.30 a 19 h al punt vacunal habilitat al Mercat Cobert i està dirigida a persones de 40 a 59 (nascuts entre els anys 1962 i 1981) i majors de 69 anys (nascuts el 1951 o abans). L’ABS de Roses inclou també les poblacions de Cadaqués, Castelló d’Empúries, Palau-saverdera i Pau.

Llegir Més

Diumenge 20 de juny finalitza el termini per presentar propostes als Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Roses fa una reserva al pressupost municipal de 300.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar. Del 3 al 20 de juny es poden presentar les propostes ciutadanes a través del web www.tudecideixesroses.cat.

Llegir Més

Cap classe confinada a Roses i descens notable dels casos de Covid-19

L’actualització setmanal d’afectació per casos positius de Covid-19 a les llars d’infants, escoles, instituts i escola d’adults de Roses, dona avui un excel·lent resultat, amb cap grup-classe confinat. Pel que fa al conjunt de la població, el nombre de contagis mostra un clar descens respecte a la setmana passada, amb 11 positius comptabilitzats en els darrers 7 dies i una important baixada de l’índex de risc i de la taxa de reproducció.

Llegir Més

Contra l'abús i el matractament a les persones grans

En el marc del Dia Mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractament a les persones grans, l'Ajuntament de Roses se suma a la campanya de sensibilització #prou!

Llegir Més

La Marató de Vacunació de Roses es tanca amb 792 vacunes posades contra la covid-19

La Marató de Vacunació celebrada aquest dissabte a Roses va tancar la jornada amb 792 vacunes posades contra la covid-19. Des de les 8.30h fins a les 18h es va enregistrar una gran afluència de persones al punt de vacunació situat al Mercat Cobert.

Llegir Més

Jornada de donació de plasma a Roses

El proper dissabte, 12 de juny, el Casal d'Avis acollirà una jornada de donació de plasma. L'horari de les extraccions serà de 10 a 14 h i de i de 16 a 20 h.

Llegir Més

Oberta la vacunació per a persones nascudes entre els anys 1977 i 1981

Comença la vacunació de la franja d'edat entre els 40 i 44 anys. Les persones nascudes entre els anys 1977 i el 1981 ja poden demanar dia i hora per vacunar-se a http://vacunacovid.catsalut.gencat.cat

Llegir Més

Dissabte se celebra a Roses una Marató de Vacunació sense cita prèvia

Aquest dissabte, 12 de juny, la Regió Sanitària de Girona impulsa una Marató de Vacunació Covid-19 sense cita prèvia a Roses. La jornada es desenvoluparà de 8.30 a 18 h al punt vacunal habilitat al Mercat Cobert i està dirigit a persones d’entre 45 i 59 anys i majors de 69 anys. L’ABS de Roses inclou també les poblacions de Cadaqués, Castelló d’Empúries, Palau-savardera i Pau.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 8 de juny, cinc grups confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 9 persones. Pel que fa al conjunt de la població, el nombre de contagis mostra un ascens respecte a la setmana passada, amb 28 nous contagis comptabilitzats en els darrers 7 dies.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 4 de juny a Catalunya

El 4 de juny entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Es preveuen alguns canvis en àmbits com l’horari de restauració i cultura i l’aforament de comerç i grans esdeveniments, entre altres.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 1 de juny, tres grups confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 6 persones. Pel que fa al conjunt de la població, es redueix el nombre de contagis respecte a les setmanes anteriors, i se situa en 15 nous contagis en els darrers 7 dies.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses i resultats cribatge massiu

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 25 de maig, un únic grup confinat per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 5 persones. Pel que fa al conjunt de la població, el nombre de positius descendeix respecte a les setmanes anteriors, i se situa en 27 nous contagis en els darrers 7 dies.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 24 de maig a Catalunya

El 24 de maig entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara algunes de les restriccions tot i haver finalitzat l'estat d'alarma. No obstant això, es preveuen alguns canvis en àmbits com els horaris de restauració, el nombre màxim de persones a les trobades socials i l'aforament a cultura i comerç.

Llegir Més

Visita guiada a la Ciutadella per a majors de 65 anys

El proper dimarts, 25 de maig, tindrà lloc una visita guiada a la Ciutadella de Roses dirigida a persones majors de 65 anys. L'activitat s'iniciarà a les 10 h i per participar cal fer inscripció prèvia trucant al 972 15 29 62. L'aforament és de 20 places.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses i cribatge massiu el 19 i 20 de maig

Els centres educatius de Roses compten a data d’avui, dimarts 18 de maig, 5 grups-classes confinats per Covid-19, mentre que la població general ha comptabilitzat al llarg dels darrers 7 dies un total de 56 casos positius. Roses repetirà demà i dijous el cribatge massiu amb automostra al Teatre Municipal, per detectar possibles casos asimptomàtics i aturar la línia de contagi.

Llegir Més

Nous cribratges amb PCR d’automostra a Roses

El Departament de Salut programa la segona campanya de mostres seriades a Roses, que es desenvoluparà al llarg del dies 19 i 20 de maig. Hi poden participar les persones d’entre 16 i 60 anys, asimptomàtiques, que no hagin passat la COVID en els darrers 3 mesos i sense la pauta de vacunació completada.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 i resultat cribatge a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 11 de maig, 12 grups-classes confinats per Covid-19, mentre que la població general ha comptabilitzat al llarg dels darrers 7 dies un total de 92 casos positius, 23 d’ells detectats en el cribatge massiu que el Departament de Salut de la Generalitat va realitzar al municipi els passats 5 i 6 de maig.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 9 de maig a Catalunya

Amb la finalització de l'estat d'alarma, el proper diumenge 9 de maig finalitzen el confinament nocturn i el tancament perimetral de Catalunya. La Generalitat ha anunciat avui quines seran les restriccions vigents a partir d'aquest diumenge per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara el gruix de les restriccions tot i haver finalitzat l’estat d’alarma. No obstant això, es preveuen alguns canvis com l'horari continuat de la restauració i activitats culturals fins a les 23 h.

Llegir Més

L’Ajuntament agraeix la participació de 1305 veïns i veïnes de Roses en el cribatge massiu

L’Ajuntament de Roses fa arribar el seu agraïment a tots els veïns i veïnes de Roses que han participat en el cribatge massiu per a la detecció de casos de Covid entre persones asimptomàtiques, dut a terme a la població dimecres i dijous d’aquesta setmana. Els alts índex de casos positius comptabilitzats les darreres setmanes a la població van fer recomanable la realització d’aquestes proves per aturar els contagis.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 4 de maig, 6 grups-classes confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 23 persones.

Llegir Més

Els dies 5 i 6 de maig es realitzarà un cribatge massiu a Roses per detectar casos de Covid

El Teatre Municipal de Roses acollirà els propers dimecres i dijous, 5 i 6 de maig, entre les 9 i les 15 h (dimecres) i les 13 i 19 h (dijous), la realització d’un cribatge massiu per a la detecció de possibles casos de Covid 19 entre persones asimptomàtiques. Els alts índex de casos positius comptabilitzats les darreres setmanes a la població fan recomanable la realització d’aquesta prova per aturar els contagis.

Llegir Més

Roses lliura els certificats als 10 participants que han assolit el programa Formació en Primera Acollida

Aquest matí Esther Bonaterra, regidora d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de Roses, ha fet entrega dels Certificats d'Assistència a la Formació d’Acollida realitzada a la població durant els mesos de febrer, març i abril. Un total de 10 persones han finalitzat tot l’itinerari del curs, que dona les eines necessàries per a una més fàcil incorporació de les persones nouvingudes a la societat catalana i per a la promoció de la seva autonomia personal.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 i vacunació a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 27 d’abril, 13 grups-classes confinats per Covid-19, mentre que la població general ha comptabilitzat al llarg dels darrers 7 dies un total de 57 casos positius. Pel que fa al procés de vacunació al municipi, s’ha administrat la primera dosi a un total de 3.147 persones, mentre que 960 han rebut també la segona.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 26 d'abril a Catalunya

Dilluns 26 d'abril entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Decau el tancament comarcal i s’estableixen altres canvis a sectors com el comerç i l’esport. A continuació es detalla tota la informació de les mesures vigents a partir del 26 d'abril i fins al 3 de maig.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 20 d’abril, 5 grups-classes confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 14 persones.

Llegir Més

Roses aprova el protocol contra violències sexuals als espais d’oci públic

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la presentació del Protocol contra violències sexuals als espais d’oci de Roses, aprovat en el passat ple municipal. L’acte ha comptat amb la participació de la directora general de Joventut, Laia Girós; el primer tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, i la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Roses, Verònica Medina.

Llegir Més