Notícies

- Mobilitat, seguretat i protecció

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 971 elements coincideixen amb el vostre criteri

Diumenge 20 de juny finalitza el termini per presentar propostes als Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Roses fa una reserva al pressupost municipal de 300.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar. Del 3 al 20 de juny es poden presentar les propostes ciutadanes a través del web www.tudecideixesroses.cat.

Llegir Més

Desactivació d'una mina de la Segona Guerra Mundial

Després de la reunió de seguretat mantinguda entre Policia Local de Roses, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Capitania Marítima i Grup de Submarinisme de la MCM (Medidas contra Minas) de l’Armada (desplaçats des de Cartagena), s’acaben d’iniciar a Roses les tasques per al desplaçament de la mina detectada fa uns dies davant de l'espigó de la Riera Gijolers.

Llegir Més

Roses posa en valor el patrimoni geològic de la zona del Far

Ha finalitzat el projecte impulsat per l’Ajuntament per a l’adequació paisatgística del rocam costaner de la punta de la Poncella. Amb aquesta intervenció, es dona visibilitat i es posa en valor una zona de cisalla de gran importància, recollida en l’Inventari d’Espais d’Interès Geològic de Catalunya i reconeguda internacionalment pel seu valor per a la comprensió dels processos tectònics.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 4 de juny a Catalunya

El 4 de juny entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Es preveuen alguns canvis en àmbits com l’horari de restauració i cultura i l’aforament de comerç i grans esdeveniments, entre altres.

Llegir Més

La Policia Local de Roses reforça el servei per fer front a una temporada turística complexa

L’Ajuntament de Roses autoritzarà que els agents de la Policia Local que ho desitgin, puguin realitzar enguany un major nombre de serveis extraordinaris amb l’objectiu de reforçar les necessitats del municipi en matèria de seguretat ciutadana durant l’estiu. Concretament, l’augment d’hores de servei es destinarà a dues problemàtiques concretes, situades en dos extrems del municipi: el top manta al passeig Marítim i el col·lapse de vehicles a les cales del Cap del Creus.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 24 de maig a Catalunya

El 24 de maig entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara algunes de les restriccions tot i haver finalitzat l'estat d'alarma. No obstant això, es preveuen alguns canvis en àmbits com els horaris de restauració, el nombre màxim de persones a les trobades socials i l'aforament a cultura i comerç.

Llegir Més

L’Hotel Marítim de Roses rep un dels 10 premis estatals Re Think Hotel per la sostenibilitat del seu projecte d'ampliació

L’Hotel Marítim de Roses s’ha proclamat guanyador d’un dels 10 premis Re Think Hotel 2020, els quals reconeixen els 10 millors projectes de rehabilitació hotelera sostenible de tot l’estat espanyol. A l’acte de lliurament de guardons celebrat ahir a Madrid i presidit pel secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, van assistir el director de l’Hotel Marítim, Josep Maria Espasa, l’arquitecte del projecte premiat, Orlando de Urrutia, i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, Fèlix Llorens.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 9 de maig a Catalunya

Amb la finalització de l'estat d'alarma, el proper diumenge 9 de maig finalitzen el confinament nocturn i el tancament perimetral de Catalunya. La Generalitat ha anunciat avui quines seran les restriccions vigents a partir d'aquest diumenge per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara el gruix de les restriccions tot i haver finalitzat l’estat d’alarma. No obstant això, es preveuen alguns canvis com l'horari continuat de la restauració i activitats culturals fins a les 23 h.

Llegir Més

Aquest dissabte comença el període de pagament de zona blava a Roses

Roses inicia el proper dissabte, 1 de maig, el període d'aparcament tarifat amb zona blava a diferents espais del centre de la població, el qual s’allargarà fins al 30 de setembre

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 26 d'abril a Catalunya

Dilluns 26 d'abril entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Decau el tancament comarcal i s’estableixen altres canvis a sectors com el comerç i l’esport. A continuació es detalla tota la informació de les mesures vigents a partir del 26 d'abril i fins al 3 de maig.

Llegir Més

Roses aprova el protocol contra violències sexuals als espais d’oci públic

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la presentació del Protocol contra violències sexuals als espais d’oci de Roses, aprovat en el passat ple municipal. L’acte ha comptat amb la participació de la directora general de Joventut, Laia Girós; el primer tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, i la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Roses, Verònica Medina.

Llegir Més

Confinament comarcal a partir de divendres 9 d’abril, a les 00.00 h

A partir de demà, 9 d'abril, canvien les mesures de mobilitat per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, establint-se de nou un tancament del perímetre comarcal a Catalunya (aplicable a partir de les 00.00 h de divendres 9 d’abril, és a dir, durant la nit d’avui dijous a divendres).

Llegir Més

L’ús de mascareta és obligatori a l’aire lliure, incloses les platges, tot i que hi hagi distància de seguretat

La mascareta és obligatòria a l’aire lliure, fins i tot a la platja, tot i que hi hagi distància de seguretat, per als majors de sis anys. El BOE va publicar ahir la nova llei que entra avui en vigor i per la qual l’ús de la mascareta serà obligatòria a la via pública, en qualsevol espai tancat d’ús públic i en espais a l’aire lliure, incloses les platges, fins i tot si es compleix la distància de seguretat.

Llegir Més

El procés selectiu de la Policia Local de Roses amplia el nombre de vacants i reserva places a dones

La Junta de Govern Municipal celebrada avui a Roses ha aprovat ampliar el nombre de places ofertades en el procés per a la provisió en propietat de dues places d’agent de la Policia Local, que passen de les dues previstes inicialment a cinc. S’estableix també la reserva de dues d’aquestes vacants a dones, en compliment de les noves disposicions legals aprovades per a policies locals de Catalunya.

Llegir Més

Campanya informativa de la Policia de Roses sobre la normativa de circulació de patinets elèctrics i similars

La Policia Local inicia una campanya informativa per difondre la normativa aplicable a Roses en la circulació de vehicles de mobilitat personal (patinets elèctrics, segways,...), recollida per l’Ordenança Municipal de Circulació. Aspectes com la impossibilitat de circular per voreres, l’ús obligatori del casc, o l’edat mínima de 15 anys per fer ús d’aquests vehicles, són algunes de les normes que ja s’apliquen a la població.

Llegir Més

Treballs de repintat de la senyalització vial de diversos carrers de Roses

La secció de pintura de l’empresa municipal Rosersa realitza tasques de repintat de les senyals viàries que es deterioren amb el pas del temps, per tal de garantir una bona visibilitat de les mateixes i una circulació segura. Aquesta setmana, ha procedit a la renovació de senyalització a diversos punts de la població, tasques que s’han realitzat en horari nocturn per no incidir en el trànsit de vehicles.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 15 de març a Catalunya

A partir del proper dilluns, 15 de març, es posen en marxa algunes modificacions de les mesures per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus. Les modificacions afecten principalment a la mobilitat perquè decau el tancament comarcal – tot i que els desplaçaments fora de la comarca s’han de fer amb la bombolla de convivència-, als dies d’obertura dels comerços no essencials que podran obrir els caps de setmana, a l’obertura de les sales de joc i la represa d’activitats culturals i populars. Les noves mesures romanen vigents fins al 29 de març.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 8 de març a Catalunya

A partir del 8 de març entren en vigor algunes modificacions de les mesures especials de contenció de la COVID-19. Els canvis afecten directament els horaris de l’hostaleria, l’educació i l’esport. El nou paquet de mesures estarà vigent durant 7 dies.

Llegir Més

La majoria de mesures actuals per evitar la propagació de la Covid es mantenen fins al 7 de febrer

El gruix de les mesures actuals per frenar la propagació de la COVID-19 es mantindrà fins al 7 de març, però amb petits ajustos que entraran en vigor a partir de dilluns, 1 de març. Entre les principals novetats, els centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats podran obrir de dilluns a divendres a partir de l’1 de març seguint els requisits establerts, s'amplia al 30% d'aforament les activitats grupals en l'àmbit de l'esport en espais tancats i amb ventilació adequada i s'amplia al 50% l'aforament de les piscines.

Llegir Més

Oberta la convocatòria per contractar 7 agents de policia per a la temporada turística a Roses

L’Ajuntament de Roses obre la convocatòria del procés selectiu per a la contractació de 7 places d'agent interí de la Policia Local per a la temporada turística 2021 i per a la creació d'una borsa de reposició d'agents, mitjançant el procediment de concurs oposició lliure. El termini de presentació de sol·licituds s’inicia demà, 26 de febrer, i finalitzarà el proper 17 de març.

Llegir Més

Actualització mesures Covid19 aprovades pel Procicat

El Procicat ha anunciat aquest divendres el manteniment durant 7 dies més -del 22 al 28 de febrer inclòs-, de les mesures de prevenció vigents en l’actual context de la COVID-19 a Catalunya, amb l’excepció de l’autorització per a la represa d’activitats per infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i Educació Primària.

Llegir Més

Es restableix la circulació al carrer Tarragona mentre duri l’estudi de les restes arqueològiques trobades

A partir de demà, divendres 19 de febrer, es restablirà el trànsit del carrer Tarragona en la seva confluència amb la ronda Miquel Oliva i Prat, on s’estan realitzant les obres d’adequació de la xarxa de recollida d’aigües pluvials. L’obertura al trànsit es mantindrà mentre es realitzen els estudis arqueològics de la contraescarpa de la Ciutadella apareguda durant la realització d’aquestes obres.

Llegir Més

Accessos tallats al carrer Lluís Companys per obres

Avui dimarts i demà dimecres 10 de febrer, es mantindran tancats els accessos al carrer Lluís Companys (alçada carrer de la Mainada i plaça Pep Ventura), amb motiu de la connexió del segon tram de les obres de la xarxa de recollida de pluvials que es realitzen a la zona.

Llegir Més

Mesures per a votants i membres de meses electorals durant la jornada electoral del 14 de febrer

Consulteu tota la informació sobre les mesures i recomanacions establertes per assegurar una convocatòria electoral segura el proper diumenge, 14 de febrer.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la Covid19 aplicables a partir del proper 8 de febrer

Davant de les actuals dades epidemiològiques a Catalunya, el 8 de febrer entren en vigor algunes modificacions de les mesures especials de contenció de la COVID-19. Els canvis modifiquen alguns dels aspectes que ja recollien les resolucions generals anteriors i estaran vigents durant 14 dies.

Llegir Més

Canvis en dos col·legis electorals, mesures de seguretat i coordinació policial a Roses per al 14F

L’Ajuntament de Roses està preparant tot el dispositiu logístic i humà necessari per tal de poder desenvolupar les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer amb totes les garanties. Mesures de seguretat, assistència policial permanent i el canvi d’ubicació dels col·legis electorals de l’Ajuntament i del Casal del Pescador per altres espais de major superfície, garantiran el desenvolupament de la jornada electoral amb seguretat i el compliment de tots els protocols establerts.

Llegir Més

S’allarguen 14 dies més les mesures per intentar frenar la situació epidemiològica de Catalunya

El PROCICAT ha decidit allargar 14 dies més i, per tant, amb vigència fins dilluns 8 de febrer a les 0.00 hores, les mesures per intentar continuar frenant la situació epidemiològica que es viu a Catalunya.

Llegir Més

Nous reductors de velocitat a l’avinguda de Rhode per millorar la seguretat

La brigada municipal de l’Ajuntament de Roses està treballant en la instal·lació de reductors de velocitat al llarg de l’avinguda de Rhode. Amb aquesta actuació, es vol millorar la circulació en aquesta via i evitar que els vehicles circulin amb excés de velocitat, vetllant per la seguretat dels conductors i vianants.

Llegir Més

Port de Roses realitza tasques de reparació i manteniment a l’accés de l’edifici del GEN Roses

Avui s’han iniciat els treballs de reparació de la tarima de fusta d’accés a l’edifici del Grup d’Esports Nàutics al Port Esportiu de Roses. Se’n fa càrrec del projecte l’empresa municipal Port de Roses, que destina a aquesta millora un pressupost de 2.266 €.

Llegir Més

El Pla de Millora de Circulació de Roses continua avançant i arriba a la urbanització de Mas Mates

• El procés s’inicia amb la consulta ciutadana prèvia a l’aprovació de les actuacions a adoptar

Llegir Més