Notícies

- Turisme i Promoció econòmica

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1941 elements coincideixen amb el vostre criteri

Roses programa tres espectacles infantils setmanals durant tot l’estiu

Aquesta tarda, el grup Quina Xerinola! serà l’encarregat d’iniciar la temporada d’espectacles infantils que l’Ajuntament de Roses ha programat per a aquest estiu. La platja Nova, la platja de la Punta i la plaça Catalunya, són els escenaris triats per dur a terme aquestes activitats.

Llegir Més

Es desencalla la situació de les obres aturades a les dues rotondes de Roses

La reunió mantinguda ahir entre l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, el director territorial d’Urbanisme a Girona, Ramon Ceide, i representants de l’empresa GISA, va finalitzar amb un acord entre les parts per solucionar l’actual aturada d’obres de les dues rotondes de la C-260, en el seu pas pel nucli de la població de Roses. En ambdós casos, s’ha cercat la solució que afecti en menor mesura la vialitat i la seguretat de vilatans i visitants.

Llegir Més

El 15è Festival de Blues aplegarà a Roses 22 concerts, jam sessions, tallers, sessions de dj’s i una exposició

En la seva 15a edició, el Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses acollirà del 15 al 21 de Juliol, nombroses formacions tant nacionals com internacionals en diferents espais de la vila. Magic Slim i el seu blues elèctric serà el principal protagonista d’aquesta edició. A més, la recuperació de les sessions intimistes del “club”, els tallers de gospel i d’harmònica, i una exposició sobre la història del jazz a Girona, completaran la programació.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses programa sessions setmanals de l’Hora del Conte durant tot l’estiu

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens i Vives de Roses, continuarà oferint durant tot l’estiu una de les activitats que compten amb un major èxit de participació al llarg de l’any, l’Hora del Conte. Les sessions, que seran setmanals, es realitzaran tots els dimecres a les 18 h.

Llegir Més

A Roses, més d’un centenar d’activitats per gaudir de l’estiu

La programació d’activitats que les diferents Àrees de l’Ajuntament de Roses han programat per a aquest estiu engloben una gran quantitat d’espectacles infantils, concerts, activitats esportives i diversió per a totes les edats.

Llegir Més

L’Interbàsquet 2007 aplega més de 80 equips a Roses

Roses acull des d’ahir i fins al proper dissabte 24 de juny, la celebració de la quarta edició del torneig internacional Interbàsquet Roses 2007, que compta amb la participació d’un total de 82 equips de diferents nacionalitats. El torneig està organitzat pel Club Bàsquet Roses i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi, la Diputació de Girona i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

Llegir Més

Presentació del nou cartipàs municipal de l’Ajuntament de Roses

Aquest matí s'ha presentat a Roses la nova distribució de les Àrees Municipals que integren l'Ajuntament, així com l'equip de regidors responsables de cada àmbit.

Llegir Més

Tot a punt per a una nova edició de la Ruta de la Tramuntana

La Ruta de la Tramuntana, fidel a la seva cita, sortirà des del Club Nàutic El Balís el proper divendres 7 de juliol. Els velers hauran de remuntar la Costa Brava fins a la Badia de Roses, al llarg d’un recorregut costaner d’aproximadament 76 milles nàutiques.

Llegir Més

Salvador Garcia Arbós parlarà a Roses sobre la cuina del peix

El proper divendres 22 de juny, el periodista i escriptor gastronòmic Salvador Garcia Arbós, oferirà a Roses una conferència sobre la cuina del peix. Aquesta és una de les xerrades que complementen la mostra La pesca i el suquet de peix de Roses que es realitza a la sala polivalent de la Ciutadella de Roses fins al proper mes d’octubre.

Llegir Més

Magda Casamitjana, nova alcaldessa de Roses

Magda Casamitjana i Aguilà va ser escollida el passat dissabte, 16 de juny, alcaldessa de Roses amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, GIR, PP i ICV.

Llegir Més

Port de Roses millora el servei de prevenció de contaminació al mar

El proper dissabte 16 de juny, l’empresa municipal Port de Roses SA iniciarà la campanya estival de neteja de sòlids flotants en el litoral rosinc. L’objectiu principal de la campanya és el de preservar la qualitat de les aigües i evitar que residus sòlids flotants -com fustes, plàstics o ampolles-, arribin a les platges.

Llegir Més

Gertrudis, La Carrau, Antònia Font i Betagarri protagonitzaran el Concerts Joves d’estiu a Roses

La Junta de Govern ha aprovat la contractació dels grups Gertrudis i La Carrau per a la seva actuació en el primer Concert Jove que es realitzarà aquest estiu a la Ciutadella, el dissabte 28 de juliol. Per la seva banda, les formacions Antònia Font i Betagarri, protagonitzaran el segon dels concerts organitzat per l’Àrea de Joventut, que tindrà lloc el 18 d’agost.

Llegir Més

S’inicien els treballs de restauració de l’antiga factoria de salaó de la Ciutadella

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de restauració i conservació de les restes arqueològiques de l’antiga factoria de salaó de la Ciutadella, situada en el sector corresponent a la vila romana d’aquest recinte monumental.

Llegir Més

Ferran Adrià, primer cuiner convidat com a artista creador a la Mostra d’Art Internacional Dokumenta

Aquest matí, Carles Pàramo, alcalde en funcions de Roses, i Juli Soler, en representació d’El Bulli, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promocionar la vila de Roses amb motiu de la celebració de la mostra Dokumenta.

Llegir Més

El Port Esportiu de Roses obté la Bandera Blava i treballa per aconseguir les certificacions EMAS i ISO 14001

Per segon any consecutiu, el Port Esportiu de Roses ha estat guardonat amb la distinció de la Bandera Blava que atorga la FEEE (Fundació per a l’Educació Ambiental d’Europa) i que certifica la qualitat ambiental. Paral·lelament, Port de Roses continua treballant en el procés per a l’obtenció de les certificacions mediambientals EMAS i ISO 14001.

Llegir Més

A Roses, Suquet de Peix tot l’any

Un any més s’han iniciat a Roses les Jornades Gastronòmiques dedicades al plat per excel·lència de la cuina rosinca: el Suquet de Peix. La gran novetat d’enguany, però, radica en el fet que la campanya no tindrà lloc únicament durant el mes de juny com venia succeint fins ara, sinó que els restaurants adherits a la proposta oferiran aquest plat durant tot l’any.

Llegir Més

La pesca i el suquet centren la segona exposició del cicle Mars de Roses

El proper divendres 1 de juny tindrà lloc a la Ciutadella de Roses la inauguració de l’exposició La pesca i el suquet de peix de Roses, mostra que romandrà oberta fins al proper mes d’octubre. Aquesta és la segona exposició inclosa dins el cicle Mars de Roses que es realitza a la nova sala polivalent habilitada a les dependències del museu rosinc.

Llegir Més

S’enderroca el darrer edifici de l’àmbit de la Ciutadella

Aquest dies es realitzen els treballs d’enderroc i neteja del darrer edifici existent al marge esquerra de la Ciutadella de Roses, al costat de la Riera de la Trencada. Amb aquest enderroc finalitza el procés d’enretirada de les construccions d’aquest sector adjacent al recinte emmurellat, la qual cosa possibilitarà el condicionament d’una zona verda.

Llegir Més

Eleccions municipals 2007

Durant la jornada electoral celebrada ahir a Roses, un total de 6.250 votants (el 57,68 % del cens total) van acudir als col·legis electorals per emetre el seu vot. Consulteu els resultats de les eleccions municipals per meses i partits, així com la distribució de regidors del nou consistori.

Llegir Més

S’inicien les primeres actuacions en el Paratge Natural de Punta Falconera

L’Ajuntament de Roses, consensuadament amb el PN del Cap de Creus, acaba d’aprovar la memòria per al tancament provisional de l’accés a Punta Falconera. Aquesta actuació regularà l’entrada de tot tipus de vehicles motoritzats (cotxes, motocicletes, quads, etc) al paratge, i té com a objectiu garantir la preservació de l’entorn i la seguretat dels visitants.

Llegir Més

Roses participarà en els actes de commemoració de la Guerra del Francès

La Fundació Roses Història i Natura treballa des de fa un temps en el projecte de commemoració del setge de Roses ocorregut l’any 1808 en el marc de la guerra de la independència (1808-1814), coneguda popularment a Catalunya com la “Guerra del Francès”. La celebració estarà formada per diferents actes culturals durant l’any 2008, els quals acostaran la població als esdeveniments històrics succeïts a la badia de Roses en aquell període.

Llegir Més

La Riera Ginjolers incorpora 41 noves places d’aparcament

Serveis Municipals de Roses ROSERSA, està ultimant aquesta setmana les tasques de condicionament d’una nova àrea d’aparcament a la Riera Ginjolers, concretament en el seu tram comprés entre l’edifici de Telefònica i la Gran Via Pau Casals.

Llegir Més

El servei de socorrisme de platges renova aquest estiu l'ambulància i l'embarcació de salvament

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el conveni anual amb Creu Roja per a la prestació dels serveis de vigilància, salvament i socorrisme de les platges del municipi. Com a novetats del servei per a aquest estiu, que tindrà lloc entre el 22 de juny i el 12 de setembre, es troba la renovació tant de l’ambulància com de l’embarcació de salvament adscrites al servei

Llegir Més

Un nou pont peatonal travessarà la Riera Ginjolers per millorar la connexió entre les àrees residencials i els equipaments adjacents

L’Ajuntament ha aprovat l’avantprojecte consistent en la construcció d’una passarel·la que travessarà la Riera Ginjolers, i que donarà continuïtat als vianants des de la plaça de la Victòria Catalana fins al camí del Cementiri. Aquesta actuació permetrà connectar i facilitar l’accés d’aquests dos sectors dividits actualment pel pas de la riera, els quals resulten molt concorreguts arran de l’increment d’habitatges de primera residència i de la proximitat de diversos equipaments del municipi.

Llegir Més

Estudi econòmic per a la propera construcció d’un aparcament soterrat al front marítim de Roses

El front marítim de Roses disposarà d’un aparcament soterrat que transcorrerà al llarg de l’Av. de Rhode, entre la rambla de la Riera Ginjolers i la plaça de Sant Pere, amb una capacitat per a 380 vehicles. L’actuació, a més de dotar de noves places d’aparcament el centre de la vila, permetrà l’ampliació de voreres d’aquesta avinguda i el condicionament del passeig marítim en aquest tram.

Llegir Més

Propera restauració de l’antiga factoria de salaó de la Ciutadella de Roses

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el projecte per a la realització de les tasques de restauració i conservació de les restes arqueològiques de l’antiga factoria de salaó de la Ciutadella, situada en el sector corresponent a la vila romana d’aquest recinte monumental.

Llegir Més

Enderroc del penúltim edifici situat al costat de la Ciutadella per crear un gran parc

Aquest matí s'han iniciat els treballs d’enderroc i neteja d’un dels dos edificis que encara es mantenen al marge esquerra del recinte monumental de la Ciutadella de Roses –al costat de la Riera de la Trencada-. L’objectiu d’aquest actuació és la creació d’una gran zona verda adjacent al monument.

Llegir Més

Roses acollirà el primer dels dos concerts que Alejandro Sanz realitzarà a Catalunya

Alejandro Sanz oferirà un concert a Roses el proper 7 d’agost, dins la seva Gira mundial 2007 “El Tren de los momentos”. Aquest serà el segon dels concerts que l’artista oferirà a Espanya (el primer serà el 4 d'agost a Santiago de Compostela), després del llarg recorregut que des del passat mes de març està realitzant per les principals ciutats del continent americà.

Llegir Més

Roses presentarà el gegant Meniró durant la celebració de la Festa Megalítica

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la presentació dels actes de celebració de la Festa Megalítica, organitzada per l’Ajuntament, la Colla Gegantera, el Celler Espelt i els Amics de l’Albera i Cap de Creus. Aquesta festa, que enguany arriba a la seva onzena edició, té per objectiu la recuperació i difusió de l’important patrimoni megalític existent al municipi.

Llegir Més

Diàlegs amb el mar, una aproximació íntima i personal a la pesca rosinca

El proper dissabte 21 d’abril, el Teatre Municipal de Roses acollirà l’acte de presentació del llibre Diàlegs amb el mar, editat conjuntament per l’Ajuntament de Roses i la Diputació de Girona. El treball és obra de la fotògrafa Maria Velasco, que en aquesta ocasió ha centrat la seva atenció entorn al món de la pesca. Els textos són de l’escriptor Sebastià Roig.

Llegir Més