Serveis Socials
Horari d'atenció al públic: de 9.30 a 14 h

C. de Tarragona, núm. 83 (Casa del Mar)

correu electrònic: acciosocial@roses.cat - Tel. 972 15 29 26 

PROGRAMA "L'AVENTURA DE SER PARES"

 

 L'aventura de ser pares

 

 PROGRAMA L'AVENTURA DE SER PARES 

 

 La criança i l'educació dels fills depenen dels models de criança i educació familiar adoptats, models que són molts i molt diversos (determinats per diferents valors culturals i socials, per l'herència de generacions anteriors i per l'adopció de nous models de les generacions actuals). El programa "l'aventura de ser pares" es basa en un model de criança i educació dels fills basada en l'interès superior dels nens/es, l'afecte, el suport, la comunicació, l'acompanyament i la implicació en la vida quotidiana dels fills. Un model de criança i educació respectuosos i responsables que també potencien la capacitat d'autoconeixement de les mares i pares. 

 

QUÈ OFERIM? 

 Un espai de trobada de mares i pares on poder compartir, reflexionar i generar nous coneixements sobre l'educació dels vostres fills/es, acompanyats per professionals experts en dinàmiques familiars, que us donaran eines per a la criança positiva i respectuosa. 

Un espai creat perquè compartiu les vostres inquietuds amb altres mares i pares com vosaltres, on escoltareu altres opcions i alternatives i podreu decidir lliurement la millor opció per a la vostra família i situació. 

El programa consisteix en 12 sessions d'entre una hora i mitja i dues hores. I, en dues d'aquestes sessions, es comptarà amb la participació dels vostres fills/es.  

 

COM ENS ORGANITZEM? 

És un programa adreçat a mares i pares amb fills/es amb edats compreses entre els 3 i 12 anys.

Es fa un grup de mares i pares a cada escola del municipi.

Els grups s'organitzaran en funció de l'edat dels fills: educació infantil i primària. I, en aquest últim es poden fer subgrups: cicle inicial (6 a 8 anys), cicle mitjà (8 a 10 anys) i cicle superior (10 a 12 anys).    

 

CONTINGUT DEL PROGRAMA  

 1. Presentació del programa. El nostre rol com a mares i pares, oportunitats i dificultats.

 2. L'autoestima i l'assertivitat en les mares i els pares.

 3. L'autoestima dels fills/es. Necessitat d'atenció, respecte, afecte i reconeixement.

 4. Parlar amb els fills perquè ens escoltin.

 5. L'expressió i la gestió de les emocions.

 6. Sessió amb fills: les emocions i la comunicació.

 7. Conflictes.

 8. Temps lliure i oci en família. Ús responsable de pantalles.

 9. Normes i límits.

10. Sessió amb fills: l'organització i les responsabilitats familiars.

11. Monogràfic sobre un tema escollit per les famílies d'entre diverses propostes.

12. Avaluació del programa. 

 

PER QUÈ PARTICIPAR EN AQUEST PROGRAMA? 

  • Perquè és normal que ens sorgeixin dubtes sobre com estem educant els nostres fills/es, si h estem fent bé o si hauríem de canviar alguna cosa. Perquè encara que volem oferir-los el millor, ningú neix sabent com educar i acompanyar als fills/es. 
  • Perquè el que es faci durant la infància afecta al seu benestar i desenvolupament cognitiu, emocional i social. La criança dels fills i el desenvolupament infantil van de la mà.  
  • Perquè quant més preparats estem les persones responsables de les seves atencions i educació, més segurs ens sentirem i més satisfactòria serà la nostra tasca.  

 

Fem de la família, el millor lloc per créixer!

 

Descarrega el Díptic del programa

Accions del document