Promoció Econòmica
Horari d'atenció al públic: 9.30 a 14 hores

Carrer de Madrid, 1
Tel: 972 152 521
promocioeconomica@roses.cat

Implantació d'ancoratges ecològics per embarcacions turístiques en l'àmbit marí de la destinació

Número de l’actuació: 1

Eix programàtic: Transició verda i sostenible

Descripció:
A l’àmbit marí trobem les praderes de posidònia, que són una espècie protegida que té una elevada capacitat de fixació del CO2 atmosfèric. Una de les externalitats negatives de la indústroia turística de l’entorn de Roses i el Cap de Creus és l’afectació de les praderes de posidònia degut als anclatges que utilitzen les embarcacions recreatives. Aquesta actuació afecta a les platges de Cala Jóncols, Cala Pelosa, Cala Calitjàs, Cala Montjoi, Cala Rostella, Cala Murtra, Almadrava i Canyelles Petites. L’actuació implica:

1. La retirada de los anclatges existents a les diferents platges del municipi. Retirada d’un total de 83 anclatges de fondeig i d’altres 20 residus que afecten a la posidònia.
2. Instal·lació d’anclatges ecològics, un total de 61 repartits entre les diferents platges, que responen a perfils de deferents eslores.

Objectius:
Conservació dels hàbitats marins protegits (posidònia)  i millora dels productes turístics marins sostenibles vinculats a les embarcacions d'oci; permetent posicionar turísticament Roses com a destinació respetuosa amb l'entorn marí.

Pressupost previst: 220.000 € (inicial) - pressupost modificat: 172.416,84€

Anualitat d'execució: 2023-2024

Estat d’execució: iniciat

Logos Next Generation

 Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia - Financiado por la Unión Europea - NextGenerationEU

Accions del document