Notícies

- Sanitat, Acció Social i Família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 815 elements coincideixen amb el vostre criteri

A Roses... ens mullem per l’esclerosi múltiple

Un estiu més, arriba MULLA’T PER L’ESCLEROSI MÚLTIPLE, una campanya de sensibilització social i de natació solidària amb les persones que tenen esclerosi múltiple (EM).

Llegir Més

Episodi de pluges: consells per prevenir l'aparició de mosquit tigre

Les previsions meteorològiques per les properes hores pronostiquen pluges abundants a bona part del territori. És el moment d'aplicar mesures preventives per evitar que es produeixi una eclosió de mosquit tigre en els dies vinents.

Llegir Més

El servei de salvament i socorrisme de platges a Roses s’allarga i estarà operatiu a partir del 10 de juny

Les platges de Roses amplien aquesta temporada el servei de salvament i socorrisme amb un mes de vigilància addicional. L’actuació respon a la voluntat municipal de donar resposta a l’ampliació de la temporada de bany experimentada durant els darrers anys i de vetllar per la seguretat de banyistes i usuaris de les platges. El servei s’iniciarà el proper 10 de juny i estarà operatiu fins al 26 de setembre. L'horari serà, del 10 al 23 de juny i del 12 al 26 de setembre, de 10.30 a 17.30 h, mentre que entre el 24 de juny i l'11 de setembre, serà de 10 a 19 h.

Llegir Més

Roses caminarà el 14 de juny contra el Maltractament de les Persones Grans

El 14 de juny, vigília del Dia Mundial Contra el Maltractament de les Persones Grans (15 de juny), es realitzarà la Primera Caminada pels Drets de les Persones Grans de Roses. L’activitat, on es preveu que participin més de 800 persones, consistirà en la realització d’un recorregut circular de 3 km, amb una classe prèvia d’escalfament. Participen en aquesta iniciativa diferents entitats socials del municipi, centres educatius, la residència Dr. Pi i Sunyer, el CAP, els dos casals de gent gran, la Taula Comarcal de Maltractaments del CCAE i l’Àrea de Gent Gran de l’Ajuntament de Roses.

Llegir Més

La ciutadania té el paper més important en la lluita contra el mosquit tigre

L’Ajuntament de Roses realitza periòdicament a través del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter, tractaments antilarvaris als embornals de la via pública per evitar la cria de mosquits. Tot i això, cal tenir molt present la necessitat d’aplicar mesures de prevenció per part de la ciutadania, ja que 8 de cada 10 llocs de cria d’aquests insectes es troben en espais privats.

Llegir Més

Roses inicia la setena edició dels Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Roses posa en marxa aquest mes d’abril una nova convocatòria -la setena- dels Pressupostos Participatius; una experiència que torna a permetre als veïns i veïnes decidir a quins projectes destinar 300.000€ del pressupost municipal. Del 10 al 30 d’abril es podran presentar les propostes ciutadanes al web www.tudecideixesroses.cat o a les bústies habilitades al SAC, la Biblioteca municipal Jaume Vicens Vives i l’Oficina de Turisme.

Llegir Més

Roses entra al programa Reallotgem per impulsar l’arrendament d’habitatges buits

Aquest matí, la regidora de Serveis Socials de Roses, Maria Àngels Arjona, ha presentat el programa Reallotgem de l'Agència d'Habitatge de Catalunya, al qual s’ha adherit l’Ajuntament de Roses i que té per objectiu impulsar l'arrendament d'habitatges de propietat privada que estiguin buits per tal de poder-hi allotjar persones en situació d'emergència econòmica i social. El programa garanteix als propietaris el cobrament de cada mensualitat, que és liquidat directament per la Generalitat, així com el retorn de l’habitatge en les mateixes condicions un cop finalitzat el contracte.

Llegir Més

La festa Benvingut Nadó, incorpora la plantada d’un arbre que esdevindrà símbol de la generació rosinca 2023

El proper 23 de març, Roses tornarà a celebrar l’acte Benvingut nadó, una festa que el consistori ofereix als nens i nenes nascuts a la població durant l’any 2023 i a les seves famílies. Enguany, tindrà lloc al parc multi-aventura de la plaça Victòria Catalana i, com a novetat, comptarà amb la plantada d’un arbre.

Llegir Més

El Departament de Salut de la Generalitat obre a la participació de la ciutadania el Pacte Nacional de Salut

En el procés d’elaboració del Pacte Nacional de Salut, el Departament de Salut ha endegat un procés participatiu adreçat a la ciutadania per tal de recollir la seva visió i propostes per a transformar el Sistema de Salut de Catalunya. Aquesta participació es duu a terme a través d’un qüestionari al portal Participa.gencat.cat, fins al 18 de febrer del 2024.

Llegir Més

Nou taller de confecció d’una disfressa amb inspiració floral per a persones majors de 60 anys

El proper dilluns, 18 de desembre, s’obre el període d’inscripcions del nou taller de confecció de disfresses adreçat a persones majors de 60 anys que organitza l’Àrea de Gent Gran de l’Ajuntament. Es tracta d’una activitat gratuïta i les inscripcions es poden realitzar fins dimecres 20 de desembre, al departament de Serveis Socials.

Llegir Més

Roses celebra el 25N amb un ampli programa d’activitats per reivindicar l’eliminació de la violència envers les dones

L’Ajuntament de Roses se suma un any més a la celebració del 25N-Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, i ho fa amb un programa d’activitats que es desenvoluparà al llarg del matí al Teatre Municipal i abordarà la problemàtica de la violència masclista a través de diferents àmbits.

Llegir Més

Primer Ball d’hivern de la gent gran de Roses

L’àrea de Gent Gran de l’Ajuntament de Roses ha organitzat per al 8 de desembre el primer Ball d’hivern de la gent gran, activitat totalment gratuïta i que està oberta a la participació de totes les persones majors de 60 anys empadronades a Roses. La reserva de tiquets per poder assistir al ball es podrà fer entre el 20 i el 24 de novembre.

Llegir Més

El pressupost municipal de Roses per a 2024 serà de 45.451.930 €, un 14,18% superior al de 2023

El ple municipal de Roses celebrat ahir al vespre va aprovar el pressupost per a l’exercici 2024. El pressupost consolidat de l’Ajuntament de Roses, integrat pels pressupostos de l’Ajuntament i de les tres societats municipals dependents (Proder -Piscina Municipal-, Rosersa i Port de Roses), pujarà l’any 2024 als 45.451.930 €, amb un increment del 14,18% respecte al de l’exercici 2023.

Llegir Més

Les bonificacions de l'IBI per a famílies monoparentals es poden tramitar tot el novembre

L’Ajuntament de Roses obre l’1 de novembre el termini per a la presentació de sol·licituds de bonificacions de l’Impost de Béns Immobles (IBI), per a famílies monoparentals amb 2 o més fills. La bonificació, que pot arribar fins al 60% del total del rebut (fins a un màxim de 300 €), s’aplica en funció de la renda familiar i cal disposar del carnet de Família Monoparental emès per la Generalitat. Les peticions es poden tramitar fins al 30 de novembre. Per a la presentació de sol·licituds i documentació, cal demanar cita prèvia a l’àrea de Serveis Socials (972 15 29 26).

Llegir Més

Roses s'adhereix a la campanya 'Per Elles' que dona suport a la investigació del càncer de mama i fomenta el reciclatge de vidre

Amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, el Consell Comarcal s’ha adherit per primera vegada a la campanya impulsada per Ecovidrio i la Fundación Contigo, que té per objectiu promoure la investigació, recaptant fons a través del reciclatge d’envasos de vidre. La proposta s'ha fet extensible a diferents municipis de la comarca, entre els quals Roses, que ja disposa d'un contenidor "iglú" rosa per a la recollida d'envasos de vidre a l'avinguda de Rhode, on es mantindrà fins a finals de novembre.

Llegir Més

Aquest dissabte, donació de sang a Roses

Dissabte 22 de juliol, el Casal d’Avis de Roses acollirà una jornada de donació de sang que tindrà lloc en horari de matí (de 10 a 14 h) i tarda (de 16 a 20.30 h). Sota el lema “Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu”, el Banc de Sang i Teixits de Girona recorda que, tot i les vacances, els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments, mentre que el canvi d’hàbits de la ciutadania i la calor són les principals raons per les quals baixen les donacions.

Llegir Més

Aprovat el nou cartipàs municipal

La sessió del ple municipal de Roses celebrada ahir, dimecres 28 de juny, va aprovar la constitució del nou cartipàs municipal i les delegacions a favor dels regidors i regidores de l’equip de govern, així com el nomenament de tinents d’alcaldes i dels membres de la Junta de Govern Local.

Llegir Més

Roses dona visibilitat al Dia de l’Orgull amb l’hissada de banderes

L’Ajuntament de Roses ha hissat banderes multicolor al llarg de tota aquesta setmana a les rotondes d’accés al municipi per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI que se celebra avui, dimecres 28 de juny. El consistori dona així visibilitat als drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i reivindica la tolerància zero a la discriminació.

Llegir Més

Roses celebra el Dia contra l'Homofòbia amb la hissada de banderes i il·luminació multicolor a l’Ajuntament

Banderes multicolors amb l’arc de Sant Martí tornen a onejar a les rotondes d’accés a Roses durant tot el dia d'avui, dimecres 17 de maig, en commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifobia. Els colors de l’arc de Sant Martí, símbol del moviment pels drets LGTBI, han il·luminat també la façana de l’Ajuntament durant la nit, amb un joc d’alternança de colors.

Llegir Més

Tractament antilarvari i mesures contra la proliferació de mosquits

Entre el 24 d'abril i el 5 de maig, el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter ha realitzat el primer tractament antilarvari als embornals de la via pública de Roses, inclòs Santa Margarida, per evitar-hi la cria de mosquits.

Llegir Més

L’Oficina de la Síndica de Greuges atén les consultes i queixes de 6 persones a Roses

L’equip de la Síndica de Greuges va atendre el passat 28 d’abril un total de 6 visites durant la jornada d’atenció realitzada a Roses per atendre queixes i consultes dels veïns i veïnes de la població. En total, es van presentar 5 queixes i es van fer 4 consultes.  

Llegir Més

Finalitza el taller de Defensa personal per a dones realitzat a Roses

Aquest dilluns ha finalitzat a Roses el Taller de Defensa personal per a dones organitzat per l’àrea d’Acció Social i impartida per l’expert en arts marcials Alejandro A. Adaglio. Coincidint amb el darrer dia del taller, s’ha dut a terme el lliurament de diplomes a les 25 dones participants.

Llegir Més

Projecció d’Argentina, el curtmetratge intergeneracional realitzat per sèniors i joves de Roses

Avui, divendres 14 d’abril, a les 19 h, tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses la projecció del curtmetratge ‘Argentina’, interpretat per gent gran i joves de Roses participants en el Taller de Cinema dut a terme al CAR l’any 2021.

Llegir Més

La Festa d’homenatge a la gent gran de Roses arriba a la 75a edició

Aquest dissabte, 15 d’abril, Roses celebra la tradicional Festa d’homenatge a la gent gran, que enguany arriba a la seva setanta-cinquena edició, recuperant la totalitat d’actes tradicionals després de les restriccions sofertes els darrers anys a causa de la pandèmia.

Llegir Més

Sessions sobre el Dret a Morir Dignament

L’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament i l’Associació Dret a Morir Dignament (DMR) organitzen aquest mes d’abril dues sessions per donar a conèixer els drets de tota persona a decidir el moment i manera de finalitzar la seva vida.

Llegir Més

8M, Dia Internacional de les Dones

Roses celebra avui, 8 de març, el Dia Internacional de les Dones amb la lectura del manifest institucional seguida de la projecció de la pel·lícula ‘Una joven prometedora’. Dissabte 11 de març, la projecció del documental ‘Un camí fet, molt camí per recórrer’, protagonitzat per dones rosinques, completarà el programa del 8M.

Llegir Més

Roses celebrarà el Dia Internacional de les Dones abordant els reptes pendents per a la igualtat de gènere

Roses celebrarà enguany el Dia Internacional de les Dones amb un programa d’actes que tindrà lloc els dies 8 i 11 de març i que inclourà la lectura del manifest institucional seguida de la projecció de la pel·lícula ‘Una joven prometedora’ (dimecres 8) i la projecció del documental ‘Un camí fet, molt camí per recórrer’, protagonitzat per dones rosinques, dissabte 11 de març.

Llegir Més

Roses amplia la xarxa de desfibril·ladors amb 4 nous terminals en punts estratègics del municipi

Roses compta amb 4 nous desfibril·ladors ja instal·lats a la via pública, concretament a la plaça Llevant, al Salatar, al Rastrell i a Canyelles. La dotació d’aquest material ha anat a càrrec de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) dins del seu projecte ‘Girona territori cardioprotegit’ i permet fer-ne ús a qualsevol persona en cas d’emergències sanitàries, reduint així el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca extrahospitalària.

Llegir Més

L’Associació LGTBI+ Alt Empordà es presenta a Roses en un acte al Teatre Municipal el proper 1 de març

L’Àrea d’Acció Social, Igualtat de Gènere i Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Roses organitza, juntament amb l’Associació LGTBI+ Alt Empordà, una presentació pública que tindrà lloc el proper dimecres 1 de març, on es donaran a conèixer els objectius de l’associació i per qui està formada la seva Junta Directiva, a més de fer un repàs de les activitats dutes a terme des de la seva constitució i atendre les consultes del públic assistent. L’acte tindrà lloc a les 19 h, al Teatre Municipal de Roses.

Llegir Més

Demà divendres, concentració a Roses contra la guerra a Ucraïna i en record de les víctimes

Demà divendres, l’Ajuntament de Roses convoca una concentració de suport al poble d’Ucraïna, coincidint amb l’esclat del conflicte bèl·lic, el 24 de febrer de 2022. L’acte es durà a terme a la plaça Catalunya a les 18 h i comptarà amb la participació de la comunitat ucraïnesa instal·lada a Roses.

Llegir Més