Notícies

- Sanitat, Acció Social i Família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 815 elements coincideixen amb el vostre criteri

Vacuna't a Roses

Us infomem de les jornades de vacunació previstes a Roses per a aquesta setmana:

Llegir Més

Vacunació sense cita prèvia amb dosi única per a persones de 40 anys o més

Les persones usuàries de l'ABS de Roses de 40 anys o més que fins ara no hagin rebut cap dosi de la vacuna ni hagin passat la Covid, poden vacunar-se sense cita prèvia el proper divendres, 27 d'agost. La jornada tindrà lloc al centre de vacunació covid de Roses instal·lat al Mercat Municipal, entre les 11.30 i les 13 h o fins exhaurir existències. La vacuna que s'administrarà serà la dels laboratoris Janssen (una única dosi) Cal dur TSI, NIE o DNI

Llegir Més

Noves dates de vacunació sense cita prèvia a Roses

El centre de vacunació Covid de Roses ubicat al Mercat Municipal cobert ofereix tres noves jornades de vacunació sense cita prèvia.

Llegir Més

Roses acull l’exposició "La Mort Digna i Il·lustrada" entorn al dret a morir dignament

Del 10 d’agost al 16 de setembre, la sala d’exposicions de la Ciutadella de Roses acull la mostra "La Mort Digna i Il·lustrada", una iniciativa de l’Associació Dret a Morir Dignament, on joves il·lustradores expressen la seva visió de la mort digna. Aquesta exposició, juntament amb una sessió informativa que tindrà lloc la propera tardor, s’emmarquen en el programa d’activitats impulsat per l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Roses per donar a conèixer el dret a morir dignament, així com les eines de què disposa la ciutadania per exercir aquest dret.

Llegir Més

Les pluges dels darrers dies fan necessari extremar les mesures contra el mosquit tigre

El Servei de Control de Mosquits alerta que els episodis de pluges viscuts els darrers dies fan necessari prendre mesures destinades a evitar llocs de cria per al mosquit tigre, així com la revisió d’aquells punts on feia setmanes que no s'hi produïa acumulació d'aigua i que ara en poden presentar.

Llegir Més

Roses amplia la dotació per atendre urgències socials amb 20.500 € més

La Junta de Govern Local celebrada avui a Roses ha aprovat la modificació de crèdit del pressupost municipal d’aquest 2021 destinat a l’Àrea d’Acció Social, per tal de fer front a les necessitats de tipus social derivades dels efectes de la pandèmia al municipi. En concret, s’ha ampliat la partida inicial de 100.000 € que el consistori destina a prestacions per a l’atenció d’urgències socials, que passa a sumar 20.500 € addicionals.

Llegir Més

Vacunació sense cita per a majors de 40 anys a Roses

L’Àrea Bàsica de Salut de Roses ofereix dues jornades de vacunació sense cita prèvia per a persones de 40 anys o més que no hagin passat la COVID i que s’hagin de vacunar de la primera dosi. Tindran lloc els dies 6 i 13 d’agost, d’11 a 13 h o fins exhaurir existències, en el local de vacunació habilitat al Mercat Cobert de Roses.

Llegir Més

Oberta la vacunació per a persones nascudes entre els anys 2006 i 2009

Avui, dimecres 4 d’agost, s’obre la convocatòria de vacunació per a les persones nascudes entre els anys 2006 i 2009. Les persones nascudes l’any 2009 han d’haver complert els 12 anys per vacunar-se. Tots els menors de 16 anys han d’anar acompanyats del seu pare, mare, tutor o tutora legal.

Llegir Més

Confinament nocturn a Roses, a partir del 24 de juliol

L’alt índex de contagis experimentat a Roses en els darrers dies ha motivat que la població passi a sumar-se als municipis catalans en situació de confinament nocturn. La nova mesura s’aplicarà a partir del proper 24 de juliol, quan restaran prohibits els desplaçaments i la circulació per les vies públiques de Roses entre les 01.00 hores i les 06.00 hores.

Llegir Més

La Piscina Municipal de Roses recapta 915 € per a l’esclerosi múltiple

El passat dilluns dia 12 de juliol es va celebrar per quinzena vegada a la Piscina Municipal de Roses la campanya solidària “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”. El total de vendes de material de la campanya realitzades al llarg de la setmana ha assolit una recaptació final de 915 €.

Llegir Més

Mesures contra la COVID-19 vigents des del 15 de juliol

Amb la intenció de limitar la mobilitat i els contactes, a partir d'avui, 15 de juliol, entren en vigor noves mesures per prevenir els contagis de COVID-19 i l’impacte negatiu de la variant delta. Els canvis substitueixen la normativa anterior i, en tot cas, seran revisables en funció de la situació epidemiològica, assistencial i de cobertura vacunal de la població. Les mesures preveuen la tornada de certes limitacions a conseqüència de les actuals dades de la pandèmia a Catalunya. Els principals canvis respecte de les anteriors resolucions afecten l’horari de les activitats, l’accés a espais públics i les reunions socials, entre d’altres.

Llegir Més

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de Roses dobla la seva dotació als 40.000 € anuals

Aquest mes de juliol ha tingut lloc la reunió de seguiment anual del Servei d’Informació i Atenció a la Dona-SIAD entre l’Ajuntament de Roses i l’Institut Català de les Dones, durant la qual es realitzà la valoració de la tasca desenvolupada pel servei al llarg de l’any passat. El servei, que durant 2020 va atendre un total de 129 dones, passarà a rebre aquest 2021 una dotació de 40.186 €, quasi el doble del finançament de què disposava fins ara.

Llegir Més

Reunió entre Generalitat i ajuntaments gironins per fer front a la cinquena onada de la Covid-19

Aquest matí ha tingut lloc una reunió telemàtica entre la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, la secretària d’Atenció Sanitària i Participació, Meritxell Budó, i alcaldes i regidors de Sanitat de les comarques gironines, per informar i coordinar accions i mesures a implantar en el territori per fer front a l’avanç de la cinquena onada de la pandèmia.

Llegir Més

Aquest dissabte, 17 de juliol, donació de sang a Roses

El proper dissabte, 17 de juliol, Roses acull una nova jornada de donació de sang que tindrà lloc al Teatre Municipal. L’horari d’extraccions serà de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h. Cal reservar hora prèviament a donarsang.gencat.cat o bé per whatsapp al telèfon 677071756.

Llegir Més

Mesures contra la COVID-19 vigents des del 9 de juliol

Davant l'increment de positius per la COVID-19, i l'impacte negatiu de la variant delta, a partir del 9 de juliol entren en vigor noves mesures per prevenir els contagis. Els canvis substitueixen la normativa anterior i, en tot cas, seran revisables en funció de la situació epidemiològica, assistencial i de cobertura vacunal de la població.

Llegir Més

Mulla’t per l’esclerosi múltiple a la Piscina de Roses

El proper 12 de juliol, la Piscina Municipal de Roses torna a celebrar una nova edició del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, una campanya de sensibilització social i de natació solidària amb les persones que tenen esclerosi múltiple.

Llegir Més

Oberta la convocatòria de vacunació a persones d'entre 16 i 29 anys

A partir d'avui s'ha obert la campanya de vacunació per a les persones d'entre 16 i 29 anys. Totes les persones nascudes entre 1992 i 2005 poden ja demanar cita per vacunar-se a vacunacovidsalut.cat

Llegir Més

Canvis en el cartipàs rosinc

Després del relleu d’alcaldia fet efectiu el passat dissabte 26 de juny amb la investidura de Joan Plana, avui mateix entra en vigor el decret de modificació de delegacions a regidors i regidores de l’equip de govern de l’Ajuntament de Roses, per a la redistribució d’àrees i competències.

Llegir Més

Canvis en l’ús de la mascareta

A partir del 26 de juny, i com a conseqüència de la millora dels indicadors epidemiològics i els avenços en la campanya de vacunació, es flexibilitza l’obligatorietat de la mascareta en espais públics a l’aire lliure.

Llegir Més

Novetats campanya de vacunació

Dilluns 28 de juny començarà la convocatòria de vacunació per a les persones d’entre 30 i 34 anys. Les persones nascudes entre els anys 1987 i el 1991 podran demanar dia i hora per vacunar-se a partir de dilluns a través de vacunacovidsalut.cat.

Llegir Més

Els regidors de Roses graven vídeos per respondre al jovent del municipi temàtiques i inquietuds del seu interès

Habitatge, formació, turisme, esports, medi ambient, món laboral... quins projectes actuals i quins són els reptes de futur a cadascun d’aquest àmbits, són les temàtiques que centren les intervencions que els regidors de l’equip de govern de Roses han respost a partir de la gravació de vídeos que, a partir d’avui, es difondran per les xarxes socials municipals. La iniciativa sorgeix a partir de l’aprovació del Pla Local de Joventut del municipi i del camí traçat per treballar d’una manera transversal i des de tots els àmbits en l’impuls d’oportunitats i en la millora de la vida del jovent rosinc.

Llegir Més

Principals canvis a les mesures contra la COVID-19 que entraran en vigor a partir del 21 de juny

La Generalitat de Catalunya ha anunciat les mesures que seran vigents des del 21 de juny i durant 14 dies. Aquesta vigència és revisable en funció de la situació epidemiològica, assistencial i de cobertura vacunal de la població. En aquestes mesures s’anuncia una certa flexibilització que respon a la millora en les dades de la pandèmia provocada pel SARS-CoV-2 a Catalunya. Els principals canvis respecte les anteriors resolucions afecten a:

Llegir Més

Dissabte 19 de juny, nova jornada de vacunació a Roses sense cita prèvia

Aquest dissabte, 19 de juny, la Regió Sanitària de Girona impulsa una nova Marató de Vacunació Covid-19 sense cita prèvia a Roses. La jornada es desenvoluparà de 8.30 a 19 h al punt vacunal habilitat al Mercat Cobert i està dirigida a persones de 40 a 59 (nascuts entre els anys 1962 i 1981) i majors de 69 anys (nascuts el 1951 o abans). L’ABS de Roses inclou també les poblacions de Cadaqués, Castelló d’Empúries, Palau-saverdera i Pau.

Llegir Més

Diumenge 20 de juny finalitza el termini per presentar propostes als Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Roses fa una reserva al pressupost municipal de 300.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar. Del 3 al 20 de juny es poden presentar les propostes ciutadanes a través del web www.tudecideixesroses.cat.

Llegir Més

Cap classe confinada a Roses i descens notable dels casos de Covid-19

L’actualització setmanal d’afectació per casos positius de Covid-19 a les llars d’infants, escoles, instituts i escola d’adults de Roses, dona avui un excel·lent resultat, amb cap grup-classe confinat. Pel que fa al conjunt de la població, el nombre de contagis mostra un clar descens respecte a la setmana passada, amb 11 positius comptabilitzats en els darrers 7 dies i una important baixada de l’índex de risc i de la taxa de reproducció.

Llegir Més

Contra l'abús i el matractament a les persones grans

En el marc del Dia Mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractament a les persones grans, l'Ajuntament de Roses se suma a la campanya de sensibilització #prou!

Llegir Més

La Marató de Vacunació de Roses es tanca amb 792 vacunes posades contra la covid-19

La Marató de Vacunació celebrada aquest dissabte a Roses va tancar la jornada amb 792 vacunes posades contra la covid-19. Des de les 8.30h fins a les 18h es va enregistrar una gran afluència de persones al punt de vacunació situat al Mercat Cobert.

Llegir Més

Jornada de donació de plasma a Roses

El proper dissabte, 12 de juny, el Casal d'Avis acollirà una jornada de donació de plasma. L'horari de les extraccions serà de 10 a 14 h i de i de 16 a 20 h.

Llegir Més

Oberta la vacunació per a persones nascudes entre els anys 1977 i 1981

Comença la vacunació de la franja d'edat entre els 40 i 44 anys. Les persones nascudes entre els anys 1977 i el 1981 ja poden demanar dia i hora per vacunar-se a http://vacunacovid.catsalut.gencat.cat

Llegir Més

Dissabte se celebra a Roses una Marató de Vacunació sense cita prèvia

Aquest dissabte, 12 de juny, la Regió Sanitària de Girona impulsa una Marató de Vacunació Covid-19 sense cita prèvia a Roses. La jornada es desenvoluparà de 8.30 a 18 h al punt vacunal habilitat al Mercat Cobert i està dirigit a persones d’entre 45 i 59 anys i majors de 69 anys. L’ABS de Roses inclou també les poblacions de Cadaqués, Castelló d’Empúries, Palau-savardera i Pau.

Llegir Més