Notícies

- Sanitat, Acció Social i Família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 815 elements coincideixen amb el vostre criteri

Nova edició del Curs d'Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials

El proper mes de març s’iniciarà a Roses una nova edició del Curs d’Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials. Aquesta formació és l’exigida per treballar a residències i institucions per a persones dependents i permet obtenir el certificat de professionalitat necessari per al desenvolupament d’aquesta feina. Aquesta serà la quarta edició del curs realitzada a Roses, amb resultats molt positius pel que fa a la inserció laboral assolida pels participants de les darreres edicions.

Llegir Més

Notificació de positius obtinguts per tests d'antígens

Salut ha habilitat que les farmàcies adherides puguin notificar els positius obtinguts per tests d'antígens. Les persones que tinguin un resultat positiu per auto test podran comunicar-lo telefònicament a la farmàcia. S'obre així un nou canal per comunicar casos positius asimptomàtics o amb símptomes lleus.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses tanca l’any 2021 amb una dotació rècord a l’àrea d’Acció Social d’1,2 MEUR

• La suma del pressupost directe destinat a Acció Social des de l’inici de la pandèmia (exercicis 2020 i 2021), puja a 2.200.000 €, els més alts de la història del consistori, amb una despesa mitjana de 55 € per habitant/any • L’Ajuntament ha destinat paral·lelament durant aquests dos anys un total d’1.075.000 € a altres inversions de suport directe contra els efectes de la Covid 19 • La suma total dels fons destinats durant el bienni 2020-2021 a pal·liar la crisi i les conseqüències de la pandèmia ha estat de 3.275.000 €, elevant a una mitjana de 82 € la despesa per habitant/any

Llegir Més

S'obre la vacunació de la dosi de record a persones majors de 40 anys

Salut obre la vacunació de la dosi de record per a les persones d'entre 40 i 49 anys

Llegir Més

Nova quarantena de 7 dies per a contactes estrets no vacunats i casos positius sense símptomes o lleus

Després dels acords adoptats en la darrera Comisión de Salud Pública del Ministerio de Sanidad, a partir d'avui, dijous 30 de desembre:

Llegir Més

Com actuar en cas d'un positiu en el test d'antígens ràpid (TAR)

Si el TAR d'automostra és positiu: t'has d'aïllar 10 dies i no cal repetir la prova al CAP (Segons indicacions del Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en fase II de mitigació https://canalsalut.gencat.cat/.../procediment-actuacio...)

Llegir Més

Mesures contra la COVID-19 vigents des del 24 de desembre i confinament nocturn d'1 a 6 hores

Roses és un dels municipis amb una incidència acumulada en 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants, on a partir d'aquesta nit (de dijous 23 a divendres 24 de desembre), s'imposa un toc de queda nocturn d’1 a 6 hores. Consulteu també les mesures COVID-19 que entren en vigor aquesta mitjanit a tot Catalunya.

Llegir Més

Reunió informativa amb els governs locals gironins sobre les noves mesures per la situació pandèmica

El regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Roses, Marc Danés, ha participat aquest matí en la reunió telemàtica celebrada amb Meritxell Budó, secretària d’Atenció Sanitària i Participació; David Rodríguez, secretari de Governs Locals; i representants dels ajuntaments de les comarques gironines. En el decurs de la mateixa, s’han presentat i resolt dubtes sobre l’aplicació de les noves mesures que el Govern de la Generalitat aplicarà a partir de la mitjanit de demà dijous a divendres, prèvia aprovació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Llegir Més

Vacuna't de la Covid-19

Roses obre la vacunació amb dosi de record a majors de 50 anys, persones amb dues dosis de Astra-Zeneca (de qualsevol edat) i persones amb una dosi de Janssen (de qualsevol edat). També es manté oberta la vacunació a persones que vulguin iniciar la pauta majors de 12 anys.

Llegir Més

Inici de la vacunació a infants de 5 a 11 anys a Roses

El proper dissabte, 18 de desembre, s’obre a Roses la vacunació de la Covid-19 a la franja d’edats compreses entre els 5 i els 11 anys. Tindrà lloc de 16 a 19.30 h en el centre de vacunació habilitat al Mercat Municipal. Per administrar-se la vacuna cal concertar cita prèvia i que el nen o la nena vagin acompanyats del pare o la mare o tutor legal.

Llegir Més

Jornades de vacunació Covid a Roses

Els propers 14 i 15 de desembre el centre de vacunació Covid situat al mercat municipal de Roses ofereix dues jornades de vacunació amb cita prèvia. La primera d'elles, dimarts 14, està adreçada a persones de més de 12 anys que vulguin administrar-se la primera dosi de la vacuna i tindrà lloc de 8.30 a 12.30 h. El dia 15, amb el mateix horari, es reserva a les persones majors de 60 anys interessades en rebre la 3a dosi de la vacunació.

Llegir Més

Presentació de Certificat digital COVID per accedir a establiments

A partir d’avui, divendres 3 de desembre, cal ensenyar el Certificat digital COVID de la UE per accedir a: locals d’oci nocturn o espais on se celebri ball, interiors de restaurants i bars, gimnasos i residències de gent gran.

Llegir Més

Afectació Covid-19 centres educatius de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimecres 1 de desembre, un total de 7 grups-classe confinats per Covid-19, mentre que altres 10 persones més entre alumnat, personal docent i administratiu de secundària, estan confinades individualment d’acord al protocol sanitari en cas de pauta de vacunació completa.

Llegir Més

Jornada de vacunació de tercera dosi contra la covid-19 per a majors de 60 anys

El proper dissabte 4 de desembre s’obre a Roses la vacunació per a totes aquelles persones majors de 60 anys que vulguin administrar-se la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Es durà a terme al matí, de 8.30 a 15 h al centre de vacunació del Mercat cobert. Per demanar cita podeu us podeu adreçar a vacunacovidsalut.cat o bé trucar al 634 298 628- 634 745 074.

Llegir Més

Lectura de manifest i programació amb motiu del 25 N a Roses

L’Ajuntament de Roses se suma un any més a la celebració del 25N-Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Aquest migdia ha tingut lloc la lectura del Manifest del 25N davant de l'Ajuntament a càrrec dels membres de la corporació, acompanyats per personal municipal i ciutadans i ciutadanes que s'han sumat a la reivindicació. Els actes juvenils previstos per a aquesta tarda s'han traslladat al dia 10 de desembre.

Llegir Més

Ampli programa d’activitats a Roses per reivindicar el 25N i la fi de la violència masclista

L’Ajuntament de Roses se suma un any més a la celebració del 25N-Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, i ho fa amb un programa d’activitats que tindrà lloc entre el 20 i el 26 de novembre, abordant la problemàtica de la violència masclista a través de diferents àmbits. Amb la voluntat que la reivindicació sigui el més transversal i participativa possible, s’han programat propostes culturals, juvenils i informatives.

Llegir Més

Una enquesta porta a porta inicia el Programa d’Acció Social i Comunitària a Santa Margarida

Les àrees d'Acció Social i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Roses i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà impulsen un programa d’acció social i comunitària a la urbanització de Santa Margarida, que té com a finalitat conèixer les necessitats dels veïns i veïnes i establir línies d’actuació i intervencions prioritàries a implementar amb la involucració dels propis residents. L’estudi s’inicia amb una enquesta porta a porta que tindrà lloc entre el 8 i el 30 de novembre amb enquestadors acreditats.

Llegir Més

S’obre el termini per sol·licitar les bonificacions de l’IBI de les famílies monoparentals

A partir del proper dimarts, 2 de novembre, l’Ajuntament de Roses obre el termini per a la presentació de les sol·licituds de les bonificacions de l’Impost de Béns Immobles (IBI), per a famílies monoparentals amb 2 o més fills. La bonificació, que pot arribar fins al 60% del total del rebut (fins a un màxim de 300 €), s’aplica en funció de la renda familiar i cal disposar del carnet de Família Monoparental emès per la Generalitat. Les peticions es poden tramitar fins al 30 de novembre. Per a la presentació de sol·licituds i documentació, cal demanar cita prèvia a l’àrea d’Acció Social (972 15 29 26).

Llegir Més

Roses lliura els certificats als 10 participants que han assolit el programa Formació en Primera Acollida

Aquest matí Esther Bonaterra, regidora d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de Roses, ha fet entrega dels Certificats d'Assistència a la Formació d’Acollida realitzada a la població durant els mesos de setembre i octubre. Un total de 10 persones han finalitzat tot l’itinerari del curs, que dona les eines necessàries per a una més fàcil incorporació de les persones nouvingudes a la societat catalana i per a la promoció de la seva autonomia personal.

Llegir Més

Guió, càmera, acció! Nou taller de cinema a Roses per a joves i sèniors

L’exitosa proposta "Taller de Cinema per a gent gran" impulsada per l’Àrea d’Acció Social de Roses des de fa uns anys, s’amplia enguany a la participació de joves del municipi que vulguin formar part d’aquesta engrescadora activitat. A la possibilitat que ofereix el taller de conèixer el món del cinema a través de totes les seves vessants, se suma en aquesta nova edició la col·laboració i experimentació conjunta de dos col·lectius en un projecte comú.

Llegir Més

Dilluns 25 d’octubre comença la campanya de vacunació de la grip

A partir del proper dilluns, 25 d'octubre comença a Roes la campanya de vacunació de la grip, que aquest any va dirigida a: - persones majors de 60 anys - pacients crònics o amb patologia de risc i convivents - embarassades - treballadors i treballadores sanitaris, sociosanitaris, de centres geriàtrics i oficines de farmàcies - Infants entre els 6 mesos i 2 anys que tinguin antecedents de prematuritat

Llegir Més

El Banc dels Aliments de Girona busca voluntaris per al Gran Recapte

El Banc dels Aliments de Girona vol incorporar 1.500 voluntaris per informar de la campanya del Gran Recapte d’enguany, que tindrà lloc entre els dies 19 i 27 de novembre en prop de 400 establiments de la demarcació de Girona.

Llegir Més

Roses ofereix una xerrada sobre el dret a una mort digna

El proper dimarts 19 d’octubre, tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses la xerrada Dret a Morir Dignament, a càrrec de Cristina Vallès, coordinadora de l’Associació DMD- Girona i la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament, Esther Bonaterra. L’acte tindrà lloc a les 19 h i cal inscriure’s prèviament a rosescultura.cat.

Llegir Més

Donació de sang a Roses el dissabte 23 d’octubre al Mercat Municipal

Roses programa una nova campanya de donació de sang per al proper dissabte, 23 d’octubre, que en aquesta ocasió canvia la seva ubicació habitual del Teatre Municipal al Mercat Municipal. L’horari serà de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h i les persones interessades a participar ja poden reservar hora a donarsang.gencat.cat o bé enviant un whatsapp al telèfon 677 07 17 56.

Llegir Més

Jornada de vacunació a Roses

El proper divendres 15 d'octubre tindrà lloc una nova jornada de vacunació contra la Covid-19 al local habilitat al Mercat Municipal de Roses, adreçada a les persones majors de 12 anys que pertanyen a l'ABS de Roses i no hagin patit la Covid-19 durant els dos darreres mesos. L'horari de vacunació serà de 15 a 19 h.

Llegir Més

Les sessions de la Fundació Barça per a infants i joves de 8 a 16 anys tornen als camps de la Vinyassa

A partir del proper 14 d’octubre, infants i joves de Roses podran gaudir una temporada més del programa de la Fundació Barça, que compta amb la col·laboració de l’àra d’Acció Social de l’Ajuntament de Roses i de la Diputació de Girona, i que treballa la inclusió social mitjançant la pràctica esportiva. Enguany, el programa s’obre a infants de 8 a 16 anys, i recupera l’espai dels camps de la Vinyassa, situats a la zona esportiva del municipi. Les inscripcions es faran els dies 5 i 7 d’octubre.

Llegir Més

 Mesures contra la COVID-19 vigents a Catalunya a partir del 30 de setembre.

L’actual situació epidemiològica, juntament amb els avanços en la campanya de vacunació, permeten reduir les restriccions vigents de les últimes setmanes. Aquestes seran revisables en funció de la situació epidemiològica i assistencial. Les novetats són:

Llegir Més

Roses inaugura el Servei Socioeducatiu per a l’atenció d’infants i adolescents en situació de risc

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la inauguració del Servei d’intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies, un nou espai socioeducatiu i lúdic dirigit a potenciar la igualtat d’oportunitats, el desenvolupament personal, la integració social i l’adquisició de coneixements d’infants d’entre 6 i 12 anys. L’espai destinat al centre, ubicat a la primera planta del Mercat Cobert de Roses, disposa d’una gran sala distribuïda amb les seccions i mobiliari necessaris per al desenvolupament de les diferents activitats.

Llegir Més

Els propers dimecres, 29 de setembre, i divendres, 1 d'octubre, vacunació sense cita a Roses

El centre de vacunació Covid-19 de Roses, ubicat al Mercat Cobert, acollirà els propers dies 29 de setembre i 1 d'octubre dues jornades de vacunació per a aquelles persones usuàries de l'Àrea Bàsica de Salut de Roses a partir de 12 anys, que no hagin passat la Covid en els darrers 2 mesos i que s'hagin d'administrar la primera dosi de la vacuna.

Llegir Més

Mesures contra la COVID-19 vigents des del 23 de setembre

L’actual situació epidemiològica, juntament amb els avanços en la campanya de vacunació, permeten prorrogar, amb petites modificacions en l'àmbit de l'oci nocturn i la restauració, les restriccions vigents de les últimes setmanes. Les restriccions seran revisables en funció de la situació epidemiològica i assistencial. Aquestes mesures inclouen la reobertura de l'oci nocturn en espais interiors fins a les 3 de la matinada i l'ampliació mitja hora de l'horari de restauració.

Llegir Més