Notícies

- Sanitat, Acció Social i Família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 758 elements coincideixen amb el vostre criteri

Roses continua en Fase 0

Recordem que la regió sanitària de Girona, a la qual pertany Roses, NO entrarà a la Fase 1 de descofinament progressiu el pròxim dilluns. Per a la vostra seguretat personal i la de tothom, us preguem continuar respectant i complint les mesures de seguretat i restriccions establertes.

Llegir Més

Distribució de mascaretes per a menors de 18 anys, diumenge de 11 a 13 h, davant d l’Ajuntament

Demà diumenge, continua la distribució de mascaretes infantils i per a joves menors de 18 anys. En aquesta ocasió, el lliurament es farà davant de l’Ajuntament, d’11 a 13 h. Aquesta iniciativa és possible gràcies a la solidaritat i treball realitzat pel grup de cosidores voluntàries de Roses, a qui l’Ajuntament agraeix la important tasca realitzada

Llegir Més

Recomanacions d’higiene per a la recollida de menjars a bars i restaurants i servei a domicili

Des del passat dilluns, els bars i restaurants poden elaborar menjars per ser recollits pels consumidors en el propi establiment. Aquesta opció s'afegeix al lliurament de menjar a domicili ja permesa anteriorment.

Llegir Més

Reforç del Servei Local de Teleassistència de Roses durant la pandèmia

Des de l’inici de l’estat d’alarma el 12 de març, el Servei local de Teleassistència va iniciar un Pla de contingència per oferir una atenció especial a la protecció de les 159 persones usuàries que el servei té a Roses. L’objectiu del Pla és oferir-lis un seguiment continuat, davant la vulnerabilitat en què es troben davant la crisi sociosanitària generada per la Covid 19.

Llegir Més

Rosersa instal·la el quadre elèctric per a la connexió d’una màquina d’ozó de desinfecció de taxis

Aquest matí, l’empresa municipal Rosersa realitza les tasques d’instal·lació d’un quadre elèctric a la parada de taxis situada davant del monument al Pescador, a l’avinguda de Rhode. Aquesta presa de corrent permetrà la connexió de la màquina d’ozó adquirida pel gremi de taxistes per desinfectar els vehicles després de cada servei.

Llegir Més

Requisits per a l’obertura de comerç minorista, serveis professionals, hostaleria i restauració, a partir de demà, 4 de maig

L’Ordre Ministerial SND/388/2020 publicada avui al BOE, estableix les condicions per a l’obertura al públic de determinats comerços i serveis, l’obertura d’arxius, així com la pràctica d’esport professional i federat, a partir de demà, dilluns 4 de maig.

Llegir Més

L’ús de mascaretes, obligat en el transport públic a partir de demà, 4 de maig

L’Ordre Ministerial TMA/384/2020 publicada avui al BOE, estableix les instruccions per a l’ús de mascaretes a diferents mitjans de transport a partir de demà, dilluns 4 de maig.

Llegir Més

Distribució de mascaretes infantils, diumenge de 12 a 14 h, davant del mercat cobert

En el marc de la campanya organitzada per l’ANC per a l’elaboració d’un milió de mascaretes a tot Catalunya, la Junta Local de l’ANC de Roses va fer lliurament fa uns dies de material per cosir 1000 mascaretes, en aquesta ocasió infantils. Aquest material va ser distribuït, gràcies a la col·laboració de FADIR, a 31 cosidores voluntàries de Roses.

Llegir Més

Ajut d’urgència de 200 € per a persones treballadores afectades econòmicament per la Covid-19

Davant de la situació de vulnerabilitat econòmica en què es troben moltes famílies arran de la crisi sanitària derivada de la COVID 19, el Govern de la Generalitat ha previst un ajut extraordinari per un import de 200 €, amb l’objectiu de facilitar l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. El termini de presentació de sol·licituds s’inicia demà, dijous 30 d’abril.

Llegir Més

Sortides menors de 14 anys a partir de diumenge 26 d’abril

L’Ordre SND/370/2020, de 25 d’abril, publicada avui al BOE estableix les condicions en les quals poden desenvolupar-se els desplaçaments per part de la població infantil durant la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Els desplaçaments queden autoritzats a partir de demà, diumenge 26 d’abril. L’Ajuntament us prega seguir les recomanacions establertes i continuar actuant amb responsabilitat i civisme.

Llegir Més

10 agents de policia de Roses donen positiu o dubtós en els test ràpids de detecció de coronavirus

Els tests de coronavirus practicats avui al cos de la Policia Local de Roses s’han saldat amb un resultat de 4 positius i 6 casos dubtosos, fet que ha provocat l’aïllament dels 10 agents fins a la realització de les proves concloents mitjançant diagnòstic PCR. La reducció de plantilla provoca l’eliminació d’alguns serveis no essencials fins a la reincorporació dels agents, garantint-se en tot moment els serveis essencials de prevenció i seguretat.

Llegir Més

S’inicien les trucades del dispositiu telefònic de seguiment i suport a la gent gran de Roses

❏ A partir de demà, dimarts 21 d’abril, l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Roses iniciarà la realització de trucades als veïns i les veïnes de la població majors de 70 anys que visquin sols (o amb persones de més de 65 anys), per conèixer en quines condicions estan passant la situació d’emergència i donar suport a les situacions que així ho requereixin. ❏ L’Ajuntament fa una crida a familiars, amics i veïns d’aquests avis i àvies, perquè els comuniquin l’inici d’aquesta campanya telefònica, a fi que n’estiguin assebentats.

Llegir Més

Roses acollirà campanyes especials de donació de sang el 22 i 23 d’abril

El 22 i 23 d’abril, el Teatre Municipal comptarà amb un espai de donació de sang, de 16.30 a 21 hores.

Llegir Més

La Generalitat ajorna el repartiment de mascaretes a farmàcies al 20 d'abril

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que a les màscares de protecció que es repartiran a la ciutadania des de les farmàcies estaran disponibles a partir del dilluns 20 d’abril. La primera mascareta es podrà adquirir de franc i només caldrà presentar la targeta sanitària.

Llegir Més

Mesures sobre seguretat alimentària

En el marc de les mesures de contenció de la transmissió de la COVID-19, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària de la Generalitat recomana seguir les normes habituals de seguretat alimentària i les normes de prevenció que vagin facilitant les autoritats competents.

Llegir Més

Mesures contra la violència masclista: reforç de la línia 900, nou correu electrònic i campanya "Establiment segur"

El servei d'atenció permanent de la línia 900 900 120 contra la violència masclista de l'Institut Català de les Dones, es reforça aquests dies i posa també en funcionament el correu electrònic 900900120@gencat.cat, per a aquelles persones que no puguin trucar. S'ha posat en marxa també la campanya "Establiment segur", on establiments oberts durant el confinament donen suport a dones que no puguin contactar amb els serveis d'atenció des de casa.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses distribueix les targetes moneder als alumnes amb beca menjador

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la distribució de les targetes moneder elaborades per la Generalitat de Catalunya per garantir que els alumnes beneficiaris de beques menjador, puguin continuar rebent aquest ajut durant el temps que els centres educatius romanguin tancats com a mesura de prevenció i control del COVID- 19. El repartiment ha anat a càrrec de regidores i regidors de l’Ajuntament i personal voluntari, mantenint les mesures de seguretat necessàries.

Llegir Més

Ban municipal sobre la gestió de residus domèstics pel COVID-19

L’alcaldessa de Roses ha aprovat un Ban municipal on es contemplen les instruccions i mesures que la ciutadania ha de contemplar en la gestió de residus, d’acord a l’Ordre SND/271/2020 del Ministeri de Sanitat. La necessitat que totes les bosses d’escombraries s’introdueixin en el contenidor corresponent i no es deixin a la via pública, com ha de ser el maneig domiciliari dels residus generats per persones en quarantena o amb positiu de coronavirus, on es llencen guants, mascaretes i mocadors, o a quin contenidor es diposita cada tipus de residus, són algunes de les indicacions que recull el Ban.

Llegir Més

Els processos de selecció de personal de l’Ajuntament, suspesos fins a nou avís

L’Ajuntament de Roses ha aprovat la suspensió de tots els processos selectius de personal en curs, d’acord al Reial decret de declaració d’estat d’alarma. La suspensió es mantindrà fins que el Reial decret deixi de ser vigent.

Llegir Més

Atenció a l’adolescència, també durant el confinament

El Servei d’Atenció a l’Adolescència que l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Roses ofereix a través de l’entitat Ranura, es readapta davant l’actual situació provocada pel Covid-19 i ofereix suport als adolescents i familiars que ho necessitin durant el confinament.

Llegir Més

Disponibles els diferents formats del certificat autoresponsable de desplaçament

Ja estan disponibles a la pàgina web del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya els diferents formats del certificat autoresponsable de desplaçament, perquè cada usuari pugui descarregar-se'l segons les seves necessitats (en línia, emplenable per dur al mòbil, en format pdf i en format word).

Llegir Més

L’APP EntRena’t de la Piscina de Roses a l’abast de tothom

Davant de la situació d’excepcionalitat i la necessitat i importància de realitzar regularment una activitat física saludable, també i especialment durant el confinament, la Piscina Municipal de Roses vol facilitar la pràctica esportiva des de casa i, a partir d’avui mateix, obre l’APP EntREna’t a tothom que la sol·liciti.

Llegir Més

Gràcies Roses! Completes les cites per donar sang demà, 22 de març

L'Associació de Donants de Sang ha informat que totes les cites previstes per a la donació de sang que tindrà lloc a Roses demà, diumenge 22 de març, ja estan reservades. Igualment, es prega que en cas de no disposar de reserva, no us desplaceu al lloc de donació. És molt important per protegir-vos i per protegir personal sanitari i donants amb reserva. MOLTES GRÀCIES!

Llegir Més

Declaració responsable desplaçament i actualització preguntes freqüents sobre restriccions

En el llistat adjunt podeu consultar les preguntes freqüents sobre l'aplicació de l'estat d'alarma. En color blau trobareu la resposta a noves preguntes o modificacions d'anteriors, entre les quals destaca el "certificat de mobilitat" elaborat per la Generalitat que us adjuntem, un certificat de declaració autoresponsable que facilita demostrar que el desplaçament s’ajusta a les restriccions de l’estat d’alarma.

Llegir Més

Nous horaris SARFA Covid-19

Ateses les circumstàncies sanitàries actuals a conseqüència del COVID-19, SARFA ha modificat canvis d’horaris de les seves línies d'autobusos que afecten a la majoria d’usuaris a causa d’una reducció dels serveis prestats, així com l’anul·lació dels serveis nocturns fins a nou avís.

Llegir Més

Actualització- Preguntes freqüents sobre les restriccions d'activitats pel COVID-19 a Catalunya

En el llistat adjunt podeu consultar les preguntes freqüents sobre què està permès i què no durant l'aplicació de l'estat d'alarma. 

Llegir Més

El Govern de la Generalitat aprova reduir a la meitat el cànon de l'aigua per a usuaris domèstics i activitats econòmiques

El Govern de la Generalitat ha aprovat una sèrie de bonificacions en el cànon de l’aigua que suposaran un estalvi per a les famílies i les empreses en el seu rebut, davant la pandèmia de COVID19 que no només suposa una emergència sanitària a nivell global, sinó que també té un impacte directe sobre l’economia i el conjunt de la societat.

Llegir Més

Suspensió d’obertura al públic d’establiments d’allotjament turístic

El Ministeri de Sanitat ha aprovat la suspensió d’obertura al públic de tots els hotels i allotjaments similars, allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada, càmpings, aparcaments de caravanes i altres establiments similars.

Llegir Més

L’Agència Catalana de Consum informa que no es pot negar el pagament en metàl·lic

Davant les queixes rebudes per part de diversos veïns i veïnes, als quals alguns establiments del municipi havien negat el pagament en metàl·lic, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat de Catalunya per aclarir aquest aspecte.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses reorganitza el servei de neteja per adaptar-lo a la situació pel coronavirus

L’Ajuntament de Roses ha sol·licitat a l’empresa adjudicatària del servei de neteja a la població, FCC, l’adaptació dels serveis de recollida de residus, neteja viària i deixalleria, d’acord a les necessitats provocades per l’afectació del coronavirus.

Llegir Més