Ajuntament de Roses
Benestar Social
Horari d'atenció al públic: de 10 a 14 h

C. Tarragona, núm. 83 (Casa del Mar)

correu electrònic: benestar@roses.cat

Sou a: Inici / Atenció a les Dones / Atenció a les Dones

Atenció a les Dones

 

L'Ajuntament de Roses, a partir de l'any 2010 i amb el suport de l'Institut Català de les Dones (ICD), posa en funcionament el SIAD.
Les actuacions que es realitzen en aquesta matèria, així com les del propi SIAD, s'han d'emmarcar en l'objectiu general i ampli d'assolir progressivament els objectius establerts al Pla comarcal d'Igualtat de Gènere de l'Alt Empordà, al qual l'Ajuntament de Roses hi està adherit, així com a nivell més general, al Pla estratègic de polítiques de dones del Govern de la Generalitat de Catalunya 2012-2015.

En aquests sentit, els objectius específics del servei d'informació i atenció a les dones tenen les finalitats són:

  • Oferir i difondre informació a les dones sobre els seus drets i l’exercici d’aquests drets.
  • Proporcionar a les dones orientació i assessorament sobre temes que puguin ser del seu interès.
  • Facilitar atenció i assessorament jurídic i psicològic especialitzat a les dones que ho sol·licitin.
  • Treballar amb la comunitat i amb el teixit associatiu femení en la realització d’accions que visualitzin les aportacions de les dones, tot facilitant el seu apoderament i propiciant i visualitzant les seves aportacions per així millorar la seva capacitat d’incidència pública.
  • Dinamitzar i impulsar la coordinació i la col·laboració amb els grups i organitzacions de dones, i oferir-los recursos que facilitin la realització de les seves activitats.
  • Assessorar, orientar i realitzar una primera atenció a dones en situacions de violència masclista. També amb els serveis socials i altres recursos, públics o privats, que poden donar sortida a les diverses situacions que plantegin les usuàries (laborals, familiars, econòmiques, etc.).
  • Actuar com a observatori de la realitat de les dones del territori i proporcionar les informacions necessàries per col·laborar en la definició de les línies prioritàries d’intervenció en els plans o programes locals de polítiques de dones.
  • Realitzar activitats de sensibilització social.
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet