Participació Ciutadana
Horari d'atenció al públic: 9.30 h a 14 h

Consultes Ciutadanes

Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa.

 

La participació o implicació ciutadana és la incorporació, de forma transparent i ordenada, de les persones i la societat civil a la presa de decisions públiques, per tal d’apoderar-les. Juntament amb la transparència i l’obertura de dades, conforma el govern obert, una nova forma de governar que transforma la relació entre els ciutadans i les administracions. La participació ciutadana ens permet obtenir unes relacions transparents entre l’Administració i la ciutadania, i implicar la societat civil en els objectius col·lectius.


Amb la participació ciutadana deliberem, estructuradament, sobre qüestions d’importància estratègica relacionades amb les polítiques i els serveis públics. Així, la presa de decisions que afecten la gestió pública es veu enriquida per la visió dels ciutadans mateixos, tant a títol individual com a títol col·lectiu. La participació ciutadana i el govern obert serveixen per a una millor governança.


La participació ciutadana serveix perquè les persones que ho vulguin puguin col·laborar en l’elaboració, el seguiment i l’avaluació de les polítiques públiques del govern de l'Ajuntament de Roses.

 

CONSULTES ACTIVES

Accions del document

Procés de pressupostos participatius 2019-2020

PARTICIPA!

 

 

  

L'Ajuntament sotmetrà a decisió popular una partida de 300.000 euros del capítol d'inversions del Pressupost Municipal, doblant així la quantitat respecte a la primera edició amb la voluntat de continuar implicant els veïns i veïnes en la presa de decisions. L'Ajuntament de Roses engega per segon any consecutiu una experiència de pressupostos participatius. Mitjançant la reedició d’aquest projecte que representa un salt qualitatiu quant a transparència, qualitat democràtica i govern obert al municipi, el consistori dóna l'oportunitat als rosincs i rosinques majors de 16 anys empadronats al municipi de decidir com invertir una part del pressupost municipal.

http://tudecideixesroses.cat/

 

Accions del document

Consulta pública prèvia sobre el Reglament de cessió i ús de les instal·lacions esportives municipals

Amb l'objectiu de millorar la participació dels ciutadans en el procediment d'elaboració de normes i amb caràcter previ a l'elaboració del projecte d'Elaboració del Reglament de cessió i ús de les instal·lacions esportives municipals, es recapta l'opinió dels subjectes i de les organitzacions més representatives potencialment afectats per la futura norma.

 

Presentació d’aportacions

D'acord amb el que s'estableix a l'article 133 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, es duu a terme una consulta pública, amb carácter previ a l'elaboració del projecte d'ordenança, per recollir l'opinió dels ciutadans i organitzacions més representatives potencialment afectades per la futura norma.

Els ciutadans i les organitzacions que ho considerin oportú, poden remetre les seves opinions sobre els aspectes plantejats en el document informatiu que s'inclou, fins el dia 29 de desembre de 2019.

 

Presentació de propostes i suggerències

Ompliu el següent formulari per tal que la vostra proposta sigui atesa. 

Accions del document

Consulta pública prèvia sobre el Pla de Millora de la Circulació a la Urbanització de Mas Oliva

 

El proper dimecres 11 de desembre, l’Ajuntament de Roses convoca els veïns i veïnes del Mas Oliva a una Trobada Ciutadana on s’informarà del Pla de Millora de la Circulació que es vol implantar a la urbanització, projecte amb el qual el consistori vol comptar amb l’opinió i propostes dels propis residents. L’acte tindrà lloc a les 20 h, a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses.

L’objectiu és la millora continuada de la seguretat circulatòria a tota la població en funció de les característiques i necessitats pròpies de cada espai, ja sigui a partir de canvis de sentit de circulació, d’una informació i senyalització més detallades per als conductors, de l’habilitació de zones zones d’aparcament per evitar la problemàtica que suposa l’aparcament en vorera, de la renovació i repintat de senyalització, etc. En alguns casos, aquestes mesures poden també anar acompanyades d’inversions en infraestructures per dignificar l’espai i adaptar serveis.

La Trobada Ciutadana del dia 11 permetrà presentar el projecte presencialment i obrir el debat perquè els assistents puguin aclarir dubtes i plantejar opinions. A partir d’aquí, s’iniciarà un període de recollida de propostes fins al 30 de desembre, durant el qual totes les persones que ho desitgin podran presentar les seves propostes de millora a través de l’apartat de Participació Ciutadana de la web roses.cat, de l’aplicació mòbil RosesSmart, o bé de manera presencial lliurant la butlleta del díptic al Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament.

Per últim, un cop recollides i valorades totes les propostes, es convocarà una nova sessió ciutadana on es presentarà el projecte definitiu. Amb aquestes trobades, el consistori vol comptar amb la implicació veïnal en el projecte, així com disposar d’un espai de contacte directe amb la ciutadania per poder conèixer de primera mà altres possibles inquietuds o problemàtiques que afectin la urbanització.

 

Presentació d’aportacions

Els ciutadans i les organitzacions que ho considerin oportú, poden remetre les seves opinions sobre els aspectes plantejats en el document informatiu que s'inclou, des del dia 11 al 30 de desembre de 2019.

PLÀNOL REORDENACIÓ CIRCULACIÓ URBANITZACIÓ MÁS OLIVA 

Presentació de propostes i suggerències

A partir del dia 11 de desembre tindreu disponible el formulari per tal que la vostra proposta sigui atesa. 

Accions del document

Consultes Tancades

Consultes Tancades - Llegir Més

Accions del document