Notícies

- Ensenyament

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1022 elements coincideixen amb el vostre criteri

S’obren les inscripcions del transport escolar 2020-2021, que s’adapta a les mesures de prevenció anticovid

El proper dilluns 24 d’agost, el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses obre el període d’inscripcions per a aquelles famílies interessades en fer ús del servei de transport escolar durant el curs 2020-2021. El servei permet el desplaçament dels alumnes de primària tant des del centre com des de diferents urbanitzacions del municipi a les escoles públiques de Roses. El transport s’iniciarà el proper mes de setembre adoptant les mesures de distància social i ús de mascareta per garantir la seguretat.

Llegir Més

El Consell Escolar de Roses prepara l’inici del nou curs

Ahir dimecres va tenir lloc a Roses una nova reunió del Consell Escolar Municipal, en el qual participen Ajuntament de Roses i els diferents membres de la comunitat educativa de la població (escoles, instituts, llars, ampas...). Al llarg de la sessió es van abordar previsions i mesures en les quals s’està treballant i que cal adoptar per a l’inici del proper curs 2020-2021.

Llegir Més

Roses lliura els premis a l’Excel·lència en ESO a sis alumnes de la població

Ahir dimecres va tenir lloc al Teatre Municipal de Roses l’acte de lliurament dels Premis a l’Excel·lència d’ESO atorgats per l’Ajuntament de Roses. Aquests guardons, que enguany han arribat a la seva quarta edició, premien els dos alumnes de cada centre que han destacat per l’excel·lència dels seus resultats acadèmics durant l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria, amb una nota mínima final de 8,5.

Llegir Més

Roses subvenciona la compra de llibres de més de 2.000 alumnes rosincs

El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses continua impulsant els ajuts i universalització de llibres de text, subvencionant una part de l’import que les famílies de la població destinen a la compra de llibres dels alumnes en edat obligatòria d’escolarització. Enguany, el conjunt d’aquests ajuts han ascendit a la quantitat de 161.934 €.

Llegir Més

Tots els nens i nenes inscrits al casal d’estiu de les llars infants municipals obtenen plaça

Un cop finalitzat el període d’inscripcions del casal d’estiu de les llars d’infants municipals de Roses, el recompte de sol·licituds final ha donat un total de 43 infants inscrits el mes de juliol i 41 el mes d’agost, de manera que tots els nens i nenes han obtingut plaça. Tal i com s’havia anunciat, com el nombre de participants no sobrepassa la xifra de 50 inscrits, el servei es realitzarà en la seva totalitat a la Llar d’Infants El Franquet.

Llegir Més

Les preinscripcions per al curs 2020-2021 de l’Escola d’Adults de Roses, obertes fins al 29 de juny

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses acaba d’obrir el període de preinscripcions de l’oferta formativa de l’Escola d’Adults per al curs vinent (2020-2021), fins al proper 29 de juny. Per tramitar la preinscripció cal realitzar una prova de nivell presencial, per a la qual cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 972 25 35 00.

Llegir Més

Els Grecs i l’Illa de Rodes reformaran les seves cobertes aquest estiu per evitar inundacions quan plou

Aquest matí ha tingut lloc a Roses una visita als centres escolars Els Grecs i Institut Illa de Rodes per a la programació de l’inici d’obres de manteniment i millora en ambdós centres durant aquest estiu. La visita ha comptat amb la participació d’arquitectes i tècnics del Departament d’Educació de la Generalitat, juntament amb el regidor d’Ensenyament de Roses, Marc Danés.

Llegir Més

S’obren les inscripcions al curs d’estiu de les llars d’infants municipals

Els propers 15 i 16 de juny, tindran lloc les inscripcions del curs d’estiu que l’Ajuntament de Roses ofereix els mesos de juliol i agost a les Llars d’infants municipals El Franquet i Cavallet de Mar. El servei està destinat a infants que durant aquest curs hagin estat matriculats a alguna de les dues llars i que, a data 1 de juliol, hagin complert 1 any. Les inscripcions es podran realitzar a través de la web inscripcions.roses.cat.

Llegir Més

Dilluns s’obren les preinscripcions per al curs 2020-2021 de les Llars d’Infants Municipals

El proper dilluns, 1 de juny, s’obre el període de preinscripcions de les Llars d’infants municipals de Roses (Cavallet de Mar i El Franquet) per al curs 2020-2021. Enguany la tramitació es farà de manera no presencial a través d’un formulari electrònic habilitat pel Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament, podent-se optar pel sistema de cita prèvia en aquells casos en què no es pugui accedir a la via telemàtica. Les preinscripcions es podran realitzar fins al 10 de juny (inclòs).

Llegir Més

Roses inicia les tasques de manteniment i desinfecció de les escoles i llars d’infants municipals

Amb l’entrada de Roses en la Fase 1, l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament va iniciar ahir la posada al dia de les escoles i llars d’infants municipals, amb la realització de diferents tasques de manteniment i neteja. Els treballs es duen a terme per part dels conserges i de les empreses de neteja dels centres.

Llegir Més

L’inici d’inscripcions dels cursos de català en línia de la plataforma Parla Cat canvia al 18 de maig

L’inici del període d’inscripcions dels cursos en línia que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) a través de la plataforma Parla Cat, que s’havien d’iniciar ahir, 13 de maig, es posposen fins al proper dilluns 18 de maig.

Llegir Més

El Voluntariat per la llengua no s’atura

El Voluntariat per la llengua (VxL) que gestiona el Centre de Normalització Lingüística de Girona, a Roses a través de l’Oficina de Català, continua en modalitat virtual. Com en la modalitat presencial, el VxL virtual consisteix a formar parelles lingüístiques compostes per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. La diferència, però, és que les trobades es fan a través de plataformes de videoconferència, com ara Skype, Hangouts, Whatsapp...

Llegir Més

Dimecres 13 de maig comencen les preinscripcions d’Educació infantil, Primària i Secundària Obligatòria

Demà dimecres, 13 de maig, s’inicia el període de preinscripció escolar per a Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria, que s’allargarà fins al 22 de maig.

Llegir Més

Cursos de català 100 % en línia a través de la plataforma Parla.cat

Aquest dimecres, 13 de maig, s'obre un nou període d'inscripció als cursos de català amb tutoria al Parla.cat. El programa engloba una nova oferta de cursos, des del nivell Bàsic, fins al Suficiència.

Llegir Més

Preguntes freqüents sobre afectació estat d'alerta a les universitats

Podeu consultar l'afectació de les mesures de l'estat d'alerta als estudis universitaris en el document adjunt

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses distribueix les targetes moneder als alumnes amb beca menjador

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la distribució de les targetes moneder elaborades per la Generalitat de Catalunya per garantir que els alumnes beneficiaris de beques menjador, puguin continuar rebent aquest ajut durant el temps que els centres educatius romanguin tancats com a mesura de prevenció i control del COVID- 19. El repartiment ha anat a càrrec de regidores i regidors de l’Ajuntament i personal voluntari, mantenint les mesures de seguretat necessàries.

Llegir Més

Ajornada la preinscripció escolar

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha decidit ajornar la preinscipció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat.

Llegir Més

Reducció de les quotes de LLar d’Infants i Transport Escolar

Com a conseqüència de l’alerta sanitària produïda pel Coronavirus CoVId 19 que ha provocat el tancament de les Llars d’Infants durant dues setmanes del mes de març, l’Ajuntament de Roses ha acordat reduir la quota de permanència corresponent al mes d’abril per compensar a les famílies aquest període de tancament.

Llegir Més

Tancament d'escoles a Roses a partir del 13 de març

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, seguint instruccions dels Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir de demà, divendres 13 de març, tots els centres educatius del país, i per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu i les activitats extraescolars.

Llegir Més

Suspensió i ajornament d’activitats escolars a Roses

Amb motiu de les mesures de prevenció fixades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per contribuir a la contenció del coronavirus, el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses informa dels ajornaments i suspensions d’activitats educatives municipals afectades per aquestes restriccions que s’havien de realitzar a Roses en els propers dies. Són aquestes:

Llegir Més

Taller de teatre en català dins el marc del programa Voluntariat per la llengua a Roses

A partir de la proposta de dues voluntàries, Roses ha iniciat un Taller de teatre en català dirigit a persones que aprenen català a la població i que són aprenentes en les parelles lingüístiques de Voluntariat per la llengua. L'objectiu de l'activitat és promoure la lectura en veu alta i millorar l'expressió oral en català (la fluïdesa, la projecció de la veu, les pauses, la vocalització, l’entonació, el ritme, l’èmfasi...)

Llegir Més

La Ciutadella des de fora, amb l’alumnat i les parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Roses

Sota el títol "Des de fora. Assetgem la Ciutadella de Roses", l’alumnat de català i les parelles lingüístiques de Roses han gaudit d’una ruta guiada i comentada al voltant de la Ciutadella, a càrrec de Josep M. Barris, arxiver municipal.

Llegir Més

12 alumnes de Roses participen a l’Aula d’Estudi del Pla Educatiu d’Entorn

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses ha iniciat aquesta setmana una nova edició de l’activitat Aula d’Estudi, proposta inclosa en el Pla Educatiu d’Entorn de Roses i que compta amb la col·laboració dels tres instituts de la població. Gràcies a aquest projecte, un total de 12 alumnes de 4t d’ESO rebran suport escolar fins als exàmens de juny.

Llegir Més

Les inscripcions del Casal de Setmana Santa, obertes del 9 al 17 de març

Amb motiu de les properes festes de Setmana Santa, l'Ajuntament de Roses organitza una nova edició del casal infantil destinat a infants de 3 a 12 anys (nascuts entre 2008 i el 2016, ambdós inclosos), el qual tindrà lloc coincidint amb les vacances escolars, del 6 al 9 d’abril. Les inscripcions es podran realitzar a partir del proper dilluns, 9 de març, fins al dimarts 17, electrònicament a través de l’adreça inscripcions.roses.cat.

Llegir Més

Jornades de portes obertes a les escoles de Roses

Les escoles de Roses organitzen els propers dies jornades de portes obertes als seus centres, amb l'objectiu de donar conèixer instal·lacions i projectes educatius a les famílies amb fills i filles que el proper curs iniciaran estudis d'educació infantil, primària o secundària.

Llegir Més

Dilluns s’obren les inscripcions per als cursos d’idiomes, higiene alimentària i informàtica

Dilluns 17 de febrer s'obren les inscripcions per participar en els cursos de formació que ofereix l’Àrea de Promoció Econòmica durant aquesta primavera. A les formacions en idiomes i d’higiene alimentària d’altres edicions, se sumen els cursos d’informàtica i noves tecnologies de diverses temàtiques. Els aturats inscrits com a demandants d’ocupació disposen de reducció en les tarifes d’inscripció, mentre que els joves de 16 a 29 anys inscrits en el Programa Garantia Juvenil, estan exempts de pagament.

Llegir Més

300 alumnes de Roses assisteixen a la xerrada "Perquè ser enginyera mola"

Aquest matí, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena Científica, el Teatre de Roses ha acollit la xerrada «Perquè ser enginyera mola», a càrrec de l’enginyera Marissa Saló. L’acte ha estat organitzat pel Centre de Recursos Educatius de l’Alt Empordà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses.

Llegir Més

Els escolars de 3r de primària de Roses visiten l’Ajuntament

Aquest matí s'han reprès les visites que els escolars de Roses realitzen anualment a l’Ajuntament per tal de conèixer presencialment les missions i funcionament propis del consistori. Els primers alumnes a participar-hi han estat els nens i nenes de 3r de l’escola Els Grecs -als quals seguiran a partir d’ara la resta de centres escolars rosincs- , que han estat rebuts per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i pel regidor d’Ensenyament, Marc Danés.

Llegir Més

Els patis de les escoles Els Grecs i Montserrat Vayreda s’obren 4 tardes a la setmana per a joves de 12 a 18

A partir de demà, 17 de gener, i fins al 15 de maig, l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses organitza una nova edició de l'activitat “Patis Oberts”, que enguany compta amb l’obertura de dos espais: el pati de l’escola Els Grecs i el de l’escola Montserrat Vayreda. Les activitats tindran lloc dimecres i divendres de 17 a 19 h i dissabte de 16 a 19 ha l’escola Grecs, mentre que a l’escola Montserrat Vayreda l’horari serà divendres de 17 a 19 h i dissabtes de 16 a 19 h.

Llegir Més

L’Ajuntament posa a l’abast de l’alumnat d’ESO activitas per col·laborar en serveis cívics i comunitaris

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses ha creat la Comissió de Treball de Servei Comunitari de Roses, formada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, centres educatius i el propi consistori, i destinada a facilitar i impulsar la participació dels alumnes d’ESO en projectes cívics i comunitaris a la població. L’Ajuntament ofereix a més projectes i activitats pròpies amb els quals els i les joves poden col·laborar en diferents àmbits, des de la realització d’activitats lúdiques amb infants petits, a millores ambientals per al municipi.

Llegir Més