Notícies

- Urbanisme i obres públiques

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 912 elements coincideixen amb el vostre criteri

Es consolida la torre Medieval de la Ciutadella de Roses, que també es farà visitable

L'Ajuntament de Roses acaba d'iniciar els treballs de consolidació de la torre Medieval de la Ciutadella de Roses, davant l'estat de deteriorament en què es trobava i el perill d'esfondrament que suposava aquest estat. El projecte l'ha redactat el Servei de Monuments de la Diputació de Girona, que també aportarà la direcció i una subvenció de 24.000 euros per a l'execució de les obres.

Llegir Més

L'Institut Geogràfic i Cartogràfic presenta un mapa interactiu on pots veure l'evolució de Roses des del 1946 fins a l'actualitat

“L’ull del temps. Catalunya abans i ara” és una eina informàtica que ha presentat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Un mapa interactiu que compara la Catalunya actual amb la del 1946 i la del 1955-56 i que permet veure Roses des del cel tal com és actualment. Si es mou el ratolí pel mapa es mostra com era una àrea en concret el 1946 o en el període 1955/56. També es pot fer l'exercici a la inversa i descobrir com era Roses antigament i com és en l'actualitat.

Llegir Més

El Ministeri de Medi Ambient es disposa a enderrocar l'antiga depuradora de marisc de Roses

El cap del servei provincial de Costes del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a Girona, Jordi Planella, i el responsable del servei de Costes de la Generalitat, Juan Francisco Barroso, van signar ahir dilluns, amb l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, l'acta de reversió de la titularitat de l'espai de l'antiga depuradora de marisc que està en estat ruïnós.

Llegir Més

L'Ajuntament incorpora dos nous passos de vianants a l'avinguda de Rhode que milloren l'accessibilitat

Aquests dies s'ultimen els treballs de pintura dels dos nous passos de vianants incorporats per l'Ajuntament de Roses a l'avinguda de Rhode, en substitució del pas existent fins ara davant de la Ciutadella que presentava problemes d'accessibilitat.

Llegir Més

Finalitza la rehabilitació del baluard de Sant Andreu

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha finalitzat les obres de restauració del Baluard de Sant Andreu del recinte de la Ciutadella de Roses. Les obres han permès reformar les casamates al costat oest del baluard tot refent la volumetria enderrocada i habilitant l’espai interior com a magatzem arqueològic. La funció serà allotjar de manera ordenada i amb condicions controlades de salubritat i clima, els materials procedents dels treballs de recerca efectuats en el mateix parc.

Llegir Més

Un pressupost amb 3 milions d'euros en inversions tot i continuar reduint l'endeutament

- El Pressupost 2016 proposat manté i inclús augmenta l'activitat inversora amb 3 milions d'euros, una de les més altes de la demarcació - El món associaciatiu rosinc, esportiu, social i cultural rebrà 1 M€ en subvencions - L'endeutament es redueix als 11,6 milions d'euros, reduint-lo en un 46,71 % respecte a 2011

Llegir Més

Reasfaltat i millora de pluvials al Puig Rom de Roses

L'Ajuntament de Roses ha iniciat a la urbanització del Puig Rom de Roses una nova fase del Pla de Conservació de Vies Públiques de Roses, l'anomenat PVIR, consistent en els treballs de reparació de ferms i trams de paviment malmesos de diferents vials del municipi. Per la seva banda, el carrer Tordera, a la mateixa urbanització, inicia també la renovació de la recollida de pluvials.

Llegir Més

Nou paviment esportiu a la Pista Polivalent del Mas Oliva

Aquesta setmana finalitza la instal·lació del nou paviment esportiu a la Pista Polivalent annexa al Pavelló Poliesportiu de la zona esportiva de Roses. La tipologia de material emprat permetrà el seu ús tant per a la pràctica esportiva com per a altres tipus d'actes, potenciant així la polivalència d'aquesta sala.

Llegir Més

Millores en l'accessibilitat a diferents espais de Roses

Als treballs que es realitzen actualment a la plaça Catalunya de Roses per millorar-ne l'accessibilitat, se sumen aquesta setmana nous projectes d'arranjament i millora de diferents espais de la vila. El reasfaltat del carrer de l'Om a la urbanització La Garriga, l'ampliació de la vorera de l'edifici de la Policia Local i la reubicació d'un pas de vianants de l'Avinguda de Rhode, formen part d'aquestes millores.

Llegir Més

Millores d'accessibilitat a la plaça Catalunya de Roses

Aquests dies es duen a terme a la plaça Catalunya de Roses els treballs d'arranjament per millorar l'accessibilitat d'aquest cèntric punt de la població. La creació d'una rampa accessible, l'arranjament d'escocells d'una de les seves voreres i l'enretirada de xiprers per millorar la visibilitat de la plaça formen part del conjunt d'actuacions, que tindran un pressupost de 8.900 €.

Llegir Més

Culmina la millora de més de 2 km del passeig Marítim de Roses

S'ha iniciat a Roses la tercera i darrera fase de les obres de manteniment i millora del passeig Marítim, concretament en el tram comprés entre Salatar i la plaça de les Botxes. Els treballs culminaran l'arranjament del passeig fins a Santa Margarida, de més de 2 km de longitud, un dels més llargs de la Costa Brava.

Llegir Més

La comissaria de la Policia Local obres les portes als veïns el proper dissabte

El proper dissabte 28 de novembre tindrà lloc una jornada de portes obertes a la recentment renovada seu de la Policia Local de Roses, perquè tots els veïns i veïnes que ho desitgin puguin visitar les seves instal·lacions. L'alcaldessa de Roses i regidora de Seguretat Ciutadana, Montse Mindan, participarà en la primera visita prevista a les 10.30 h.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses torna a obrir les portes avui després de les tasques de reforma

Un cop finalitzades les obres de millora, la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses torna a obrir aquest matí les portes i a recuperar la seva activitat normal. La biblioteca ha estat tancada durant tres setmanes, període que s'ha aprofitat per canviar la moqueta del primer pis, que era l'única que quedava. S'ha substituït per 267 m2 de terra de vinil. També s'ha aprofitat aquest temps de parada per fer treballs de pintura i fusteria, i una neteja integral del fons de llibres per garantir-ne el seu bon estat

Llegir Més

Roses millora l'entorn i l'accés al mirador del Puig Rom

L'empresa municipal de serveis Rosersa està treballant en el projecte d'adequació i millora paisatgística del mirador del Puig Rom, un espai dotat d'unes vistes excepcionals de la badia de Roses i la plana empordanesa, que rep una important afluència de visitants. Les obres duraran un mes i suposaran la millora de l'accés, aparcament i mirador pròpiament dit, així com l'enjardinament de tot l'espai.

Llegir Més

Ordenances Fiscals marcades per la participació, la congelació d'impostos i l'atenció a les necessitats socials

L’Ajuntament de Roses va aprovar ahir les ordenances fiscals que s'aplicaran al municipi durant el proper exercici 2016, les quals venen marcades, per cinquè any consecutiu, per la congelació generalitzada de la majoria d'impostos i taxes.

Llegir Més

El cementiri es posa a punt per celebrar Tots Sants i el Dia dels Difunts

Aquest cap de setmana i fins dilluns vinent, Dia dels Difunts, centenars de rosincs visitaran el cementiri per recordar els seus familiars finats. L'horari d'obertura del recinte no es modificarà i es mantindrà des de les vuit del matí a les cinc de la tarda, quan comença a marxar el sol.

Llegir Més

La Policia Local de Roses es trasllada a la seva seu un cop finalitzada la remodelació de l'edifici

La finalització de les obres de remodelació i ampliació de l'edifici de la Policia Local de Roses, situat en el número 64 del carrer Tarragona, ha permès iniciar el trasllat de personal i serveis que des del passat mes de març es trobaven allotjats en altres espais. Concretament, l'atenció al públic que s'oferia des d'uns mòduls instal·lats a la plaça de l'Empordà (al costat del Teatre Municipal), entrarà en servei a la seu del carrer Tarragona a partir de la tarda de demà, divendres 30 d'octubre.

Llegir Més

Tall de trànsit al carrer Tarragona amb motiu de les obres de reurbanització

Les obres d'urbanització de la Riera Ginjolers es reprendran demà, dijous 29 d'octubre, concretament a l'àmbit del carrer Tarragona. Amb motiu d'aquests treballs, aquest carrer romandrà tallat al trànsit de vehicles en el seu tram comprés entre la Riera Ginjolers i el carrer Doctor Fleming. El tall circulatori, així com els recorreguts alternatius se senyalitzaran oportunament per informar els conductors.

Llegir Més

La zona verda de davant del Cementiri de Roses, llesta per a Tots Sants

El públic que visiti enguany el cementiri municipal de Roses el dia de Tots Sants,trobarà com a novetat, juntament a l'arranjament de la rotonda de la carretera del Mas Oliva, la remodelació de la zona verda existent davant de la façana principal del recinte, amb els diferents espais d'estada posats al dies i ordenats.

Llegir Més

El carrer Francesc Macià es tallarà al trànsit els dies 26 i 27 d'octubre

El carrer Francesc Macià de Roses romandrà tallat al trànsit els propers dilluns 26 i dimarts 27 d'octubre, amb motiu de les obres de condicionament d'una línia elèctrica.

Llegir Més

Roses condiciona el tram del camí de ronda GR-92 entre Falconera i cala Montjoi

L'Ajuntament de Roses ha iniciat els treballs d'arranjament del tram del camí de ronda entre Punta Falconera i cala Montjoi per millorar-ne l'accessibilitat. En total s'adequaran un total de 713 metres, millorant especialment les baixades a les cales Lledó, Murtra i Rostella, solucionant els punts amb poca seguretat de l'itinerari i creant zones de descans a espais singulars i d'un alt valor paisatgístic, com és el cas de la Font del Lledó. Els treballs tindran una durada de 4 mesos i el pressupost d'adjudicació és de 86.000 €.

Llegir Més

La zona comercial de Santa Margarita es millora amb la plantació d'arbrat i la recuperació d'aparcament

L'Ajuntament de Roses acaba d'iniciar els treballs de creació d'escocells i plantació d'arbrat a l'avinguda Gola de l'Estany i al carrer Punta de la Figuera, situats a la urbanització de Santa Margarita, actuació amb la qual es vol millorar la imatge d'aquesta àrea comercial de la urbanització i incorporar noves places d'aparcament. Es preveu que les obres d'adequació i plantació tinguin una durada d'1 mes .

Llegir Més

El Castell de la Trinitat comptarà amb un nou aparcament situat a peu d'entrada

L'Ajuntament de Roses ha tret a licitació el projecte que dotarà el Castell de la Trinitat d'un nou aparcament situat a la part superior del recinte, amb accés des del carrer Antoni Canals, i que incorporarà un total de 27 places. El nou espai facilitarà l'accés directe al Castell, pensant en les persones amb dificultats de mobilitat o en moments de climatologia adversa, com forta calor, pluja o vent.

Llegir Més

S'inicien les obres del nou equipament cultural de la Riera Ginjolers

La propera setmana s'iniciaran a Roses les obres de construcció del nou equipament cultural projectat a la rambla de la Riera Ginjolers, en ple centre neuràlgic de la vila. El nou edifici, amb una superfície de 2.172 m2 construïts, acollirà la nova sala de ball de la SUF i diferents espais per a usos de caràcter cívic, formatius, culturals i lúdics..Les obres, que tindran una durada d'un any, tenen un pressupost d'1,8 MEUR.

Llegir Més

L'accés a la platja dels Palangrers s'enjardinarà i en una segona fase s'ordenarà l'aparcament

- L'Ajuntament de Roses està tramitant la licitació de les obres de condicionament de l'àrea d'accés a la platja del Palangrers de Roses. - L'espai comptarà amb una zona enjardinada i incorporarà una rampa de connexió a la platja, facilitant així el pas a persones amb mobilitat reduïda. - Igualment, l'Ajuntament compta amb un segon projecte per pavimentar i enjardinar l'aparcament adjacent existent, dins la zona portuària, que es preveu desenvolupar durant el proper exercici una vegada obtinguda la corresponent concessió.

Llegir Més

L'alcaldessa de Roses distribueix les àrees municipals entre els regidors del nou equip de govern

Després que Montse Mindan signés ahir el decret amb l'equip de regidors responsables de les diferents Àrees Municipals, aquests inicien avui l'exercici dels nous càrrecs assignats. Tots el membres del nou govern rosinc -integrat per regidors de CIU i Gent del Poble- assumeixen des d'avui dues àrees, a excepció de l'alcaldessa, que en dirigirà tres (Serveis Generals, Participació Ciutadana i Seguretat), a més d'exercir les funcions d'alcaldessa.

Llegir Més

Roses incorpora més de 350 noves places d'aparcament dissuasori gratuït

L'Ajuntament de Roses ha iniciat els treballs d'adequació del solar situat a la ronda de la Circumval·lació, darrera de la Ciutadella, per tal de destinar-lo a aparcament públic i gratuït. El projecte suposarà la incorporació de 219 places d'aparcament a les quals se sumaran les 150 places que s'habilitaran properament amb l'ordenació de l'àrea d'estacionament existent a l'avinguda de Rhode -a l'oest de la Ciutadella i de la riera de la Trencada-, recentment ampliada amb una nova adquisició de sòl per part del consistori.

Llegir Més

L'Ajuntament de Roses adquireix dues finques per continuar amb l'esponjament urbà

L'Ajuntament de Roses ha fet efectiva l'adquisició de la finca situada en el número 29 del carrer Trinitat, de 94 m2, i d'una franja de 219 m2 del solar situat en els números 27-37 del carrer Tarragona, amb l'objectiu de millorar l'entorn i el paisatge urbà d'aquesta zona del nucli antic de la població.

Llegir Més

L'Ajuntament de Roses continua millorant el camí de ronda

L'Ajuntament de Roses ha dut a terme en les darreres setmanes l'arranjament de diversos trams d'escala del camí de ronda comprés entre el Far i la platja de Canyelles Petites. L'actuació forma part de les tasques de manteniment i millora d'aquests espais que el consistori realitza regularment, i es completarà properament amb l'arranjament de tres punts més on s'han detectat dificultats d'accessibilitat.

Llegir Més

L’INCASÒL inicia la rehabilitació d’un baluard de la Ciutadella de Roses

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat aquesta setmana les obres de restauració del Baluard de Sant Andreu dins del recinte de la Ciutadella de Roses. L’objecte del projecte és la reforma de les casamates al costat oest del baluard de Sant Andreu, actualment parcialment enderrocat.

Llegir Més