Notícies

- Urbanisme i obres públiques

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 912 elements coincideixen amb el vostre criteri

S'inicien les obres de renovació de més carrers del nucli de Roses, de més de 2.500 m2 de superfície

Aquesta setmana s'han iniciat a Roses les obres de renovació d'un nou àmbit de carrers del casc antic previstes pel Pla de Barris impulsat al municipi, les quals suposaran la reurbanització d'un total de 2.697 m2. Els treballs s'han iniciat a la cruïlla entre els carrers Joan Badosa i Sant Isidre, continuaran al llarg de tot el carrer Sant Isidre -el que concentra una major presència de comerços-, i seguiran avançant per la resta de carrers inclosos en el projecte (Joan Badosa, St. Pere Alt, Capellans, Porthos, St. Pere Baix i Palmerola).

Llegir Més

L'Ajuntament de Roses projecta nous treballs d'adequació per ampliar els usos al Castell de la Trinitat

L'Ajuntament de Roses acaba d'iniciar el procés per a la contractació dels treballs que permetran adequar el Castell de la Trinitat als usos actuals i als previstos pel consistori. El projecte, que té un pressupost de 256.000 €, preveuen l'adequació dels accessos, la il·luminació de les àrees exteriors i la instal·lació de serveis, entre d'altres. La previsió de l'Ajuntament és poder iniciar les obres a principis del proper any.

Llegir Més

Roses baixa l'IBI i la plusvàlua i manté la congelació d'impostos i taxes

L’Ajuntament de Roses presenta avui les ordenances fiscals que aplicarà durant el proper exercici 2014, les quals venen marcades per la congelació d’impostos i taxes amb el propòsit de rebaixar la càrrega fiscal de les famílies i empreses del municipi davant l’actual conjuntura de crisi econòmica. A més, en els casos de l’impost de béns immobles i de plusvàlua, es rebaixaran els tipus de gravamen, fent baixar les quotes una mitjana del 3% i del 25% respectivament.

Llegir Més

La transformació urbanística del nucli de Roses segueix avançant

Roses prossegueix la renovació del casc antic de la població amb un nou projecte de reurbanització d'un total de 2.697 m2, corresponents als carrers Joan Badosa, St. Isidre, St. Pere Alt, Capellans, Porthos, St. Pere Baix i Palmerola. Amb motiu de l'imminent inici de les obres, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha convocat els veïns dels carrers implicats a una reunió informativa que tindrà lloc aquest vespre, on els presentarà les característiques del projecte i atendrà les seves consultes.

Llegir Més

Roses inicia el procés de Participació Ciutadana

Un cop s’han aprovat els quatre Consells Sectorials i s’han nomenat els seus membres, el consistori rosinc es posa al costat dels representants de les entitats per treballar conjuntament.

Llegir Més

Modificació del cartipàs de l'Ajuntament de Roses amb motiu del canvi d'alcaldia

Com a conseqüència del canvi d'alcaldia produït a Roses el passat dissabte 3 d'agost, en el qual Montserrat Mindan passà a ostentar el càrrec d'alcaldessa de Roses en substitució de Carles Pàramo, l'Ajuntament de Roses va celebrar el passat divendres (9 d'agost), un ple per informar de la nova composició de l'equip de govern. La incorporació de l'exalcalde rosinc com a primer tinent d'alcalde i el nomenament de Montse Mindan com a representant de diferents òrgans col·legiats, són els canvis més substancials.

Llegir Més

Montse Mindan, nova alcaldessa de Roses

Montse Mindan (CIU), ha estat elegida aquest matí nova alcaldessa de Roses en el transcurs de la sessió plenària de presa de possessió realitzada amb motiu de la renúncia presentada pel fins ara batlle de la població, Carles Pàramo. La candidata ha assolit la majoria absoluta en la proclamació d’alcaldessa del municipi, en obtenir un total de 12 vots dels 21 regidors que integren la corporació. Els 9 regidors de CIU i el 3 del PP han dipositat la seva confiança en Mindan.

Llegir Més

Roses assoleix la qualificació “2 Flors” en la convocatòria Viles Florides 2013

Roses va rebre ahir a Cardedeu, en l'acte de lliurament de distincions de la convocatòria Viles Florides 2013, el qualificatiu de 2 Flors, amb el qual es reconeix la gestió dels espais verds i les actuacions dutes a terme en el municipi durant el període comprés entre l'1 de juny de 2012 i el 31 de maig de 2013.

Llegir Més

El govern de Roses aprova el projecte perquè l’estiu vinent el municipi disposi d’un skate park

El govern municipal de Roses ha aprovat el projecte definitiu de l’skate park que es construirà a la zona esportiva del Mas Oliva-La Vinyassa, que serà ampliada. Està previst que les obres comencin a finals d’aquest any, o a inicis del proper, i que pugui estar finalitzat l’estiu vinent.

Llegir Més

La revisió del pla Director de la Ciutadella planteja un monument més obert i amb entrada lliure

L’estudi de criteris i objectius per a la dinamització de l’ús ciutadà i turístic de la Ciutadella de Roses planteja que el recinte patrimonial esdevingui com una mena de parc urbà històric amb accés lliure de manera que només determinats serveis, com el museu, sigui de pagament. Aquest dijous l’alcalde de Roses, Carles Pàramo, i l’autor del treball, l’arqueòleg Josep Burch, han presentat la revisió i actualització del Pla Director que l’any 1993 va aprovar el departament de Cultura de la Generalitat i que forma part del POUM aprovat el 2010

Llegir Més

Roses omple de color les seves rotondes i espais verds

L'Ajuntament de Roses està realitzant la reposició i plantació de jardineria en diferents espais verds i rotondes del municipi, així com la plantació d'arbres en aquells punts del municipi que requereixen millores. Les actuacions tenen per objectiu la millora cromàtica i paisatgística de l'entorn urbà de la població, així com la implantació d'espècies vegetals i sistemes de rec més sostenibles.

Llegir Més

L'aparcament de front de mar de Roses obre un nou accés per reduir el trànsit de la Gran Via

L’empresa Opciones Viales SL, concessionària de l’explotació de l'aparcament de Ports de la Generalitat situat a l’avinguda de Rhode (entre la Riera Ginjolers i la platja de la Punta), ha finalitzat la reurbanització i millora d'aquest espai que, a partir d'ara, torna a disposar d'un doble accés d'entrada de vehicles, des de l’avinguda de Rhode i des del carrer de la Llotja. La mesura, realitzada a petició del govern municipal, té per objectiu reduir el trànsit de la Gran Via.

Llegir Més

La Riera Ginjolers reordenarà el pas de vehicles a un carril central

El tram de la Riera Ginjolers de Roses pendent d'urbanitzar, comprès entre la Gran Via i el carrer Puig Rom, modificarà els vials a circulació de vehicles, que passa a situar-se a la part central de la rambla. Aquesta mesura permetrà ampliar l'amplada dels laterals, que es destinaran a passeig de vianants, espais de joc i estada, zones verdes i activitats comercials. Els vehicles mantindran la circulació en ambdós sentits de la marxa.

Llegir Més

S'aprova la modificació urbanística per a la construcció del futur tanatori

El ple municipal de Roses celebrat el passat dilluns va aprovar la modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) en el seu àmbit corresponent al cementiri de la població. Concretament, la modificació delimita els nous espais destinats a espais lliures i a equipament comunitari, fet que possibilitarà la construcció d'un tanatori, l'ampliació del cementiri i l'ordenació de l'espai lliure existent al voltant del recinte.

Llegir Més

El Port de Roses permetrà implantar noves activitats per impulsar la sostenibilitat econòmica del sector pesquer

L'Ajuntament de Roses va aprovar ahir en sessió plenària, una modificació puntual del Pla especial del Port de Roses, el qual té per objectiu clarificar els usos permesos a l'extrem sud-est del Port (franja adjacent a la carretera del Far), tot regulant les característiques de les edificacions que s'hi podran construir, així com les activitats permeses a cadascun dels seus àmbits. L'objectiu és augmentar l'activitat econòmica i comercial del sector pesquer de Roses, tot preservant la qualitat ambiental i urbana de l'entorn.

Llegir Més

El Congrés aprova que les instal·lacions en desús de la base militar del Pení passin a usos del Parc Natural

Les comissions de Medi Ambient i de Defensa del Congrés dels Diputats han aprovat per unanimitat la Proposició no de llei presentada pel diputat i alcalde de Roses, Carles Pàramo, en la qual s'instava el govern a destinar la base militar EVA-4 o Base del Pení de Roses, a un ús centrat en l'estudi i difusió del medi natural i dels valors del Parc natural del Cap de Creus.

Llegir Més

S'inicien les obres per ampliar els usos de la pista poliesportiva de Roses

Aquesta setmana s'han iniciat a Roses les obres per a l'adequació de la Pista Poliesportiva Municipal com a pista d'ús polivalent. L'actuació permetrà condicionar aquest espai amb les mesures necessàries en matèria de prevenció i extinció d'incendis, amb l'objectiu d'incorporar al municipi un espai cobert que doni resposta a les necessitats de les diferents activitats esportives, lúdiques i socials que es desenvolupen a la població

Llegir Més

Es reprenen les obres del Vial Nord de Roses

Acaben d'iniciar-se a Roses les obres que permetran finalitzar la urbanització de l’anomenat Vial Nord, carrer que donarà accés als terrenys cedits a la Generalitat de Catalunya per a la construcció de l’Escola Montserrat Vayreda. El nou carrer, que transcorrerà al llarg de 180 metres en paral·lel als actuals camps de futbol de la Vinyassa, possibilita també l’arribada de les xarxes de serveis als solars del futur equipament docent.

Llegir Més

Restitució de 2.400 m2 d'asfalt a diferents carrers del centre de Roses

Aquest matí s'han iniciat a la plaça Catalunya els treballs de conservació i manteniment de paviments asfàltics que durant els propers dies es portaran a terme a diversos carrers del centre de Roses. Concretament, els vials que renovaran el seu asfaltat són, a més de la plaça Catalunya, els carrers Escorxador, Ramon y Cajal i Trinitat, la rotonda de la plaça Pep Ventura, la Gran Via Pau Casals, i els carrers Doctor Ferran i de la Pedrera.

Llegir Més

L'oficina del Síndic de Greuges serà a Roses el 24 d'abril

El proper dimecres 24 d'abril, membres de l’equip del Síndic atendran al Teatre Municipal, carrer Tarragona 81, 2 planta (porta lateral davant aparcament), a totes les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra les administracions i les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc).

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses tanca el pressupost 2012 amb un estalvi de 5,6 milions d’euros

Fruit de la contenció establerta en la gestió municipal, la liquidació pressupostària de l’Ajuntament de Roses de l’exercici 2012 presenta un resultat positiu de 5.636.267 €, el qual permetrà afrontar amb total garantia els propers exercicis.

Llegir Més

Un nou espai peatonal a l’Avinguda de Rhode donarà continuïtat al passeig Marítim de Roses

L’empresa Opciones Viales SL, concessionària de l’explotació dels aparcaments situats a l’avinguda de Rhode (entre la Riera Ginjolers i la platja de la Punta) i del Moll de Ribera al port pesquer, acaba d’iniciar les obres de reurbanització i millora d’aquests dos espais. Concretament, aquesta setmana s’han iniciat els treballs a l’aparcament de l’avinguda de Rodhe, que suposaran l’adequació d’un passeig d’uns 300 metres de longitud i, per tant, donarà continuïtat al passeig Marítim.

Llegir Més

El temporal de llevant causa problemes a Roses

El temporal de llevant que s’ha reactivat en les darreres hores està ocasionant diferents problemes i danys materials a Roses, on ha arrencat un tram del col·lector de recollida d’aigües pluvials del carrer Francesc Macià, així com la caiguda d’una de les palmeres existents a la platja de la Punta.

Llegir Més

Adjudicades les obres que permetran finalitzar el Vial Nord de Roses

L'Ajuntament ha aprovat la contractació dels treballs que permetran finalitzar la urbanització de l’anomenat Vial Nord, el qual donarà accés als terrenys cedits a la Generalitat de Catalunya per a la construcció de l’Escola Montserrat Vayreda. El nou carrer, que transcorrerà al llarg de 180 metres en paral·lel als actuals camps de futbol de la Vinyassa, possibilitaran l’arribada de les xarxes de serveis als solars del futur equipament docent.

Llegir Més

Pla per millorar l’arbrat de Roses

L’Ajuntament està realitzant a través de l’empresa municipal ROSERSA, la reposició i plantació d’arbrat a diferents punts del municipi que requereixen millores d’enjardinament. A les recents actuacions a la Riera Ginjolers, Gran Via Pau Casals, carrer Doctor Barraquer i rotonda Pep Ventura, properament prosseguiran altres a l’avinguda de la Platja, carrer Canigó, ronda Circumval·lació i tram final de la Riera Ginjolers, amb les quals el nombre de nous arbres plantats ascendirà a 342.

Llegir Més

Prossegueix la renovació de l’enllumenat públic del passeig Marítim de Roses

Aquesta setmana s’ha iniciat la substitució de l’enllumenat públic del tram del passeig Marítim comprés entre la plaça de les Botxes i la riera de la Trencada, consistent en la renovació de 47 fanals i el seu cablejat. Amb aquesta actuació prossegueix la renovació iniciada el passat any per posar fi al deteriorament que presenten la majoria de fanals i balises del passeig, així com per millorar el seu rendiment lumínic.

Llegir Més

S’inicien les obres per millorar la vialitat al carrer Lluís Companys

Dilluns 25 de febrer s’han iniciat a Roses els treballs de millora del carrer Lluís Companys, entre el carrer Sevilla i l’avinguda de Rhode. L’objectiu del projecte és facilitar el pas a vianants, sobretot en el cas de persones amb mobilitat reduïda. Les obres, adjudicades a una empresa local, costaran 53.708 € i consistiran en l’ampliació de voreres i incorporació de rampes, així com el canvi d’ubicació del semàfor de l’avinguda de Rhode. Durant les 10 setmanes que duraran els treballs, el trànsit es desviarà pel carrer Tarragona.

Llegir Més

Roses regula i unifica la senyalització informativa dels establiments privats a la via pública

L’Ajuntament de Roses ha obert el període per a què hotels, hostals i càmpings legalitzin els senyals informatius que tinguin instal·lats a la via pública i els adaptin a la nova ordenança municipal, ja en vigor. L’objectiu és facilitar una òptima informació dels punts d’interès privats relacionats amb l’oferta turística del municipi, tot preservant una imatge unificada i coherent d’aquesta senyalització.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses proposa accions per a la reactivació del comerç del casc antic

La setmana passada va tenir lloc a Roses la reunió per a la dinamització comercial dels locals disponibles del casc antic de la població, convocada per les regidories de Promoció Econòmica i de Pla de Barris de l’Ajuntament. Durant la sessió, que aplegà una seixantena de participants vinculats amb el sector comerç, es van presentar les mesures que el consistori vol impulsar per promocionar l’ocupació dels locals buits del barri, millorar la seva imatge i donar-los notorietat.

Llegir Més

Nou projecte de millora urbanística a la plaça Catalunya

Aquest matí s’han iniciat a Roses les obres de millora de part de la plaça Catalunya, concretament de l’espai de 780 m2 que es troba en el vèrtex del carrer Josep Cervera. L’objecte del projecte és el d’eliminar barreres arquitectòniques i visuals, facilitar l’accessibilitat al seu interior i millorar la seva visió com un espai únic davant de mar, sense obstacles, enllaçant amb l’avinguda de Rhode i el Passeig de Mar.

Llegir Més