Notícies

- Sanitat, Acció Social i Família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 777 elements coincideixen amb el vostre criteri

Declaració institucional 25N-Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Amb motiu de la celebració del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, la façana de l’Ajuntament de Roses exhibeix una pancarta commemorativa i s’il·luminarà de color lila els vespres dels dies 25, 26 i 27 de novembre. Aquesta tarda, tindrà lloc la lectura de la declaració institucional a Ca l’Anita, coincidint amb la inauguració de l’exposició "Cicatrices del Alma" de l'Emma Alcalà, a les 19 h.

Llegir Més

La representació de "El llegat" aplega 350 espectadors amb una activitat intergeneracional contra l’edatisme

Aquest matí ha tingut lloc al Teatre Municipal de Roses la representació de "El Llegat", davant un pati de butaques ple amb un públic integrat per alumnes de batxillerat, usuaris i usuàries dels Casals de Gent Gran i de la residència d’avis i membres de Creu Roja. L’obra posa en escena l’edatisme (discriminació vers una persona per la seva edat a través d’estereotips socials i prejudicis) i el menysteniment de la societat actual envers l’etapa de la vellesa.

Llegir Més

L’Ajuntament presenta els resultats de l’enquesta a Santa Margarida per impulsar accions de millora comunitària al barri

L’Ajuntament de Roses ha presentat aquest dissabte als veïns i veïnes de Santa Margarida els resultats de l’enquesta realitzada per conèixer la realitat social del barri, recollir les pròpies percepcions de les persones residents, les seves necessitats i les propostes d’actuacions a impulsar. Aquest estudi és part del programa d’acció social i comunitària impulsat per l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de l’Ajuntament, que té per objectiu construir veïnatge al barri involucrant les persones residents i crear un espai de trobada i finestra de l’administració al barri.

Llegir Més

Obert el termini per sol·licitar les bonificacions de l’IBI de les famílies monoparentals

L’Ajuntament ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds de bonificacions de l’Impost de Béns Immobles (IBI), per a famílies monoparentals amb 2 o més fills. La bonificació, que pot arribar fins al 60% del total del rebut (fins a un màxim de 300 €), s’aplica en funció de la renda familiar i cal disposar del carnet de Família Monoparental emès per la Generalitat. Les peticions es poden tramitar fins al 30 de novembre. Per a la presentació de sol·licituds i documentació, cal demanar cita prèvia a l’àrea d’Acció Social (972 15 29 26).

Llegir Més

Presentació dels resultats de l’enquesta ‘Com vius a Santa Margarida?’ aquest dissabte

El proper dissabte, 12 de novembre, tindrà lloc a l’Hotel Montecarlo de Santa Margarida una sessió informativa per presentar els resultats de l’enquesta realitzada als veïns i veïnes sobre necessitats i potencialitats del barri, així com la proposta d’actuacions previstes. L’acte tindrà lloc a les 11 h i està obert a la participació de tots els veïns i veïnes de Santa Margarida.

Llegir Més

Atenció a les persones, reactivació econòmica i turística i millora urbana centren els pressupostos de Roses per a 2023

El pressupost de l’Ajuntament de Roses per a l’any 2023 ascendeix a un total de 36.746.000 €, xifra que representa un augment del 3,92% respecte al de l’any 2022. Manté la totalitat de serveis i activitats d’anys anteriors assumint l’increment de despeses produïdes per la pujada dels consums energètics i de la gestió de residus, activa nous serveis d’atenció a la infància i a l’adolescència per fer front als efectes emocionals i en el rendiment escolar d’infants i joves produïts per la pandèmia, i continua aportant inversions destinades a millorar l’entorn urbà amb nous espais per a la ciutadania, pensats en el vianant i en la promoció d’una mobilitat més sostenible.

Llegir Més

280 alumnes de Roses han participat en la campanya Fem Salut de promoció dels hàbits saludables

Avui finalitza a Roses la campanya Fem Salut, en la qual ha participat tot l’alumnat de 3r d’ESO dels instituts de la població. L’objectiu de la mateixa és transmetre hàbits saludables i facilitar que cada jove adquireixi la informació necessària que el permeti prendre les millors decisions pel que fa a la seva salut, així com ser capaç d’identificar situacions de risc o vulnerabilitat.

Llegir Més

El Banc de Sang demana a la ciutadania que vagi a donar sang

Demà, dissabte 22 d’octubre, el Teatre Municipal de Roses torna a acollir una jornada de donació de sang que tindrà lloc en horari de matí (de 10 a 14 h) i tarda (de 16 a 20.30 h). El Banc de Sang informe que caldrien 1.100 donacions diàries per recuperar les reserves de sang i encarar l’últim trimestre de l’any i demana a la població que es trobi bé de salut que vagi a donar sang.

Llegir Més

L’Equip d’Atenció Primària Roses ofereix suport emocional a les persones refugiades d’Ucraïna i instal·lades a la població de Roses i rodalia

A través de diferents sessions d’escolta activa, reflexió, gestió emocional, percussió corporal, visites ludicoculturals, etc., i el seu poder transformador, s’ofereixen eines i estratègies per afrontar el moment. Se n’organitzen dues sessions al mes, des de l’1 de setembre fins al 15 de desembre

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses signa un conveni amb IN VIA per pagar el lloguer de famílies en situació de vulnerabilitat

Aquest matí l’alcalde de Roses, Joan Plana Sagué, i la regidora d’Acció Social, Esther Bonaterra Moltó, s’han desplaçat a la seu de l’associació IN VIA, situada a Barcelona, on s’han reunit amb l’equip directiu de l’entitat per signar un conveni de col·laboració, que proporcionarà suport econòmic a les famílies rosinques en situació de vulnerabilitat, a través del pagament dels lloguers dels habitatges on aquestes resideixen.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses lliura a ALTEM les claus del pis cedit perquè el destini a allotjament tutelat

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la signatura del conveni de cessió i lliurament de claus d’un pis propietat de l’Ajuntament a favor de la Fundació ALTEM, que a partir d’ara el destinarà a allotjament tutelat per a persones amb discapacitat intel·lectual residents al municipi. Amb aquest acord, que té una vigència inicial de 15 anys, el municipi es converteix en el primer de l’Alt Empordà, fora de l’àrea de Figueres, que col·labora amb l’entitat amb la cessió d’un allotjament destinat a aquest servei.

Llegir Més

La Cursa de la Dona de Roses celebra aquest diumenge la seva quinzena edició

Aquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de Roses la presentació de la XV Cursa de la Dona, organitzada per la Fundació Roses Contra el Càncer i el Club d’Atletisme Roses, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament. Enguany, la cursa retorna a la normalitat després de dos anys d’afectació per la pandèmia i celebra el seu 15è aniversari - és la cursa de la Dona més antiga de la província de Girona-, amb l’edició d’una samarreta amb nou color i disseny. Les inscripcions es poden realitzar online i presencialment fins a una hora abans de l’inici.

Llegir Més

"L’Aventura de ser pares" torna a oferir pautes i recursos als pares i mares de Roses amb fills d’entre 3 i 12 anys

L'Àrea d'Acció Social, Igualtat de Gènere i Nova Ciutadania de Roses organitza una nova edició de ‘L’Aventura de ser pares’, un programa adreçat a les famílies amb fills i filles escolaritzats en els cicles d’educació infantil i primària, plantejat com un espai de trobada, informació i reflexió sobre aspectes relacionats amb la cura, l'educació i la socialització dels infants. Les activitats, que són gratuïtes, s’ofereixen als centres de primària del municipi.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses cedeix un pis a ALTEM perquè el destini a allotjament tutelat

El ple municipal de Roses celebrat dimecres 31 d’agost, ha aprovat la cessió d’un pis propietat de l’Ajuntament a favor de la Fundació ALTEM, que el destinarà a l’allotjament tutelat de persones amb discapacitat intel·lectual residents al municipi. Amb aquest acord, que té una vigència inicial de 15 anys, el consistori dona resposta a una demanda llargament reivindicada per l’entitat.

Llegir Més

Instal·lat el Punt Lila i Multicolor per a la Festa Major de Roses

Roses tornarà a disposar d’un Punt Lila i Multicolor destinat a informar, prevenir i abordar actituds masclistes i agressions sexistes i LGTBIfòbiques durant el programa d’activitats de la Festa Major. Oferirà servei del 10 al 15 d’agost i estarà situat al recinte firal i de concerts de barraques, a l’antic Càmping Bahía.

Llegir Més

Propera donació de sang a Roses: diumenge 31 de juliol

El proper diumenge, 31 de juliol, Roses acull una nova jornada de donació de sang per fer front a la situació crítica actual amb reserves per a tan sols 5 dies. L'horari d'extraccions serà de 9 a 13 i de 17 a 21 h i es portaran a terme al bus instal·lat a l'avinguda de Rhode, a l'alçada de la Ciutadella.

Llegir Més

Roses es tornarà a mullar per l'esclerosi múltiple

Arriba el MULLA’T PER L’ESCLEROSI MÚLTIPLE, una campanya de sensibilització social i de natació solidària amb les persones que tenen esclerosi múltiple (EM) i Roses, a través de la seva Piscina Municipal, torna a participar. Aquesta serà la setzena edició en què la població forma part de la campanya, que enguany tindrà lloc el proper dilluns, 11 de juliol, de les 7 a les 21.30h

Llegir Més

Arriben les “termòfiles”, un projecte d’estudi i valorització de les espècies pesqueres d’aigües càlides

La Càtedra Oceans i Salut Humana de la Universitat de Girona i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) de Monells han iniciat el projecte GALP Costa Brava “Termòfiles” per estudiar i donar valor a les espècies d’interès pesquer d’aigües càlides que, a causa del canvi climàtic, estan augmentant en abundància i es capturen cada cop en majors quantitats a la Costa Brava.

Llegir Més

Detectades colònies de caparretes a Roses, un insecte que no pica ni té efectes negatius per a les persones

El mascle adult és petit i alat, i pot formar grups nombrosos que de vegades causa algunes molèsties pel seu nombre. No pica ni té cap efecte negatiu sobre les persones

Llegir Més

Salut i Protecció Civil demanen extremar les precaucions davant les altes temperatures

Davant l’episodi d’altes temperatures previstes a partir d’aquest divendres a Catalunya, el Departament de Salut i Protecció Civil de la Generalitat (Departament d‘Interior) demanen extremar les precaucions. És a dir, mantenir-se hidratat evitar sortir al carrer durant les hores de més sol, ventilar i refrescar les llars i tenir cura dels infants i les persones fràgils són alguns dels consells d’autoprotecció.

Llegir Més

Campanya de donació de sang, dissabte 28 de maig, a Roses

Dissabte 28 de maig tindrà lloc a Roses una nova campanya de donació de sang. L'horari serà de 10 a 14 h i les extraccions es realitzaran a la Ciutadella. L'Associació de Donants fa una crida a participar-hi, ja que les reserves de sang estan més baixes de l'habitual en aquestes dates, especialment dels grups 0 i A negatius.

Llegir Més

Roses és punt lila i multicolor permanent

Avui, 17 de maig, coincidint amb el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, l’alcalde Roses, Joan Plana Sagué, i la regidora de Joventut i Esports, Verònica Medina Flores, han visitat els tres equipaments de Roses que des d’avui acullen el servei de Punts liles i multicolor permanents: CAR Jove, Piscina Munipal i Policia Local. Els tres edificis han estat identificats amb els distintitus "Roses és punt lila i multicolor" que els distingeixen com a punts d’atenció i assessorament a les persones afectades per violències masclistes i lgtbifòbiques.

Llegir Més

L'Ajuntament aprova el Pla d’Igualtat i actualitza el protocol d’assetjament sexual

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el seu Pla d’Igualtat dut a terme per una consultora externa, amb el qual ha volgut copsar el grau de compliment del principi d’igualtat d’oportunitats de la seva política de Recursos Humans. El Pla inclou les diferents fases de recollida i estudi de dades, diagnòstic de la situació actual i el disseny de mesures concretes a implementar, que d’acord a les necessitats detectades se centren en l’actualització del seu protocol d’assetjament sexual i en accions de sensibilització per al personal.

Llegir Més

Roses posa en marxa la cinquena edició dels Pressupostos Participatius

L’Ajuntament posa en marxa aquest 2022 una nova convocatòria dels Pressupostos Participatius; una experiència que permetrà als veïns i veïnes decidir a quins projectes destinar 300.000€. En aquest sentit, l’equip de govern es compromet a integrar les propostes més votades per la ciutadania major de 16 anys en el pressupost municipal del 2023. Del 2 al 15 de maig es podran presentar les propostes ciutadanes al web www.tudecideixesroses.cat o a les bústies habilitades al SAC, la Biblioteca municipal Jaume Vicens Vives i l’Oficina de Turisme.

Llegir Més

La campanya ‘Els bombers i bomberes t’acompanyen a donar sang’ torna el 23 d’abril

Un any més, els bombers i bomberes de Roses col·laboren amb el Banc de Sang, participant en la campanya de donació que tindrà lloc el proper 23 d’abril. En aquesta 8a edició, la jornada recupera les activitats al carrer, ajornades per la pandèmia. La donació tindrà lloc dissabte 23 d’abril al Teatre Municipal, de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h. Es pot reservar hora a la web https://donarsang.gencat.cat/ca/bombers/.

Llegir Més

La Festa d’Homenatge a la Gent Gran de Roses torna a la plaça Frederic Rahola

La plaça Frederic Rahola tornarà a acollir, el proper dissabte 9 d’abril, la tradicional festa d’homenatge a la gent gran de Roses. Després de dos anys en què la festa es va haver de reduir a un concert al Teatre Municipal per donar compliment a les restriccions motivades per la pandèmia, l’homenatge torna enguany a recuperar el seu espai, amb una celebració que inclourà concert, acte d’homenatge, berenar i ball.

Llegir Més

El CAP de Roses disposa d'un professional dedicat al benestar emocional per millorar l’abordatge del patiment psicològic

La pandèmia de la COVID-19 ha impactat en la salut mental de la població i, per tal de mitigar-ne els seus efectes, el Departament de Salut ha creat la figura del referent de benestar emocional. A la Regió Sanitària de Girona, des del mes de novembre fins l’actualitat s’han incorporat els 24 primers professionals, que desenvolupen les seves tasques a 30 Equips d’Atenció Primària (EAP), entre ells el de Roses.

Llegir Més

El CAP de Roses prescriu "receptes de felicitat" proposades per joves, infants i gent gran

El CAP de Roses impulsa aquesta setmana, coincidint amb el Dia Internacional de la Felicitat (20 de març), la prescripció per part de la ciutadania d’activitats per potenciar el benestar emocional als mateixos veïns i veïnes. L’acció compta amb el suport del CAR Jove, el Centre Obert de Roses i la Residència Pi i Sunyer.

Llegir Més

59 persones desplaçades d’Ucraïna s’han empadronat a Roses des de l’inici del conflicte bèl·lic

Des de l’esclat del conflicte bèl·lic a Ucraïna, el passat 24 de febrer, fins el passat divendres, 19 de març, el nombre total de persones desplaçades ucraïneses que han arribat a Roses, majoritàriament dones i infants, és de 59. L’alcalde de Roses, Joan Plana Sagué, la regidora d’Acció Social, Esther Bonaterra Moltó, i el regidor d’Ensenyament, Marc Danés Zurdo, han fet avui un resum de les actuacions i mesures adoptades per fer front a la crisi humanitària ocasionada per la guerra.

Llegir Més

Llum groga per l’endometriosi

El proper dilluns 14 de març, la façana de l’Ajuntament de Roses s’il·luminarà de groc per a la visibilització de l’endometriosi. L’encesa es durà a terme a partir de les 19 i es projectarà fins a l’endemà sobre la façana de l’Ajuntament, a la plaça Catalunya.

Llegir Més