Notícies

- Urbanisme i obres públiques

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 890 elements coincideixen amb el vostre criteri

El camp de futbol de la Vinyassa renova la gespa artificial

Els equipaments esportius de Roses continuen la seva renovació i millora amb la substitució, ja finalitzada, de la gespa artificial del camp de futbol municipal de la Vinyassa. El consistori posa així a disposició dels equips, un camp de primera qualitat per als seus entrenaments, competicions i partits amistosos, estades federatives, etc. Aquest mateix cap de setmana el el Club Futbol Base Roses farà ús del camp renovat per als seus entrenaments i partits.

Llegir Més

El termini de sol·licituds per optar a les subvencions de l’Ajuntament de Roses, obert fins al 20 de març

L’Ajuntament de Roses destina anualment una important partida pressupostària del voltant d’1 milió d’euros per a l’assignació de subvencions destinades a associacionisme, entitats i tots aquells agents implicats en la millora de la vila i de la qualitat de vida dels seus habitants, des de diferents àmbits com ara ensenyament, esport, cultura, medi ambient, atenció social, comerç, etc. L’objectiu d’aquests ajuts és el d’afavorir la tasca que aquestes entitats realitzen i potenciar l’important retorn social que aporten per al comú de la societat.

Llegir Més

L’Ajuntament convoca dues sessions de Fòrum Ciutadà per debatre el pressupost participatiu

L’Ajuntament de Roses segueix avançant amb el procés participatiu inclòs en el pressupost 2017, amb la realització de dues sessions del Fòrum Ciutadà obertes a tots els interessats, que tindran lloc els propers 1 i 8 de febrer (a les 20 h), al Teatre Municipal de Roses. Aquest procediment permetrà que un o més dels projectes que es realitzin a la població dins el pressupost municipal d’enguany, sigui a elecció dels propis ciutadans i ciutadanes.

Llegir Més

Reunió informativa per a professionals de la construcció sobre els nous procediments de l’administració electrònica

- Destinada a professionals relacionats amb la construcció, l’urbanisme i l’establiment i gestió de tot tipus d’activitats en locals oberts al públic (hostaleria, comerç, indústria, lleure, etc)

Llegir Més

Els veïns de Roses ja poden presentar els projectes que volen incloure en el pressupost 2017

Durant aquesta setmana, els veïns i veïnes de Roses reben en el seu domicili el díptic informatiu del Pressupost Participatiu 2017. En ell, s’informa de les diferents fases i formes de participar en el procés que l’ajuntament inicia enguany per incloure un projecte (o projectes) escollit per la ciutadania, dins les inversions programades per a aquest mateix exercici.

Llegir Més

El llibre "La Ciutadella de Roses, 30 anys de titularitat municipal", recull la història del rescat d’aquest important element del patrimoni històric de Catalunya

El proper dissabte, 21 de gener (12 h), tindrà lloc a la Ciutadella de Roses la presentació del llibre "La Ciutadella de Roses. 30 anys de titularitat municipal. 1986-2016", del gestor cultural Toni Martínez i editat per l’Ajuntament de Roses amb el suport de la Diputació de Girona, el qual explica la transformació de ruïna a monument de la Ciutadella. També tindrà lloc la presentació dels treballs de consolidació d’una torre medieval de la Ciutadella, finalitzada recentment. La presentació del llibre anirà a càrrec del conseller de Cultura, Santi Vila, i la de la torre medieval a càrrec del president de la Diputació de Girona, Pere Vila. Presidirà l’acte l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que també comptarà amb la presència de l’autor del llibre, Toni Martínez. L’acte serà conduït pel regidor d’Urbanisme i Patrimoni, Carles Pàramo.

Llegir Més

Consolidació del camí forestal entre l’Almadrava i Falconera per millorar-ne l’accessibilitat i seguretat

Després de l’inici de les obres de construcció d’un mirador a la carretera de Montjoi, sobre Punta Falconera, que oferirà una panoràmica de 270º del Golf de Roses i la plana de l’Empordà, l’Ajuntament de Roses prossegueix amb un altre projecte de millora de l’entorn natural en aquest sector, amb la consolidació i millora del camí forestal que discorre entre l’Almadrava i Punta Falconera.

Llegir Més

Les ribes de la riera Ginjolers, a l’alçada del carrer Oslo, es convertiran en un passeig urbà i natural

L’Ajuntament de Roses acaba d’iniciar les obres d’ordenació de la vorera del costat de la riera Ginjolers en el seu pas pel carrer Oslo, a la urbanització del Mas Oliva, amb l’objectiu d’adequar l’espai per a la propera plantació de nou arbrat. Amb aquesta actuació s’avança el projecte per convertir les dues ribes de la riera Ginjolers en un passeig urbà, que també inclou el soterrament de la línia elèctrica i la propera construcció d’una passera .

Llegir Més

El pressupost 2017 de Roses augmenta un 28,31% les inversions tot i continuar reduint l’endeutament

El ple municipal de Roses celebrat ahir va aprovar el Pressupost Municipal corresponent a l’exercici 2017, integrat pels pressupostos de l'Ajuntament i de les tres societats municipals dependents, el qual ascendeix a un total de 38.054.200 €, xifra que representa un augment respecte a 2016 d'un 1,21%. D’aquesta quantitat, l’Ajuntament destina 3.855.000 € a noves inversions.

Llegir Més

Un mirador amb vistes de 270º, del Cap de Begur fins al Canigó

Roses ha iniciat aquesta setmana la construcció d’un mirador a la carretera de Montjoi, sobre Punta Falconera, amb el qual es potenciarà el valor paisatgístic d’aquesta zona oferint una panoràmica de 270º sobre el Golf de Roses i la plana de l’Empordà. La petita obra, amb un pressupost inicial de 60.000€, ha estat adjudicada per 45.000 € i té un termini d’execució de 3 mesos.

Llegir Més

Roses instal·la 3 nous mòduls de wc a la Riera Ginjolers, Port Esportiu i àrea del mercat setmanal

Roses disposa des d'aquesta semana dels nous mòduls sanitaris amb els quals l’Ajuntament ha ampliat els ja existents al municipi fins ara, responent així les necessitats detectades en àrees de gran concurrència de públic i visitants i atenent l’important nombre d’usuaris que fan ús d’aquest servei. Els nous sanitaris estan situats al passeig del Port Esportiu Municipal, a l’espai del mercat setmanal dels diumenges (confluència entre les rondes Miquel Oliva i Prat i Ronda de Circumval·lació), i a la rambla Ginjolers, darrera la central de Telefònica.

Llegir Més

El Pressupost de Roses 2017 impulsarà el primer projecte participatiu per a la tria d’inversions pels propis ciutadans

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés, han presentat aquest matí el capítol destinat a inversions que el pressupost 2017 de l’Ajuntament -ja redactat i en fase de debat amb els grups de l’oposició- preveu per al proper exercici. La gran novetat la representa la incorporació d’una primera partida de 150.000 € destinada a la realització de projectes escollits pels propis veïns i veïnes de la població, mitjançant un procés de participació ciutadana.

Llegir Més

El lavabos del Mercat Municipal de Roses es renoven

Avui s’han iniciat les obres de reforma dels banys del Mercat Municipal de Roses. Els treballs consistiran en la renovació de les actuals instal·lacions dotant-les d’un bany adaptat, la renovació de les instal·lacions d’aigua, llum i sanejament i la instal·lació de nous sanitaris. Gràcies a la col·locació de nous envans, se separaran els accessos als banys de l’entrada de mercaderies.

Llegir Més

Roses millora el seu entorn paisatgístic amb un mirador a la carretera de Montjoi i més seguretat als accessos

- L’Ajuntament de Roses realitzarà durant els propers mesos tres obres de millora a diferents espais de l’entorn natural del municipi, dins el Parc Natural de Cap de Creus. - Les accions es destinen a potenciar el valor paisatgístic i la seguretat dels accessos a Punta Falconera i carretera de Montjoi. - El condicionament d’un mirador amb un petit aparcament, prop de la Torre d’en Sastre, permetrà vistes de més de 270º del Cap Norfeu, Albera, Canigó, tot el Golf de Roses i el Cap de Begur. - Es millorarà el ferm de la carretera d’accés a la finca municipal de Punta Falconera, una antiga bateria de costa avui dins el Parc Natural de Cap de Creus, on el consistori vol habilitar properament una zona de pícnic.

Llegir Més

Obres de millora paisatgística i d’accessibilitat a diferents espais de Roses

L’Ajuntament de Roses ha encarregat diverses obres de millora a la via pública que s’estan executant actualment. D’una banda, l’ampliació d’una vorera a la plaça del Rei per millorar-ne l’accessibilitat, i d’altra, la reordenació de la rotonda existent a l’entrada del nucli de la vila, davant l’Oficina de Turisme, on es millora la visibilitat i s’enjardinarà l’espai.

Llegir Més

Enderroc de dues cases per millorar la connectivitat entre els carrers Trinitat i Tarragona de Roses

A Roses s’han iniciat els treballs d’enderroc de dues finques situades entre els carrers Trinitat i Tarragona, a l’alçada del carrer Figueres. Les cases es trobaven en estat ruïnós i van ser adquirides recentment per l’Ajuntament amb l’objectiu de procedir al seu enderroc i millorar l’esponjament i connectivitat d’aquest sector del nucli antic.

Llegir Més

Tall en el subministrament d’aigua del Mas Boscà previst pel dimarts 18 d’octubre

Amb motiu de la realització d’uns treballs de manteniment en la xarxa de distribució elèctrica d’Endesa, els quals afectaran temporalment l’estació de bombament d’aigua potable situada a la carretera de Cadaqués, demà dimarts, 18 d’octubre, diversos carrers del sector alt de la urbanització del Mas Boscà poden quedar afectats per un tall de subministrament d’aigua. Es preveu que l’afectació tingui lloc entres les 11 i les 13 h.

Llegir Més

La construcció de l'escola Montserrat Vayreda avança a bon ritme

Les obres de construcció de l’escola Montserrat Vayreda de Roses, iniciades el passat mes de maig, es troben en aquests moments en la seva fase estructural i avancen segons les previsions establertes. Així ho han pogut comprovar aquest matí el delegat d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, i la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses, Anna Jorquera, els quals, acompanyats per la inspectora d’Ensenyament, la directora de l’escola i l’equip tècnic responsable de la construcció del nou centre, han realitzat una visita d’obres.

Llegir Més

Roses instal·la el primer pipi can del municipi a la zona esportiva

L’empresa municipal Rosersa ultima aquests dies els treballs de condicionament d’un recinte destinat a pipi can, situat a la zona esportiva. El recinte, de més de 200 m2, es troba situat a continuació del pàrquing condicionat recentment per l’Ajuntament de Roses entre l’Estadi Municipal del Mas Oliva i el Club de Tennis de Roses.

Llegir Més

Roses renova l’enllumenat reduint 63.000 kg anuals l’emissió de CO2 i estalviant un 65% el rebut de la llum

Entre les actuacions que l’Ajuntament de Roses realitza dins el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), enguany durà a terme tres actuacions de renovació de l’enllumenat públic que suposaran una reducció en les emissions de CO2 de més de 63.000 kg. Les urbanitzacions de Mas Oliva i Mas Mates, i la plaça del Rei, són els emplaçaments que es renoven aquest 2016.

Llegir Més

Connexions mòbils més ràpides i millor cobertura a Roses amb el nou 4G

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Roses serveis 4G a través de la banda de 800 MHz. La nova tecnologia permetrà gaudir a la ciutadania i visitats de Roses d’uns serveis de dades mòbils d’alta velocitat, millorarà la cobertura a l’interior d’edificis i ampliarà l’extensió geogràfica. Llega800 és l’entitat encarregada de garantir la compatibilitat d’aquest servei 4G amb la TDT a la banda de 800 Mhz.

Llegir Més

Nova campanya d’excavacions al Castrum Visigòtic de Roses

Aquest mes de juliol es porta a terme a Roses una nova campanya d’excavació i documentació gràfica del castrum visigòtic del Puig Rom, a iniciativa de la Generalitat de Catalunya i en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i l’Ajuntament de Roses. Conèixer la tipologia d’ocupació que existí arran de la muralla i a les terrasses superiors del poblat i continuar conservant i delimitant les estructures descobertes en campanyes anteriors, són els objectius dels treballs d’enguany.

Llegir Més

Les platges de La Punta i Nova de Roses es recuperen per a la propera temporada de bany

Aquests dies es desenvolupen a Roses els treballs d’adequació de les platges de la Punta i Nova, consistents en la recuperació de les superfícies de sorra desaparegudes amb motiu de les dinàmiques marines i dels temporals produïts durant l’any. L’actuació, que finalitzarà durant els propers dies, condicionarà un total d’11.000 m2.

Llegir Més

El creixement de Roses al segle XIX

El document que es presenta aquest mes de maig l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) en el seu apartat web “El document del mes”, és un contracte privat que permet conèixer com es va construir cooperativament una casa a la dècada de 1830. Concretament, mostra el pacte subscrit entre Josep Ripoll, propietari d'un terreny al barri de la Punta, i Sebastià Danés per a la construcció de dos habitatges a la seva parcel·la.

Llegir Més

Roses comptarà amb una central de biomassa per reduir emissions de CO2 i estalviar econòmicament

L'Ajuntament de Roses ha redactat l'avantprojecte per a la creació d'una xarxa de calor mitjançant una central de combustió de biomassa a la zona esportiva del Mas Oliva. La nova xarxa dotarà de calefacció i aigua calenta les instal·lacions esportives de la Piscina Municipal, Pavelló Poliesportiu i Estadi del Mas Oliva, amb la finalitat d'assolir una doble millora: l'estalvi energètic i la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera.

Llegir Més

Comencen les obres per a la construcció de l'escola Montserrat Vayreda de Roses

• El nou centre educatiu estrenarà la seva seu definitiva l’any vinent, durant el curs 2017-2018 Les màquines per aplanar el terrenys on s’ha de construir la nova escola Montserrat Vayreda treballen des del passat dijous a Roses. Amb aquests treballs, tant la comunitat educativa com l’Ajuntament, veuen finalment l’inici d’unes obres que per diferents raons es faran realitat passats deu anys des de l’establiment del centre escolar.

Llegir Més

Tall de trànsit a un tram del carrer Nou, els dies 3 i 4 de maig

Amb motiu de les obres de reparació d'un tram de llambordes de la Travessera de la Riera, davant de l'edifici de Telefònica a la Riera Ginjolers, el carrer Nou i la pròpia Travessera de la Riera romandran tancats al trànsit els propers dimarts 3 i dimecres 4 de maig.

Llegir Més

Millores d'enllumenat i enjardinament al passeig sobre l'espigó de la riera de la Quana, al Port Esportiu Municipal

L'empresa municipal de serveis ROSERSA ha portat a terme la renovació de l'enllumenat públic i adequació del passeig nord del Port Esportiu de Roses, sobre l'espigó que canalitza la riera de la Quana. L'actuació, ja finalitzada, ha permès substituir les lluminàries existents, la redistribució dels bancs, la restauració de paviment i escocells i la replantació d'arbres, tot pensat per millorar la imatge i fes l'estada encara més agradable.

Llegir Més

Millores al pàrquing de la zona esportiva municipal

L'empresa Serveis Municipals de Roses (ROSERSA) ha iniciat aquesta setmana els treballs d'adequació i millora del pàrquing que confronta amb l'Estadi Municipal de Futbol, situat entre la ronda de Dalt i la carretera del Mas Oliva. Les obres consisteixen en millorar la pavimentació i renovar els espais enjardinats, tot plegat per millorar l'accessibilitat i la imatge de l'espai.

Llegir Més

Atenció personalitzada del Síndic de Greuges a Roses

El proper dijous 5 de maig, l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya es desplaçarà a Roses, on atendrà les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra actuacions de l’Administració pública o de les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc). Les visites es duran a terme a l'Àrea de Promoció Econòmica, al núm. 1 del carrer Madrid (edifici oficina de turisme).

Llegir Més