Serveis Socials
Horari d'atenció al públic: de 9.30 a 14 h

C. de Tarragona, núm. 83 (Casa del Mar)

correu electrònic: acciosocial@roses.cat - Tel. 972 15 29 26 

Acollida grupal, les sessions d'acollida

 

Després de l'acollida individual inicial realitzada per l'agent d'acollida, s'ofereix la possibilitat d'assistir a les Sessions d'Acollida i Coneixement de l'Entorn. Aquestes sessions, que són grupals, es realitzen cada dos mesos.

També hi poden assistir persones que tot i portar més temps residint al municipi vulguin conèixer més a fons el funcionament dels serveis públics, els seus drets i deures, el municipi, etc.

Normalment les Sessions d'Acollida i Coneixement de l'Entorn duren tres dies.

A la primera sessió s'expliquen idees i conceptes relacionats amb la divisió territorial i el sistema polític i administratiu del país d'acollida, l'Ajuntament i les seves funcions, l'empadronament i la seva importància, les taxes i contribucions, i també es dóna informació sobre els serveis d'orientació laboral existents.

La segona sessió es dedica a la llei i normativa en matèria d'estrangeria i als diferents tipus de permisos de residència. També es parla del permís de conduir  i de seguretat ciutadana.

La darrera sessió es dedica al funcionament del sistema sanitari, del sistema educatiu, inclosa l'escola d'adults municipal i sobre el Consorci per la normalització lingüística i la importància de la llengua catalana.

Accions del document