Notícies

- Mobilitat, seguretat i protecció

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 971 elements coincideixen amb el vostre criteri

Protecció Civil de la Generalitat inicia una prova pilot per establir un sistema d’avisos als banyistes en cales i platges no vigilades

· L’objectiu és determinar si les condicions de bany són segures o no en indrets on no hi ha servei de socorrisme, i poder avisar a la ciutadania ·S’han instal·lat dispositius en boies d’abalisament de platges de Cambrils, Mataró i Roses que detecten les condicions marítimes a la costa i envien automàticament les dades al Departament ·Si la prova resulta satisfactòria s’estudiarà instal·lar uns semàfors que simularan les banderes que onegen on sí hi ha servei de vigilància

Llegir Més

Decomís de més de 2.500 articles en un operatiu contra el top manta a Roses

Una actuació conjunta entre Policia Local de Roses, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional duta a terme a Roses la matinada d’ahir, dimecres 17 de juliol, ha permès decomissar un total de 2.509 articles destinats a la venda del top manta, valorats en 288.482 €, xifra que representa un dels majors decomisos realitzats a Roses des dels inicis d’aquesta pràctica de venda il·legal a la població.

Llegir Més

Un macrooperatiu de Guàrdia Civil i Policia Local de Roses decomissa 946 articles falsificats i evita la instal·lació de manters al passeig

• En el dispositiu desenvolupat han participat més de 100 agents entre els quals diferents especialitats de la Guàrdia Civil de Catalunya i Policia Local de Roses. • En l’actuació s’han realitzat un total de 25 actes per infraccions administratives i a través de les quals s’han pogut intervenir un total de 946 articles falsificats valorats en 108.770 €.

Llegir Més

Avui, dissabte 22 de juny, s'inicia el període de restriccions de circulació al Parc Natural de Cap de Creus

A les 10 h del matí, s'ha iniciat el període delimitació d'accés a vehicles de quatre rodes o superiors al Parc Natural del Cap de Creus, que tenguany s'avança i estarà operatiu des d'avui, dissabte 22 de juny fins a l’11 de setembre. L’horari de prohibició de la circulació serà de 10 a 17 h, tots els dies de la setmana. L’objectiu de la limitació és evitar saturacions, un impacte nociu sobre el medi natural i possibles riscos en casos d’emergències que requereixin activar protocols de protecció civil.

Llegir Més

Per unes revetlles segures, seguiu els consells de Protecció Civil

Diumenge 23 de juny Roses celebrarà la revetlla de Sant Joan amb l’arribada de la Flama del Canigó al monument al Pescador (22 h), cercavila de la Colla Gegantera, foguera, castell de focs (23 h) i ball al passeig Marítim. L’Ajuntament de Roses convida tothom a participar en aquesta festa i recomana seguir els consells de protecció civil per gaudir d’una revetlla segura.

Llegir Més

L’accés de vehicles al PN de Cap de Creus des de Roses, tancat del 22 de juny a l’11 de setembre

Roses avança aquesta temporada el període de limitació d’accés a vehicles de quatre rodes o superiors al Parc Natural del Cap de Creus, que tindrà lloc des del proper 22 de juny fins a l’11 de setembre. L’horari de prohibició de la circulació serà de 10 a 17 h, tots els dies de la setmana. L’objectiu de la limitació és evitar saturacions, un impacte nociu sobre el medi natural i possibles riscos en casos d’emergències que requereixin activar protocols de protecció civil.

Llegir Més

Demà, 1 de maig, entra en funcionament la zona blava de Roses

Roses inicia demà, dimecres 1 de maig, el període d'aparcament tarifat amb zona blava en diferents espais estratègics del centre de la població, el qual s’allargarà fins al 30 de setembre.

Llegir Més

Obert el camí de ronda entre Canyelles i Almadrava després de l’arranjament d’un despreniment de terres

El camí de ronda que transcorre entre les platges de Canyelles i Almadrava torna a estar obert a l’accés públic des d’avui, un cop finalitzades les tasques d’arranjament i consolidació dels desperfectes ocasionats per una esllavissada a principis del passat mes de març. L’incident va provocar un petit despreniment de pedres i terres d’un talús que limita amb la platja de Bonifaci, fet que ha provocat el tancament de la platja i el camí de ronda en aquest tram per motius de seguretat.

Llegir Més

Roses inicia la setena edició dels Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Roses posa en marxa aquest mes d’abril una nova convocatòria -la setena- dels Pressupostos Participatius; una experiència que torna a permetre als veïns i veïnes decidir a quins projectes destinar 300.000€ del pressupost municipal. Del 10 al 30 d’abril es podran presentar les propostes ciutadanes al web www.tudecideixesroses.cat o a les bústies habilitades al SAC, la Biblioteca municipal Jaume Vicens Vives i l’Oficina de Turisme.

Llegir Més

Selecció de personal Ajuntament de Roses

L’Ajuntament fa pública la convocatòria de dos processos selectius de personal: 1 plaça auxiliar administratiu/va i 3 places d’agent de la Policia Local.

Llegir Més

Procés selectiu per a l’accés a set places d'agent interí de la Policia Local

L’Ajuntament fa pública la convocatòria del procés selectiu per a l'accés a set places d'agent d'interí de la Policia Local i per a la creació d'una borsa de reposició d'agents, mitjançant el procediment de concurs oposició lliure (grup C1)

Llegir Més

Roses inicia les actuacions per foragitar els estornells i reubicar-los fora del nucli urbà

L’Ajuntament va iniciar ahir una nova fase de la campanya de foragitament d’estornells dels espais públics urbans. L’actuació, duta a terme per l’empresa municipal de serveis Rosersa amb l’assessorament tècnic de la Unitat de Control de Plagues Urbanes del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter (SCM), té per objectiu dispersar les colònies d’aquesta espècie de les zones urbanes i reubicar-les en zones arbrades externes del municipi, per tal d’evitar les molèsties i problemàtiques que ocasionen en els llocs on pernocten.

Llegir Més

El pressupost municipal de Roses per a 2024 serà de 45.451.930 €, un 14,18% superior al de 2023

El ple municipal de Roses celebrat ahir al vespre va aprovar el pressupost per a l’exercici 2024. El pressupost consolidat de l’Ajuntament de Roses, integrat pels pressupostos de l’Ajuntament i de les tres societats municipals dependents (Proder -Piscina Municipal-, Rosersa i Port de Roses), pujarà l’any 2024 als 45.451.930 €, amb un increment del 14,18% respecte al de l’exercici 2023.

Llegir Més

Roses inicia els treballs de poda d’arbrat urbà, que segueix un pla individualitzat per a cada espècie

L’empresa municipal Rosersa acaba d’iniciar els treballs de poda d’arbrat en els espais urbans de Roses, tasques que segueixen el Pla de poda d'arbrat redactat l’any 2019, on s’estableixen els criteris i tipologies de poda a seguir d’acord a les característiques i necessitats de cada espècie, amb l’objectiu de disposar d’arbres sans i segurs. Els treballs s’allargaran fins al proper mes de gener i suposaran la poda de prop d’un miler d’arbres.

Llegir Més

16 propostes ciutadanes dels Pressupostos Participatius 2023, a votació del 30 d’octubre al 15 de novembre

La convocatòria de Pressupostos Participatius 2023 a Roses encara aquesta tardor la seva fase final, amb l’obertura del període de votació entre el 30 d’octubre i el 15 de novembre. Aquest migdia han estat presentades les 16 propostes finalistes i el procediment que permetrà, a tots els veïns i veïnes majors de 16 anys, escollir a quina proposta volen destinar 300.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal.

Llegir Més

Simulacre d’incendi en una embarcació d’esbarjo al port de Roses

Aquest dimecres ha tingut lloc un simulacre d’incendi en una embarcació d’esbarjo que era amarrada al moll adossat al dic d’abric del port esportiu de Roses. A l’exercici hi ha hagut dos ferits de diversa consideració, un, en l’embarcació incendiada i, l’altre, en les tasques de socors del primer. L’exercici ha estat organitzat per Protecció Civil de la Generalitat, Ports de la Generalitat i Port Roses, amb col·laboració de l’Ajuntament de Roses.

Llegir Més

Roses retira 15 palmeres de l’avinguda de Rhode per millorar la seguretat de vianants i vehicles

Roses està realitzant aquesta setmana els treballs de tala d’un total de 15 palmeres situades a l’avinguda de Rhode, entre la Riera Ginjolers i la riera de la Cuana, actuació que té per objectiu millorar la seguretat d’aquest espai cèntric de la població, molt concorregut per vianants i vehicles. Seran substituïdes per 23 tamarius, espècie autòctona i de bona adaptabilitat a l’entorn marí.

Llegir Més

Aquest dissabte finalitza el període de zona blava de Roses

Demà dissabte, 30 de setembre, és el darrer dia d’aplicació de l’aparcament tarifat amb zona blava que s’estableix durant la temporada d’estiu a diferents espais estratègics del centre de Roses. Diumenge 1 d’octubre, per tant, l’estacionament torna a ser gratuït a la totalitat de carrers de la població.

Llegir Més

Roses amplia el servei de salvament i socorrisme a les platges fins al proper 26 de setembre

Les platges de Roses amplien aquesta temporada el servei de salvament i socorrisme amb 15 dies addicionals, de l’11 al 26 de setembre. L’actuació respon a la voluntat municipal de donar resposta a l’ampliació de la temporada de bany experimentada durant els darrers anys i de vetllar per la seguretat de banyistes i usuaris de les platges. L’horari de funcionament del servei serà de 10.30 a 17.30 h.

Llegir Més

La nova passarel·la de la riera Ginjolers millora la connectivitat per a vianants al Mas Oliva

A Roses han finalitzat les obres d’instal·lació de la nova passera que comunica la zona residencial de la urbanització del Mas Oliva, des del carrer Oslo –a l’alçada del carrer Paris-, amb el marge esquerre de la riera Ginjolers. El nou pas habilitat millora la connexió entre ambdós costats de la riera i facilita el recorregut a peu des de la urbanització a la zona escolar i al nucli urbà de la població.

Llegir Més

Decomissats més de 3.800 articles del top manta en una actuació conjunta entre les policies de Roses, Castelló d’Empúries i Mossos d’Esquadra

El passat dimecres, 2 d’agost, es va dur a terme un operatiu conjunt entre la Policia Local de Roses, la Policia Local de Castelló d’Empúries i Mossos d’Esquadra, que va donar com a resultat el decomís d’un total de 3.884 falsificacions que estaven a punt d’entrar en el circuit de venda il·legal del ‘Top Manta’ al passeig Marítim de Roses. L’operació ha estat fruit dels acords de col·laboració adquirits durant la Junta Local de Seguretat celebrada al municipi el passat mes de juny.

Llegir Més

Restricció d'accessos al Parc Natural de Cap de Creus per activació del Pla Alfa 3 amb motiu del fort vent

Coincidint amb l'entrada de forta tramuntana els Agents Rurals han activat el Nivell 3 (Perill d'incendi molt alt/extrem) del Pla Alfa, per la qual cosa tots els accessos (inclosos camins i pistes) al Parc Natural del Cap de Creus estan tancats des d’avui, dijous 3 d’agost, fins a la seva desactivació. Aquesta mesura afecta a l’accés general (senderistes, bicicletes, motocicletes, vehicles i qualsevol altre tipus d’usuari).

Llegir Més

Restricció d'accessos al Parc Natural de Cap de Creus per activació del Pla Alfa 3

Amb motiu de l’activació del Nivell 3 (Perill d'incendi molt alt/extrem) del Pla Alfa prevista per a les 00.00 hores d'aquesta nit (dimarts, 25 de juliol), tots els accessos (inclosos camins i pistes) al Parc Natural del Cap de Creus quedaran tancats fins a nou avís. Aquesta mesura afectarà a l’accés general (senderistes, bicicletes, motocicletes, vehicles i qualsevol altre tipus d’usuari).

Llegir Més

Dimarts 18 de juliol s’activa el Nivell 3 del Pla Alfa per l’extrem risc d’incendi

Amb motiu de l’activació del Nivell 3 (Perill molt alt/extrem) del Pla Alfa per les elevades temperatures previstes per demà, dimarts 18 de juliol, i per l’extrem risc d’incendi, tots els accessos (inclosos camins i pistes) al Parc Natural del Cap de Creus quedaran tancats fins a nou avís. Aquesta mesura afectarà a l’accés general (senderistes, bicicletes, motocicletes, vehicles i qualsevol altre tipus d’usuari).

Llegir Més

Roses limita l’accés al Parc Natural del Cap de Creus del 15 de juliol al 31 d’agost

La restricció de pas serà efectiva entre les 10.30 i les 16.30, tots els dies de la setmana, per a vehicles de 4 rodes o més. Vianants, bicicletes, ciclomotors i motocicletes podran circular sense restriccions horàries. Propietaris, activitats del parc, treballadors... podran accedir amb una declaració responsable o acreditant reserva.

Llegir Més

Aprovat el nou cartipàs municipal

La sessió del ple municipal de Roses celebrada ahir, dimecres 28 de juny, va aprovar la constitució del nou cartipàs municipal i les delegacions a favor dels regidors i regidores de l’equip de govern, així com el nomenament de tinents d’alcaldes i dels membres de la Junta de Govern Local.

Llegir Més

Revetlles amb precaució

Amb l'estiu arriben les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic. Els consells de protecció civil volen ajudar a minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

Llegir Més

La zona blava de Roses s’activa el proper 15 de juny

Roses inicia el proper dijous 15 de juny, el període d'aparcament tarifat amb zona blava en diferents espais estratègics del centre de la població, el qual s’allargarà fins al 30 de setembre.

Llegir Més

Ajuts destinats a la retirada de residus de materials de la construcció que continguin amiant

En data 24 de maig, s'ha publicat al DOGC la Resolució ACC/1734/2023, per la qual s'obre una convocatòria d'ajuts destinats a la retirada de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant, així com a instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic en cobertes afectades.

Llegir Més

El transport urbà incorpora la línia L2 Roses-Almadrava i reforça la L1 Roses-Santa Margarida a partir de l’1 de juny

A partir del proper dijous, 1 de juny, i fins al 30 de setembre, el servei de transport urbà de Roses inicia els horaris i serveis de temporada d’estiu amb la incorporació de la línia L2, que ofereix servei des del centre de la població a l’Almadrava, amb 10 expedicions diàries. La línia L1 Roses-Santa Margarida, incrementa durant el mateix període els trajectes diaris que realitza, i passa dels 8 de l’horari d’hivern a 24. Per la seva banda, la línia L3 es manté amb els horaris habituals i 4 expedicions diàries.

Llegir Més