Notícies

- Ensenyament

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1025 elements coincideixen amb el vostre criteri

Actualització dades Covid-19 i resultat cribatge a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 11 de maig, 12 grups-classes confinats per Covid-19, mentre que la població general ha comptabilitzat al llarg dels darrers 7 dies un total de 92 casos positius, 23 d’ells detectats en el cribatge massiu que el Departament de Salut de la Generalitat va realitzar al municipi els passats 5 i 6 de maig.

Llegir Més

Obertes les preinscripcions de les llars d’infants municipals de Roses fins al 21 de maig

Entre el 10 i el 21 de maig, l'Ajuntament de Roses obre el període de preinscripció a les Llars d'Infants Municipals per al curs 2021-2022. Les famílies interessades a inscriure els seus fills o filles a qualsevol de les dues llars municipals (El Franquet o Cavallet de Mar) el proper curs, ja poden tramitar les seves sol·licituds telemàticament,

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 9 de maig a Catalunya

Amb la finalització de l'estat d'alarma, el proper diumenge 9 de maig finalitzen el confinament nocturn i el tancament perimetral de Catalunya. La Generalitat ha anunciat avui quines seran les restriccions vigents a partir d'aquest diumenge per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara el gruix de les restriccions tot i haver finalitzat l’estat d’alarma. No obstant això, es preveuen alguns canvis com l'horari continuat de la restauració i activitats culturals fins a les 23 h.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 4 de maig, 6 grups-classes confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 23 persones.

Llegir Més

L’escola Jaume Vicens Vives visita l’Ajuntament

L’Ajuntament de Roses continua amb les visites dels escolars de 3r curs de primària del municipi i avui ha rebut un grup d’alumnes de l’escola Jaume Vicens Vives. Enguany, les visites es realitzen en format de grups reduïts, mantenint els grups-bombolla i respectant les mesures de prevenció necessàries.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 i vacunació a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 27 d’abril, 13 grups-classes confinats per Covid-19, mentre que la població general ha comptabilitzat al llarg dels darrers 7 dies un total de 57 casos positius. Pel que fa al procés de vacunació al municipi, s’ha administrat la primera dosi a un total de 3.147 persones, mentre que 960 han rebut també la segona.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 26 d'abril a Catalunya

Dilluns 26 d'abril entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Decau el tancament comarcal i s’estableixen altres canvis a sectors com el comerç i l’esport. A continuació es detalla tota la informació de les mesures vigents a partir del 26 d'abril i fins al 3 de maig.

Llegir Més

El dia 26 d'abril s'obren les preinscripcions per als casals municipals d'estiu

A partir del dilluns 26 d'abril i fins al 30 del mateix mes, l'Ajuntament de Roses obre el període de preinscripcions dels Casals Municipals d'Estiu 2021 (Casal Esportiu, Infantil, Tardestiu) per a infants i joves d'entre 3 i 14 anys, que es realitzaran durant els mesos de juliol i agost a Roses.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 20 d’abril, 5 grups-classes confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 14 persones.

Llegir Més

S’inicien les visites escolars a l’Ajuntament

L’Ajuntament han reprès les visites que ofereix cada curs a les escoles de Roses perquè els alumnes de 3r curs puguin conèixer de primera mà el funcionament del consistori. Els primers alumnes a participar en les sessions d’enguany han estat els de tercer curs de l’escola Els Grecs, als quals seguiran a partir d’ara la resta de centres escolars de Roses.

Llegir Més

L’Ajuntament renova la tanca perimetral de l’escola Narcís Monturiol

Aquesta setmana s’està finalitzant la instal·lació d’un nou tancament perimetral a l’escola Narcís Monturiol, que substituirà l’anterior tanca per millorar la seva robustesa i permeabilitat i disminuir la visibilitat des de l’exterior de l’equipament. Els treballs es realitzen sense afectar les activitats escolars.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 23 de març, dos grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 2 persones.

Llegir Més

Confirmada la realització del Casal de Setmana Santa, que manté inscripcions obertes fins al dijous 25 de març

L'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Roses confirma l'organització del Casal de Setmana Santa per a nens i nenes d'entre 3 i 12 anys, en haver-se superat el nombre mínim de 10 inscrits necessari per a la seva realització. Així doncs, l'activitat tindrà lloc del 29 de març fins a l'1 d'abril. El termini d'inscripcions es manté obert fins al proper dijous, 25 de març, a les 14 h, a través de la web inscripcions.roses.cat.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 16 de març, un únic grup-classe confinat per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 4 persones.

Llegir Més

S’obren les preinscripcions per a educació infantil, primària i secundària obligatòria

Des d’avui, dilluns 15 de març i fins al 24 de març, s’obre el període de preinscripció per al curs escolar 2021-2022 d’Educació infantil de segon cicle (de 3 a 6 anys) i d’Educació primària, mentre que la preinscripció per a estudis d’Educació secundària obligatòria (ESO), s’obrirà el proper dimecres, 17 de març, també fins al dia 24.

Llegir Més

Dilluns 15 de març s’obren les inscripcions del Casal de Setmana Santa

Amb motiu de les properes festes de Setmana Santa, l'Ajuntament de Roses organitza una nova edició del casal infantil destinat a infants de 3 a 12 anys (nascuts entre 2009 i el 2017, ambdós inclosos), el qual tindrà lloc coincidint amb les vacances escolars, del 29 de març a l’1 d’abril. Les inscripcions es podran realitzar a partir del proper dilluns, 15 de març, fins al divendres 19, a través de l’adreça web inscripcions.roses.cat.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 9 de març, 6 grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 7 persones.

Llegir Més

Estudiants de Roses visiten la instal·lació sobre la violència masclista "La Tercera Mirada"

Els estudiants de 4t d’ESO dels instituts de Roses estan realitzant al llarg d’aquesta setmana visites guiades a "La Tercera Mirada", una instal·lació d’Emma Alcalá que posa el focus d’atenció sobre la violència de gènere a través de la mirada d’un nen. L’Ajuntament de Roses ha organitzat aquesta programació, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, per sensibilitzar l’alumnat sobre aquesta greu problemàtica.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 8 de març a Catalunya

A partir del 8 de març entren en vigor algunes modificacions de les mesures especials de contenció de la COVID-19. Els canvis afecten directament els horaris de l’hostaleria, l’educació i l’esport. El nou paquet de mesures estarà vigent durant 7 dies.

Llegir Més

Alumnes del Centre Escolar Empordà retolen poemes als aparadors de Roses

Durant aquesta setmana, els estudiants del Cicle formatiu de grau mitjà d’Activitats comercials del Centre Escolar Empordà, estan treballant en la retolació d’aparadors i comerços de Roses adscrits a la campanya «Aparadors de paraules». Amb aquesta iniciativa, el comerç rosinc se suma a la programació del festival literari Març de Paraules que es realitza a la població del 4 al 28 de març, portant les poesies d’autors i autores de tots els temps als carrers del municipi.

Llegir Més

L’institut Illa de Rodes participa en la Lliga de Debat de la Xarxa Vives

L’Institut Illa de Rodes de Roses, és un dels 5 instituts que competeixen per representar a la Universitat de Girona en la Lliga de Debat de la Xarxa Vives, juntament amb els instituts Carles Rahola de Girona, La Salle Figueres, Institut de Vidreres i Institut Baix Montseny de Sant Celoni. El tema de debat és: És compatible el creixement global de l’economia amb el respecte al medi ambient? i l’equip guanyador participarà en una fase final, que es disputarà amb els equips classificats a altres 14 universitats del País Valencià, Catalunya i Andorra

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 2 de març, un únic grups-classe confinat per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat d’una persona.

Llegir Més

L’Institut Illa de Rodes reconeix la Piscina Municipal per la seva col·laboració amb el cicle d'ensenyament i animació socioesportiva

L’Institut Illa de Rodes ha volgut reconèixer la col·laboració de la Piscina Municipal de Roses amb la realització del cicle DUAL de FP de grau superior d’ensenyament i animació socioesportiva que s’imparteix a l’institut, amb un acte que va tenir lloc ahir, dijous 25 de febrer, a l’equipament esportiu. La implicació de la Piscina consisteix en acollir alumnes que cursen aquests estudis en modalitat de pràctiques, permetent-los així assolir una experiència laboral i posar en pràctica els coneixements adquirits durant el cicle.

Llegir Més

La llar d’infants municipal Cavallet de Mar obre un nou grup de P0 per atendre la demanda de places

Tal i com va anunciar el Departament d’Ensenyament a l’inici d’aquest curs escolar 2020-2021, la Llar d’Infants Cavallet de Mar obre una nova aula de P0 per tal d’atendre les sol·licituds que s’han anat produint en els darrers mesos. D’aquesta manera, l’Ajuntament continua adaptant els seus serveis infantils de primer cicle (infants de 0 a 3 anys), d’acord a les necessitats i demanda real de les famílies del municipi.

Llegir Més

Alumnes de batxillerat de Roses participen en una sessió teòrico-pràctica d’experimentació científica

Ahir, dimecres 24 de febrer, els alumnes de Batxillerat dels instituts de Roses van participar en una sessió teòrica pràctica impartida per professorat de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona, que va tenir lloc al Teatre Municipal. L’acte s’emmarca en la celebració de la Jornada de la Ciència de Roses, que enguany celebra la seva tercera edició.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses- 23 febrer

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 23 de febrer, un total de 2 grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de dues persones.

Llegir Més

‘Màgia per conversar’, un nou recurs audiovisual per practicar el català

La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) ha creat una sèrie de vídeos per estimular la conversa en llengua catalana, un nou material de suport a l'aprenentatge que s'adreça a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL), a l'alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i a tots els aprenents de català que el vulguin practicar. Es tracta de tres vídeos amb el mag Eduard Juanola fent una sèrie de trucs, a partir dels quals proposa temes d'interès per encetar una conversa.  

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 16 de febrer, un total de 2 grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat tan sols d’una persona.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses- 9 de febrer

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 9 de febrer, un total de 2 grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat tan sols d’una persona.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 2 de febrer, un total de 13 grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 8 persones.

Llegir Més