Notícies

- Urbanisme i obres públiques

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 912 elements coincideixen amb el vostre criteri

L’INCASÒL inicia la rehabilitació d’un baluard de la Ciutadella de Roses

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, va iniciar ahir les obres de restauració del Baluard de Sant Andreu dins del recinte de la Ciutadella de Roses. L’objecte del projecte és la reforma de les casamates al costat oest del baluard de Sant Andreu, actualment parcialment enderrocat.

Llegir Més

L'edifici de l'antiga sala de festes “New Orleans”, en estat ruïnós, serà enderrocat

L'edificació que allotjava la sala de festes “New Orleans”, situada a l'avinguda del Clot dels Franquets de Roses, serà enderrocada properament atès el seu avançat estat de deteriorament. Les inspeccions i estudis realitzats de l'immoble han posat de manifest l'estat ruïnós del mateix, fet pel qual els propietaris procediran al seu enderroc.

Llegir Més

Nou accés per al trànsit rodat a l'Escola Montserrat Vayreda i a la Piscina Municipal de Roses

Les obres d'urbanització de la rotonda de la carretera Mas Oliva (a l'alçada amb la zona esportiva i el cementiri municipal), permetran al llarg d'aquesta setmana modificar els accessos als aparcaments de l'escola Montserrat Vayreda i de la Piscina Municipal per al trànsit rodat.

Llegir Més

La Travessera de la Riera, tallada al trànsit amb motiu de les obres de la Rambla Ginjolers

Amb motiu de les obres d'urbanització que s'estan duent a la Rambla de la Riera Ginjolers de Roses, a partir d'avui i fins passada Setmana Santa, la Travessera de la Riera quedarà tallada al trànsit. La circulació alternativa en direcció cap a la Gran Via s'oferirà des del carrer Peralada.

Llegir Més

L'Ajuntament de Roses posa en funcionament el nou tauler d'edictes electrònics

L'Ajuntament de Roses posa a l'abast de la ciutadania el nou servei e-Tauler, eina que permet a partir d'ara la publicació, gestió i consulta d'edictes electrònics mitjançant internet, evitant la seva publicació en format paper i els desplaçaments innecessaris dels usuaris fins a les dependències municipals. El nou e-Tauler substituirà completament el tauler físic situat al vestíbul de l'Ajuntament, que s'anul·larà en els propers dies.

Llegir Més

S'inicien les obres de remodelació de la plaça de l'Empordà i el seu entorn

Aquest matí s'han iniciat a Roses les obres del projecte de reurbanització de la zona de la placeta de l'Empordà i entorns, que inclourà un tram de l'avinguda Tarragona i un altre del carrer Girona, així com les seves voreres i el parterre separador. Les obres, que duraran uns 4 mesos, implicaran talls de circulació i itineraris alternatius que seran degudament senyalitzats.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses repara prop de 3.000 desperfectes detectats a la via pública durant 2014

El programa de Gestió d’Incidències i Encàrrecs (GIE) impulsat per l’Ajuntament de Roses per detectar i solucionar els desperfectes i reparacions necessàries a l’espai públic del municipi, ha resolt 2.823 de les 2.917 actuacions sol·licitades (tant pels veïns del municipi com pels propis serveis municipals) al llarg del passat 2014. La majoria d’elles fan referència a aspectes relacionats a neteja viària, desperfectes en el mobiliari urbà, residus i abocaments, pavimentació, incidències d'enllumenat i equipaments municipals.

Llegir Més

L'Ajuntament de Roses rep la concessió d'ús del Far de Roses

- Roses obté un nou espai que, juntament amb la plataforma de l'ex depuradora de marisc i el Castell de la Trinitat, configuren un espai de gran interès turístic - La concessió permet destinar les instal·lacions a usos culturals i de lleure o restauració - El consistori preveu executar les obres i posar l'equipament cultural en funcionament durant 2016

Llegir Més

Talls de trànsit a la Rambla Ginjolers amb motiu de les obres d'urbanització

Amb motiu de les obres d'urbanització que s'estan duent a la Rambla de la Riera Ginjolers de Roses, a partir de demà, dimecres 21 de gener, el trànsit rodat quedarà tallat en diferents punts de la seva àrea de confluència. Concretament, els dos trams afectats seran la circulació que transcorre des del carrer Girona en direcció al carrer Puigrom, en un sentit, i des de la Travessera de la Riera al carrer Tarragona, de l'altre. La Policia Local i el contractista de l'obra senyalitzaran oportunament aquestes restriccions, així com els itineraris alternatius.

Llegir Més

Roses destinarà 2,3 milions d'euros a inversions durant 2015 tot i continuar reduint l'endeutament i

- Roses mantindrà la seva activitat inversora amb 2.300.000 €, una de les més altes de la demarcació - El món associaciatiu rosinc, esportiu, social i cultural rebrà 1 M€ en subvencions - L'endeutament es redueix als 14 milions d'euros, reduint-lo en un 40,38 % respecte a 2011 - Les Ordenances Fiscals reduiran la càrrega fiscal de la ciutadania, abaixant IBI i Plusvàlua i congelant la resta d'impostos i taxes

Llegir Més

Inici de les obres per millorar l'accessibilitat a la urbanització de Mas Mates de Roses

Els passats dies s'han iniciat a Roses les obres per a la creació d'una nova intersecció d'accés a la urbanització de Mas Mates, amb les quals es millorarà l'entrada i sortida del trànsit rodat a aquesta àrea residencial. El reforç de la calçada de la ronda de Circumval·lació (a l'entorn de la plaça de l'Alegria) i la incorporació d'una semirotonda que permeti la circulació directa tant cap a l'interior de la urbanització com en direcció a Figueres, tenen per objectiu millorar la seguretat de la circulació en aquest espai.

Llegir Més

Roses inaugura el nou Parc Esportiu Municipal

El proper dissabte 18 d'octubre, l'Ajuntament de Roses inaugurarà el nou Parc Esportiu Municipal de la Vinyassa, en el qual s'ha estat treballant durant els darrers mesos. Diferents exhibicions i activitats posaran en funcionament i a l'abast del públic les noves instal·lacions que, amb 2.200 m2 de superfície, disposen de pista de skate i 2 pistes esportives.

Llegir Més

Es reprén la recuperació de la Ciutadella per dignificar l’exterior i permetre nous usos ciutadans

L'Ajuntament de Roses prossegueix amb la restauració i dignificació del monument de la Ciutadella, actuant, ara concretament, en les seves zones exteriors gràcies a la recuperació dels angles i coronaments dels glacis malmesos. D'aquesta manera, es reforçarà la visió exterior de la fortalesa, a l'hora que es possibilitarà el condicionament i millora del camí de contraguàrdies com a itinerari lúdic i l'aprofitament dels espais resultants com a zones d'esbarjo i de passeig.

Llegir Més

Roses es fixa l'objectiu de reduir un 20% les emissions de CO2 abans de 2020

- El consistori impulsa el PAES (Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible), que marcarà les accions i mesures concretes per assolir aquest objectiu - El Pla inclourà accions dirigides a la promoció d'energies renovables i a l'eficiència energètica, tant en el sector privat com en el públic - Entre les accions del propi consistori es troben la reducció de consums en l'enllumenat públic, en equipaments i en flotes de vehicles; així com mesures on l'ajuntament té una actuació indirecta, tals com els sectors domèstic, de serveis, el transport, els residus i l'aigua

Llegir Més

La segona fase d'obres al Castell de la Trinitat adapta l'espai a nous usos culturals

Durant aquest mes de juny s'estan realitzant al Castell de la Trinitat de Roses els treballs per a l'adequació i condicionament d'aquest equipament, d'acord amb els actuals usos culturals, i els previstos per l'Ajuntament de Roses. El projecte, que té un pressupost de 179.000 €, preveu l'adequació dels accessos, la il·luminació de les àrees exteriors i la instal·lació de serveis, entre d'altres. Les obres es realitzaran en dues fases, la primera, corresponent a l'espai exterior, a punt de finalitzar, i la relativa a les zones interiors a partir del setembre.

Llegir Més

S'instal·la una passera cromàtica per connectar els dos marges de la riera Ginjolers

Després dels treballs preparatoris realitzats durant les darreres setmanes, durant el dia d'ahir es va traslladar i instal·lar a la Riera Ginjolers de Roses, una passera de 19 metres de llargada i 11 tones de pes destinada al nou pas de vianants que enllaçarà ambdós costats de la riera. Es preveu que el nou accés estigui disponible al llarg del mes de juny.

Llegir Més

Atenció personalitzada del Síndic de Greuges a Roses

El proper dijous 8 de maig, l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya es desplaçarà a Roses, on atendrà les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra actuacions de l’Administració pública o de les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc). Les visites es duran a terme a les instal·lacions del Teatre Municipal.

Llegir Més

L'Ajuntament de Roses tanca el 2013 amb un superàvit de 3,1 milions €

L'Ajuntament de Roses acaba de tancar la liquidació de l'exercici 2013 amb un superàvit de 3,1 milions d'euros i amb un òptima situació econòmica respecte al compliment dels requisits establerts per la normativa d’estabilitat pressupostària. Aquest superàvit ha estat possible gràcies a l'increment dels ingressos previstos inicialment i a la política d’austeritat i de control de la despesa aplicada pel govern municipal.

Llegir Més

Preocupació a Roses per l’augment d’abocaments incontrolats de runa

L'Ajuntament de Roses té contractat des de fa vuit anys el servei de neteja i retirada de runes amb la Fundació Altem, amb l'objectiu de mantenir i actuar en una millora continuada del paisatge periurbà de Roses. El servei es fa extensiu a vorals i camins de l'entorn urbà, Parc Natural del Cap de Creus inclòs.

Llegir Més

Ferran Adrià explica el projecte elBulli1846 al Teatre de Roses

Ahir al vespre, el cuiner Ferran Adrià i l'arquitecte Enric Ruiz Geli, acompanyats per l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús, varen presentar a la ciutadania de Roses els nous projectes impulsats pel BulliFoundation a cala Montjoi. L'acte va tenir lloc al Teatre Municipal de Roses.

Llegir Més

Un 65,1% de ciutadans de Roses tria la proposta del front de mar per construir l'aparcament subterrani

L'enquesta telefònica realitzada durant les darreres setmanes a Roses sobre la idoneïtat dels dos emplaçaments proposats per l'Ajuntament per a la construcció d'un aparcament soterrat a la població, ha copsat la preferència de la ciutadania per ubicar aquest servei davant del front de mar (amb un 65,1% dels enquestats a favor), front al possible emplaçament sota la plaça Catalunya (13,3%).

Llegir Més

503 nous arbres a Roses amb el pla de gestió i millora de l'arbrat 2014

L’Ajuntament de Roses està realitzant a través de l’empresa municipal ROSERSA, la gestió i reposició de l'arbrat dels diferents espais públics del municipi a fi de mantenir al dia la seva seguretat i funcionalitat. A les recents actuacions realitzades a l'antic càmping Bahía, a la plaça de l'Alegria i a la ronda Circumval·lació, aquesta setmana s'hi ha afegit la del carrer Viena del Mas Oliva, per continuar amb 7 actuacions més. El nombre de nous arbres plantats en total ascendirà a les 503 unitats.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses resol més de 3.000 incidències anuals detectades a la via pública

El programa de Gestió d’Incidències i Encàrrecs (GIE) impulsat per l’Ajuntament de Roses per detectar i solucionar les deficiències i reparacions necessàries a l’espai públic del municipi, ha resolt 3.186 de les 3.348 incidències detectades al llarg del passat 2013. La majoria d’elles fan referència a aspectes relacionats a neteja viària, desperfectes en el mobiliari urbà, residus i abocaments, pavimentació, incidències d'enllumenat i a edificis municipals.

Llegir Més

Roses estudia les mesures a adoptar per afavorir el lloguer social a la població

El passat dimecres, els regidors de Benestar Social i Urbanisme i Habitatge de l'Ajuntament de Roses, Marc Danés i Sílvia Ripoll, respectivament, van assistir a una trobada organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya en el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya de Barcelona. Durant el desenvolupament de la jornada informativa, es van tractar les darreres iniciatives municipals impulsades a Catalunya per donar respostes socials en matèria d'habitatge.

Llegir Més

Tot a punt per a la consulta ciutadana sobre l'aparcament subterrani de Roses

Dins de les actuacions del Pla de Participació Ciutadana impulsat per l'Ajuntament de Roses, el consistori té ja a punt una nova consulta, en aquesta ocasió encarregada de copsar l'opinió de la ciutadania entorn a l'emplaçament del nou aparcament subterrani que Roses té projectat. La distribució de 5.000 fulletons informatius sobre les característiques de les dues propostes plantejades, és el pas previ a l'inici de la consulta, que es realitzarà en els propers dies mitjançant una campanya telefònica.

Llegir Més

Arnald Plujà parlarà dels veïnats del Cap de Creus, dins el cicle xerrades sobre la història local de Roses

Demà dijous 5 de desembre (20.30 h), el Teatre Municipal de Roses acollirà la darrera sessió del cicle de conferències “Roses, un poble amb molta història” programat durant aquest darrer trimestre de l'any i centrat en la història local del municipi. L'historiador Arnald Plujà serà l'encarregat de tancar aquesta programació amb la xerrada “La divisió territorial del Cap de Creus al llarg dels segles”.

Llegir Més

Presentació Pressupost de Roses 2014

Roses aprova un pressupost “optimista”, abaixant impostos, augmenta els serveis a les persones i manté la seva activitat inversora. El govern de Roses dedica l’estalvi en despesa financera, 680.000€, a abaixar impostos. El pressupost del 2014 manté les dotacions de Benestar Social i Turisme a l’alça respecte als anys anteriors. El món associatiu rosinc, esportiu, social i cultural acumula 1.036.535€, destacant ajuts directes a les famílies per compra de llibres (182.000€). La promoció turística acumula una pujada de prop del 30% respecte a l'any 2011, destacant l’aposta per iniciatives innovadores com són esdeveniments nàutics, Club Badies més Belles del Món, Estació Nàutica, Consorci Terra de Pas, congressos, Pesca Turisme i Tour a França a Vela (Port Esportiu Municipal). Roses manté la seva activitat inversora, 2.125.000€, una de les més altes de la demarcació, amb recursos propis.

Llegir Més

S'inicia l'adequació de la planta baixa de l'Estanc de la Punta com a sala d'exposicions

Els treballs d'adequació de la planta baixa de l'edifici municipal de l'Estanc de la Punta-Ca l'Anita, situat a la plaça Sant Pere de Roses, ja estan en marxa. Les obres, que tenen un cost de 36.819 € i una durada aproximada de dos mesos, permetran dotar el centre neuràlgic de la població d'un espai expositiu obert a la ciutadania.

Llegir Més

El projecte de ferrocarril Figueres-Roses de l'any 1900, document del mes de l'Arxiu Municipal de Roses

El projecte de ferrocarril de Figueres a Roses formulat per Juan A. Mas Yebra l'any 1900 i redactat per l'enginyer Álvaro de la Gándara, és el fons documental que l'Arxiu Municipal de Roses dóna a conèixer aquest mes de novembre a través de la seva secció web (www.roses.cat/la-vila/arxiu-municipal).

Llegir Més

Tècnics de l'Ajuntament d'El Prat de Llobregat visiten les instal·lacions del Teatre Municipal de Roses

Tècnics dels departaments de Cultura i Urbanisme de l'Ajuntament del Prat del Llobregat (Baix Llobregat), van visitar ahir a la tarda el Teatre Municipal de Roses per conèixer les característiques arquitectòniques i tècniques de l'equipament. El motiu és la futura remodelació de la sala teatral de la qual disposa el municipi d'El Prat i el desig del seu consistori per conèixer de primera mà els equipaments més funcionals i polivalents de Catalunya.

Llegir Més