Notícies

- Ensenyament

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1017 elements coincideixen amb el vostre criteri

Ajuts per a establiments obligats a cessar l'activitat durant octubre i novembre

Avui, divendres 8 de gener, s'obre el termini de presentació de sol·licituds de la línia d'ajuts per a la sostenibilitat econòmica adreçada als establiments que es van veure afectats pel cessament obligatori de l'activitat durant el mes d'octubre i novembre de 2020. Les activitats subvencionables són: centres d’estètica i bellesa, establiments de restauració (bars i restaurants), instal·lacions i equipaments esportius, equipaments culturals, centres de lleure infantil i juvenil i activitats extraescolars. La quantia de l’ajut és de com a màxim 800 € per sol·licitant.

Llegir Més

Serveis i equipaments municipals a Roses a partir del 7 de gener

Amb motiu de l’aplicació a partir del proper dijous, 7 de gener, de les noves mesures aprovades per la Generalitat per a la contenció de la COVID-19 a Catalunya, l’Ajuntament de Roses informa de les novetats que s’activaran en els diferents serveis i equipaments municipals a partir del dia 7. Els serveis i equipaments que continuïn oberts ho faran adoptant les mesures de prevenció i seguretat marcades pels protocols i normativa de cada àmbit.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la Covid-19 a partir del 7 de gener

A partir del 7 de gener entren en vigor mesures especials per contenir les dades epidemiològiques a Catalunya, que han experimentat un empitjorament generalitzat en les últimes setmanes. Els canvis modifiquen alguns dels aspectes ja previstos en les resolucions generals anteriors.

Llegir Més

Mesures i restriccions a partir del 21 de desembre

El govern català ha anunciat que cal retrocedir en la desescalada que s'havia iniciat per l'increment de casos que hi ha hagut la darrera setmana. Les noves restriccions entren en vigor a partir de dilluns 21 de desembre i es preveu que es mantinguin fins a l'11 de gener.

Llegir Més

Inscripcions als cursos d’hivern de l’Oficina de Català de Roses amb un sistema renovat d’atenció a l’usuari

• Es consolida la inscripció en línia i el format virtual dels cursos • Es crea un equip de suport i es millora l’atenció ciutadana

Llegir Més

Actualització afectació Covid-19 escoles de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 15 de desembre, un total de 14 grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 15 persones.

Llegir Més

Actualització afectació Covid-19 escoles de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimecres 9 de desembre, un total de 5 grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 5 persones.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 1 de desembre, un total de 2 grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 3 persones.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 24 de novembre, 2 grups-classe confinat sper Covid-19.

Llegir Més

Roses amplia la subvenció de 800 € a gimnasos, cinema, escoles d’idiomes, de dansa i de música, afectades per restriccions

L’Ajuntament de Roses augmentarà la partida prevista inicialment per subvencionar els negocis afectats per les restriccions imposades amb motiu de la Covid 19, fins a un import total de 180.000 €. Aquesta ampliació permetrà incloure també en el paquet d’ajuts activitats com escoles d’idiomes, de dansa, de música, cinema i gimnasos del municipi, que podran optar a la subvenció de 800 € anunciada la setmana passada per a bars, restaurants i centres d’estètica.

Llegir Més

“Pèptids llançadora: creuar la barrera hematoencefàlica”, guanya els Premis Treballs de Recerca de Roses 2020

Hala Masri Alrich , alumna del Centre Escolar Empordà, ha estat la guanyadora de la catorzena edició dels Premis Treballs de Recerca de Batxillerat que organitza anualment l’Ajuntament de Roses, amb el treball titulat “Pèptids llançadora: creuar la barrera hematoencefàlica". L’accèssit ha estat per a Marko Méndez González, alumne de l’institut Illa de Rodes, pel seu treball “Canvi climàtic?”. Els dos premis estat dotats econòmicament amb 750 i 250 € respectivament.

Llegir Més

Obertura d’activitats i equipaments municipals a Roses- Tram 1

Amb motiu de l’inici a partir del proper dilluns, 23 de novembre, del pla d’obertura progressiu d’activitats afectades per la COVID 19 a tot Catalunya, l’Ajuntament de Roses informa de les novetats que s’activaran en els diferents serveis i equipaments municipals a partir del proper dilluns. Tots els serveis i equipaments funcionaran adaptant-se a les mesures de prevenció i seguretat marcades pels protocols i normativa de cada àmbit.

Llegir Més

Alumnes de Roses participen en la gravació d’un vídeo amb experiments per celebrar la Jornada de la Ciència

La III Jornada de la Ciència de Roses, prevista per al passat mes de març i ajornada amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma, s’adapta enguany a la pandèmia i es realitzarà en format virtual. 55 alumnes de 1r i 2n de batxillerat dels instituts Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà, estan participant aquesta setmana en la gravació d’un vídeo divulgatiu on realitzen i expliquen un total de 15 experiments científics, que a partir del proper trimestre serà visionat pels alumnes de 6è de la població. Es dona així continuïtat a la celebració de la Jornada de la Ciència de Roses, que enguany arriba a la seva tercera edició dins la programació del Pla Educatiu d’Entorn de Roses.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 17 de novembre, un únic grup-classe confinat per Covid-19.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 10 de novembre, un total de 9 grups-classe confinats per Covid-19. A excepció d’un, està previst que la resta de grups es reincorporin a l’activitat presencial en el decurs d’aquesta setmana, un cop finalitzats els períodes preventius establerts. En els darrers 10 dies, el nombre acumulat d’alumnat i professorat que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 7 persones.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 3 de novembre, un total de 17 grups-classe confinats per Covid-19. Sis d’aquests grups ja han finalitzat el període de 10 dies de confinament preventiu i podran incorporar-se a l’activitat presencial tan bon punt rebin la totalitat de resultats dels cribatges practicats. En els darrers 10 dies, el nombre acumulat d’alumnat i professorat que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 16 persones.

Llegir Més

Afectacions equipaments i activitats municipals de Roses per les noves restriccions a partir del 30 d’octubre

Amb motiu de les noves restriccions previstes a partir de divendres 30 d’octubre, a les 0 h, l’Ajuntament de Roses ha adoptat les següents mesures per adaptar activitats i equipaments municipals a la nova normativa. Entraran en vigor aquesta mitjanit i es mantindran fins a l’aixecament de les restriccions acordades pel Govern de la Generalitat.

Llegir Més

Resum de les restriccions previstes a partir del 30 d'octubre per la Covid-19

La Generalitat de Catalunya ha decretat aquest dijous el tancament perimetral de la comunitat durant la setmana i a nivell municipal durant el cap de setmana per als propers 15 dies, així com la suspensió d'un seguit d'activitats. Les mesures seran d'aplicació a partir d'aquesta nit a les 00:00, mentre que el confinament municipal durant el cap de setmana començarà a les 6 hores de demà divendres, fins a les 6 hores del proper dilluns. En el document adjunt podeu consultar el detall de mesures aprovades per a aquests 15 dies.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses- 27 octubre

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 27 d’octubre, un total de 14 grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat i professors que han donat resultat de contagi positiu ha estat d’13 persones.

Llegir Més

El taller Petits grans arquitectes, una nova proposta per continuar aprenent mitjançant el joc

Les activitats del programa Aprenem Jugant impulsat pel Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses, continuen el proper dissabte 24 d’octubre amb una proposta oberta al públic familiar, que no cal inscripció prèvia, i que permetrà els participants jugar a ser arquitectes i construir gratacels gegants, ponts, viaductes... en el taller de construccions gegants.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses no comptabilitzen a data d’avui, dimarts 20 d’octubre, cap grup-classe confinat per Covid-19. Pel que fa al nombre d’alumnes confinats individualment per haver mantingut contacte amb algun cas positiu i a l’espera de resultats PCR, en aquest moment es comptabilitzen 4.

Llegir Més

Èxit de participació en el programa Aprenem Jugant de Roses

El passat dissabte va tenir lloc la primera de les activitats del programa Aprenem Jugant organitzat per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses, consistent en un taller de panallets que va obtenir una molt bona valoració per part dels participants en acabar l’activitat. Aquest programa es basa en oferir un aprenentatge basat en l’experimentació i la diversió.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 6 d’octubre, un únic grup-classe confinat per casos positius de Covid19, pertanyent a l’Institut Cap Norfeu i integrat per 29 alumnes i un professor, que es mantindran aïllats fins al proper 13 d’octubre. A part, un total de 13 alumnes de diferents centres estan també confinats en els seus domicilis a l’espera dels resultats dels PCR realitzats.

Llegir Més

L’1 d’octubre s’obren les inscripcions del programa Aprenem Jugant d’aquesta tardor

El proper dijous 1 d’octubre, s’obren les inscripcions per participar en els tallers i activitats que el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses ha preparat per a aquesta tardor dins el programa educatiu Aprenem Jugant. Les inscripcions es poden realitzar online fins al 5 d’octubre i presencialment al SAC els dies 1 i i 2.

Llegir Més

Ajuntament, CAP i escoles es coordinen a Roses per fer front a la Covid19

Ahir al migdia va tenir lloc una sessió de coordinació entre Ajuntament, CAP i equips directius de tots els centres escolars de Roses, durant la qual es va informar i establir la coordinació necessària per a un correcte control i l’activació de protocols en casos de contagis per Covid19 en l’àmbit escolar al municipi. Al llarg del curs es mantindran les reunions d’aquest grup de coordinació per afavorir una bona gestió i comunicació entre professionals durant la pandèmia.

Llegir Més

S’obren les inscripcions del transport escolar 2020-2021, que s’adapta a les mesures de prevenció anticovid

El proper dilluns 24 d’agost, el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses obre el període d’inscripcions per a aquelles famílies interessades en fer ús del servei de transport escolar durant el curs 2020-2021. El servei permet el desplaçament dels alumnes de primària tant des del centre com des de diferents urbanitzacions del municipi a les escoles públiques de Roses. El transport s’iniciarà el proper mes de setembre adoptant les mesures de distància social i ús de mascareta per garantir la seguretat.

Llegir Més

El Consell Escolar de Roses prepara l’inici del nou curs

Ahir dimecres va tenir lloc a Roses una nova reunió del Consell Escolar Municipal, en el qual participen Ajuntament de Roses i els diferents membres de la comunitat educativa de la població (escoles, instituts, llars, ampas...). Al llarg de la sessió es van abordar previsions i mesures en les quals s’està treballant i que cal adoptar per a l’inici del proper curs 2020-2021.

Llegir Més

Roses lliura els premis a l’Excel·lència en ESO a sis alumnes de la població

Ahir dimecres va tenir lloc al Teatre Municipal de Roses l’acte de lliurament dels Premis a l’Excel·lència d’ESO atorgats per l’Ajuntament de Roses. Aquests guardons, que enguany han arribat a la seva quarta edició, premien els dos alumnes de cada centre que han destacat per l’excel·lència dels seus resultats acadèmics durant l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria, amb una nota mínima final de 8,5.

Llegir Més

Roses subvenciona la compra de llibres de més de 2.000 alumnes rosincs

El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses continua impulsant els ajuts i universalització de llibres de text, subvencionant una part de l’import que les famílies de la població destinen a la compra de llibres dels alumnes en edat obligatòria d’escolarització. Enguany, el conjunt d’aquests ajuts han ascendit a la quantitat de 161.934 €.

Llegir Més

Tots els nens i nenes inscrits al casal d’estiu de les llars infants municipals obtenen plaça

Un cop finalitzat el període d’inscripcions del casal d’estiu de les llars d’infants municipals de Roses, el recompte de sol·licituds final ha donat un total de 43 infants inscrits el mes de juliol i 41 el mes d’agost, de manera que tots els nens i nenes han obtingut plaça. Tal i com s’havia anunciat, com el nombre de participants no sobrepassa la xifra de 50 inscrits, el servei es realitzarà en la seva totalitat a la Llar d’Infants El Franquet.

Llegir Més