Notícies

- Ensenyament

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1022 elements coincideixen amb el vostre criteri

S'amplia l’oferta de cursos presencials per fomentar l’ús oral del català

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l’Oficina de Català de Roses, obre el període per a realitzar les proves de col·locació que permeten assignar als futurs alumnes el nivell adient segons els seus coneixements. Aquestes proves, que són un requisit per a la inscripció, es poden sol·licitar fins al 10 de desembre. La inscripció dels cursos d’hivern tindrà lloc del 16 al 21 de desembre i destaca per l’ampliació de l’oferta dels cursos presencials. L’objectiu és facilitar l’ús oral del català entre els alumnes dels primers nivells d’aprenentatge.

Llegir Més

Comencen les pràctiques del curs de cuina i sala a l’Aula Gastronòmica de Roses

Els fogons de l’Aula Gastronòmica de Roses s’han posat al servei dels alumnes del curs de cuina i sala que es va iniciar el passat mes d’octubre. Després de la formació teòrica i troncal, els joves participants han iniciat ja fa uns dies les sessions pràctiques, que finalitzaran el 29 de novembre amb un total de 155 hores de formació.

Llegir Més

Inici del X Taller de lectura i conversa en català de Roses

Amb la Mercè Fages, la Mar Pèlach i la Montse Sastre al capdavant del projecte, avui ha començat Fem-la petar amb un llibre. X Taller de lectura i conversa en català, a l’Espai Z de la Biblioteca Jaume Vicens i Vives de Roses 

Llegir Més

La ‘Renaturalització dels patis de les escoles públiques’, proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius

Aquest mes d’octubre ha quedat decidit quin projecte s'inclou dins la partida pressupostària destinada als Pressupostos Participatius de Roses. Després de tancar-se el període de votacions el divendres 22 d’octubre, la proposta “Renaturalitzar els patis de les escoles públiques de Roses” ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 440 vots.

Llegir Més

El pressupost de 2022 impulsa projectes de futur per a la reactivació turística i econòmica i la protecció mediambiental

• El projecte LAB Roses, nou centre tecnològic d’innovació turística, treballarà en el disseny d’accions d’equilibri entre el desenvolupament econòmic i social a Roses • S’incorpora la partida per al contracte del transport regulat a les cales del Parc Natural • El patrimoni cultural i històric engega un ambiciós projecte de realitat virtual i experimentació i s’amplia el pressupost per a intervencions arqueològiques • Es mantenen les partides assignades per a l’impuls de l’activitat econòmica i s’incorpora una partida per a la dinamització de l’Aula Gastronòmica • Les inversions ascendeixen a 1.734.500 €, destinades fonamentalment a la millora urbana i d’infraestructures • L’Ajuntament arriba al 2022 amb un endeutament de 0 € i complint amb totes les disposicions d’estabilitat i solvència econòmic establertes legalment

Llegir Més

Mesures contra la COVID-19 vigents des del 15 d'octubre

L’actual situació epidemiològica favorable, juntament amb els avanços en la campanya de vacunació, permeten realitzar una reducció significativa de les restriccions vigents en els darrers mesos. Els canvis són els següents:

Llegir Més

Llistes d'admesos de les activitats de l'Aprenem Jugant

Avui, dijous 14 d'octubre, el departament d'Ensenyament de l'Ajuntament publica el llistat d'admesos a les activitats de l'Aprenem Jugant. Podeu consultar-lo a la web inscripcions.roses.cat, dins l'apartat "les meves inscripcions"

Llegir Més

Roses obre la votació de les 11 propostes finalistes dels Pressupostos Participatius

La convocatòria de Pressupostos Participatius 2021 a Roses encara aquest mes d’octubre la seva fase final amb l’obertura del període de votació, que permetrà a la ciutadania escollir a quins projectes vol destinar 300.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal. Del 14 al 22 d’octubre (ambdós dies inclosos), tots els veïns i veïnes majors de 16 anys empadronats a Roses poden votar a través del web www.tudecideixesroses.cat.

Llegir Més

L’Aula Gastronòmica de Roses inicia la seva activitat formativa amb un curs de cuina i sala per a joves

L’Aula Gastronòmica de Roses inicia la seva trajectòria com a centre formatiu amb el curs de cuina per a joves que tindrà lloc fins al proper 29 de novembre. Els 9 joves inscrits rebran classes troncals i sessions específiques de cuina i sala a càrrec de l’Escola d’Hostaleria de l’alt Empordà, a més de rebre assessorament laboral personalitzat.

Llegir Més

L’Aprenem Jugant obre inscripcions i ofereix 11 activitats i tallers d’experimentació per aprendre amb motivació

Demà, divendres 1 d’octubre, s’obren les inscripcions per participar en els tallers i activitats que el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses ha preparat per a aquesta tardor dins el programa educatiu Aprenem Jugant. Enguany l’oferta lúdico-educativa del progama ofereix una desena d’activitats per a diferents franges d’edat basades en l’experimentació que, d’una manera divertida i vivencial, apropa els infants i joves a l’art, l’arquitectura, la natura, la ciència, la matemàtica o el patrimoni cultural. Les inscripcions es poden realitzar, preferentment online, fins al 5 d’octubre.

Llegir Més

Roses lliura els premis a l’Excel·lència a l'ESO a sis alumnes de la població

L’Ajuntament de Roses va celebrar ahir la seva cinquena edició dels Premis a l’Excel·lència d’ESO, amb un acte que tingué lloc al Teatre Municipal de Roses. Els guardons premien i reconeixen els dos alumnes de cada institut de Roses que han destacat per l’excel·lència dels seus resultats acadèmics durant l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria, amb una nota mínima final de 8,5.

Llegir Més

Canvis en el cartipàs rosinc

Després del relleu d’alcaldia fet efectiu el passat dissabte 26 de juny amb la investidura de Joan Plana, avui mateix entra en vigor el decret de modificació de delegacions a regidors i regidores de l’equip de govern de l’Ajuntament de Roses, per a la redistribució d’àrees i competències.

Llegir Més

Els escolars de Roses finalitzen el curs de manera presencial

La inexistència de casos positius de Covid entre alumnat, professorat i resta de personal dels centres docents de Roses, ha permès que totes les classes de llars d’infants, escoles de primària i instituts del municipi hagin pogut finalitzar el curs de manera presencial.

Llegir Més

Els regidors de Roses graven vídeos per respondre al jovent del municipi temàtiques i inquietuds del seu interès

Habitatge, formació, turisme, esports, medi ambient, món laboral... quins projectes actuals i quins són els reptes de futur a cadascun d’aquest àmbits, són les temàtiques que centren les intervencions que els regidors de l’equip de govern de Roses han respost a partir de la gravació de vídeos que, a partir d’avui, es difondran per les xarxes socials municipals. La iniciativa sorgeix a partir de l’aprovació del Pla Local de Joventut del municipi i del camí traçat per treballar d’una manera transversal i des de tots els àmbits en l’impuls d’oportunitats i en la millora de la vida del jovent rosinc.

Llegir Més

La Cantarella de Roses 2021, enguany en format vídeo

Alumnes dels centres de primària de Roses i Palau Saverdera, així com dels dos instituts rosincs, han unit les seves veus aquest any en format virtual per celebrar la Cantarella de Roses 2021. Enguany, la proposta musical ha arribat a la seva onzena edició i ho ha fet marcada per la Covid19.

Llegir Més

El Centre Obert de Roses visita l’Oficina de Turisme

Nens i nenes participants en el Centre Obert de Roses han realitzat al llarg d’aquesta setmana visites a l’Oficina de Turisme de Roses, on han pogut conèixer les dependències des d’on l’Ajuntament ofereix informació i atenció als nombrosos visitants que rep la població al llarg de tot l’any, i amb especial intensitat durant la temporada d’estiu.

Llegir Més

Diumenge 20 de juny finalitza el termini per presentar propostes als Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Roses fa una reserva al pressupost municipal de 300.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar. Del 3 al 20 de juny es poden presentar les propostes ciutadanes a través del web www.tudecideixesroses.cat.

Llegir Més

Cap classe confinada a Roses i descens notable dels casos de Covid-19

L’actualització setmanal d’afectació per casos positius de Covid-19 a les llars d’infants, escoles, instituts i escola d’adults de Roses, dona avui un excel·lent resultat, amb cap grup-classe confinat. Pel que fa al conjunt de la població, el nombre de contagis mostra un clar descens respecte a la setmana passada, amb 11 positius comptabilitzats en els darrers 7 dies i una important baixada de l’índex de risc i de la taxa de reproducció.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 4 de juny a Catalunya

El 4 de juny entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Es preveuen alguns canvis en àmbits com l’horari de restauració i cultura i l’aforament de comerç i grans esdeveniments, entre altres.

Llegir Més

Lliurament de diplomes als nens i nenes participants a les escoles esportives municipals

Ahir, dilluns 31 de maig, va tenir lloc el lliurament de diplomes als nens i nenes que han participat en les activitats de les escoles esportives municipals que organitza l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Roses. Aquest curs, marcat per les restriccions i aturades provocades per la pandèmia, ha comptat amb 20 participants, als quals el consistori va felicitar ahir la seva capacitat d’adaptació a les mesures establertes i el seu interès per l’esport.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 1 de juny, tres grups confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 6 persones. Pel que fa al conjunt de la població, es redueix el nombre de contagis respecte a les setmanes anteriors, i se situa en 15 nous contagis en els darrers 7 dies.

Llegir Més

“Àliga-20. Un submarí controlat via mòbil”, guanya els Premis Treballs de Recerca de Roses 2021

Eric Sanés, alumne del Centre Escolar Empordà, ha estat el guanyador de la quinzena edició dels Premis Treballs de Recerca de Batxillerat que organitza anualment l’Ajuntament de Roses, amb el treball titulat “Àliga- 20. Un submarí controlat via mòbil". L’accèssit ha estat per a Isaac Parras, alumne de l’institut Cap Norfeu, pel seu treball “Twine Clothes. Creació d'una marca de roba sense estar dins del sector”. Els dos premis estat dotats econòmicament amb 750 i 250 € respectivament.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses i resultats cribatge massiu

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 25 de maig, un únic grup confinat per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 5 persones. Pel que fa al conjunt de la població, el nombre de positius descendeix respecte a les setmanes anteriors, i se situa en 27 nous contagis en els darrers 7 dies.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 24 de maig a Catalunya

El 24 de maig entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara algunes de les restriccions tot i haver finalitzat l'estat d'alarma. No obstant això, es preveuen alguns canvis en àmbits com els horaris de restauració, el nombre màxim de persones a les trobades socials i l'aforament a cultura i comerç.

Llegir Més

Àlex Florensa atura a Roses el seu recorregut a peu per Catalunya i fa dues xerrades sobre addicions

Els alumnes de primer curs de batxillerat de l’Institut Cap Norfeu de Roses han assistit aquest matí les dues xerrades que el director de l’Associació Eines, Àlex Florensa, ha realitzat el centre. Florensa, terapeuta Màster en Drogodependències i Màster en psicologia clínica, es dedica des de fa 10 anys al tractament d’addicions i recorre Catalunya oferint activitats per donar a conèixer la seva experiència personal com a addicte rehabilitat.

Llegir Més

Dilluns s’obren les inscripcions per al curs d’estiu de les Llars d’Infants Municipals de Roses

El proper dilluns 24 de maig s’inicia el període d’inscripcions del curs d’estiu que el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament ofereix a les famílies durant els mesos de juliol i agost. Es poden realitzar online a través de l’enllaç inscripcions.roses.cat. Si els alumnes inscrits superen la quantitat de 50 infants, es realitzarà el curs d'estiu a les dues llars. En cas de no arribar a aquesta quantitat el curs es realitzarà únicament a la llar d'infants El Franquet.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses i cribatge massiu el 19 i 20 de maig

Els centres educatius de Roses compten a data d’avui, dimarts 18 de maig, 5 grups-classes confinats per Covid-19, mentre que la població general ha comptabilitzat al llarg dels darrers 7 dies un total de 56 casos positius. Roses repetirà demà i dijous el cribatge massiu amb automostra al Teatre Municipal, per detectar possibles casos asimptomàtics i aturar la línia de contagi.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 i resultat cribatge a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 11 de maig, 12 grups-classes confinats per Covid-19, mentre que la població general ha comptabilitzat al llarg dels darrers 7 dies un total de 92 casos positius, 23 d’ells detectats en el cribatge massiu que el Departament de Salut de la Generalitat va realitzar al municipi els passats 5 i 6 de maig.

Llegir Més

Obertes les preinscripcions de les llars d’infants municipals de Roses fins al 21 de maig

Entre el 10 i el 21 de maig, l'Ajuntament de Roses obre el període de preinscripció a les Llars d'Infants Municipals per al curs 2021-2022. Les famílies interessades a inscriure els seus fills o filles a qualsevol de les dues llars municipals (El Franquet o Cavallet de Mar) el proper curs, ja poden tramitar les seves sol·licituds telemàticament,

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 9 de maig a Catalunya

Amb la finalització de l'estat d'alarma, el proper diumenge 9 de maig finalitzen el confinament nocturn i el tancament perimetral de Catalunya. La Generalitat ha anunciat avui quines seran les restriccions vigents a partir d'aquest diumenge per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara el gruix de les restriccions tot i haver finalitzat l’estat d’alarma. No obstant això, es preveuen alguns canvis com l'horari continuat de la restauració i activitats culturals fins a les 23 h.

Llegir Més