Notícies

- Cultura i lleure

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 2071 elements coincideixen amb el vostre criteri

Roses amplia la subvenció de 800 € a gimnasos, cinema, escoles d’idiomes, de dansa i de música, afectades per restriccions

L’Ajuntament de Roses augmentarà la partida prevista inicialment per subvencionar els negocis afectats per les restriccions imposades amb motiu de la Covid 19, fins a un import total de 180.000 €. Aquesta ampliació permetrà incloure també en el paquet d’ajuts activitats com escoles d’idiomes, de dansa, de música, cinema i gimnasos del municipi, que podran optar a la subvenció de 800 € anunciada la setmana passada per a bars, restaurants i centres d’estètica.

Llegir Més

15 comerços de Roses participen en la campanya L’Empordà als aparadors que s’inicia avui

Avui es dona el tret de sortida a l’Empordà als Aparadors, una campanya de dinamització comercial creada per donar suport als comerciants i als productors de la comarca en el context de la crisi econòmica generada per la pandèmia de la Covid. A Roses, un total de 15 establiments participen en la campanya.

Llegir Més

El calendari de Roses costarà enguany 1€, que es destinarà a la Marató de TV3

El tradicional calendari que l’Ajuntament de Roses posa a disposició de veïns i veïnes abans de què finalitzi cada any, on es presenten un total de tretze fotografies (dotze mesos més portada) de gran format sobre diferents espais, activitats o atractius de la població, enguany tindrà un preu d’1€. Tota la recaptació es destinarà a la Marató de TV3.

Llegir Més

Afectacions equipaments i activitats municipals de Roses per les noves restriccions a partir del 30 d’octubre

Amb motiu de les noves restriccions previstes a partir de divendres 30 d’octubre, a les 0 h, l’Ajuntament de Roses ha adoptat les següents mesures per adaptar activitats i equipaments municipals a la nova normativa. Entraran en vigor aquesta mitjanit i es mantindran fins a l’aixecament de les restriccions acordades pel Govern de la Generalitat.

Llegir Més

Resum de les restriccions previstes a partir del 30 d'octubre per la Covid-19

La Generalitat de Catalunya ha decretat aquest dijous el tancament perimetral de la comunitat durant la setmana i a nivell municipal durant el cap de setmana per als propers 15 dies, així com la suspensió d'un seguit d'activitats. Les mesures seran d'aplicació a partir d'aquesta nit a les 00:00, mentre que el confinament municipal durant el cap de setmana començarà a les 6 hores de demà divendres, fins a les 6 hores del proper dilluns. En el document adjunt podeu consultar el detall de mesures aprovades per a aquests 15 dies.

Llegir Més

El taller Petits grans arquitectes, una nova proposta per continuar aprenent mitjançant el joc

Les activitats del programa Aprenem Jugant impulsat pel Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses, continuen el proper dissabte 24 d’octubre amb una proposta oberta al públic familiar, que no cal inscripció prèvia, i que permetrà els participants jugar a ser arquitectes i construir gratacels gegants, ponts, viaductes... en el taller de construccions gegants.

Llegir Més

Els municipis de la badia de Roses inicien una nova campanya conjunta

Els quatre municipis de la badia de Roses (l’Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries i Roses), inicien aquesta setmana la difusió, a través de les seves respectives xarxes, d’un vídeo promocional per tal de difondre els valors del territori i atraure un turisme sostenible, de salut i benestar i de proximitat. També s’ha presentat la programació d’una nova edició del “Sent la Badia”, amb activitats per a cos i ment durant el mes de novembre.

Llegir Més

Un estudi de la Càtedra Oceans mostra que bussejar comporta beneficis per a la salut mental de les persones

Un estudi de la Càtedra Oceans i Salut Humana de la UdG i ISGLOBAL ha demostrat que bussejar comporta efectes beneficiosos per a la salut mental de les persones. Els resultats d'aquest estudi innovador sobre els beneficis del busseig per a la salut mental de la població general formen part d’una tesi doctoral efectuada per Arnau Carreño del grup de recerca SeaHealth de la UdG i han estat publicats recentment a una revista científica de prestigi internacional (https://www.mdpi.com/1660-4601/17/19/7238).

Llegir Més

Noves mesures per aturar l'increment de casos de COVID-19 a Catalunya

El govern català ha aprovat un paquet de mesures previst per a quinze dies i aplicables a tot Catalunya, amb l’objectiu de contenir l’augment de contagis per la Covid-19. Entre les principals mesures, que entraran en vigor demà, divendres 16 d’octubre, hi ha el tancament de bars i restaurants i la limitació de tota l’activitat comercial en un 30%. Alhora, el govern remarca la importància que els ciutadans limitin els contactes tant com sigui possible al seu grup de convivència i que les empreses optin pel teletreball. Es manté la restricció de les trobades socials a sis persones i es prohibeix menjar i beure a l’aire lliure. Els parcs, els jardins i les sales de jocs seran tancats a les 20 h.

Llegir Més

Un mural de grans dimensions inspirat en el fons marí presidirà la nova plaça de la Llotja

A Roses s’estan executant les obres de construcció de la nova plaça i jardí urbà de la plaça de La Llotja, treballs que es troben ja en la seva darrera fase. Paral·lelament, aquesta setmana la muralista rosinca Diana Taubin, ha iniciat el pintat de la mitgera que conforma la façana frontal de la plaça, amb un mural de grans dimensions inspirat en el fons del mar que evocarà l’antiga llotja de peix.

Llegir Més

El concurs fotogràfic de la posta de sol de Roses, en marxa

Tot i l’anul·lació de l’edició de 2020 del Festivalet de Roses, l’Àrea de Promoció Econòmica ha volgut mantenir el concurs de fotografies de posta de sol de Roses que cada any se celebra a la població en el marc del Festivalet. Les persones interessades a participar poden presentar les seves fotografies, publicant-les a Instagram, des d’avui fins al 15 de novembre. El premi és de 500 € per a la foto guanyadora.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 13 d’octubre, tres grups-classe confinats i 9 alumnes més confinats individualment.

Llegir Més

"Fem Memòria" repassa aquest octubre la història del cooperativisme rosinc

Els propers dies 16, 22 i 23 d’octubre, el Teatre Municipal de Roses acollirà els actes del projecte "Fem Memòria", que enguany ofereix un recorregut per la història del cooperativisme a Catalunya i, molt concretament, de la Cooperativa Agrícola de Roses. El cicle constarà de dues conferències a càrrec de l’historiador Guillem Puig i de l’arxiver Pol Meseguer, i una taula rodona amb persones vinculades a la cooperativa rosinca. Per assistir-hi cal reserva prèvia.

Llegir Més

El Document del Mes de l’Arxiu de Roses parla de l’organització Nosaltres Sols! a través d’una fotografia

La secció web El Document del Mes que l’Arxiu Municipal de Roses presenta mensualment, permet donar a conèixer documents de molt divers format, significatius per a la història de Roses i Catalunya. Aquest octubre, el document triat ha estat una fotografia pertanyent al fons de Benet Fonolleras Brunet i cedit en donació a l’Arxiu pel seu nét, Alain Birouste, on s’identifica un grup de l’organització independentista i militarista Nosaltres Sols!

Llegir Més

Els nous treballs arqueològics a la Ciutadella posen al descobert 1300 m2 de la vila medieval

Al llarg dels mesos d’agost i setembre s’han desenvolupat nous treballs arqueològics a la Ciutadella de Roses, concretament al sector on s’ubicava la vila medieval. La campanya, encarregada i finançada per l’Ajuntament de Roses i dirigida per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona, tenia per objectiu potenciar el coneixement i la patrimonialització de la vila medieval.

Llegir Més

Torna la programació del Teatre Municipal de Roses

Aquest matí s’ha presentat la nova temporada del Teatre Municipal de Roses, que tindrà lloc entre el 17 d’octubre i el 26 de desembre. "Els Brugarol", "Solitudes", "Fairfly" i "Alguns dies d’ahir", són es espectacles teatrals que es podran veure aquesta tardor al teatre rosinc, que també oferirà les sessions de teatre infantil d’Optimist, un concert de Madamme Mustash, música espiritual a càrrec de Luís Paniagua, i la peça de dansa "Carrers". Les entrades es posen a la venda avui, dimecres 7 d’octubre.

Llegir Més

El IV Seminari Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna de Roses es realitzarà en format online

Des del moment de la seva fundació, l’any 2018, la Càtedra Roses d’Arqueologia Medieval i Moderna de la Universitat de Girona i de l’Ajuntament de Roses, en col·laboració amb la Fundació Girona Regió de Coneixement, organitza un cicle de Seminaris internacionals dedicats a debatre diferents aspectes de la recerca en l’àmbit de l’arqueologia medieval i moderna a la zona de la Mediterrània. El seminari d’enguany estava previst inicialment per al més de maig, però la situació de la COVID va obligar a un canvi de dates i, finalment, a la seva reconversió en un seminari online, que es durà a terme els propers dies 8 i 9 d’octubre.

Llegir Més

Èxit de la programació d’activitats i experiències turístiques organitzades a Roses aquest estiu

L’Àrea de Turisme de Roses ha posat aquest estiu a disposició dels visitants un gran ventall de noves propostes, pensades per diversificar i fer més experiencial el coneixement de l’entorn i del patrimoni, i repensades per compensar la retallada d’esdeveniments tradicionalment multitudinaris programats a Roses a l’estiu. La resposta del públic ha estat immediata, assolint-se el ple absolut a la majoria d’activitats programades, que han hagut d’incorporar més sessions a mida que avançava l’estiu.

Llegir Més

Roses continua posicionant la seva destinació a nivell estatal, amb quaranta aparicions en mitjans

Set mesos després de l’inici del confinament per la Covid-19, l’Ajuntament de Roses continua treballant per tal que l’efecte de la pandèmia afecti el mínim possible al posicionament turístic de la població a nivell estatal. Gràcies a les campanyes de comunicació impulsades durant el darrer mes, Roses ha aconseguit un total de 40 aparicions en 25 mitjans de comunicació diferents, promocionant dos productes de rellevància enogastronòmica -visites enoturístiques amb degustacions i campanya del Suquet de Peix- i un de cultural/patrimonial -rutes megalítiques del municipi-.

Llegir Més

Ca l’Anita reinicia la seva programació de tallers

El Centre Cultural Ca l’Anita inicia aquest mes d’octubre una nova programació de tallers que s’allargarà fins al mes de desembre. Es reprogramen així diverses de les activitats que van quedar anul·lades la passada primavera amb motiu de la irrupció de la pandèmia. Les inscripcions es poden realitzar a partir del proper 10 d’octubre a través de la web www.rosescultura.cat.

Llegir Més

Roses celebra les Jornades Patrimoni Viu del 3 a l 26 d’octubre

Divendres 3 d’octubre s’inicia el cicle “Roses Patrimoni Viu” que l’Ajuntament de Roses celebrarà fins al 26 d’octubre, i que aplegarà activitats de difusió del patrimoni local que inclouen visites guiades, conferències, rutes literàries i activitats familiars. Tots els actes són gratuïts i cal fer reserva de plaça.

Llegir Més

El Suquet de Peix torna a Roses

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses atorga un any més el protagonisme al plat més representatiu de la cuina rosinca, el suquet de peix, amb una campanya gastronòmica que ja ha esdevingut un clàssic, on es promocionen i es posen en valor la restauració local i els productes autòctons com són el peix fresc i els vins de l'Empordà. Enguany, la campanya es realitza del 16 al 25 d’octubre i hi participen 12 restaurants de la població.

Llegir Més

L’1 d’octubre s’obren les inscripcions del programa Aprenem Jugant d’aquesta tardor

El proper dijous 1 d’octubre, s’obren les inscripcions per participar en els tallers i activitats que el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses ha preparat per a aquesta tardor dins el programa educatiu Aprenem Jugant. Les inscripcions es poden realitzar online fins al 5 d’octubre i presencialment al SAC els dies 1 i i 2.

Llegir Més

Roses promociona el seu megalitisme en mitjans especialitzats d’arreu de l’Estat

L’Àrea de Turisme de Roses prossegueix amb les campanyes informatives que realitza al llarg de l’any per enfortir el posicionament de Roses en el mercat turístic estatal. Aquest mes de setembre, coincidint amb l’inici de la tardor i la seva idoneïtat per dur a terme activitats de senderisme i patrimonials, s’ha optat per promocionar els recorreguts megalítics de la població i la recent renovació de la seva senyalització.

Llegir Més

La Fira de la Cervesa i el Festivalet de Roses de 2020, suspesos

L’Ajuntament de Roses ha acordat la suspensió de l’edició 2020 de dues activitats que tenen lloc durant la tardor a la població i que comporten una important afluència i acumulació de públic: la Fira de la Cervesa, prevista per al cap de setmana del 10 al 12 d’octubre, i el Festivalet de Roses, que s’havia de realitzar els dies 7 i 8 de novembre.

Llegir Més

El Document del Mes de l’Arxiu de Roses recorda la comunitat educativa de mitjans del segle XX

L’Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes de setembre, coincidint amb l’inici del nou curs escolar, tres documents datats de 1946, 1962 i 1964, amb els quals recorda la comunitat educativa, professors i alumnes, el coneixement i el futur, a través d'una documentació, ara històrica, de quan s'anava a estudi.

Llegir Més

Empordà TV emet demà el documental "La meva amiga la mar", de la Càtedra Oceans i Salut Humana de Roses

La Càtedra Oceans i Salut Humana ha elaborat un documental de divulgació científica sobre els beneficis i riscos per a la salut procedents del mar. L’estrena del documental, titulat "La meva amiga la mar", tindrà lloc demà, dijous 24 de setembre, a Empordà TV.

Llegir Més

El 23 de setembre s’inicia a Roses el III Cicle de Xerrades d'Arqueologia

El dimecres 23 de setembre tindrà lloc la primera de les conferències del III Cicle de Xerrades d’Arqueologia de la Càtedra que organitzen des de 2018 la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Roses.

Llegir Més

L’exposició "Transparències", de Paula L. Clay, a Ca l’Anita a partir del 19 de setembre

Ca l’Anita acollirà entre el 19 de setembre i el 25 d’octubre l’exposició “Transparències” de Paula L. Clay. La mostra és un projecte autobiogràfic que presenta un seguit de retrats realitzats amb diferents capes de teles translúcides, partint de les relacions establertes i experimentades al llarg de temps per l’artista dins el seu nucli familiar.

Llegir Més

Nous horaris Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses retorna al seu horari habitual i obre de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 h i de dilluns a divendres de 15.30 a 19.30 h.

Llegir Més