Notícies

- Turisme i Promoció econòmica

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1573 elements coincideixen amb el vostre criteri

Turisme de Roses presenta a l’empresariat el seu Pla d’Accions per a la temporada 2021

Aquest matí ha tingut lloc al Teatre Municipal de Roses la presentació del Pla d’Accions amb què Turisme de Roses aborda aquest 2021 per a la dinamització i promoció turística del municipi. Montse Mindan, alcaldessa i regidora de Turisme, ha estat l’encarregada de conduir la sessió, on s’han desgranat les novetats en la programació d’enguany, el desenvolupament dels projectes de turisme sostenible que s’estan implantant a Roses i les diferents campanyes i materials promocionals elaborats per a aquest any.

Llegir Més

L’Aula Gastronòmica de Roses rep un dels distintius de l’Estratègia marítima de Catalunya 2019-2020

Sis iniciatives del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava han estat reconegudes per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims amb els distintius de l’Estratègia marítima de Catalunya 2019- 2020. Entre elles, l’Aula Gastronòmica de Roses ha rebut una de les mencions per la seva funció de dinamització i difusió de la cultura del peix i promoció de l’activitat turística de Roses.

Llegir Més

Roses se submergeix aquest abril en el món de la vinya i el vi en el marc del Festival VÍVID

El VÍVID ofereix durant el mes d’abril i el primer cap de setmana del mes de maig, una selecció de les propostes enoturístiques més singulars que es poden viure a la Costa Brava. Roses hi serà present amb un programa en format híbrid que combina les activitats virtuals i presencials. Una magnífica oportunitat per conèixer la riquesa vinícola del municipi des de diferents vessants i el bon saber fer dels seus productors, amb propostes que combinen cultura, patrimoni i natura organitzades per Turisme de Roses i cellers de la DO Empordà.

Llegir Més

Obert el termini de presentació de candidatures per optar als Premis Emprenedors de l’Alt Empordà 2021

L’Associació de Joves Empresaris de Girona, el Setmanari de l’Alt Empordà, el Fòrum Imagina, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de Figueres i l’Ajuntament de Roses, obren la tretzena edició dels Premis Emprenedors de l’Alt Empordà. Aquesta convocatòria té com a objectiu la dinamització i promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca i el reconeixement de l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. El termini de presentació de candidatures és de l’1 al 20 d’abril.

Llegir Més

Subvencions per a l’adequació de terrasses a l’ordenança d’ocupació de via pública

Els establiments interessats a concórrer en la convocatòria de subvencions anual que l’Ajuntament de Roses convoca per a la millora de la qualitat de les terrasses a la via pública del sector hostaler i la seva adequació a la normativa, poden presentar les seves sol·licituds entre l’1 d’abril i el 31 de maig.

Llegir Més

S’inicien entrevistes al sector nàutic de Roses per conèixer les necessitats de personal i formatives

A partir del mes d’abril es realitzaran visites a les empreses del sector nàutic de Roses per conèixer de primera mà la situació del sector, així com les seves necessitats de personal i formatives. L’acció forma part del Pla de Reactivació Socioeconòmica de l’Alt Empordà que té per objectiu potenciar activitats econòmiques estratègiques del territori.

Llegir Més

El Pla per a la transició energètica de Roses inclou 46 projectes per lluitar contra el canvi climàtic i reactivar l’economia

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan; el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens; i Marc Grijalvo, membre de l'equip de BiM Consultors, han presentat aquest matí el Pla Estratègic de Transició Energètica en l’àmbit de la Promoció Econòmica de Roses, un pla que vol liderar el procés de transformació contra el canvi climàtic, aportant alhora beneficis per al conjunt de la ciutadania, promovent iniciatives de producció energètica descentralitzades i actuant com a revulsiu econòmic diversificant i fent participar els agents econòmics de la població.

Llegir Més

El Club de la Feina de Roses reprèn el servei presencial

A partir d’avui, dilluns 15 de març, l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses reactiva el servei del Club de la Feina de manera presencial, tots els dijous al matí. Cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 972 152 521.

Llegir Més

Els Premis Emprenedors de l’Alt Empordà continuen promovent i reconeixent l’emprenedoria a la comarca

L’Associació de Joves Empresaris de Girona, el Setmanari de l’Alt Empordà, el Fòrum Imagina, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de Figueres i l’Ajuntament de Roses, ja estan treballant en una nova edició dels Premis Emprenedors de l’Alt Empordà, que enguany arriba a la seva tretzena edició. Aquesta convocatòria té com a objectiu la dinamització i promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca i el reconeixement de l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. Enguany, el termini de presentació de candidatures és de l’1 al 20 d’abril.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 15 de març a Catalunya

A partir del proper dilluns, 15 de març, es posen en marxa algunes modificacions de les mesures per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus. Les modificacions afecten principalment a la mobilitat perquè decau el tancament comarcal – tot i que els desplaçaments fora de la comarca s’han de fer amb la bombolla de convivència-, als dies d’obertura dels comerços no essencials que podran obrir els caps de setmana, a l’obertura de les sales de joc i la represa d’activitats culturals i populars. Les noves mesures romanen vigents fins al 29 de març.

Llegir Més

L’Ajuntament impulsa la millora digital de comerços i serveis amb el projecte Digitalitza’t

Digitalitza’t és el nou projecte de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses destinat a la digitalització dels establiments i empreses del municipi dels sectors del comerç i de serveis. El projecte s’implementarà en dues fases, una primera de recollida d’informació que permetrà conèixer la situació actual dels negocis rosincs en aquest àmbit, i una segona que oferirà una diagnosi i assessorament individualitzats de cada activitat entorn a les seves possibilitats de millora en el mercat digital.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 8 de març a Catalunya

A partir del 8 de març entren en vigor algunes modificacions de les mesures especials de contenció de la COVID-19. Els canvis afecten directament els horaris de l’hostaleria, l’educació i l’esport. El nou paquet de mesures estarà vigent durant 7 dies.

Llegir Més

Alumnes del Centre Escolar Empordà retolen poemes als aparadors de Roses

Durant aquesta setmana, els estudiants del Cicle formatiu de grau mitjà d’Activitats comercials del Centre Escolar Empordà, estan treballant en la retolació d’aparadors i comerços de Roses adscrits a la campanya «Aparadors de paraules». Amb aquesta iniciativa, el comerç rosinc se suma a la programació del festival literari Març de Paraules que es realitza a la població del 4 al 28 de març, portant les poesies d’autors i autores de tots els temps als carrers del municipi.

Llegir Més

Roses torna a dedicar el mes de març a la creació literària multidisciplinar

Entre el 4 i el 28 de març, Roses dedica gran part de la seva activitat cultural a la creació i experimentació literàries a través d’un programa multidisciplinar que concentrarà recitals poètics, tallers creatius, representacions teatrals, accions artístiques i rutes literàries. Tot dins de la programació de Març de Paraules, que a més dels equipaments culturals del Teatre, Ca l’Anita i Biblioteca, es farà també present als carrers gràcies a la participació de 25 comerços que compartiran poesia amb clients i vianants amb la proposta "Aparadors de Paraules".

Llegir Més

Ferran Adrià apadrina el segell Gastronomia d’Origen, que vol potenciar des de Roses la gastronomia com a pol d’atracció turístic

La iniciativa, impulsada per l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, s’ha presentat avui a l’Aula Gastronòmica de Roses. El segell, que està cofinançat pel Grup d’Acció Local Pesquer, garantirà que els establiments del municipi i de la comarca fan servir producte local i de proximitat

Llegir Més

Primer acte a l’Aula Gastronòmica de Roses

L'Aula Gastronòmica albergarà el proper dilluns 22 de febrer, a partir de les 10.30 h, la presentació del Segell “Gastronomia d’Origen” promogut per Empresaris Roses-Cap de Creus. Una iniciativa que té per objectiu potenciar la gastronomia com a pol d’atracció turístic i que garantirà que els establiments del municipi i de la comarca adherits fan servir producte local i de proximitat.

Llegir Més

«Roses Tour Familiar», nova proposta turística per conèixer el patrimoni de Roses de manera lúdica

L’Àrea de Turisme de Roses posa en marxa «Roses Tour Familiar», una nova activitat que combina el coneixement del patrimoni i dels principals punts d’interès de Roses amb l’entreteniment, pensat per al públic infantil i les seves famílies. Amb aquest projecte es reforça l’oferta de serveis, equipaments i empreses especialitzades en turisme familiar que ofereix Roses, certificada com a destinació de turisme familiar amb el segell de Platja en Família de l’Agència Catalana de Turisme.

Llegir Més

El comerç de Roses fa balanç de les campanyes 2020 i planifica les actuacions dels propers mesos

Aquesta setmana ha tingut lloc una trobada online entre l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses i els representants del sector comerç de la població, en el decurs de la qual el regidor Fèlix Llorens, va presentar les propostes que s’estan programant en matèria de dinamització comercial per a aquest 2021. La reunió va servir també per recollir les valoracions dels comerciants entorn a les campanyes desenvolupades al llarg de l’any passat.

Llegir Més

Dimecres 3 de febrer s'obren les inscripcions per als cursos d'idiomes, informàtica i higiene alimentària

Dimecres 3 de febrer s'obren les inscripcions dels cursos de formació que ofereix l’Àrea de Promoció Econòmica durant la propera primavera, amb formacions en idiomes, higiene alimentària i informàtica i noves tecnologies. Els aturats inscrits com a demandants d’ocupació a l’Oficina de Treball disposen de reducció en les tarifes d’inscripció, mentre que els joves de 16 a 29 anys inscrits en el Programa Garantia Juvenil, estan exempts de pagament.

Llegir Més

La promoció turística de Roses tanca el difícil 2020 amb un balanç de 351 aparicions en 101 mitjans

Turisme de Roses ha donat continuïtat al llarg de l’any 2020 a les accions promocionals destinades al turisme estatal, assolint un important ressò amb un total de 351 aparicions en 101 mitjans de comunicació de tot l’Estat. A finals de la primavera, també es va intensificar la promoció amb la realització de campanyes al sud de França. L’objectiu és mantenir el posicionament i ampliar el grau de coneixement de la destinació entre visitants i turistes potencials, per tal que aquests tinguin en compte la població a l’hora d’escollir els seus propers viatges.

Llegir Més

Convocatòria per contractar 5 auxiliars informadors per a la temporada turística 2021

L'Ajuntament de Roses obre la convocatòria del procés selectiu per a la provisió com a funcionaris interins de cinc auxiliars informadors per a la temporada turística 2021 i per a la creació d’una borsa de treball, mitjançant el procediment de concurs oposició lliure. Les sol·licituds per participar en el procés selectiu s'inicia avui, 19 de gener, fins al 8 de febrer (ambdós inclosos).

Llegir Més

L’Ajuntament consensua amb el sector de la restauració la realització de les campanyes gastronòmiques de 2021

Aquest matí ha tingut lloc una reunió telemàtica entre l’Àrea de Promoció Econòmica i el sector de la restauració de Roses, amb l’objecte de consensuar el calendari d’accions gastronòmiques que es realitzaran al llarg d’aquest any 2021. La reunió ha estat conduïda pel regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, i hi han participat un total de 22 restauradors.

Llegir Més

Es torna a impartir a Roses el Curs d'Atenció Sociosanitària

El proper mes de febrer s’iniciarà a Roses una nova edició del Curs d’Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials. Aquesta formació és l’exigida per treballar a residències i institucions per a persones dependents i permet obtenir el certificat de professionalitat necessari per al desenvolupament d’aquesta feina. És el quart cop que es realitza a Roses, amb resultats molt positius pel que fa a la inserció laboral assolida pels participants de les darreres edicions.

Llegir Més

El mercat de roba no obrirà el diumenge 10 de gener.

Segons les informacions facilitades pel Consorci de Comerç i Artesania de la Generalitat de Catalunya, els mercats de marxants de cap de setmana no poden vendre productes NO essencials mentre durin les darreres mesures preventives contra la COVID aprovades. Per tant, aquest diumenge 10 de gener de 2021, a Roses només tindrà lloc el mercat de fruita i verdura.

Llegir Més

Ajuts per a establiments obligats a cessar l'activitat durant octubre i novembre

Avui, divendres 8 de gener, s'obre el termini de presentació de sol·licituds de la línia d'ajuts per a la sostenibilitat econòmica adreçada als establiments que es van veure afectats pel cessament obligatori de l'activitat durant el mes d'octubre i novembre de 2020. Les activitats subvencionables són: centres d’estètica i bellesa, establiments de restauració (bars i restaurants), instal·lacions i equipaments esportius, equipaments culturals, centres de lleure infantil i juvenil i activitats extraescolars. La quantia de l’ajut és de com a màxim 800 € per sol·licitant.

Llegir Més

Roses obre a empreses i ciutadania la possibilitat de presentar els seus projectes en matèria energètica als Fons Europeus

L’Ajuntament de Roses presenta als Fons Europeus de reactivació post-Covid "Next Generation" el seu projecte de transició energètica en el sector turístic i HUB Marítim, amb l’objectiu d’aconseguir fons d’aquesta línia d’ajuts per al seu finançament. En aquest marc, el consistori obre a ciutadania i empreses de la població, amb projectes de transició energètica previstos per als propers 5 anys, la possibilitat de sumar-se a aquesta iniciativa i aconseguir fons per a les seves inversions.

Llegir Més

El concurs d’Instagram de la Posta de Sol de Roses ja té guanyadora

Tot i l’anul·lació de l’edició de 2020 del Festivalet de Roses, l’Àrea de Promoció Econòmica ha volgut mantenir el concurs de fotografies de posta de sol de Roses que cada any se celebra a la població en el marc del Festivalet. La convocatòria ha estat oberta entre el 14 d’octubre i el 15 de novembre i ha comptat amb una gran participació, amb 155 usuaris que han presentat un total de 1198 fotografies. Roser Llambrich ha estat la participant guanyadora.

Llegir Més

Bona acollida de la primera edició de l’Empordà als Aparadors

15 comerços de Roses han participat en la campanya de dinamització «L’Empordà als aparadors» que ha tingut lloc a l’Alt Empordà al llarg del darrer mes. Aquesta iniciativa està organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb els ajuntaments de Roses, Castelló d’Empúries, l’Escala, Figueres, la Jonquera i Llançà, i la col·laboració de 10 associacions de la comarca.

Llegir Més

Els empresaris de Roses impulsen un projecte de categorització dels apartaments turístics del municipi

Es tracta d’un dels dos grans projectes que l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus vol posar en marxa abans de Setmana Santa de 2021, juntament amb el segell “Gastronomia d’Origen” que garantirà que els establiments del municipi i de la comarca fan servir producte local i de proximitat. Durant l’Assemblea General de l’Associació s’ha destacat el creixement del 10% del nombre d’associats malgrat les complicacions derivades de la crisi sanitària que han marcat aquest 2020

Llegir Més

Roses continua reforçant la destinació i aconsegueix una vintena d’aparicions en mitjans especialitzats

Seguint una estratègia marcada per les actuals circumstàncies que han limitat la mobilitat, l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses continua amb la seva campanya de comunicació en mitjans autonòmics i estatals, reforçant la destinació. Durant el mes de novembre, s’ha incidit en el valor paisatgístic de les postes de sol rosinques i en el patrimoni local a través del seu Castrum Visigòtic, aconseguint 19 aparicions en 11 mitjans de comunicació. L’objectiu és mantenir el posicionament turístic de la població i ampliar el grau de coneixement entre visitants i turistes potencials, per tal aquests tinguin en compte la destinació a l’hora d’escollir els seus propers viatges.

Llegir Més