Arxiu Municipal (AMR)
Horari d'atenció al públic: Dilluns a divendres, de 8 h a 14 h

 

Adreça: Carrer de la Mainada, 28

Telèfon: 972.15.14.86. 

Correu-e: amr@roses.cat

Notícies

La Biblioteca de Roses destina prop de 30.000 € a la renovació del seu fons bibliogràfic

La Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses destinarà aquest any 2013, un total de 28.695 € a l'adquisició de nou fons bibliogràfic. A l'aportació municipal de 18.000 euros realitzada per a aquest concepte, cal afegir també les subvencions concedides per Diputació de Girona (7.754 €) i Generalitat de Catalunya (2.941 €).

La Biblioteca de Roses destina prop de 30.000 € a la renovació del seu fons bibliogràfic - Llegir Més

Cine Ciutadella assoleix la xifra dels 1.000 espectadors en la present edició

La projecció de la pel·lícula “Lo imposible”, amb 207 assistents, va tancar ahir l'edició d'aquest estiu del cicle de cinema a la fresca Cine Ciutadella. Amb un miler d'espectadors comptabilitzats al llarg de les sis sessions programades, Cine Ciutadella assoleix així un nou rècord de públic, incrementant d'un 25% l'assistència respecte a l'estiu 2012.

Cine Ciutadella assoleix la xifra dels 1.000 espectadors en la present edició - Llegir Més

Conèixer el patrimoni de Roses amb la llengua dels signes

Des d'aquesta setmana, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses, a través de l'empresa de serveis culturals Educ'art, ofereix visites al patrimoni de Roses amb un nou servei d'interpretació de llengua dels signes per a tots aquells grups que ho requereixin. La mesura té per objectiu posar a l'abast de tothom la riquesa del patrimoni, cultura i història rosincs.

Conèixer el patrimoni de Roses amb la llengua dels signes - Llegir Més

La mostra itinerant “Dani Duch: Fotografia de premsa”, arriba a la Biblioteca de Roses

A partir d'avui, 5 d'agost, i fins al proper 23 d'agost, la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses, acull l'exposició itinerant “Dani Duch: Fotografia de premsa, 1979-2011”. L'exposició, organitzada per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, està basada en el treball que el fotoperiodista Dani Duch ha estat realitzant durant més de trenta anys en el camp de la fotografia.

La mostra itinerant “Dani Duch: Fotografia de premsa”, arriba a la Biblioteca de Roses - Llegir Més

L'AMR ens mostra aquest agost com era l'estiueig a Roses l'any 1932

Durant el mes d'agost, l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) dóna a conèixer a través del seu apartat del web municipal “El document del mes”, l'àlbum fotogràfic de les vacances de la família Civit a Roses l’any 1932, realitzat per Pere Civit Recasens. El recull, clar exemple de com els fotògrafs amateurs han aportat el seu granet a la història, testimonia el fenomen turístic a la població durant els anys de la II República Espanyola.

L'AMR ens mostra aquest agost com era l'estiueig a Roses l'any 1932 - Llegir Més

Treballs de condicionament als espais de l'Arxiu Municipal de Roses

A partir d'avui, dilluns 22 de juliol, i durant tota aquesta setmana, no es podrà efectuar el servei de consulta i préstec de documents conservats al dipòsit central administratiu de l'Arxiu Municipal de Roses, situat al número 4 de la plaça de l'Àngel, a causa de diverses obres de condicionament d'aquest espai. Es preveu que aquesta incidència afecti el servei durant un període d'una setmana.

Treballs de condicionament als espais de l'Arxiu Municipal de Roses - Llegir Més

Un programa del Cine Cipriano, document del mes de l'AMR

Aquest mes l'Arxiu Municipal dóna a conèixer un document del fons de la família Jofre Bonsoms de Roses, consistent en el programa de cinema que anunciava la projecció de les pel·lícules "Las mil y una noches" i "El hijo de la fúria" en el marc de la Festa Major de 1945. La propaganda del Cine Cipriano és una bona mostra de la publicística i el lleure de la postguerra.

Un programa del Cine Cipriano, document del mes de l'AMR - Llegir Més

Un gravat de la conquesta francesa de Roses del juny de 1693, document del mes de l'AMR

Amb motiu del 320 aniversari de la conquesta francesa de Roses el mes de juny de 1693, l’Arxiu Municipal dóna a conèixer un gravat per commemorar tal efemèride a la seva secció del web municipal www.roses.cat.

Un gravat de la conquesta francesa de Roses del juny de 1693, document del mes de l'AMR - Llegir Més

Participació al programa El Divendres de TV3

L'arxiver municipal, Josep Maria Barris Ruset, participa en el programa de TV3 El Divendres, en el qual dóna algunes idees per descobrir Roses des d'un punt de vista històric i patrimonial.

Participació al programa El Divendres de TV3 - Llegir Més

Accions del document