Arxiu Municipal (AMR)
Horari d'atenció al públic: Dilluns a divendres, de 8 h a 14 h / AMB HORA CONVINGUDA

 

Adreça: Carrer de la Mainada, 28

Telèfon: 972.15.14.86. 

Correu-e: amr@roses.cat

Notícies

L'Institut Cap Norfeu celebra la seva 10a Marató Poètica

Com cada any, l'institut Cap Norfeu torna a celebrar la Marató Poètica de Sant Jordi, que enguany commemorarà de forma especial ja que arriba a la seva desena motiu. Per aquest motiu, durant tot el matí (de 8h a 14h45), a més de la recitació de poemes i micro-relats i les ja tradicionals visites de les escoles del municipi, el centre ha preparat activitats lúdiques i altres sorpreses que s'estan organitzant per als alumnes i professors.

L'Institut Cap Norfeu celebra la seva 10a Marató Poètica - Llegir Més

Torna el certamen poètic dedicat a la vila de Roses

Aquest matí Maria Terrades, en representació del Rotary Club Roses-Empúriabrava, Montse Mindan, alcaldessa de Roses, i Marc Danés, regidor de Cultura, han presentat la III edició dels Jocs Florals de Roses, certamen que fomenta la creació literària, concretament el gènere de la poesia, agafant com a nucli temàtic el municipi de Roses. La presentació de poemes, oberta a totes les persones aficionades a la poesia, es pot realitzar fins al proper 30 de maig, al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) de l'Ajuntament.

Torna el certamen poètic dedicat a la vila de Roses - Llegir Més

La refundació del govern local de Roses de l'any 1664, document del mes de l'AMR

L'Arxiu Municipal de Roses (AMR) publica aquest mes d'abril a la secció "El document del mes" de la pàgina web municipal (www.roses.cat), un fragment de l'acta notarial datada de l'any 1664, signada pel notari de Castelló d'Empúries Miquel Castell, en la qual es detallen els cònsols i batlles escollits durant la refundació del govern local de Roses d'aquell mateix any.

La refundació del govern local de Roses de l'any 1664, document del mes de l'AMR - Llegir Més

La Biblioteca de Roses presenta el llibre 'Faré tot el que vulguis', de Iolanda Batallé

El proper divendres, 11 d'abril, la Biblioteca Municipal de Roses ofereix la presentació del llibre 'Faré tot el que vulguis', premi Prudenci Bertrana 2013. L'acte tindrà lloc a les 20 h i comptarà amb la presència de l'autora, Iolanda Batallé.

La Biblioteca de Roses presenta el llibre 'Faré tot el que vulguis', de Iolanda Batallé - Llegir Més

La Biblioteca de Roses presenta 'La paraula silenciada', de Marc Grijalvo

El proper dimecres 2 d'abril (20 h), la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses presentarà el llibre 'La paraula silenciada', de Marc Grijalvo, obra guanyadora del XXVI premi de narrativa Sebastià Juan Arbó. L'acte serà presentat per l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i l'autor del llibre.

La Biblioteca de Roses presenta 'La paraula silenciada', de Marc Grijalvo - Llegir Més

Gestions i consultes municipals sense sortir de casa

L'Ajuntament de Roses posa en marxa a partir d'avui el nou servei Carpeta Ciutadana, una eina en línia i permanent (24 hores al dia/365 dies l'any) accessible des de la pàgina web municipal, que permet la consulta de dades i l'obtenció de certificacions municipals sense haver de desplaçar-se a les oficines del consistori. Obtenció de certificats i rebuts, modificació de dades personals, consulta d'expedients i instàncies, domiciliacions bancàries o pagament de tributs en període voluntari, són algunes de les tramitacions que el nou aplicatiu permet realitzar de forma àgil i immediata.

Gestions i consultes municipals sense sortir de casa - Llegir Més

Els avis de Roses tornen a protagonitzar un llibre editat per l'Ajuntament de Roses

Dissabte al matí, el Teatre Municipal de Roses ha acollit la presentació del llibre La Gent Gran de Roses III, un recull de les històries dels avis i àvies que actualment viuen a Roses, nascuts entre els anys 1923 i 1927. En l'acte han participat l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, del primer tinent d'alcalde i diputat a Corts, Carles Pàramo, la delegada territorial de Benestar Social a Girona, Montserrat Roura, i l'autor dels textos del llibre, Toni Martínez.

Els avis de Roses tornen a protagonitzar un llibre editat per l'Ajuntament de Roses - Llegir Més

Presentació del tercer volum del llibre 'La Gent Gran de Roses', amb protagonistes nascuts entre 1923 i 1927

El proper dissabte 22 de març tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses la presentació del llibre La Gent Gran de Roses III, que recull les històries dels avis i àvies que actualment viuen a Roses, nascuts entre els anys 1923 i 1927. L'acte anirà a càrrec de l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Roses, Marc Danés, i de l'autor del llibre, Toni Martínez.

Presentació del tercer volum del llibre 'La Gent Gran de Roses', amb protagonistes nascuts entre 1923 i 1927 - Llegir Més

Borja de Riquer, al cicle de conferències de Roses

El cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps” organitzat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses, prossegueix el proper 21 de març amb la xerrada que oferirà l'historiador Borja de Riquer. Aquesta serà la darrera conferència de la present programació, que també ha comptat amb la participació de l'historiador i polític Joaquim Nadal i del periodista Carles Capdevila.

Borja de Riquer, al cicle de conferències de Roses - Llegir Més

El llibre de poemes “L'agulla del destí”, presentació de la Biblioteca de Roses en el mes dedicat a la poesia

La Biblioteca Municipal de Roses prossegueix el seu cicle de presentacions literàries el proper dijous, 13 de març (20 h). En aquesta ocasió, l'obra escollida ha estat el recull de poemes de Carme Pagès, “L'agulla del destí”. L'acte s'emmarca dins la celebració del Dia Mundial de la Poesia, que la biblioteca rosinca commemorarà el proper 21de març amb la realització d'un recital poètic.

El llibre de poemes “L'agulla del destí”, presentació de la Biblioteca de Roses en el mes dedicat a la poesia - Llegir Més

Segona edició del cicle de conferències 'Roses, un poble amb molta història'

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses programa entre els mesos de març i juny una nova edició del cicle de conferències 'Roses, un poble amb molta història', amb el qual es completa la programació de primavera de xerrades i conferències municipal. Marcel Pujol, Salvador García Arbós i Enric Pujol participaran en aquesta edició, que finalitzarà amb la presentació del documental “El Triunfante”, de Martín González Damonte.

Segona edició del cicle de conferències 'Roses, un poble amb molta història' - Llegir Més

La Biblioteca de Roses presenta Muerte por funky, del professor de Roses Jordi Casals

Muerte por funky, l'òpera prima de Jordi Casals, llicenciat en Filologia Hispànica i professor de l'institut Cap Norfeu de Roses, serà l'obra que centrarà la presentació literària d'aquest mes a la Biblioteca Municipal de Roses. L'acte tindrà lloc el proper dijous 20 de febrer, a les 20 h, i comptarà amb la participació de l'autor.

La Biblioteca de Roses presenta Muerte por funky, del professor de Roses Jordi Casals - Llegir Més

Carles Capdevila, director del diari ARA, al cicle de conferències de Roses

El cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps” prossegueix la seva trajectòria el proper divendres 14 de febrer, amb la conferència que oferirà Carles Capdevila, periodista i director del diari Ara. L'acte tindrà lloc a les 20,30 h, al Teatre Municipal de Roses.

Carles Capdevila, director del diari ARA, al cicle de conferències de Roses - Llegir Més

El document del mes rememora els 75 anys de l'entrada de les tropes franquistes a Roses

Coincidint amb el 75è aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a Roses, l'Arxiu Municipal de Roses recupera a través del seu apartat web “El document del mes”, el comunicat oficial de la finalització de la guerra (1 d'abril de 1939), així com un certificat de bona conducta del veí de Roses Josep Salellas Romañach, datat del 28 de juny d'aquell mateix any.

El document del mes rememora els 75 anys de l'entrada de les tropes franquistes a Roses - Llegir Més

Terra de la Ciutadella de Roses per plantar el roure del Tricentenari

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i els regidors Marc Danés i Carles Pàramo, han recollit aquest matí la terra del recinte arqueològic de la Ciutadella que serà enviada al comissariat del Tricentenari 1714/2014, per participar en l'acte de plantació del roure del Tricentenari que tindrà lloc el proper 2 de març a Montserrat.

Terra de la Ciutadella de Roses per plantar el roure del Tricentenari - Llegir Més

La Biblioteca de Roses ofereix una guia de lectura per commemorar el tricentenari de 1714

La Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses, posa a partir d'avui a disposició dels seus usuaris i persones interessades, la guia de lectura “1714”. Un recull d'obres de diferents gèneres (no ficció, ficció i gènere infantil i juvenil), tots ells amb una temàtica comuna: els esdeveniments ocorreguts l'any 1714 amb el setge i caiguda de la ciutat de Barcelona en poder les tropes francocastellanes, en el què va ser el capítol final de la Guerra de Successió a la Corona hispànica.

La Biblioteca de Roses ofereix una guia de lectura per commemorar el tricentenari de 1714 - Llegir Més

Joaquim Nadal, al cicle de conferències de Roses

El cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps” prossegueix la seva trajectòria el proper dimecres 29 de gener, amb la conferència que oferirà Joaquim Nadal. En la seva intervenció a Roses, Nadal centrarà l'atenció entorn a la consulta del 9 de novembre i la repercussió en els partits polítics que integren el Parlament de Catalunya. L'acte tindrà lloc a les 20,30 h, al Teatre Municipal de Roses.

Joaquim Nadal, al cicle de conferències de Roses - Llegir Més

'Morir en tres actes', proposta cinematogràfica del programa d'Àlex Gorina d'aquesta setmana

El programa de Canal 33 que dirigeix i presenta el crític de cinema Àlex Gorina, centrarà la seva atenció durant la propera emissió d'aquest dijous (23 de gener, 22,35 h), en la pel·lícula 'Morir en tres actes', rodada a Roses l'any 2010. Dirigida per David Pujol, la història està protagonitzada pels actors Abel Folk, Marc Rodríguez i Aida Folch, juntament amb Anna Vicens, Enric Matarrodona i Ignasi Tomàs, tots tres membres del Grup de Teatre de Roses

'Morir en tres actes', proposta cinematogràfica del programa d'Àlex Gorina d'aquesta setmana - Llegir Més

Joaquim Nadal, Carles Capdevila i Borja de Riquer, al cicle de conferències de Roses

El cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps” prossegueix la seva trajectòria a Roses amb la celebració de tres noves xerrades entre els mesos de gener i març, en aquesta ocasió a càrrec de l'historiador i polític Joaquim Nadal, del periodista Carles Capdevila, i de l'historiador Borja de Riquer. El cicle arriba així al seu tercer any de vida, apropant fins a la localitat altempordanesa figures de renom de l'actual panorama social, polític i econòmic.

Joaquim Nadal, Carles Capdevila i Borja de Riquer, al cicle de conferències de Roses - Llegir Més

Mirant al cel

El document del mes que l'Arxiu Municipal de Roses dóna a conèixer aquest mes de gener a través del seu apartat web del portal municipal www.roses.cat, consisteix en un recull de les dades meteorològiques, fonamentalment pluviomètriques, que l'observador local Joaquim Coll recopilà entre 1928 i 1958. Es tracta, doncs, del primer registre meteorològic aplegat de manera seriada i continuada a la població de Roses.

Mirant al cel - Llegir Més

Accions del document