Arxiu Municipal (AMR)
Horari d'atenció al públic: Dilluns a divendres, de 8 h a 14 h

 

Adreça: Carrer de la Mainada, 28

Telèfon: 972.15.14.86. 

Correu-e: amr@roses.cat

Notícies

L'Arxiu Municipal de Roses ofereix un viatge pel temps a través de més de 1.400 fotografies

L'Arxiu Municipal de Roses posa a disposició del públic, a través de la web municipal (www.roses.cat, secció Arxiu Municipal), un cercador d'imatges que permet divulgar el ric i extens patrimoni fotogràfic de Roses. Amb una presentació senzilla i intuïtiva, l'AMR posa a l'abast dels usuaris un fons que actualment reuneix 1.406 fotografies datades dels segles XIX i XX i que s'anirà ampliant gradualment.

L'Arxiu Municipal de Roses ofereix un viatge pel temps a través de més de 1.400 fotografies - Llegir Més

Acaben les sessions de presentació de la Guia d’estil per a l’Ajuntament de Roses

Un total de 72 treballadors de l'Ajuntament de Roses han participat en les sessions de presentació de la Guia d'estil, que s'han fet entre el 21 de novembre i el 12 de desembre.

Acaben les sessions de presentació de la Guia d’estil per a l’Ajuntament de Roses - Llegir Més

El president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, clou el cicle “Roses, un poble amb molta història”

El proper divendres 12 de desembre, el catedràtic d'Història de la UB i president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, clourà l'actual edició del cicle de conferències “Roses, un poble amb molta història”, organitzada per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses. L'acte tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses, a les 20,30 h.

El president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, clou el cicle “Roses, un poble amb molta història” - Llegir Més

El calendari de Roses 2015, disponible a partir del 9 de desembre

A partir del proper dimarts 9 de desembre, es posarà a disposició del públic el calendari amb imatges de Roses que el consistori rosinc edita anualment abans de Nadal. Els punts de distribució on es podran dirigir els interessats que desitgin obtenir un exemplar seran la Biblioteca Jaume Vicens Vives, l’oficina de Turisme i el Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament.

El calendari de Roses 2015, disponible a partir del 9 de desembre - Llegir Més

La Biblioteca de Roses acull l'exposició itinerant “Mostra de fotoperiodistes de Girona 2012”

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses ofereix fins al proper 3 de gener l'exposició «Mostra de fotoperiodistes Girona 2012», amb la qual es pretén mostrar el treball realitzat pel Col·lectiu de Fotoperiodistes de Girona. En ella, professionals d’aquest camp presenten imatges referides al seu particular punt de vista sobre un dels motors més importants de les nostres comarques, el turisme, o bé relacionades amb l’actualitat a les comarques gironines.

La Biblioteca de Roses acull l'exposició itinerant “Mostra de fotoperiodistes de Girona 2012” - Llegir Més

Una postal enviada per Francesc Cambó des de Nova York, document del mes de l'Arxiu Municipal de Roses

L'Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes de desembre dins el seu apartat web “El Document del Mes”, una postal nadalenca enviada pel polític català Francesc Cambó al rosinc Pere Rahola Molinas, durant el seu exili des de la ciutat de Nova York. La postal, amb una imatge del popular Central Park nevat, data del 20 de desembre de 1940.

Una postal enviada per Francesc Cambó des de Nova York, document del mes de l'Arxiu Municipal de Roses - Llegir Més

La novel·la negra “Eufòria”, presentació del mes de la Biblioteca Municipal de Roses

El proper dijous 20 de novembre (20 h), la Biblioteca de Roses rebrà la visita de l'escriptor i periodista Xavier Bosch, presentant el seu darrer llibre “Eufòria”. L'obra és el tercer volum de la trilogia del personatge creat per l'autor, en Dani Santana, aquest cop endinsat en la sanitat del país i en els intents per part d'un magnat per construir un gran projecte de parc temàtic, el més gran del continent, a Catalunya.

La novel·la negra “Eufòria”, presentació del mes de la Biblioteca Municipal de Roses - Llegir Més

Roses destinarà 2,3 milions d'euros a inversions durant 2015 tot i continuar reduint l'endeutament i

- Roses mantindrà la seva activitat inversora amb 2.300.000 €, una de les més altes de la demarcació - El món associaciatiu rosinc, esportiu, social i cultural rebrà 1 M€ en subvencions - L'endeutament es redueix als 14 milions d'euros, reduint-lo en un 40,38 % respecte a 2011 - Les Ordenances Fiscals reduiran la càrrega fiscal de la ciutadania, abaixant IBI i Plusvàlua i congelant la resta d'impostos i taxes

Roses destinarà 2,3 milions d'euros a inversions durant 2015 tot i continuar reduint l'endeutament i - Llegir Més

El servei militar del rosinc Joan Flaquer centra el document del mes de l'AMR

El Document del Mes que aquest novembre presenta l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) consisteix en una llicència per la qual el recluta Joan Flaquer Sanés, membre destacat d'una llarga tradició política a Roses, és declarat recluta disponible en reserva, el 13 d'abril de 1885. El document, part integrant de l'arxiu familiar de la família Magester Flaquer, ha estat conservat fins als nostres dies en el seu contenidor original de llautó, enrotllat i en bon estat de conservació.

El servei militar del rosinc Joan Flaquer centra el document del mes de l'AMR - Llegir Més

Els presoners de la Pelosa centren la propera xerrada del cicle “Roses, un poble amb molta història”

La doctora en història contemporània Queralt Soler oferirà el proper divendres 14 de novembre la conferència “Les cartes dels presoners de la Pelosa”, xerrada inclosa dins de la programació del cicle “Roses, un poble amb molta història” organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament. La xerrada tindrà lloc a les 20,30 h, al Teatre Municipal.

Els presoners de la Pelosa centren la propera xerrada del cicle “Roses, un poble amb molta història” - Llegir Més

Santiago Vidal participa en el cicle de conferències de Roses parlant de “Com serà la constitució catalana”

El proper dimecres 29 d'octubre, el magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona, Santiago Vidal, oferirà la conferència “Com serà la constitució catalana” dins el cicle “Propostes de país per a un nou temps” organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses. L'acte tindrà lloc a les 20,30 h, al Teatre Municipal.

Santiago Vidal participa en el cicle de conferències de Roses parlant de “Com serà la constitució catalana” - Llegir Més

Els capítols matrimonials de la família Arola-Recasens, document del mes de l'AMR

L'Arxiu Municipal de Roses presenta en “El document del mes” de la web municipal de Roses (www.roses.cat), els capítols matrimonials signats l'any 1781 per Pau Arola Lacasa (Selva de Mar) i Maria Teresa Recasens (Roses). La conservació d'aquesta documentació permet estudiar les característiques fonamentals de les relacions socials del passat i analitzar aspectes tan diversos com costums, nivells de renda, relacions familiars, formes de reproducció dels sistemes familiars, etc.

Els capítols matrimonials de la família Arola-Recasens, document del mes de l'AMR - Llegir Més

Eliseu Climent participa en el cicle “Propostes de país per a un nou temps”

El proper divendres 17 d'octubre, el promotor cultural i editor del País Valencià, Eliseu Climent, oferirà en el Teatre Municipal de Roses la conferència “El procés i els Països Catalans”, dins el cicle “Propostes de país per a un nou temps” que l'Ajuntament de Roses organitza aquesta tardor per tercer any consecutiu. L'acte tindrà lloc a les 20.30 h.

Eliseu Climent participa en el cicle “Propostes de país per a un nou temps” - Llegir Més

La Biblioteca Municipal de Roses presenta la novel·la “Desig de xocolata”

El proper divendres 10 d'octubre (20 h), la Biblioteca Municipal de Roses rebrà la visita de l'escriptora Care Santos, qui presentarà al públic rosinc el seu darrer llibre Desig de xocolata, guanyador del Premi Ramon Llull 2014. L'obra gira entorn a la història de tres dones que viuen en tres èpoques diferents, unides en el temps per la seva passió per la xocolata i que tenen com a vincle comú una xocolatera de porcellana blanca.

La Biblioteca Municipal de Roses presenta la novel·la “Desig de xocolata” - Llegir Més

El director d'El Punt-Avui, Xavier Xirgo, al cicle de conferències de Roses

El proper divendres 3 d'octubre, el periodista Xavier Xirgo iniciarà la nova programació del cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps”, organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses. El cicle arriba enguany al tercer any consecutiu de la seva realització, apropant fins a Roses el pensament i actualitat política, social, econòmica... a través de professionals i experts de renom.

El director d'El Punt-Avui, Xavier Xirgo, al cicle de conferències de Roses - Llegir Més

Roses ofereix tres exposicions durant el mes d'agost

Entre les nombroses activitats culturals i lúdiques que Roses ofereix a ciutadania i visitants durant l'estiu, es troben tres exposicions dedicades a diferents temàtiques, obertes al públic durant tot el mes d'agost: la mostra “300 anys després” instal·lada a la Rambla Riera Ginjolers; “En temps de l'Anita”, a la sala d'exposicions de Ca l'Anita de l'Estanc; i “30 anys de dansa a Peralada”, a la sala d'exposicions de la Ciutadella de Roses.

Roses ofereix tres exposicions durant el mes d'agost - Llegir Més

Una fotografia en tres dimensions de l'any 1910, document del mes de l'AMR

El document que l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) presenta aquest mes d'agost en el seu apartat web “El document del mes”, és una fotografia en format tridimensional de principis del segle XX on es mostra un grup de banyistes a la platja del Salatar. La imatge data de l'any 1910 i pertany a la col·lecció d'imatges del fons donat a l'Arxiu de Roses per la família Coll l'any 1996.

Una fotografia en tres dimensions de l'any 1910, document del mes de l'AMR - Llegir Més

Presoners, conflictes entre pescadors, episodis bèl·lics, arquitectura i geologia centren la Revista de Festa Major de Roses

L'Ajuntament de Roses presenta la revista que cada any edita amb motiu de la Festa Major que la població celebra durant el mes d'agost. Una publicació que ha esdevingut ja una tradició i que compta amb gran seguiment per part de la ciutadania, a través de la qual es descobreixen fets històrics, anècdotes, tradicions i personatges relacionats amb la vila.

Presoners, conflictes entre pescadors, episodis bèl·lics, arquitectura i geologia centren la Revista de Festa Major de Roses - Llegir Més

L'espia que em va estimar: les vicissituds d'un espia italià virtuós, document del mes de l'AMR

El document del mes que aquest mes presenta l'Arxiu Municipal de Roses a través del seu apartat web, és una fotografia pertanyent a un expedient localitzat entre la documentació municipal. En ella, l'italià Luigi Morini Boveri, cap del Servei d'Informació del Consolat italià a Barcelona, apareix vestit de dona, disfressa que adoptà al llarg de la Guerra Civil amb la intenció d' amagar-se de les autoritats revolucionàries.

L'espia que em va estimar: les vicissituds d'un espia italià virtuós, document del mes de l'AMR - Llegir Més

“En Temps de l'Anita” inaugura la nova sala d'exposicions de l'Estanc de la Punta

Divendres 11 de juliol ha tingut lloc la inauguració de la mostra “En temps de l'Anita. Roses i el Boom Turístic, 60's i 70's”, amb què l'Ajuntament de Roses obre al públic la nova sala d'exposicions habilitada a la planta baixa de l'edifici municipal de l'Estanc de la Punta-Ca l'Anita. Amb aquesta actuació, el consistori dóna compliment a la voluntat dels veïns del municipi a destinar aquest local a espai expositiu, segons es desprengué de la consulta ciutadana realitzada a finals de 2012.

“En Temps de l'Anita” inaugura la nova sala d'exposicions de l'Estanc de la Punta - Llegir Més

Accions del document