Arxiu Municipal (AMR)
Horari d'atenció al públic: Dilluns a divendres, de 8 h a 14 h / AMB HORA CONVINGUDA

 

Adreça: Carrer de la Mainada, 28

Telèfon: 972.15.14.86. 

Correu-e: amr@roses.cat

Notícies

Els periodistes Martí Rigau i Lluís Falgàs parlaran d'anècdotes i curiositats de la seva relació amb els polítics

El Teatre Municipal de Roses oferirà el proper divendres 23 de gener, a les 20.30 h, la conferència dels periodistes Josep Maria Martí Rigau i Lluís Falgàs, que porta per títol “Presidents de prop”. Martí Rigau és autor del llibre homònim i director del programa “Parlament” de TV3, i durant l'acte a Roses, conversarà amb Falgàs sobre les anècdotes i curiositats de la seva relació amb els presidents de la democràcia, tant del govern espanyol com de la Generalitat.

Els periodistes Martí Rigau i Lluís Falgàs parlaran d'anècdotes i curiositats de la seva relació amb els polítics - Llegir Més

La partitura de la sardana “Sota els pins del Mas Marés” d'Enric Sans, document del mes de l'AMR

Les partitures manuscrites de les sardanes “A la meva estimada” i “Sota els pins del Mas Marés”, del músic Enric Sans Salellas (Figueres, 1890-1953), centren el document del mes que l'Arxiu Municipal de Roses presenta aquest gener. Al llarg de l'explicació que ofereix l'Arxiu, es realitza un recorregut per la biografia del violinista, compositor de música i professor de música figuerenc Enric Sans, així com per la seva vinculació amb la vila rosinca.

La partitura de la sardana “Sota els pins del Mas Marés” d'Enric Sans, document del mes de l'AMR - Llegir Més

“El setge de Roses de 1645”, nova exposició temporal a la sala Ca l'Anita

El passat divendres 9 de gener es va inaugurar a la sala d’exposicions de Ca l’Anita de l’Ajuntament de Roses la mostra “El setge de Roses”, consistent en una selecció de rajoles, plafons i socarrats de la Col·lecció Mascort, de Torroella de Montgrí, que han estat cedides en préstec temporal amb motiu d’aquesta mostra, amb la voluntat de difondre l’art i la història. L'exposició romandrà oberta fins al proper 8 de març, els divendres de 17 a 20 h i els caps de setmana de 12 a 14 i de 17 a 20 h.

“El setge de Roses de 1645”, nova exposició temporal a la sala Ca l'Anita - Llegir Més

L'Arxiu Municipal de Roses ofereix un viatge pel temps a través de més de 1.400 fotografies

L'Arxiu Municipal de Roses posa a disposició del públic, a través de la web municipal (www.roses.cat, secció Arxiu Municipal), un cercador d'imatges que permet divulgar el ric i extens patrimoni fotogràfic de Roses. Amb una presentació senzilla i intuïtiva, l'AMR posa a l'abast dels usuaris un fons que actualment reuneix 1.406 fotografies datades dels segles XIX i XX i que s'anirà ampliant gradualment.

L'Arxiu Municipal de Roses ofereix un viatge pel temps a través de més de 1.400 fotografies - Llegir Més

Acaben les sessions de presentació de la Guia d’estil per a l’Ajuntament de Roses

Un total de 72 treballadors de l'Ajuntament de Roses han participat en les sessions de presentació de la Guia d'estil, que s'han fet entre el 21 de novembre i el 12 de desembre.

Acaben les sessions de presentació de la Guia d’estil per a l’Ajuntament de Roses - Llegir Més

El president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, clou el cicle “Roses, un poble amb molta història”

El proper divendres 12 de desembre, el catedràtic d'Història de la UB i president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, clourà l'actual edició del cicle de conferències “Roses, un poble amb molta història”, organitzada per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses. L'acte tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses, a les 20,30 h.

El president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, clou el cicle “Roses, un poble amb molta història” - Llegir Més

El calendari de Roses 2015, disponible a partir del 9 de desembre

A partir del proper dimarts 9 de desembre, es posarà a disposició del públic el calendari amb imatges de Roses que el consistori rosinc edita anualment abans de Nadal. Els punts de distribució on es podran dirigir els interessats que desitgin obtenir un exemplar seran la Biblioteca Jaume Vicens Vives, l’oficina de Turisme i el Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament.

El calendari de Roses 2015, disponible a partir del 9 de desembre - Llegir Més

La Biblioteca de Roses acull l'exposició itinerant “Mostra de fotoperiodistes de Girona 2012”

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses ofereix fins al proper 3 de gener l'exposició «Mostra de fotoperiodistes Girona 2012», amb la qual es pretén mostrar el treball realitzat pel Col·lectiu de Fotoperiodistes de Girona. En ella, professionals d’aquest camp presenten imatges referides al seu particular punt de vista sobre un dels motors més importants de les nostres comarques, el turisme, o bé relacionades amb l’actualitat a les comarques gironines.

La Biblioteca de Roses acull l'exposició itinerant “Mostra de fotoperiodistes de Girona 2012” - Llegir Més

Una postal enviada per Francesc Cambó des de Nova York, document del mes de l'Arxiu Municipal de Roses

L'Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes de desembre dins el seu apartat web “El Document del Mes”, una postal nadalenca enviada pel polític català Francesc Cambó al rosinc Pere Rahola Molinas, durant el seu exili des de la ciutat de Nova York. La postal, amb una imatge del popular Central Park nevat, data del 20 de desembre de 1940.

Una postal enviada per Francesc Cambó des de Nova York, document del mes de l'Arxiu Municipal de Roses - Llegir Més

La novel·la negra “Eufòria”, presentació del mes de la Biblioteca Municipal de Roses

El proper dijous 20 de novembre (20 h), la Biblioteca de Roses rebrà la visita de l'escriptor i periodista Xavier Bosch, presentant el seu darrer llibre “Eufòria”. L'obra és el tercer volum de la trilogia del personatge creat per l'autor, en Dani Santana, aquest cop endinsat en la sanitat del país i en els intents per part d'un magnat per construir un gran projecte de parc temàtic, el més gran del continent, a Catalunya.

La novel·la negra “Eufòria”, presentació del mes de la Biblioteca Municipal de Roses - Llegir Més

Roses destinarà 2,3 milions d'euros a inversions durant 2015 tot i continuar reduint l'endeutament i

- Roses mantindrà la seva activitat inversora amb 2.300.000 €, una de les més altes de la demarcació - El món associaciatiu rosinc, esportiu, social i cultural rebrà 1 M€ en subvencions - L'endeutament es redueix als 14 milions d'euros, reduint-lo en un 40,38 % respecte a 2011 - Les Ordenances Fiscals reduiran la càrrega fiscal de la ciutadania, abaixant IBI i Plusvàlua i congelant la resta d'impostos i taxes

Roses destinarà 2,3 milions d'euros a inversions durant 2015 tot i continuar reduint l'endeutament i - Llegir Més

El servei militar del rosinc Joan Flaquer centra el document del mes de l'AMR

El Document del Mes que aquest novembre presenta l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) consisteix en una llicència per la qual el recluta Joan Flaquer Sanés, membre destacat d'una llarga tradició política a Roses, és declarat recluta disponible en reserva, el 13 d'abril de 1885. El document, part integrant de l'arxiu familiar de la família Magester Flaquer, ha estat conservat fins als nostres dies en el seu contenidor original de llautó, enrotllat i en bon estat de conservació.

El servei militar del rosinc Joan Flaquer centra el document del mes de l'AMR - Llegir Més

Els presoners de la Pelosa centren la propera xerrada del cicle “Roses, un poble amb molta història”

La doctora en història contemporània Queralt Soler oferirà el proper divendres 14 de novembre la conferència “Les cartes dels presoners de la Pelosa”, xerrada inclosa dins de la programació del cicle “Roses, un poble amb molta història” organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament. La xerrada tindrà lloc a les 20,30 h, al Teatre Municipal.

Els presoners de la Pelosa centren la propera xerrada del cicle “Roses, un poble amb molta història” - Llegir Més

Santiago Vidal participa en el cicle de conferències de Roses parlant de “Com serà la constitució catalana”

El proper dimecres 29 d'octubre, el magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona, Santiago Vidal, oferirà la conferència “Com serà la constitució catalana” dins el cicle “Propostes de país per a un nou temps” organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses. L'acte tindrà lloc a les 20,30 h, al Teatre Municipal.

Santiago Vidal participa en el cicle de conferències de Roses parlant de “Com serà la constitució catalana” - Llegir Més

Els capítols matrimonials de la família Arola-Recasens, document del mes de l'AMR

L'Arxiu Municipal de Roses presenta en “El document del mes” de la web municipal de Roses (www.roses.cat), els capítols matrimonials signats l'any 1781 per Pau Arola Lacasa (Selva de Mar) i Maria Teresa Recasens (Roses). La conservació d'aquesta documentació permet estudiar les característiques fonamentals de les relacions socials del passat i analitzar aspectes tan diversos com costums, nivells de renda, relacions familiars, formes de reproducció dels sistemes familiars, etc.

Els capítols matrimonials de la família Arola-Recasens, document del mes de l'AMR - Llegir Més

Eliseu Climent participa en el cicle “Propostes de país per a un nou temps”

El proper divendres 17 d'octubre, el promotor cultural i editor del País Valencià, Eliseu Climent, oferirà en el Teatre Municipal de Roses la conferència “El procés i els Països Catalans”, dins el cicle “Propostes de país per a un nou temps” que l'Ajuntament de Roses organitza aquesta tardor per tercer any consecutiu. L'acte tindrà lloc a les 20.30 h.

Eliseu Climent participa en el cicle “Propostes de país per a un nou temps” - Llegir Més

La Biblioteca Municipal de Roses presenta la novel·la “Desig de xocolata”

El proper divendres 10 d'octubre (20 h), la Biblioteca Municipal de Roses rebrà la visita de l'escriptora Care Santos, qui presentarà al públic rosinc el seu darrer llibre Desig de xocolata, guanyador del Premi Ramon Llull 2014. L'obra gira entorn a la història de tres dones que viuen en tres èpoques diferents, unides en el temps per la seva passió per la xocolata i que tenen com a vincle comú una xocolatera de porcellana blanca.

La Biblioteca Municipal de Roses presenta la novel·la “Desig de xocolata” - Llegir Més

El director d'El Punt-Avui, Xavier Xirgo, al cicle de conferències de Roses

El proper divendres 3 d'octubre, el periodista Xavier Xirgo iniciarà la nova programació del cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps”, organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses. El cicle arriba enguany al tercer any consecutiu de la seva realització, apropant fins a Roses el pensament i actualitat política, social, econòmica... a través de professionals i experts de renom.

El director d'El Punt-Avui, Xavier Xirgo, al cicle de conferències de Roses - Llegir Més

Roses ofereix tres exposicions durant el mes d'agost

Entre les nombroses activitats culturals i lúdiques que Roses ofereix a ciutadania i visitants durant l'estiu, es troben tres exposicions dedicades a diferents temàtiques, obertes al públic durant tot el mes d'agost: la mostra “300 anys després” instal·lada a la Rambla Riera Ginjolers; “En temps de l'Anita”, a la sala d'exposicions de Ca l'Anita de l'Estanc; i “30 anys de dansa a Peralada”, a la sala d'exposicions de la Ciutadella de Roses.

Roses ofereix tres exposicions durant el mes d'agost - Llegir Més

Una fotografia en tres dimensions de l'any 1910, document del mes de l'AMR

El document que l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) presenta aquest mes d'agost en el seu apartat web “El document del mes”, és una fotografia en format tridimensional de principis del segle XX on es mostra un grup de banyistes a la platja del Salatar. La imatge data de l'any 1910 i pertany a la col·lecció d'imatges del fons donat a l'Arxiu de Roses per la família Coll l'any 1996.

Una fotografia en tres dimensions de l'any 1910, document del mes de l'AMR - Llegir Més

Accions del document