Arxiu Municipal (AMR)
Horari d'atenció al públic: Dilluns a divendres, de 8 h a 14 h

 

Adreça: Carrer de la Mainada, 28

Telèfon: 972.15.14.86. 

Correu-e: amr@roses.cat

Notícies

La Biblioteca de Roses presenta el llibre 'Faré tot el que vulguis', de Iolanda Batallé

El proper divendres, 11 d'abril, la Biblioteca Municipal de Roses ofereix la presentació del llibre 'Faré tot el que vulguis', premi Prudenci Bertrana 2013. L'acte tindrà lloc a les 20 h i comptarà amb la presència de l'autora, Iolanda Batallé.

La Biblioteca de Roses presenta el llibre 'Faré tot el que vulguis', de Iolanda Batallé - Llegir Més

La Biblioteca de Roses presenta 'La paraula silenciada', de Marc Grijalvo

El proper dimecres 2 d'abril (20 h), la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses presentarà el llibre 'La paraula silenciada', de Marc Grijalvo, obra guanyadora del XXVI premi de narrativa Sebastià Juan Arbó. L'acte serà presentat per l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i l'autor del llibre.

La Biblioteca de Roses presenta 'La paraula silenciada', de Marc Grijalvo - Llegir Més

Gestions i consultes municipals sense sortir de casa

L'Ajuntament de Roses posa en marxa a partir d'avui el nou servei Carpeta Ciutadana, una eina en línia i permanent (24 hores al dia/365 dies l'any) accessible des de la pàgina web municipal, que permet la consulta de dades i l'obtenció de certificacions municipals sense haver de desplaçar-se a les oficines del consistori. Obtenció de certificats i rebuts, modificació de dades personals, consulta d'expedients i instàncies, domiciliacions bancàries o pagament de tributs en període voluntari, són algunes de les tramitacions que el nou aplicatiu permet realitzar de forma àgil i immediata.

Gestions i consultes municipals sense sortir de casa - Llegir Més

Els avis de Roses tornen a protagonitzar un llibre editat per l'Ajuntament de Roses

Dissabte al matí, el Teatre Municipal de Roses ha acollit la presentació del llibre La Gent Gran de Roses III, un recull de les històries dels avis i àvies que actualment viuen a Roses, nascuts entre els anys 1923 i 1927. En l'acte han participat l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, del primer tinent d'alcalde i diputat a Corts, Carles Pàramo, la delegada territorial de Benestar Social a Girona, Montserrat Roura, i l'autor dels textos del llibre, Toni Martínez.

Els avis de Roses tornen a protagonitzar un llibre editat per l'Ajuntament de Roses - Llegir Més

Presentació del tercer volum del llibre 'La Gent Gran de Roses', amb protagonistes nascuts entre 1923 i 1927

El proper dissabte 22 de març tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses la presentació del llibre La Gent Gran de Roses III, que recull les històries dels avis i àvies que actualment viuen a Roses, nascuts entre els anys 1923 i 1927. L'acte anirà a càrrec de l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Roses, Marc Danés, i de l'autor del llibre, Toni Martínez.

Presentació del tercer volum del llibre 'La Gent Gran de Roses', amb protagonistes nascuts entre 1923 i 1927 - Llegir Més

Borja de Riquer, al cicle de conferències de Roses

El cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps” organitzat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses, prossegueix el proper 21 de març amb la xerrada que oferirà l'historiador Borja de Riquer. Aquesta serà la darrera conferència de la present programació, que també ha comptat amb la participació de l'historiador i polític Joaquim Nadal i del periodista Carles Capdevila.

Borja de Riquer, al cicle de conferències de Roses - Llegir Més

El llibre de poemes “L'agulla del destí”, presentació de la Biblioteca de Roses en el mes dedicat a la poesia

La Biblioteca Municipal de Roses prossegueix el seu cicle de presentacions literàries el proper dijous, 13 de març (20 h). En aquesta ocasió, l'obra escollida ha estat el recull de poemes de Carme Pagès, “L'agulla del destí”. L'acte s'emmarca dins la celebració del Dia Mundial de la Poesia, que la biblioteca rosinca commemorarà el proper 21de març amb la realització d'un recital poètic.

El llibre de poemes “L'agulla del destí”, presentació de la Biblioteca de Roses en el mes dedicat a la poesia - Llegir Més

Segona edició del cicle de conferències 'Roses, un poble amb molta història'

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses programa entre els mesos de març i juny una nova edició del cicle de conferències 'Roses, un poble amb molta història', amb el qual es completa la programació de primavera de xerrades i conferències municipal. Marcel Pujol, Salvador García Arbós i Enric Pujol participaran en aquesta edició, que finalitzarà amb la presentació del documental “El Triunfante”, de Martín González Damonte.

Segona edició del cicle de conferències 'Roses, un poble amb molta història' - Llegir Més

La Biblioteca de Roses presenta Muerte por funky, del professor de Roses Jordi Casals

Muerte por funky, l'òpera prima de Jordi Casals, llicenciat en Filologia Hispànica i professor de l'institut Cap Norfeu de Roses, serà l'obra que centrarà la presentació literària d'aquest mes a la Biblioteca Municipal de Roses. L'acte tindrà lloc el proper dijous 20 de febrer, a les 20 h, i comptarà amb la participació de l'autor.

La Biblioteca de Roses presenta Muerte por funky, del professor de Roses Jordi Casals - Llegir Més

Carles Capdevila, director del diari ARA, al cicle de conferències de Roses

El cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps” prossegueix la seva trajectòria el proper divendres 14 de febrer, amb la conferència que oferirà Carles Capdevila, periodista i director del diari Ara. L'acte tindrà lloc a les 20,30 h, al Teatre Municipal de Roses.

Carles Capdevila, director del diari ARA, al cicle de conferències de Roses - Llegir Més

El document del mes rememora els 75 anys de l'entrada de les tropes franquistes a Roses

Coincidint amb el 75è aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a Roses, l'Arxiu Municipal de Roses recupera a través del seu apartat web “El document del mes”, el comunicat oficial de la finalització de la guerra (1 d'abril de 1939), així com un certificat de bona conducta del veí de Roses Josep Salellas Romañach, datat del 28 de juny d'aquell mateix any.

El document del mes rememora els 75 anys de l'entrada de les tropes franquistes a Roses - Llegir Més

Terra de la Ciutadella de Roses per plantar el roure del Tricentenari

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i els regidors Marc Danés i Carles Pàramo, han recollit aquest matí la terra del recinte arqueològic de la Ciutadella que serà enviada al comissariat del Tricentenari 1714/2014, per participar en l'acte de plantació del roure del Tricentenari que tindrà lloc el proper 2 de març a Montserrat.

Terra de la Ciutadella de Roses per plantar el roure del Tricentenari - Llegir Més

La Biblioteca de Roses ofereix una guia de lectura per commemorar el tricentenari de 1714

La Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses, posa a partir d'avui a disposició dels seus usuaris i persones interessades, la guia de lectura “1714”. Un recull d'obres de diferents gèneres (no ficció, ficció i gènere infantil i juvenil), tots ells amb una temàtica comuna: els esdeveniments ocorreguts l'any 1714 amb el setge i caiguda de la ciutat de Barcelona en poder les tropes francocastellanes, en el què va ser el capítol final de la Guerra de Successió a la Corona hispànica.

La Biblioteca de Roses ofereix una guia de lectura per commemorar el tricentenari de 1714 - Llegir Més

Joaquim Nadal, al cicle de conferències de Roses

El cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps” prossegueix la seva trajectòria el proper dimecres 29 de gener, amb la conferència que oferirà Joaquim Nadal. En la seva intervenció a Roses, Nadal centrarà l'atenció entorn a la consulta del 9 de novembre i la repercussió en els partits polítics que integren el Parlament de Catalunya. L'acte tindrà lloc a les 20,30 h, al Teatre Municipal de Roses.

Joaquim Nadal, al cicle de conferències de Roses - Llegir Més

'Morir en tres actes', proposta cinematogràfica del programa d'Àlex Gorina d'aquesta setmana

El programa de Canal 33 que dirigeix i presenta el crític de cinema Àlex Gorina, centrarà la seva atenció durant la propera emissió d'aquest dijous (23 de gener, 22,35 h), en la pel·lícula 'Morir en tres actes', rodada a Roses l'any 2010. Dirigida per David Pujol, la història està protagonitzada pels actors Abel Folk, Marc Rodríguez i Aida Folch, juntament amb Anna Vicens, Enric Matarrodona i Ignasi Tomàs, tots tres membres del Grup de Teatre de Roses

'Morir en tres actes', proposta cinematogràfica del programa d'Àlex Gorina d'aquesta setmana - Llegir Més

Joaquim Nadal, Carles Capdevila i Borja de Riquer, al cicle de conferències de Roses

El cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps” prossegueix la seva trajectòria a Roses amb la celebració de tres noves xerrades entre els mesos de gener i març, en aquesta ocasió a càrrec de l'historiador i polític Joaquim Nadal, del periodista Carles Capdevila, i de l'historiador Borja de Riquer. El cicle arriba així al seu tercer any de vida, apropant fins a la localitat altempordanesa figures de renom de l'actual panorama social, polític i econòmic.

Joaquim Nadal, Carles Capdevila i Borja de Riquer, al cicle de conferències de Roses - Llegir Més

Mirant al cel

El document del mes que l'Arxiu Municipal de Roses dóna a conèixer aquest mes de gener a través del seu apartat web del portal municipal www.roses.cat, consisteix en un recull de les dades meteorològiques, fonamentalment pluviomètriques, que l'observador local Joaquim Coll recopilà entre 1928 i 1958. Es tracta, doncs, del primer registre meteorològic aplegat de manera seriada i continuada a la població de Roses.

Mirant al cel - Llegir Més

Presentació del llibre d'Agustí Alcoberro 'Barcelona 1714: els gravats de la guerra de successió'

La Biblioteca Municipal de Roses acollirà el proper dijous 16 de gener (20 h), la presentació del llibre 'Barcelona 1714. Els gravats de la Guerra de Successió', del director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro. Publicat amb motiu del Tricentenari BCN, el volum recull il·lustracions de diversa índole signades pels millors artistes de l'Europa de l'època, així com gravats que reprodueixen amb fidelitat un moment crucial en la història de Catalunya. L'acte comptarà amb la presència de l'autor.

Presentació del llibre d'Agustí Alcoberro 'Barcelona 1714: els gravats de la guerra de successió' - Llegir Més

Josep M. Fonalleras presenta el seu llibre Climent a la Biblioteca de Roses

El proper dijous 19 de desembre (20 h), la Biblioteca Municipal de Roses comptarà amb la presència de Josep M. Fonalleras, qui tancarà el cicle 2013 de presentació de llibres organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses. L'autor parlarà de la seva darrera novel·la “Climent”, un relat de pèrdues i recerques, escriptors, desaparicions i pintures.

Josep M. Fonalleras presenta el seu llibre Climent a la Biblioteca de Roses - Llegir Més

Presentació del cartell de Carnaval 2014

Aquest matí, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Carnaval i Festes, Joan Manel Fernández, i l'il·lustrador Tavi Algueró, han presentat a Roses el Cartell del Carnaval de Roses 2014. El dibuix creat per l'artista garrotxí, serà l'emprat a partir d'ara com a imatge de tots els productes, campanyes i cartelleria que el consistori edita en cada edició per promocionar la seva festa més multitudinària i de major projecció.

Presentació del cartell de Carnaval 2014 - Llegir Més

Accions del document