Serveis Socials
Horari d'atenció al públic: de 9.30 a 14 h

C. de Tarragona, núm. 83 (Casa del Mar)

correu electrònic: acciosocial@roses.cat - Tel. 972 15 29 26 

Tallers de memòria

 INFORMACIÓ TALLERS DE MEMÒRIA 

Referent a l’edició dels tallers de memòria i gimnàs previstos per la tardor 2020, atesa la situació actual, generada per la pandèmia de la COVID-19, per evitar-ne la propagació i possibles rebrots, queden anul·lats, ja que la seva realització no serà possible per calendari aquest any. Aquests tallers, com ja sabeu, van adreçats a persones grans, i per tant de risc. Esperem que a la primavera 2021 la situació hagi canviat i es puguin reprendre de nou.


Tot i no realitzar els tallers, volem fomentar que les persones grans continuïn exercitant la memòria i les capacitats mentals, així com afavorir el contacte entre ells. Per això, des del Consell Comarcal de l'Alt Empordà tornaran a enviar exercicis en els grups de WhatsApp que ja van fer tallers durant la primavera 2020, i mantindran contacte amb ells, resolent dubtes, comentant solucions.


Per aquelles persones que no tenen accés a les noves tecnologies el Consell Comarcal de l'Alt Empordà farà arribar a l'Ajuntament un dossier per les persones grans que estiguin interessades a tenir els exercicis en format paper. Per altra banda, totes aquelles persones interessades a exercitar la memòria, i fer els exercicis, tenir accés als reptes, només s’han de posar en contacte al telèfon 659.683.070 via missatge de WhatsApp o trucada i els hi faran arribar. No cal que hagin fet els tallers o estar apuntats, està obert a tota la població

 


 

L'objectiu principal dels tallers de memòria és el de fomentar la promoció de la salut i un envelliment saludable i satisfactori a partir de l'exercici mental.

En el taller de memòria s'entrenen les capacitats que intervenen en la memòria i d'altres facultats mentals relacionades, coneixent el seu funcionament i aprenent a utilitzar estratègies que les millorin.

Les funcions principals són:

  • Exercitar el treball mental
  • Adquirir i conèixer hàbits saludables
  • Conèixer el funcionament de la memòria i estratègies que en millorin el funcionament
  • Estimular les capacitats mentals
  • Fomentar l'autonomia
  • Aprendre a relaxar-se
  • Fomentar l'interacció social
 

Cada taller consta de 12 sessions, d'una hora per setmana. D'aquestes, 3 sessions són a càrrec d'una fisioterapeuta i 9 sessions a càrrec d'una psicòloga, treballador/a social o educador/a social.

Els tallers es realitzen anualment a través dels casals d'avis del municipi.

Accions del document