Comunicació i Premsa
Horari d'atenció al públic: 8 h a 14 h

Pl. de Catalunya, 12
Tel: 972153761 
premsa@roses.cat 

Notícies

Anul·lada la mostra foral a la SUF de la Fira de la Rosa

 L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament informa que el concurs per al subministrament, disseny i execució de la composició floral i exposició de roses a l’edifici de la SUF inclosa a la programació de la Fira de la Rosa, ha quedat desert en no haver estat presentada per part de l’entitat presentada la documentació requerida.

Anul·lada la mostra foral a la SUF de la Fira de la Rosa - Llegir Més

Els alumnes de català del curs Bàsic 1 fan pràctiques lingüístiques al Mercat Cobert de Roses

En el marc de la unitat didàctica destinada a tractar sobre l'alimentació i a parlar dels aliments bàsics, dels establiments on es compren i dels oficis relacionats amb els aliments, els alumnes del curs Bàsic 1 han disposat aquest matí de l'espai del Mercat Cobert per dur a terme la pràctica lingüística d'anar a comprar i triar els productes que més consumeixen.

Els alumnes de català del curs Bàsic 1 fan pràctiques lingüístiques al Mercat Cobert de Roses - Llegir Més

L’Arxiu Municipal de Roses mostra dues patents de sanitat del segle XVIII que certificaven no tenir la pesta

L’Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes des del seu servei digital El Document del Mes, dues patents de sanitat emeses per l’Ajuntament de Roses els anys 1765 i 1785. A la més antiga, hi consta que el patró Joan Soteras, de Blanes, i tres mariners, tots lliures de pesta, van arribar a Roses amb el llagut anomenat Sant Antoni de Padua i es dirigiren a continuació cap al port de Barcelona. La segona patent, de 12 de desembre de 1785, va ser emesa a favor del patró català Jaume Nogueras i els seus quatre mariners, que estaven embarcats al canari anomenat Sant Jaume.  

L’Arxiu Municipal de Roses mostra dues patents de sanitat del segle XVIII que certificaven no tenir la pesta - Llegir Més

Ban municipal: Limitacions particulars en l’ús d’aigua per a abastament de població en Excepcionalitat

Com a municipi pertanyent a la unitat d'explotació 9 Embassament de Darnius-Boadella cal aplicar a Roses l’estat d'excepcionalitat per sequera hidrològica aprovada per l’Agència Catalana de l'Aigua. Amb data d'avui, s'ha dictat el ban de l’alcaldia en funcions: “Limitacions particulars en l’ús d’aigua per a abastament de població en Excepcionalitat"

Ban municipal: Limitacions particulars en l’ús d’aigua per a abastament de població en Excepcionalitat - Llegir Més

Vint-i-dues candidatures concorren als Premis Emprenedors de l’Alt Empordà 2023

Els Premis Emprenedors de l’Alt Empordà 2023 compten amb un total de vint-i-dues candidatures. L’organització atribueix l’augment de participants respecte a l’edició anterior, a la consolidació dels premis i afirma que seguirà treballant per a la promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca.

Vint-i-dues candidatures concorren als Premis Emprenedors de l’Alt Empordà 2023 - Llegir Més

Ajuts destinats a la retirada de residus de materials de la construcció que continguin amiant

En data 24 de maig, s'ha publicat al DOGC la Resolució ACC/1734/2023, per la qual s'obre una convocatòria d'ajuts destinats a la retirada de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant, així com a instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic en cobertes afectades.

Ajuts destinats a la retirada de residus de materials de la construcció que continguin amiant - Llegir Més

Primer taller formatiu per a la transformació digital i sostenible del sector turístic de Roses

Avui dimarts ha començat el primer taller "Edició de vídeo per a les xarxes socials" organitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament en el marc del projecte Regeneration Tourism Roses per a la transformació de la destinació turística de Roses. Hi participen 13 persones relacionades amb empreses del sector turístic de la població i tindrà una durada de 7 sessions (20 hores lectives).

Primer taller formatiu per a la transformació digital i sostenible del sector turístic de Roses - Llegir Més

El transport urbà incorpora la línia L2 Roses-Almadrava i reforça la L1 Roses-Santa Margarida a partir de l’1 de juny

A partir del proper dijous, 1 de juny, i fins al 30 de setembre, el servei de transport urbà de Roses inicia els horaris i serveis de temporada d’estiu amb la incorporació de la línia L2, que ofereix servei des del centre de la població a l’Almadrava, amb 10 expedicions diàries. La línia L1 Roses-Santa Margarida, incrementa durant el mateix període els trajectes diaris que realitza, i passa dels 8 de l’horari d’hivern a 24. Per la seva banda, la línia L3 es manté amb els horaris habituals i 4 expedicions diàries.

El transport urbà incorpora la línia L2 Roses-Almadrava i reforça la L1 Roses-Santa Margarida a partir de l’1 de juny - Llegir Més

Resultats EleccionsMunicipals 2023 a Roses

A les 21.47 h ha finalitzat a Roses l’escrutini de paperetes dels comicis municipals celebrats durant la jornada d’avui. Un cop escrutat el 100% dels vots emesos, el recompte final dona com a resultat la següent assignació de vots i regidors/es (per ordre de vots):

Resultats EleccionsMunicipals 2023 a Roses - Llegir Més

AGBAR inicia la neteja de sorres i de materials impropis de 2km de canonades d’aigües residuals a Roses

L’empresa concessionària AGBAR està realitzant aquesta setmana tasques de neteja de les conduccions d’aigües residuals que arriben al col·lector del passeig Marítim de Roses. L’objectiu és extreure’n sorres acumulades i altres materials impropis com poden ser les tovalloletes higièniques, per evitar l’obstrucció de les canonades i embussos en la xarxa de sanejament. Aquests treballs se sumen als iniciats la setmana passada pel Consorci d’Aigües Costa Brava Girona a les estacions de bombament EBAR, per millorar-ne el funcionament i minimitzar les males olors.

AGBAR inicia la neteja de sorres i de materials impropis de 2km de canonades d’aigües residuals a Roses - Llegir Més

Alumnes de l'Oficina de Català visiten la Biblioteca Jaume Vicens i Vives

Els alumnes del curs Bàsic 2 de l'Oficina de Català de Roses van fer ahir, dilluns 22 de maig, una visita guiada a la Biblioteca Jaume Vicens i Vives de Roses per practicar els coneixements adquirits a l’aula.

Alumnes de l'Oficina de Català visiten la Biblioteca Jaume Vicens i Vives - Llegir Més

Del 8 a l’11 de juny, la Fira de la Rosa tornarà a omplir Roses de flors, gastronomia i animació

Entre el 8 i l’11 de juny torna una nova edició de la Fira de la Rosa, amb un ampli programa que oferirà exposicions florals, animacions als carrer, tastets gastronòmics, còctels i un concurs fotogràfic.

Del 8 a l’11 de juny, la Fira de la Rosa tornarà a omplir Roses de flors, gastronomia i animació - Llegir Més

Tasques a les estacions de bombament d’aigües residuals de Roses

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona realitza aquests dies actuacions de millora i manteniment a l’estació de bombament d’aigües residuals (EBAR) central de Roses. Les tasques consisteixen en la millora de la instal·lació de ventilació existent i de les conduccions cap al biofiltre, per optimitzar la captació dels gasos provinents del clavegueram. D’altra banda, també s’ha instal·lat un triturador a l'entrada del bombament central per millorar el funcionament de les bombes i del sistema en general.

Tasques a les estacions de bombament d’aigües residuals de Roses - Llegir Més

Promoció turística de Roses entre la premsa de Barcelona

Ahir, dimecres 17 de maig, va tenir lloc a Barcelona la presentació de la destinació turística de Roses entre un nodrit grup de periodistes de mitjans generalistes i especialitzats. L’activitat es va desenvolupar entre una entrevista informal i un dinar-presentació, on els professionals van poder conèixer de primera mà l’oferta turística rosinca i rebre resposta amb una àmplia informació a totes les seves consultes.

Promoció turística de Roses entre la premsa de Barcelona - Llegir Més

400 alumnes uneixen les seves veus a la Cantarella celebrada a Roses aquest matí

La plaça Frederic Rahola de Roses ha estat aquest matí escenari de la tretzena edició de la Cantarella de Roses, aplegant un total de 400 alumnes participants de les escoles i instituts de Roses, Palau Saverdera i Pau.

400 alumnes uneixen les seves veus a la Cantarella celebrada a Roses aquest matí - Llegir Més

Es posen en marxa els serveis higiènics de les platges de Roses

Aquesta setmana han entrat en funcionament els mòduls de wc situats a les platges i espais de gran afluència de públic de Roses. El servei ofereix 5 equips de lavabo automàtics i autorentables que funcionen de 7 a 23 h i altres 3 mòduls de majors dimensions, amb servei de neteja i vigilància a càrrec d’operaris, amb horari ininterromput de 10 a 20 h.

Es posen en marxa els serveis higiènics de les platges de Roses - Llegir Més

L’Oficina de Català i l’Arxiu Municipal de Roses donen a conèixer la relació entre Roses i el mar

Ahir, dimarts 16 de maig, els alumnes de català i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Roses van participar en una passejada arran de mar, guiada i comentada per l’arxiver municipal Josep M. Barris. A partir dels elements patrimonials aixecats a la vora de la mar al llarg del temps, els participants van poder conèixer una part del patrimoni local rosinc.

L’Oficina de Català i l’Arxiu Municipal de Roses donen a conèixer la relació entre Roses i el mar - Llegir Més

Roses celebra el Dia contra l'Homofòbia amb la hissada de banderes i il·luminació multicolor a l’Ajuntament

Banderes multicolors amb l’arc de Sant Martí tornen a onejar a les rotondes d’accés a Roses durant tot el dia d'avui, dimecres 17 de maig, en commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifobia. Els colors de l’arc de Sant Martí, símbol del moviment pels drets LGTBI, han il·luminat també la façana de l’Ajuntament durant la nit, amb un joc d’alternança de colors.

Roses celebra el Dia contra l'Homofòbia amb la hissada de banderes i il·luminació multicolor a l’Ajuntament - Llegir Més

Declarada l’excepcionalitat per sequera a l’embassament Darnius-Boadella: noves restriccions en l’ús de l’aigua

Aquest matí s’ha publicat al DOGC la resolució de l’Agència Catalana de l’Aigua en què declara la fase d’excepcionalitat per sequera hidrològica a la unitat d’explotació a la qual pertany Roses: l’embassament Darnius-Boadella. A partir d’avui, per tant, entren en vigor les restriccions d’aquesta nova fase, que inclou mesures per reduir els consums en usos agrícoles, ramaders, industrials, recreatius i domèstics.

Declarada l’excepcionalitat per sequera a l’embassament Darnius-Boadella: noves restriccions en l’ús de l’aigua - Llegir Més

Turisme de Roses assisteix a la fira Expovacaciones 2023 celebrada a Bilbao

L’Oficina de Turisme de Roses continua amb la promoció de la destinació prèvia a la temporada d’estiu a través de la seva assistència a fires i salons del sector turístic. Entre els dies 5 i 7 de maig ha participat en la fira Expovacaciones celebrada a Bilbao, on ha donat a conèixer entre el públic visitant l’oferta de què disposa la població.

Turisme de Roses assisteix a la fira Expovacaciones 2023 celebrada a Bilbao - Llegir Més

Accions del document