Comunicació i Premsa
Horari d'atenció al públic: 8 h a 14 h

Pl. de Catalunya, 12
Tel: 972153761 
premsa@roses.cat 

Notícies

"Una història real", amb Julio Manrique, obre la nova temporada del Teatre Municipal de Roses

El proper dissabte, 23 de gener, el Teatre Municipal de Roses ofereix la representació de "Una història real", protagonitzada per Julio Manrique, Nil Cardoner i Mireia Aixalà. L’obra, escrita i dirigida per Pau Miró, reflexiona sobre les ferides emocionals d’un fill i un pare davant la pèrdua de la mare i l’esposa. Les entrades (15€), estan a la venda a la web rosescultura.cat.

"Una història real", amb Julio Manrique, obre la nova temporada del Teatre Municipal de Roses - Llegir Més

S’inicien els tallers d’estudi assistit per a infants, adaptats a les actuals necessitats sanitàries

Ahir a la tarda es van iniciar a Roses les sessions del Taller d’Estudi Assistit- TEA impulsat per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses, activitat que ofereix tres hores setmanals d’estudi complementari a l’alumnat del municipi amb necessitats específiques. Enguany, les sessions s’adapten a les actuals necessitats sanitàries i als protocols i resolucions de prevenció i seguretat fixats per la Generalitat. El taller es realitzarà fins al mes de maig, és gratuït i compta amb la participació d’alumnes tant de primària com de secundària, seleccionats per les pròpies escoles en funció de les necessitats detectades.

S’inicien els tallers d’estudi assistit per a infants, adaptats a les actuals necessitats sanitàries - Llegir Més

Visit Roses és la setena destinació turística catalana més seguida a Instagram

Turisme de Roses ha finalitzat l’any 2020 amb 14.500 seguidors al seu perfil Visit Roses de la xarxa social Instagram, convertint-se així en la setena destinació turística de Catalunya amb més número de seguidors. Per davant en el rànquing es troben Visit Barcelona, Turisme Ametlla de Mar, Tarragona Turisme, Turisme Girona, Visit Palafrugell i Visit Salou, mentre que del 8è al 10è lloc es troben Lleida, Deltebre i Montblanc.

Visit Roses és la setena destinació turística catalana més seguida a Instagram - Llegir Més

La Piscina de Roses continua tancada

Davant la decisió de la Generalitat de Catalunya d’allargar una setmana més, del 18 al 24 de gener, les darreres restriccions per a la contenció de la pandèmia, la Piscina Municipal de Roses continuarà tancada.

La Piscina de Roses continua tancada - Llegir Més

L’Ajuntament amplia a dues les places de residència de gent gran per a casos d’urgència social

L’Ajuntament de Roses compta a partir d’ara amb dues places d’acolliment a la residència Nova Vida per poder donar resposta a les necessitats d’urgència social que es puguin produir a la població, oferint així una solució ràpida a persones grans sense recursos o sense família fins a la seva assistència definitiva per part dels organismes competents. D’aquesta manera, s’amplia la plaça amb què comptava fins ara per a aquesta funció, passant a disposar d’una habitació completa de dues places.

L’Ajuntament amplia a dues les places de residència de gent gran per a casos d’urgència social - Llegir Més

La representació dels Pastorets a càrrec del Grup de Teatre de Roses, al Document del Mes de l’AMR

El Document del Mes que presenta aquest gener l’Arxiu Municipal de Roses és un fulletó editat l’any 1990 per informar de la representació d’Els Pastorets a càrrec del Grup de Teatre de Roses. Amb aquesta obra, que la companyia interpretà per primer cop l’any 1981, s’inicià l’activitat continuada del Grup de Teatre de Roses sota l’impuls del seu director, Ignasi Tomàs, i amb la participació d’un important nombre de persones involucrades en aquest projecte cultural que ha arribat als nostres dies com un dels esdeveniments de més notorietat del Nadal rosinc.

La representació dels Pastorets a càrrec del Grup de Teatre de Roses, al Document del Mes de l’AMR - Llegir Més

La Generalitat aprova una nova línia d’ajuts per a activitats extraescolars i d’educació en el lleure

La Generalitat de Catalunya ha aprovat una nova línia d’ajuts extraordinaris en l’àmbit de l’educació en el lleure i de les activitats extraescolars per fer front a les conseqüències de la COVID-19. Entitats juvenils de lleure educatiu, centres d’activitats extraescolars, escoles d’idiomes, centres de teatre, dansa, etc., seran els beneficiaris.

La Generalitat aprova una nova línia d’ajuts per a activitats extraescolars i d’educació en el lleure - Llegir Més

Ferma aposta per la cultura a Roses amb la nova programació d’arts escèniques del TMR

Aquest matí s’ha l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Èric Ibáñez, han presentat la nova temporada del Teatre Municipal de Roses, que tindrà lloc entre el 23 de gener i el 22 de maig. "Una història real", "Alhayat", "Yerma", "Mucho más que dos", "Alguns dies d’ahir" integren l’apartat teatral d’una programació que també aposta fort per la vessant musical, amb els concerts destacats de SUU i Buhos. Teatre infantil, projeccions de cinema i una nit màgica amb el Mag Lari", completen la programació. Les entrades es posen a la venda demà, 14 de gener.

Ferma aposta per la cultura a Roses amb la nova programació d’arts escèniques del TMR - Llegir Més

L’Ajuntament consensua amb el sector de la restauració la realització de les campanyes gastronòmiques de 2021

Aquest matí ha tingut lloc una reunió telemàtica entre l’Àrea de Promoció Econòmica i el sector de la restauració de Roses, amb l’objecte de consensuar el calendari d’accions gastronòmiques que es realitzaran al llarg d’aquest any 2021. La reunió ha estat conduïda pel regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, i hi han participat un total de 22 restauradors.

L’Ajuntament consensua amb el sector de la restauració la realització de les campanyes gastronòmiques de 2021 - Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses

La totalitat de grups escolars dels centres educatius de Roses van iniciar ahir l’activitat lectiva després de les vacances de Nadal. Tot i així, diversos alumnes i professors no han pogut reincorporar-se al curs per ser positius de Covid o haver de guardar el confinament preventiu per contacte estret amb una persona positiva. Els índexs epidemiològics i el nombre d’ingressos sanitaris actuals fan necessari extremar les precaucions i seguir amb el màxim rigor les mesures sanitàries.

Actualització dades Covid-19 a Roses - Llegir Més

Revisió ITV per a vehicles agrícoles i ciclomotors a Roses

El proper 1 de febrer, la Unitat Mòbil de l’ITV es traslladarà fins a Roses per efectuar les revisions als vehicles agrícoles (tractors i remolcs) i ciclomotors (49cm3) del municipi. Les inspeccions es realitzaran a l’esplanada del Pavelló Esportiu, de 9 a 14 h. Els interessats poden reservar hora a través del web www.citaprevia.cat o bé al telèfon 972 49 29 12.

Revisió ITV per a vehicles agrícoles i ciclomotors a Roses - Llegir Més

Es torna a impartir a Roses el Curs d'Atenció Sociosanitària

El proper mes de febrer s’iniciarà a Roses una nova edició del Curs d’Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials. Aquesta formació és l’exigida per treballar a residències i institucions per a persones dependents i permet obtenir el certificat de professionalitat necessari per al desenvolupament d’aquesta feina. És el quart cop que es realitza a Roses, amb resultats molt positius pel que fa a la inserció laboral assolida pels participants de les darreres edicions.

Es torna a impartir a Roses el Curs d'Atenció Sociosanitària - Llegir Més

El mercat de roba no obrirà el diumenge 10 de gener.

Segons les informacions facilitades pel Consorci de Comerç i Artesania de la Generalitat de Catalunya, els mercats de marxants de cap de setmana no poden vendre productes NO essencials mentre durin les darreres mesures preventives contra la COVID aprovades. Per tant, aquest diumenge 10 de gener de 2021, a Roses només tindrà lloc el mercat de fruita i verdura.

El mercat de roba no obrirà el diumenge 10 de gener. - Llegir Més

Consells en cas de nevades

Davant la possibilitat que demà, dissabte 9 de gener, es produeixin nevades al municipi, us recordem els consells preventius per afrontar nevades i glaçades amb seguretat.

Consells en cas de nevades - Llegir Més

L'Oficina de Català de Roses obre inscripcions dels nous cursos 100% virtuals

El Consorci per a la Normalització Lingüística engega un nou període d’inscripcions als cursos de català. Els dies 11 i 12 de gener s’obre la inscripció preferent per als exalumnes del darrer any i els dies 13, 14 i 15, per a la resta d’exalumnes i per al públic en general. Els cursos començaran el 25 de gener.

L'Oficina de Català de Roses obre inscripcions dels nous cursos 100% virtuals - Llegir Més

Ajuts per a establiments obligats a cessar l'activitat durant octubre i novembre

Avui, divendres 8 de gener, s'obre el termini de presentació de sol·licituds de la línia d'ajuts per a la sostenibilitat econòmica adreçada als establiments que es van veure afectats pel cessament obligatori de l'activitat durant el mes d'octubre i novembre de 2020. Les activitats subvencionables són: centres d’estètica i bellesa, establiments de restauració (bars i restaurants), instal·lacions i equipaments esportius, equipaments culturals, centres de lleure infantil i juvenil i activitats extraescolars. La quantia de l’ajut és de com a màxim 800 € per sol·licitant.

Ajuts per a establiments obligats a cessar l'activitat durant octubre i novembre - Llegir Més

S’aprova la convocatòria per contractar 2 agents de policia i crear una borsa de reposició d’agents

La Junta de Govern Municipal celebrada avui a Roses ha aprovat les bases del procés selectiu per a la provisió en propietat de dues places d’agent de policia local. En les properes setmanes s’obrirà el termini de presentació de sol·licituds per a totes les persones que vulguin participar en aquest concurs oposició. A més de les dues places en propietat, es crearà una borsa de reposició amb la resta d’aspirants que superin les proves, per cobrir futures vacants interinament.

S’aprova la convocatòria per contractar 2 agents de policia i crear una borsa de reposició d’agents - Llegir Més

Serveis i equipaments municipals a Roses a partir del 7 de gener

Amb motiu de l’aplicació a partir del proper dijous, 7 de gener, de les noves mesures aprovades per la Generalitat per a la contenció de la COVID-19 a Catalunya, l’Ajuntament de Roses informa de les novetats que s’activaran en els diferents serveis i equipaments municipals a partir del dia 7. Els serveis i equipaments que continuïn oberts ho faran adoptant les mesures de prevenció i seguretat marcades pels protocols i normativa de cada àmbit.

Serveis i equipaments municipals a Roses a partir del 7 de gener - Llegir Més

Mesures per a la contenció de la Covid-19 a partir del 7 de gener

A partir del 7 de gener entren en vigor mesures especials per contenir les dades epidemiològiques a Catalunya, que han experimentat un empitjorament generalitzat en les últimes setmanes. Els canvis modifiquen alguns dels aspectes ja previstos en les resolucions generals anteriors.

Mesures per a la contenció de la Covid-19 a partir del 7 de gener - Llegir Més

Accions del document