Tens dubtes tramitant? Truca'ns. Et truquem! De dilluns a divendres de 8 a 20 hores
Comunicació i Premsa
Horari d'atenció al públic: 8 h a 14 h

Pl. de Catalunya, 12
Tel: 972153761 
premsa@roses.cat 

Notícies

Tallers de cultura popular i tradicional per a estudiants de l'Oficina de Català

Ahir al vespre el Teatre Municipal de Roses va obrir les portes als aprenents de català i a les parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Roses, per oferir-los diferents tallers de cultura popular i tradicional i un espai on practicar la llengua catalana en un un ambient distès i informal.

Tallers de cultura popular i tradicional per a estudiants de l'Oficina de Català - Llegir Més

Roses farà l’encesa inaugural de l’enllumenat de Nadal aquest dijous

El proper dijous, 24 de novembre, tindrà lloc a la rambla Riera Ginjolers, a l’encreuament amb el carrer Pi i Sunyer, l’encesa de l’arbre tridimensional de gran format que inaugurarà l’enllumenat de Nadal d’aquest 2022. L’acte tindrà lloc a les 19 h i comptarà amb xocolatada i actuació musical. La il·luminació de Nadal a Roses compta amb 300 figures i milers de metres de fil lluminós repartits per la població, tots ells de baix consum.

Roses farà l’encesa inaugural de l’enllumenat de Nadal aquest dijous - Llegir Més

La representació de "El llegat" aplega 350 espectadors amb una activitat intergeneracional contra l’edatisme

Aquest matí ha tingut lloc al Teatre Municipal de Roses la representació de "El Llegat", davant un pati de butaques ple amb un públic integrat per alumnes de batxillerat, usuaris i usuàries dels Casals de Gent Gran i de la residència d’avis i membres de Creu Roja. L’obra posa en escena l’edatisme (discriminació vers una persona per la seva edat a través d’estereotips socials i prejudicis) i el menysteniment de la societat actual envers l’etapa de la vellesa.

La representació de "El llegat" aplega 350 espectadors amb una activitat intergeneracional contra l’edatisme - Llegir Més

Restriccions per la situació de sequera

El Comitè Permanent de Sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua ha declarat l’estat d’alerta per sequera hidrològica a l’embassament de Darnius-Boadella, al qual està adscrit el municipi de Roses. Implica l’aplicació de diferents restriccions, que no afectaran l’aigua de boca però sí diferents usos agrícoles, ramaders, industrials, recreatius i domèstics.

Restriccions per la situació de sequera - Llegir Més

Procés selectiu per a dues places d'auxiliar d'informació turística i borsa de treball

L'Ajuntament fa pública la convocatòria del procés selectiu per a l'accés en propietat a dues places d'auxiliar d'informació turística i per a la creació d’una borsa de treball, mitjançant el procediment de concurs oposició lliure (grup C2).

Procés selectiu per a dues places d'auxiliar d'informació turística i borsa de treball - Llegir Més

El 25N s’inaugura a Ca l’Anita l’exposició ‘Cicatrices del Alma’, d’Emma Alcalà

Entre el 25 de novembre i el 22 de gener, Ca l’Anita ofereix l’exposició ‘Cicatrices del Alma’, d’Emma Alcalà, un recull fotogràfic que mostra les cicatrius que deixa la ferida de la violència masclista. La inauguració tindrà lloc el mateix dia 25, a les 19 h, coincidint amb la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i durant l’acte tindrà lloc la lectura de la declaració institucional del 25N.

El 25N s’inaugura a Ca l’Anita l’exposició ‘Cicatrices del Alma’, d’Emma Alcalà - Llegir Més

Turisme participa en workshops per promoure Roses en el sector d'estades esportives i d'organització de congressos

L’Àrea de Turisme de Roses participa aquest mes de novembre en tres accions en format taula de treball (workshop), per a la promoció turística de la població davant d’empreses i entitats especialitzades en estades esportives i congressos. Durant aquestes sessions, organitzades pel Patronat de Turisme Costa Brava- Pirineu de Girona, Roses es presenta com a destinació ideal per a acollir estades turístiques en general, posant de relleu l'oferta específica en estades esportives i en organització de congressos.

Turisme participa en workshops per promoure Roses en el sector d'estades esportives i d'organització de congressos - Llegir Més

La psicòloga Anna Salvia oferirà dues xerrades a Roses sobre com acompanyar la sexualitat d’infants i joves

Els propers 25 de novembre i 9 de desembre, el programa Aprenem Jugant impulsat per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses ofereix dues xerrades sobre sexualitat a càrrec de la psicòloga i escriptora Anna Salvia. La primera estarà destinada a guiar i donar orientacions a pares i mares sobre com acompanyar la sexualitat en la infància, mentre que la del dia 9 de desembre estarà centrada en la sexualitat dels joves. Totes dues sessions es realitzaran de 18 a 20 hores al Teatre Municipal i són d’accés lliure.

La psicòloga Anna Salvia oferirà dues xerrades a Roses sobre com acompanyar la sexualitat d’infants i joves - Llegir Més

L’Oficina de Català de Roses organitza tallers de cultura popular i tradicional rosinca

L'Oficina de Català de Roses organitza el proper dimarts 22 de novembre, un taller de cultura popular i tradicional rosinca on participaran la Colla Gegantera, la Colla Sardanista i l’Associació Balldemar. L’activitat, dirigida als estudiants de català i parelles lingüístiques i oberta al públic en general, es durà a terme al Teatre Municipal de Roses, a les 19 h.

L’Oficina de Català de Roses organitza tallers de cultura popular i tradicional rosinca - Llegir Més

Tall de subministrament d'aigua al carrer Cala Llarga previst per al dijous 17 de novembre

Agbar informa que degut als treballs de millora a la xarxa de distribució, demà, dijous 17 de novembre, es procedirà al al tall de subministrament d'aigua en el carrer Cala Llarga de la urbanització de Santa Margarida. L'aturada de servei està prevista entre les 9 i les 14 hores. En concret, els abonats afectats seran els dels habitatges compresos entre el número 18 i el número 42 del carrer.

Tall de subministrament d'aigua al carrer Cala Llarga previst per al dijous 17 de novembre - Llegir Més

L’Ajuntament remodela el SAC per millorar l’atenció a la ciutadania

Aquest matí s’han iniciat els treballs de remodelació de l’oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà- SAC de l’Ajuntament de Roses, situades a l’edifici de la plaça Catalunya. L’objectiu és oferir un servei més modern, accessible i eficient a la ciutadania, tal i com s’ha fet ja a diferents espais d’atenció al públic d’altres àrees municipals. Durant la realització dels treballs, s’atendrà a les persones usuàries des d’altres dependències situades a la planta baixa del mateix edifici.

L’Ajuntament remodela el SAC per millorar l’atenció a la ciutadania - Llegir Més

L’Ajuntament presenta els resultats de l’enquesta a Santa Margarida per impulsar accions de millora comunitària al barri

L’Ajuntament de Roses ha presentat aquest dissabte als veïns i veïnes de Santa Margarida els resultats de l’enquesta realitzada per conèixer la realitat social del barri, recollir les pròpies percepcions de les persones residents, les seves necessitats i les propostes d’actuacions a impulsar. Aquest estudi és part del programa d’acció social i comunitària impulsat per l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de l’Ajuntament, que té per objectiu construir veïnatge al barri involucrant les persones residents i crear un espai de trobada i finestra de l’administració al barri.

L’Ajuntament presenta els resultats de l’enquesta a Santa Margarida per impulsar accions de millora comunitària al barri - Llegir Més

7 mitjans de la Comunitat de Madrid coneixen l’entorn natural, patrimoni i gastronomia de Roses

Aquest cap de setmana Turisme de Roses ha dut a terme un presstrip en el qual han participat set mitjans de comunicació especialitzats en turisme de la Comunitat de Madrid. Al llarg de dissabte i diumenge, els visitants han pogut conèixer diferents espais i experiències que ofereix la població basades en el patrimoni, l’entorn natural i la gastronomia.

7 mitjans de la Comunitat de Madrid coneixen l’entorn natural, patrimoni i gastronomia de Roses - Llegir Més

Obertes les inscripcions per participar a les activitats de la Setmana de la Pedra Seca

Aquest dilluns, 14 de novembre, s’han obert les inscripcions per a les dues activitats organitzades des de l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses, dins del marc de la 3a edició de la Setmana de la Pedra Seca: una caminada popular a la barraca d’en Malitó, el 27 de novembre, i una excursió de descoberta del patrimoni de pedra seca rosinc, el 3 de desembre.

Obertes les inscripcions per participar a les activitats de la Setmana de la Pedra Seca - Llegir Més

Arranjament de la bocana de Santa Margarida

Ports de la Generalitat ha finalitzat els treballs de reparació de paviments i reposició de mobiliari malmesos a la bocana de Santa Margarida durant el temporal Gloria. El conjunt dels arranjaments duts ha terme ha tingut un cost de 45.000 €.

Arranjament de la bocana de Santa Margarida - Llegir Més

S’inicien els treballs del nou parc de 6.000 m2 que envoltarà el Castell de la Trinitat de Roses

 Tindrà una superfície de 6.000 m2 i integrarà cultius tradicionals, pedra seca, miradors i una zona de pícnic  Suposarà la rehabilitació i recuperació dels búnquers arran de mar per fer-los visitables  El projecte té un pressupost de 235.000 € i es preveu la seva finalització per a la propera primavera

S’inicien els treballs del nou parc de 6.000 m2 que envoltarà el Castell de la Trinitat de Roses - Llegir Més

El port de Roses clou la temporada de creuers amb dues escales més que el 2019

 Roses ha rebut aquest any 1.665 turistes i set escales de creuer, quatre d’inaugurals, creuers que han visitat el port i la destinació per primera vegada  El creuer Spirit of Discovery ha tancat avui la temporada 2022 del port de Roses amb una escala inaugural

El port de Roses clou la temporada de creuers amb dues escales més que el 2019 - Llegir Més

La Biblioteca de Roses repartirà aquest curs més de 100 lots de llibres entre les escoles per fomentar la lectura

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses ofereix, dins les activitats del seu Pla de Lectura adreçades als centres educatius, el servei de préstec de lots de llibres per facilitar el foment de la lectura entre els alumnes de les escoles i instituts de la població. Aquest curs, el servei arribarà al préstec d’un centenar de lots, amb llibres i publicacions adaptats a les diferents edats i necessitats.

La Biblioteca de Roses repartirà aquest curs més de 100 lots de llibres entre les escoles per fomentar la lectura - Llegir Més

Roses ha format 48 persones en la tècnica de la pedra seca durant l'any 2022

El passat 28 d’octubre va finalitzar el darrer curs de pedra seca d’aquest 2022, organitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica. En total, s’han dut a terme al llarg de l’any 6 cursos, 2 per a públic general, un a la primavera i l’altre a la tardor; dos cursos per a les brigades de l’Ajuntament; un per a persones propietàries i/o gestores de finques rústiques i un per a professionals de la construcció. S’han format un total de 48 persones. L’entitat contractada i que s’ha encarregat de la formació ha sigut l’Associació del Gremi dels Margers de Catalunya (AGMC).

Roses ha format 48 persones en la tècnica de la pedra seca durant l'any 2022 - Llegir Més

Obert el termini per sol·licitar les bonificacions de l’IBI de les famílies monoparentals

L’Ajuntament ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds de bonificacions de l’Impost de Béns Immobles (IBI), per a famílies monoparentals amb 2 o més fills. La bonificació, que pot arribar fins al 60% del total del rebut (fins a un màxim de 300 €), s’aplica en funció de la renda familiar i cal disposar del carnet de Família Monoparental emès per la Generalitat. Les peticions es poden tramitar fins al 30 de novembre. Per a la presentació de sol·licituds i documentació, cal demanar cita prèvia a l’àrea d’Acció Social (972 15 29 26).

Obert el termini per sol·licitar les bonificacions de l’IBI de les famílies monoparentals - Llegir Més

Accions del document