Comunicació i Premsa
Horari d'atenció al públic: 8 h a 14 h

Pl. de Catalunya, 12
Tel: 972153761 
premsa@roses.cat 

Notícies

L’Arxiu Municipal de Roses mostra imatges inèdites de la construcció de Santa Margarida de l’any 1966

L’Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes de juliol a través del seu servei digital ‘El Document del Mes’, tres fotografies que il·lustren el procés de construcció de la urbanització de Santa Margarida. Les imatges seleccionades pertanyen a la col·lecció Joan Torres Ponsí, que fou l'encarregat de les obres, i mostren una panoràmica aèria de l’any 1966 i dues fotografies relacionades amb el món del treball del mateix any.

L’Arxiu Municipal de Roses mostra imatges inèdites de la construcció de Santa Margarida de l’any 1966 - Llegir Més

De la xarxa al plat, nova experiència immersiva per conèixer la pesca i peix fresc de Roses

Les Àrees de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses inicien aquest estiu una nova activitat destinada a donar a conèixer els oficis de la pesca i el peix fresc de Roses. Cada sessió començarà amb una visita guiada al port pesquer, que donarà pas a continuació a una demostració de cuina a l’Aula Gastronòmica i finalitzarà amb la degustació del plat preparat cada dia amb peix fresc de la Llotja de Roses. Es realitzarà tots els divendres, entre el 7 de juliol i el 8 de setembre.

De la xarxa al plat, nova experiència immersiva per conèixer la pesca i peix fresc de Roses - Llegir Més

L'Ajuntament subvenciona la instal·lació i manteniment de pastors elèctrics i malla elèctrica

L’Ajuntament de Roses obre una línia de subvencions dirigida a professionals del sector agrari, per a la instal·lació i manteniment de pastors elèctrics i malla elèctrica. L’objectiu és la prevenció de danys provocats pel porc senglar i altres ungulats en el municipi. El termini per demanar els ajuts de la convocatòria és de l’1 de juliol al 31 d’agost i l’import màxim per beneficiari serà de 1000 €.

L'Ajuntament subvenciona la instal·lació i manteniment de pastors elèctrics i malla elèctrica - Llegir Més

Aprovat el nou cartipàs municipal

La sessió del ple municipal de Roses celebrada ahir, dimecres 28 de juny, va aprovar la constitució del nou cartipàs municipal i les delegacions a favor dels regidors i regidores de l’equip de govern, així com el nomenament de tinents d’alcaldes i dels membres de la Junta de Govern Local.

Aprovat el nou cartipàs municipal - Llegir Més

Locomia és el grup escollit per obrir les actuacions de Chanel i Vicco al Sons del Món

Locomía obrirà el proper 21 de juliol el concert inaugural de l'edició 2023 del Festival Sons del Món a la Ciutadella de Roses. El mític grup de finals dels 80' i principis dels 90', que torna a estar de moda, obrirà una nit molt especial protagonizada per dues de les artistes catalanes amb més projecció del moment.

Locomia és el grup escollit per obrir les actuacions de Chanel i Vicco al Sons del Món - Llegir Més

Un estiu per gaudir en família a Roses

Com a integrant de la marca ‘Platja en Família’ de l’Agència Catalana de Turisme, que distingeix les destinacions litorals que disposen d’una oferta d’allotjament, restauració i entreteniment adaptada a les necessitats de les famílies amb infants, l’Ajuntament de Roses torna a organitzar aquest estiu un ampli programa d’activitats. Espectacles d’animació, visites a la Ciutadella i al Castell de la Trinitat, o el joc de descoberta Roses Tour Familiar, formen part de la programació.

Un estiu per gaudir en família a Roses - Llegir Més

Roses dona visibilitat al Dia de l’Orgull amb l’hissada de banderes

L’Ajuntament de Roses ha hissat banderes multicolor al llarg de tota aquesta setmana a les rotondes d’accés al municipi per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI que se celebra avui, dimecres 28 de juny. El consistori dona així visibilitat als drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i reivindica la tolerància zero a la discriminació.

Roses dona visibilitat al Dia de l’Orgull amb l’hissada de banderes - Llegir Més

Els pescadors de Roses rememoren la pesca amb tirada d’artó per a la festa de Sant Pere

Aquest divendres, 30 de juny, Roses celebrarà la festivitat de Sant Pere, patró dels pescadors, amb un matí ple d’activitats i tradicions marineres, amb demostracions d’arts de pesca tradicional, balls, havaneres i sardinada popular.

Els pescadors de Roses rememoren la pesca amb tirada d’artó per a la festa de Sant Pere - Llegir Més

Visita institucional a Roses del delegat del govern de l’Estat, Carlos Prieto

Aquest migdia ha tingut lloc la visita institucional a l'Ajuntament del delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Carlos Prieto, i del subdelegat del govern a Girona, Albert Bramón, que han estat rebuts a la sala de plens municipal per l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez i per l’equip de govern municipal.

Visita institucional a Roses del delegat del govern de l’Estat, Carlos Prieto - Llegir Més

Tot l’estiu de Roses a l’abast en una guia i a la web municipal

Turisme de Roses ha editat una guia que concentra les més de noranta activitats culturals, esportives i lúdiques que tindran lloc a la població durant el mes de juliol. Amb la publicació, que també s’editarà a l’agost, el consistori vol fer arribar a ciutadania i visitants tota l’oferta estival reunida en una única publicació en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès), i consultable també en format digital a través de la web municipal www.roses.cat.

Tot l’estiu de Roses a l’abast en una guia i a la web municipal - Llegir Més

Mercè Riba i Dani Torrent exposen Batecs a Ca l’Anita, una metàfora sobre el cos i el cor que batega dins seu

La sala d’exposicions de Ca l’Anita acull fins al 27 d’agost l’exposició de l’escultora Mercè Riba i del pintor i il·lustrador Dani Torrent, ‘Batecs’. La mostra esdevé un pont creatiu on les obres d’ambdós artistes prenen com a base d’experimentació la figura humana, entenent el cos com a metàfora del món que batega dins seu.

Mercè Riba i Dani Torrent exposen Batecs a Ca l’Anita, una metàfora sobre el cos i el cor que batega dins seu - Llegir Més

Cala Murtra, itinerari d'immersió lleugera (snorkel) responsable

El Parc Natural de Cap de Creus ha impulsat els primers itineraris d’immersió lleugera (snorkel) responsable. Es tracta de tres itineraris que volen ajudar a comptabilitzar l’activitat esportiva i la necessitat de conservació de la biodiversitat dels espais marins protegits. Un d'aquests espais és cala Murtra, situada al municipi de Roses.

Cala Murtra, itinerari d'immersió lleugera (snorkel) responsable - Llegir Més

Revetlles amb precaució

Amb l'estiu arriben les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic. Els consells de protecció civil volen ajudar a minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

Revetlles amb precaució - Llegir Més

El projecte Barba Brava de Roses guanya el Premi a la Innovació Turística dels Premis Emprenedors 2023

El passat divendres es varen lliurar a Castelló d'Empúries els Premis Emprenedors 2023. El projecte Pictolex de Carlota Albanell es va fer amb el Premi Emprenedor de l’Alt Empordà 2023, mentre el segon premi va recaure en el projecte QIPLANT B3 de Yolanda Márquez i el seu equip. El Premi d’Innovació Turística ha estat per l’empresa rosinca Barba Brava, un operador que comercialitza productes de consum a embarcacions amb vaixells que funcionen amb energia solar.

El projecte Barba Brava de Roses guanya el Premi a la Innovació Turística dels Premis Emprenedors 2023 - Llegir Més

Nova proposta d’esport i salut d’estiu a Roses: arriba el Beach Fitness

Durant els mesos de juliol i agost l’Ajuntament de Roses programa classes gratuïtes de dinamització esportiva a la platja, amb sessions de fitness que es desenvoluparan diàriament en horari de matí i tarda de dilluns a divendres. Aquestes activitats, hereves de l’Aeròbic Platja que es duia a terme a Roses fins a la irrupció de la pandèmia, s’organitzen conjuntament entre l’Àrea d’Esports i la Piscina Municipal i estaran dirigides per dues monitores de la Piscina.

Nova proposta d’esport i salut d’estiu a Roses: arriba el Beach Fitness - Llegir Més

Josep Maria Martínez, nou alcalde de Roses

Josep Maria Martínez Chinchilla (PSC-CP) ha estat escollit alcalde de Roses en el transcurs de la sessió plenària celebrada aquest migdia a la sala de sessions de l’Ajuntament. El candidat ha assolit la majoria absoluta de la votació realitzada, en obtenir un total de 9 vots dels 17 regidors que integren la corporació. Els 4 regidors de PSC-CP, els 3 de Junts per Roses-CM i els 2 de Gent del Poble de Roses-TE, han dipositat la seva confiança en Josep Maria Martínez, mentre que els 4 regidors d’ERC-SR-AM, els 2 de Lliures x Roses-ARA PL; el regidor de VOX i el regidor del Partit Popular, han votat els seus candidats respectivament.

Josep Maria Martínez, nou alcalde de Roses - Llegir Més

La Piscina de Roses proposa viure l’estiu a les seves instal·lacions amb una nova campanya de descomptes

La Piscina de Roses posa en marxa, de l’1 de juliol al 31 d’agost, una campanya de promoció a través de la qual les persones que s’abonen paguen un preu únic que inclou la matrícula, un o dos mesos d’abonament en horari complet i el Pack fitness (activitats dirigides).

La Piscina de Roses proposa viure l’estiu a les seves instal·lacions amb una nova campanya de descomptes - Llegir Més

Alumnes i parelles lingüístiques de l’OC Roses participen en un taller nàutic al GEN Roses

Avui dijous ha tingut lloc un taller nàutic amb alumnes i parelles lingüístiques de l'Oficina de Català de Roses. L'activitat s'ha realitzat en el marc del projecte elaborat entre el GEN (Grup d’Esports Nàutics de Roses) i l'Oficina de Català de Roses, amb la finalitat de promoure una sèrie d'activitats relacionades amb l'àmbit dels esports nàutics entre alumnes i parelles lingüístiques, que els permeti practicar la llengua en contextos no formals.

Alumnes i parelles lingüístiques de l’OC Roses participen en un taller nàutic al GEN Roses - Llegir Més

Els nous treballs arqueològics posen al descobert una part important de la trama urbana de la Roses Medieval

Entre el 8 de maig i 16 de juny es desenvolupa una nova campanya d’excavacions arqueològiques a la vila medieval de Roses, situada a l’interior de la Ciutadella, que han posat al descobert la traça d’un dels principals carrers de la vila i part de les illes de cases que el flanquejaven. Els treballs són impulsats des de la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Roses i s’integren dins un projecte de recerca quadriennal aprovat i finançat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els nous treballs arqueològics posen al descobert una part important de la trama urbana de la Roses Medieval - Llegir Més

El safareig de Roses mostra les fotografies dels joves del projecte de coeducació emocional Vibrart

Fins al dia 23 de juny, el Safareig municipal de la Rambla Ginjolers acull la mostra Vibrart ERA, integrada per fotografies realitzades pels 251 alumnes que han participat en els tallers de coeducació emocional de l’entitat piscoeducativa Vibrart Project al llarg d’aquest curs.

El safareig de Roses mostra les fotografies dels joves del projecte de coeducació emocional Vibrart - Llegir Més

Accions del document