Comunicació i Premsa
Horari d'atenció al públic: 8 h a 14 h

Pl. de Catalunya, 12
Tel: 972153761 
premsa@roses.cat 

Notícies

El Voluntariat per la llengua no s’atura

El Voluntariat per la llengua (VxL) que gestiona el Centre de Normalització Lingüística de Girona, a Roses a través de l’Oficina de Català, continua en modalitat virtual. Com en la modalitat presencial, el VxL virtual consisteix a formar parelles lingüístiques compostes per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. La diferència, però, és que les trobades es fan a través de plataformes de videoconferència, com ara Skype, Hangouts, Whatsapp...

El Voluntariat per la llengua no s’atura - Llegir Més

El Mapa interactiu d’establiments oberts de Roses s’adhereix a la campanya Taulell Comerç

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses s’ha adherit a la campanya Taulell Comerç - #Araéselteutorn, una plataforma d’iniciatives innovadores adreçades a reactivar el comerç de proximitat, impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda. La primera acció presentada a la campanya ha estat el Mapa interactiu d’establiments oberts durant el confinament a Roses.

El Mapa interactiu d’establiments oberts de Roses s’adhereix a la campanya Taulell Comerç - Llegir Més

Estratègia comuna dels municipis de la Badia de Roses per fer front a la temporada turística

Els quatre ajuntaments que conformen la Badia de Roses, L'Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d'Empúries i Roses, distingida com a membre del Club de les badies més belles del món, han acordat conjuntament l’adopció d’un paquet de mesures fiscals i d’un pla de promoció i comunicació, per donar resposta a les afectacions que la pandèmia de la Covid-19 està provocant en el sector turístic.

Estratègia comuna dels municipis de la Badia de Roses per fer front a la temporada turística - Llegir Més

Dimecres 13 de maig comencen les preinscripcions d’Educació infantil, Primària i Secundària Obligatòria

Demà dimecres, 13 de maig, s’inicia el període de preinscripció escolar per a Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria, que s’allargarà fins al 22 de maig.

Dimecres 13 de maig comencen les preinscripcions d’Educació infantil, Primària i Secundària Obligatòria - Llegir Més

Guies per a la reducció del contagi pel coronavirus en el sector turístic

La Secretaria d’Estat de Turisme, en coordinació amb el Ministeri de Sanitat, ha elaborat les guies d’especificacions per a la reducció del contagi per coronavirus SARS-COV-2, amb mesures de servei, neteja i desinfecció, manteniment i gestió del risc per als diferents subsectors del sector turístic (albergs, allotjaments rurals, càmpings, guies turístics, hotels, museus, restaurants, agències de viatges, oficines d’informació turística, turisme actiu i ecoturisme…).

Guies per a la reducció del contagi pel coronavirus en el sector turístic - Llegir Més

La Biblioteca va superar els 53.000 visitants l’any 2019, amb una mitjana de 189 visites diàries

L’activitat lectora a Roses torna a evidenciar un any més el seu bon estat de salut a Roses, d’acord a les dades de visitants, préstecs i assistents a activitats de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives durant 2019. L’any passat, es van assolir els 53.087 visitants anuals, xifra que representa una mitjana de 189 persones que fan ús de l’equipament diàriament, mentre que les visites virtuals via web o xarxes socials, van ascendir a les 22.221 anuals.

La Biblioteca va superar els 53.000 visitants l’any 2019, amb una mitjana de 189 visites diàries - Llegir Més

Consultes al CAP, també via web

Les persones interessades a contactar amb el Centre d'Atenció Primària-CAP, poden fer-ho a través de la web de programació de visites de l'Institut Català de la Salut, en horari de 8 a 20 h, de dilluns a divendres. Cal escriure un correu amb la consulta a realitzar i el centre es posarà en contacte amb l'usuari el més aviat possible.

Consultes al CAP, també via web - Llegir Més

Cursos de català 100 % en línia a través de la plataforma Parla.cat

Aquest dimecres, 13 de maig, s'obre un nou període d'inscripció als cursos de català amb tutoria al Parla.cat. El programa engloba una nova oferta de cursos, des del nivell Bàsic, fins al Suficiència.

Cursos de català 100 % en línia a través de la plataforma Parla.cat - Llegir Més

El Servei d’Atenció al Ciutadà programarà visites presencials a partir de dilluns

A partir del proper dilluns, 11 de maig, el Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament de Roses inicia la programació de visites presencials amb cita prèvia, destinades als usuaris i usuàries que no puguin realitzar les seves gestions municipals electrònicament. Per sol·licitar visita, cal trucar al 972 25 24 00, de 9 a 14 h. 

El Servei d’Atenció al Ciutadà programarà visites presencials a partir de dilluns - Llegir Més

Roses continua en Fase 0

Recordem que la regió sanitària de Girona, a la qual pertany Roses, NO entrarà a la Fase 1 de descofinament progressiu el pròxim dilluns. Per a la vostra seguretat personal i la de tothom, us preguem continuar respectant i complint les mesures de seguretat i restriccions establertes.

Roses continua en Fase 0 - Llegir Més

Distribució de mascaretes per a menors de 18 anys, diumenge de 11 a 13 h, davant d l’Ajuntament

Demà diumenge, continua la distribució de mascaretes infantils i per a joves menors de 18 anys. En aquesta ocasió, el lliurament es farà davant de l’Ajuntament, d’11 a 13 h. Aquesta iniciativa és possible gràcies a la solidaritat i treball realitzat pel grup de cosidores voluntàries de Roses, a qui l’Ajuntament agraeix la important tasca realitzada

Distribució de mascaretes per a menors de 18 anys, diumenge de 11 a 13 h, davant d l’Ajuntament - Llegir Més

Recomanacions d’higiene per a la recollida de menjars a bars i restaurants i servei a domicili

Des del passat dilluns, els bars i restaurants poden elaborar menjars per ser recollits pels consumidors en el propi establiment. Aquesta opció s'afegeix al lliurament de menjar a domicili ja permesa anteriorment.

Recomanacions d’higiene per a la recollida de menjars a bars i restaurants i servei a domicili - Llegir Més

Reforç del Servei Local de Teleassistència de Roses durant la pandèmia

Des de l’inici de l’estat d’alarma el 12 de març, el Servei local de Teleassistència va iniciar un Pla de contingència per oferir una atenció especial a la protecció de les 159 persones usuàries que el servei té a Roses. L’objectiu del Pla és oferir-lis un seguiment continuat, davant la vulnerabilitat en què es troben davant la crisi sociosanitària generada per la Covid 19.

Reforç del Servei Local de Teleassistència de Roses durant la pandèmia - Llegir Més

La instal·lació d’una segona màquina d’ozó completa la desinfecció de tots els taxis de Roses

Ahir al matí, operaris de l’empresa municipal Rosersa van posar en servei una nova presa de corrent, en aquesta ocasió a la parada de taxis situada a la plaça Catalunya, per a la connexió d’una màquina d’ozó adquirida pel gremi de taxistes. D’aquesta manera, Roses ha completat la instal·lació dels sistemes de desinfecció de vehicles del servei de taxis de la població.

La instal·lació d’una segona màquina d’ozó completa la desinfecció de tots els taxis de Roses - Llegir Més

El servei telefònic Hola! de l’Agència Catalana de Turisme atén les consultes del sector

El Servei d’atenció a empreses i entitats turístiques Hola! de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, disposa d’un nou número de telèfon, el 935 19 41 07, des d’on s’atenen totes les consultes del sector. L’horari d’atenció és de dilluns a divendres, de 9 a 13 h i de 15 a 19 h.

El servei telefònic Hola! de l’Agència Catalana de Turisme atén les consultes del sector - Llegir Més

Accions del document