Tens dubtes tramitant? Truca'ns. Et truquem! De dilluns a divendres de 8 a 20 hores
Comunicació i Premsa
Horari d'atenció al públic: 8 h a 14 h

Pl. de Catalunya, 12
Tel: 972153761 
premsa@roses.cat 

Notícies

Presentació dels resultats de l’enquesta ‘Com vius a Santa Margarida?’ aquest dissabte

El proper dissabte, 12 de novembre, tindrà lloc a l’Hotel Montecarlo de Santa Margarida una sessió informativa per presentar els resultats de l’enquesta realitzada als veïns i veïnes sobre necessitats i potencialitats del barri, així com la proposta d’actuacions previstes. L’acte tindrà lloc a les 11 h i està obert a la participació de tots els veïns i veïnes de Santa Margarida.

Presentació dels resultats de l’enquesta ‘Com vius a Santa Margarida?’ aquest dissabte - Llegir Més

Les vacances d’una rosinca al balneari Prats, Document del Mes de l’Arxiu Municipal de Roses d’aquest novembre

El Document del Mes que presenta aquest novembre l’Arxiu Municipal de Roses mostra les factures i rebuts corresponents a l’estada al balneari Prats de Caldes de Malavella d’una veïna de Roses durant la dècada de 1930. Sota el títol “Els de Roses també anem de vacances”, l’Arxiu ofereix una nova versió del turisme emergent a Catalunya durant la primera meitat del segle XX.

Les vacances d’una rosinca al balneari Prats, Document del Mes de l’Arxiu Municipal de Roses d’aquest novembre - Llegir Més

La Badia de Roses clausura la celebració dels 10 anys de Badia Més Bella del Món

La Badia de Roses ha celebrat el 10è aniversari del seu reconeixement com a una de les Badies Més Belles del Món per part de l’associació internacional que atorga aquests reconeixements, i que té com a objectiu essencial la promoció del turisme amb una orientació de salvaguarda i de posada en valor del patrimoni de les badies membres.

La Badia de Roses clausura la celebració dels 10 anys de Badia Més Bella del Món - Llegir Més

Sortides per descobrir els elements de pedra seca a Roses en la 3a Setmana de la Pedra Seca

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses organitza dues activitats amb motiu de la 3a edició de la Setmana de la Pedra Seca, que enguany se celebrarà del 25 de novembre al 4 de desembre: una caminada popular fins a la barraca d’en Malitó, el 27 de novembre, i una excursió a peu de descoberta d’elements de pedra seca, el 3 de desembre. Les inscripcions per participar s’obriran el proper dilluns 14 de novembre.

Sortides per descobrir els elements de pedra seca a Roses en la 3a Setmana de la Pedra Seca - Llegir Més

El port de Roses rep l’escala inaugural del creuer Evrima, amb 272 turistes a bord

El port de Roses ha rebut avui per primera vegada l’Evrima amb 272 turistes de creuer, que tot i ser temporada baixa ha vingut gairebé a plena capacitat, 298 passatgers. Aquest és un vaixell de luxe i d’expedició que obre la porta als turistes de creuer a descobrir i explorar llocs tan únics i especials com la badia de Roses.

El port de Roses rep l’escala inaugural del creuer Evrima, amb 272 turistes a bord - Llegir Més

L'Aula Gastronòmica organitza aquests novembre nous tallers dirigits a professionals de la restauració

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses o rganitza aquest novembre a l'Aula Gastronòmica dos tallers per a professionals de la restauració i l'hostaleria: un de motivació al servei de sala que serà impartit per Toni Gerez i un sobre tecnificació i especialització a la restauració, a càrrec de Marga Vilalta. Les inscripcions ja estan obertes.

L'Aula Gastronòmica organitza aquests novembre nous tallers dirigits a professionals de la restauració - Llegir Més

SUU, cap de cartell del Festivalet de Roses, el festival que ret tribut a les postes de sol

Aquest migdia s’ha presentat el programa d’activitats que el Festivalet de Roses, oferirà el cap de setmana del 12 i 13 de novembre. Sol, mar, música en directe i gastronomia, tornaran a aliar-se a Roses en una nova edició d’aquest esdeveniment, que homenatja les impressionants postes de sol sobre la badia que la tardor brinda cada any a la localitat empordanesa. Enguany, el Festivalet comptarà amb les actuacions de Ju, Vanila, Ludwig Band, DJ Lia Jensen, Ernest Prana i SUU.

SUU, cap de cartell del Festivalet de Roses, el festival que ret tribut a les postes de sol - Llegir Més

La Piscina de Roses, guardonada per la seva excel·lència amb el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català

La Piscina Municipal de Roses és la primera instal·lació esportiva de les comarques gironines que obté el Segell de Qualitat atorgat pel Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC), amb la modalitat màxima de tres estrelles. Aquesta certificació acredita tant la qualitat dels serveis que es presten en l’actualitat, com la voluntat d’obtenir una millora constant per oferir un servei valuós a la ciutadania. El guardó es recollirà el proper 24 de novembre en un acte que tindrà lloc a Barcelona, on seran presents les primeres instal·lacions, entitats i professionals de Catalunya reconeguts amb el segell.

La Piscina de Roses, guardonada per la seva excel·lència amb el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català - Llegir Més

El projecte Termòfiles realitzat a Roses clou amb èxit de participació i tindrà continuïtat a l’Aula Gastronòmica

La presentació del receptari “La cuina del mar que arriba: el canvi climàtic al nostre plat”, va cloure el passat divendres el projecte Termòfiles, coordinat per la Càtedra Oceans i Salut Humana de Roses i IRTA, i que ha tingut per objectiu mostrar les possibilitats culinàries que ofereixen aquestes espècies beneficiades pel canvi climàtic, tant a professionals gastronòmics com al públic general. Juntament amb l’elaboració d’aquest receptari, el programa d’activitats ha inclòs quatre sessions de showcooking celebrades a l’Aula Gastronòmica de Roses, que han comptat amb la implicació de xefs de restaurants de la Costa Brava, amb un gran èxit de participació.

El projecte Termòfiles realitzat a Roses clou amb èxit de participació i tindrà continuïtat a l’Aula Gastronòmica - Llegir Més

La “Connexió de les urbanitzacions amb un macro carril bici i de vianants”, guanyadora dels Pressupostos Participatius

Aquest mes d’octubre ha quedat decidit quin projecte s'inclou dins la partida pressupostària destinada als Pressupostos Participatius de Roses. Després de tancar-se el període de votacions el dijous 20 d’octubre, la proposta “Connectar les urbanitzacions del poble amb un macro carril bici/de vianants per tal d’interconnectar millor totes les zones urbanitzades del poble i fer més sostenible la mobilitat entre les diferents zones” ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 323 vots.

La “Connexió de les urbanitzacions amb un macro carril bici i de vianants”, guanyadora dels Pressupostos Participatius - Llegir Més

Comerciants de Roses coneixen experiències d’èxit amb un 'retail tour' a Granollers

Ahir, dimarts 25 d’octubre, comerciants de Roses i membres de l’Associació de Comerciants i Empresaris Roses Cap de Creus i del Mercat Municipal, acompanyants pel regidor i tècniques de l’Àrea de Promoció Econòmica, van dur a terme una visita a la ciutat de Granollers. Al llarg de la jornada, van participar en un retail tour consistent en una ruta guiada i comentada per diferents establiments seleccionats que treballen el punt de venda com a part estratègica del seu model de gestió.

Comerciants de Roses coneixen experiències d’èxit amb un 'retail tour' a Granollers - Llegir Més

Miquel Abras presenta ¡'La felicitat també plora' aquest dissabte al Teatre Municipal de Roses

El Teatre Municipal de Roses ha programat per a aquest dissabte, 29 d’octubre, l’actuació de Miquel Abras, que presentarà el seu darrer treball La felicitat també plora. El disc, escrit i compost durant la primera pandèmia, és fruit de les estones que l’autor va passar únicament amb si mateix, aprofitant els silencis, emocions i reflexions d’aquells dies.

Miquel Abras presenta ¡'La felicitat també plora' aquest dissabte al Teatre Municipal de Roses - Llegir Més

Inscriu-te a les activitats Aprenem Jugant

Les inscripcions per participar en les activitats Al·lucina amb la Química, Ciència en erupció, Estructures amb llaminadures, Geometria segons Plató i Taller tió 2D, totes elles del programa Aprenem Jugant que ofereix l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses, encara disposen de places lliures. Totes elles són gratuïtes i les inscripcions es poden realitzar a inscripcions.roses.cat.

Inscriu-te a les activitats Aprenem Jugant - Llegir Més

Atenció a les persones, reactivació econòmica i turística i millora urbana centren els pressupostos de Roses per a 2023

El pressupost de l’Ajuntament de Roses per a l’any 2023 ascendeix a un total de 36.746.000 €, xifra que representa un augment del 3,92% respecte al de l’any 2022. Manté la totalitat de serveis i activitats d’anys anteriors assumint l’increment de despeses produïdes per la pujada dels consums energètics i de la gestió de residus, activa nous serveis d’atenció a la infància i a l’adolescència per fer front als efectes emocionals i en el rendiment escolar d’infants i joves produïts per la pandèmia, i continua aportant inversions destinades a millorar l’entorn urbà amb nous espais per a la ciutadania, pensats en el vianant i en la promoció d’una mobilitat més sostenible.

Atenció a les persones, reactivació econòmica i turística i millora urbana centren els pressupostos de Roses per a 2023 - Llegir Més

280 alumnes de Roses han participat en la campanya Fem Salut de promoció dels hàbits saludables

Avui finalitza a Roses la campanya Fem Salut, en la qual ha participat tot l’alumnat de 3r d’ESO dels instituts de la població. L’objectiu de la mateixa és transmetre hàbits saludables i facilitar que cada jove adquireixi la informació necessària que el permeti prendre les millors decisions pel que fa a la seva salut, així com ser capaç d’identificar situacions de risc o vulnerabilitat.

280 alumnes de Roses han participat en la campanya Fem Salut de promoció dels hàbits saludables - Llegir Més

Informació per a la prevenció de triquinosi per consum de carn procedent d’animals de caça silvestre.

Durant la temporada de caça es notifiquen al Departament de Salut la detecció de casos positius de triquinosi en carns de porcs senglars, abatuts als terrenys cinegètics de les comarques de Girona. Atès que l’existència d’animals infestats suposa un risc de transmissió de la triquinosi dels animals a les persones, s’ha d’evitar el consum de carn no controlada sanitàriament. La carn de porc senglar distribuïda pels circuits comercials, inclosos els restaurants i el comerç minorista, s’ha d’haver obtingut necessàriament en establiments de manipulació de caça autoritzats i inscrits al Registre sanitari d’indústries i productes alimentaris de Catalunya (RSIPAC).

Informació per a la prevenció de triquinosi per consum de carn procedent d’animals de caça silvestre. - Llegir Més

Roses amplia la zona vermella d’aparcament a tres nous espais comercials per afavorir la rotació de vehicles

La bona valoració i resultats de la prova d’estacionament gratuït de vehicles amb limitació horària realitzada des del passat mes de desembre al carrer Doctor Ferran, a tocar del Mercat Municipal, ha motivat l’ampliació d’aquest sistema a altres zones comercials del poble. L’objectiu és afavorir la rotació d’aparcaments per facilitar la realització de compres en espais amb una alta densitat de circulació, pel que s’incorporen al sistema la plaça Llevant, un tram de l’avinguda Jaume I i un altre de l’avinguda de Rhode.

Roses amplia la zona vermella d’aparcament a tres nous espais comercials per afavorir la rotació de vehicles - Llegir Més

Desmantellada una plantació de marihuana a Roses

Una actuació de la Policia Local de Roses ha permès localitzar i intervenir una plantació de marihuana en un habitatge unifamiliar proper a la urbanització Els Grecs del municipi. En el moment de de l’escorcoll, dut a terme a principis del mes d’octubre, els agents van trobar més de 600 plantes de marihuana, tot i que l’equipament i instal·lacions per al seu cultiu estaven dimensionats per acollir una plantació més extensa. El cos de Mossos d’Esquadra s’ha encarregat del decomís de tot el material i de la investigació del cas.

Desmantellada una plantació de marihuana a Roses - Llegir Més

Roses és una de les seus de la 2a Setmana Catalana de l'Esport a Girona

La 2a Setmana Catalana de l’Esport és un esdeveniment on participen més de 2.000 esportistes de 22 països, amb una trentena de federacions esportives implicades. Consisteix en competicions oficials i exhibicions de 30 esports diferents que se celebraran a 20 seus de Catalunya de la demarcació de Girona. Roses acollirà la cursa d'orientació dissabte 22 d'octubre, a aprtir de les 11 h.

Roses és una de les seus de la 2a Setmana Catalana de l'Esport a Girona - Llegir Més

El Banc de Sang demana a la ciutadania que vagi a donar sang

Demà, dissabte 22 d’octubre, el Teatre Municipal de Roses torna a acollir una jornada de donació de sang que tindrà lloc en horari de matí (de 10 a 14 h) i tarda (de 16 a 20.30 h). El Banc de Sang informe que caldrien 1.100 donacions diàries per recuperar les reserves de sang i encarar l’últim trimestre de l’any i demana a la població que es trobi bé de salut que vagi a donar sang.

El Banc de Sang demana a la ciutadania que vagi a donar sang - Llegir Més

Accions del document