Comunicació i Premsa
Horari d'atenció al públic: 8 h a 14 h

Pl. de Catalunya, 12
Tel: 972153761 
premsa@roses.cat 

Notícies

Visita institucional a Roses del delegat del govern de l’Estat, Carlos Prieto

Aquest migdia ha tingut lloc la visita institucional a l'Ajuntament del delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Carlos Prieto, i del subdelegat del govern a Girona, Albert Bramón, que han estat rebuts a la sala de plens municipal per l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez i per l’equip de govern municipal.

Visita institucional a Roses del delegat del govern de l’Estat, Carlos Prieto - Llegir Més

Tot l’estiu de Roses a l’abast en una guia i a la web municipal

Turisme de Roses ha editat una guia que concentra les més de noranta activitats culturals, esportives i lúdiques que tindran lloc a la població durant el mes de juliol. Amb la publicació, que també s’editarà a l’agost, el consistori vol fer arribar a ciutadania i visitants tota l’oferta estival reunida en una única publicació en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès), i consultable també en format digital a través de la web municipal www.roses.cat.

Tot l’estiu de Roses a l’abast en una guia i a la web municipal - Llegir Més

Mercè Riba i Dani Torrent exposen Batecs a Ca l’Anita, una metàfora sobre el cos i el cor que batega dins seu

La sala d’exposicions de Ca l’Anita acull fins al 27 d’agost l’exposició de l’escultora Mercè Riba i del pintor i il·lustrador Dani Torrent, ‘Batecs’. La mostra esdevé un pont creatiu on les obres d’ambdós artistes prenen com a base d’experimentació la figura humana, entenent el cos com a metàfora del món que batega dins seu.

Mercè Riba i Dani Torrent exposen Batecs a Ca l’Anita, una metàfora sobre el cos i el cor que batega dins seu - Llegir Més

Cala Murtra, itinerari d'immersió lleugera (snorkel) responsable

El Parc Natural de Cap de Creus ha impulsat els primers itineraris d’immersió lleugera (snorkel) responsable. Es tracta de tres itineraris que volen ajudar a comptabilitzar l’activitat esportiva i la necessitat de conservació de la biodiversitat dels espais marins protegits. Un d'aquests espais és cala Murtra, situada al municipi de Roses.

Cala Murtra, itinerari d'immersió lleugera (snorkel) responsable - Llegir Més

Revetlles amb precaució

Amb l'estiu arriben les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic. Els consells de protecció civil volen ajudar a minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

Revetlles amb precaució - Llegir Més

El projecte Barba Brava de Roses guanya el Premi a la Innovació Turística dels Premis Emprenedors 2023

El passat divendres es varen lliurar a Castelló d'Empúries els Premis Emprenedors 2023. El projecte Pictolex de Carlota Albanell es va fer amb el Premi Emprenedor de l’Alt Empordà 2023, mentre el segon premi va recaure en el projecte QIPLANT B3 de Yolanda Márquez i el seu equip. El Premi d’Innovació Turística ha estat per l’empresa rosinca Barba Brava, un operador que comercialitza productes de consum a embarcacions amb vaixells que funcionen amb energia solar.

El projecte Barba Brava de Roses guanya el Premi a la Innovació Turística dels Premis Emprenedors 2023 - Llegir Més

Nova proposta d’esport i salut d’estiu a Roses: arriba el Beach Fitness

Durant els mesos de juliol i agost l’Ajuntament de Roses programa classes gratuïtes de dinamització esportiva a la platja, amb sessions de fitness que es desenvoluparan diàriament en horari de matí i tarda de dilluns a divendres. Aquestes activitats, hereves de l’Aeròbic Platja que es duia a terme a Roses fins a la irrupció de la pandèmia, s’organitzen conjuntament entre l’Àrea d’Esports i la Piscina Municipal i estaran dirigides per dues monitores de la Piscina.

Nova proposta d’esport i salut d’estiu a Roses: arriba el Beach Fitness - Llegir Més

Josep Maria Martínez, nou alcalde de Roses

Josep Maria Martínez Chinchilla (PSC-CP) ha estat escollit alcalde de Roses en el transcurs de la sessió plenària celebrada aquest migdia a la sala de sessions de l’Ajuntament. El candidat ha assolit la majoria absoluta de la votació realitzada, en obtenir un total de 9 vots dels 17 regidors que integren la corporació. Els 4 regidors de PSC-CP, els 3 de Junts per Roses-CM i els 2 de Gent del Poble de Roses-TE, han dipositat la seva confiança en Josep Maria Martínez, mentre que els 4 regidors d’ERC-SR-AM, els 2 de Lliures x Roses-ARA PL; el regidor de VOX i el regidor del Partit Popular, han votat els seus candidats respectivament.

Josep Maria Martínez, nou alcalde de Roses - Llegir Més

La Piscina de Roses proposa viure l’estiu a les seves instal·lacions amb una nova campanya de descomptes

La Piscina de Roses posa en marxa, de l’1 de juliol al 31 d’agost, una campanya de promoció a través de la qual les persones que s’abonen paguen un preu únic que inclou la matrícula, un o dos mesos d’abonament en horari complet i el Pack fitness (activitats dirigides).

La Piscina de Roses proposa viure l’estiu a les seves instal·lacions amb una nova campanya de descomptes - Llegir Més

Alumnes i parelles lingüístiques de l’OC Roses participen en un taller nàutic al GEN Roses

Avui dijous ha tingut lloc un taller nàutic amb alumnes i parelles lingüístiques de l'Oficina de Català de Roses. L'activitat s'ha realitzat en el marc del projecte elaborat entre el GEN (Grup d’Esports Nàutics de Roses) i l'Oficina de Català de Roses, amb la finalitat de promoure una sèrie d'activitats relacionades amb l'àmbit dels esports nàutics entre alumnes i parelles lingüístiques, que els permeti practicar la llengua en contextos no formals.

Alumnes i parelles lingüístiques de l’OC Roses participen en un taller nàutic al GEN Roses - Llegir Més

Els nous treballs arqueològics posen al descobert una part important de la trama urbana de la Roses Medieval

Entre el 8 de maig i 16 de juny es desenvolupa una nova campanya d’excavacions arqueològiques a la vila medieval de Roses, situada a l’interior de la Ciutadella, que han posat al descobert la traça d’un dels principals carrers de la vila i part de les illes de cases que el flanquejaven. Els treballs són impulsats des de la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Roses i s’integren dins un projecte de recerca quadriennal aprovat i finançat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els nous treballs arqueològics posen al descobert una part important de la trama urbana de la Roses Medieval - Llegir Més

El safareig de Roses mostra les fotografies dels joves del projecte de coeducació emocional Vibrart

Fins al dia 23 de juny, el Safareig municipal de la Rambla Ginjolers acull la mostra Vibrart ERA, integrada per fotografies realitzades pels 251 alumnes que han participat en els tallers de coeducació emocional de l’entitat piscoeducativa Vibrart Project al llarg d’aquest curs.

El safareig de Roses mostra les fotografies dels joves del projecte de coeducació emocional Vibrart - Llegir Més

Campanya per difondre les qualitats del peix de Roses entre consumidors i peixateries de tot Catalunya

Aquest matí ha tingut lloc a l’Aula Gastronòmica de Roses la presentació del projecte ‘Valorització i promoció del peix de la Llotja de Roses’ consistent en la identificació i posada en valor de les 7 espècies de peix pròpies de la Llotja de Roses. El projecte, impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses i la Confraria de Roses en el marc dels projectes del Grup d’Acció Local Pesquer-GALP Costa Brava, es desenvoluparà al llarg de tot l’estiu amb dues accions destinades a identificar el llobarro d’aqüicultura de Roses a les peixateries d’arreu de Catalunya i a donar a conèixer entre els consumidors les caracerístiques i les qualitats de les espècies de peix de Roses.

Campanya per difondre les qualitats del peix de Roses entre consumidors i peixateries de tot Catalunya - Llegir Més

El Port esportiu de Roses renova les certificacions ISO14001 i EMAS i assoleix un any més la bandera blava

Per quinzè any consecutiu, el Port de Roses obté la renovació de les certificacions internacionals ISO14001 i EMAS, acreditatives de la bona gestió ambiental. Aconsegueix també la Bandera Blava 2023 per l’ús racional dels recursos de les seves instal·lacions i activitats nàutiques, així com per la conscienciació a les persones usuàries sobre la necessitat de protecció del medi marí i la navegació sostenible.

El Port esportiu de Roses renova les certificacions ISO14001 i EMAS i assoleix un any més la bandera blava - Llegir Més

La zona blava de Roses s’activa el proper 15 de juny

Roses inicia el proper dijous 15 de juny, el període d'aparcament tarifat amb zona blava en diferents espais estratègics del centre de la població, el qual s’allargarà fins al 30 de setembre.

La zona blava de Roses s’activa el proper 15 de juny - Llegir Més

Les catifes de Corpus inicien la programació de la Fira de la Rosa 2023

El carrer Dr. Pi i Sunyer de Roses llueix des de primera hora d'aquest matí les tradicionals catifes de Corpus confeccionades per comerciants i entitats del municipi, que es mantindran instal·lades també durant tot el dia de demà. Enguany, la temàtica central de les creacions ha estat els ocells de l'Empordà, els quals, elaborats principalment amb pètals de flors, però també amb altres materials com serradures de colors, escorça o taps de suro..., acompanyen amb els seus vius colors els vianants al llarg del recorregut per tot el carrer. Amb aquesta activitat es dona el tret de sortida a la Fira de la Rosa 2023 que, fins diumenge, 11 de juny, omplirà Roses d'animació, espectacles, gastronomia i flors.

Les catifes de Corpus inicien la programació de la Fira de la Rosa 2023 - Llegir Més

Les relacions saludables centren la mostra fotogràfica dels alumnes rosincs del projecte Vibrart ERA

Entre el 12 i el 23 de juny el Safareig municipal de la Rambla Ginjolers acollirà la mostra Vibrart ERA, integrada per fotografies realitzades pels 251 alumnes que han participat en els tallers de coeducació emocional de l’entitat piscoeducativa Vibrart Project al llarg d’aquest curs. L’exposició estarà oberta a tota la població de 9 a 20 h, de dilluns a divendres.

Les relacions saludables centren la mostra fotogràfica dels alumnes rosincs del projecte Vibrart ERA - Llegir Més

Chanel s'incorpora al cartell del Sons del Món

La cantant Chanel, coneguda per la seva participació al Benidorm Fest i al festival d'Eurovisió 2022, s’incorpora al cartell del Sons del Món de Roses amb una actuació que tindrà lloc el 21 de juliol, en el marc de l'Opening Party de Sons del Món.

Chanel s'incorpora al cartell del Sons del Món - Llegir Més

Anul·lada la mostra foral a la SUF de la Fira de la Rosa

 L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament informa que el concurs per al subministrament, disseny i execució de la composició floral i exposició de roses a l’edifici de la SUF inclosa a la programació de la Fira de la Rosa, ha quedat desert en no haver estat presentada per part de l’entitat presentada la documentació requerida.

Anul·lada la mostra foral a la SUF de la Fira de la Rosa - Llegir Més

Els alumnes de català del curs Bàsic 1 fan pràctiques lingüístiques al Mercat Cobert de Roses

En el marc de la unitat didàctica destinada a tractar sobre l'alimentació i a parlar dels aliments bàsics, dels establiments on es compren i dels oficis relacionats amb els aliments, els alumnes del curs Bàsic 1 han disposat aquest matí de l'espai del Mercat Cobert per dur a terme la pràctica lingüística d'anar a comprar i triar els productes que més consumeixen.

Els alumnes de català del curs Bàsic 1 fan pràctiques lingüístiques al Mercat Cobert de Roses - Llegir Més

Accions del document