Comunicació i Premsa
Horari d'atenció al públic: 8 h a 14 h

Pl. de Catalunya, 12
Tel: 972153761 
premsa@roses.cat 

Notícies

400 alumnes uneixen les seves veus a la Cantarella celebrada a Roses aquest matí

La plaça Frederic Rahola de Roses ha estat aquest matí escenari de la tretzena edició de la Cantarella de Roses, aplegant un total de 400 alumnes participants de les escoles i instituts de Roses, Palau Saverdera i Pau.

400 alumnes uneixen les seves veus a la Cantarella celebrada a Roses aquest matí - Llegir Més

Es posen en marxa els serveis higiènics de les platges de Roses

Aquesta setmana han entrat en funcionament els mòduls de wc situats a les platges i espais de gran afluència de públic de Roses. El servei ofereix 5 equips de lavabo automàtics i autorentables que funcionen de 7 a 23 h i altres 3 mòduls de majors dimensions, amb servei de neteja i vigilància a càrrec d’operaris, amb horari ininterromput de 10 a 20 h.

Es posen en marxa els serveis higiènics de les platges de Roses - Llegir Més

L’Oficina de Català i l’Arxiu Municipal de Roses donen a conèixer la relació entre Roses i el mar

Ahir, dimarts 16 de maig, els alumnes de català i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Roses van participar en una passejada arran de mar, guiada i comentada per l’arxiver municipal Josep M. Barris. A partir dels elements patrimonials aixecats a la vora de la mar al llarg del temps, els participants van poder conèixer una part del patrimoni local rosinc.

L’Oficina de Català i l’Arxiu Municipal de Roses donen a conèixer la relació entre Roses i el mar - Llegir Més

Roses celebra el Dia contra l'Homofòbia amb la hissada de banderes i il·luminació multicolor a l’Ajuntament

Banderes multicolors amb l’arc de Sant Martí tornen a onejar a les rotondes d’accés a Roses durant tot el dia d'avui, dimecres 17 de maig, en commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifobia. Els colors de l’arc de Sant Martí, símbol del moviment pels drets LGTBI, han il·luminat també la façana de l’Ajuntament durant la nit, amb un joc d’alternança de colors.

Roses celebra el Dia contra l'Homofòbia amb la hissada de banderes i il·luminació multicolor a l’Ajuntament - Llegir Més

Declarada l’excepcionalitat per sequera a l’embassament Darnius-Boadella: noves restriccions en l’ús de l’aigua

Aquest matí s’ha publicat al DOGC la resolució de l’Agència Catalana de l’Aigua en què declara la fase d’excepcionalitat per sequera hidrològica a la unitat d’explotació a la qual pertany Roses: l’embassament Darnius-Boadella. A partir d’avui, per tant, entren en vigor les restriccions d’aquesta nova fase, que inclou mesures per reduir els consums en usos agrícoles, ramaders, industrials, recreatius i domèstics.

Declarada l’excepcionalitat per sequera a l’embassament Darnius-Boadella: noves restriccions en l’ús de l’aigua - Llegir Més

Turisme de Roses assisteix a la fira Expovacaciones 2023 celebrada a Bilbao

L’Oficina de Turisme de Roses continua amb la promoció de la destinació prèvia a la temporada d’estiu a través de la seva assistència a fires i salons del sector turístic. Entre els dies 5 i 7 de maig ha participat en la fira Expovacaciones celebrada a Bilbao, on ha donat a conèixer entre el públic visitant l’oferta de què disposa la població.

Turisme de Roses assisteix a la fira Expovacaciones 2023 celebrada a Bilbao - Llegir Més

La Cantarella de Roses aplegarà 400 alumnes de Roses, Pau i Palau Saverdera en un concert conjunt

La celebració de la Cantarella de Roses arriba aquest 2022 a la seva tretzena edició i compta amb la participació de 400 alumnes d’escoles i instituts de Roses, Palau Saverdera i Pau que oferiran un concert obert al públic el proper 17 de maig, a les 11.30 h, a la plaça Frederic Rahola de Roses.

La Cantarella de Roses aplegarà 400 alumnes de Roses, Pau i Palau Saverdera en un concert conjunt - Llegir Més

Tractament antilarvari i mesures contra la proliferació de mosquits

Entre el 24 d'abril i el 5 de maig, el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter ha realitzat el primer tractament antilarvari als embornals de la via pública de Roses, inclòs Santa Margarida, per evitar-hi la cria de mosquits.

Tractament antilarvari i mesures contra la proliferació de mosquits - Llegir Més

Dies 8 i 9 de maig, segon torn d'inscripcions als casals d'estiu i Aventura Jove de Roses

A partir d'avui, dilluns 8 de maig (9 h) i fins a les 12 de la nit de demà, dimarts 9 de maig, s'obre el segon torn d'inscripcions dels casals d'estiu de Roses (Casal de lleure esportiu, Casal infantil, Tardestiu i Combinats), així com de l'Aventura Jove, que tindran lloc durant els mesos de juliol i agost. Es poden tramitar a l’adreça web inscripcions.roses.cat.

Dies 8 i 9 de maig, segon torn d'inscripcions als casals d'estiu i Aventura Jove de Roses - Llegir Més

Els moviments bancaris de l’Ajuntament de Roses entre 1945 i 1963, al Document del Mes de l’Arxiu Municipal

L’Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes de maig en el seu apartat web Document del Mes, una llibreta d’estalvi a la vista de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis, pertanyent a l'Ajuntament de Roses i registrada amb el número 26.463 (439 de l'agència de Roses).

Els moviments bancaris de l’Ajuntament de Roses entre 1945 i 1963, al Document del Mes de l’Arxiu Municipal - Llegir Més

Obertes les inscripcions dels tallers de formació per a la transició digital i sostenibilitat del sector turístic

L’Àrea de Promoció Econòmica de Roses ha obert el període d’inscripcions dels tallers de formació del Pla de Capacitació per a la transició digital i el turisme sostenible que tindran lloc els mesos de maig i juny. S’organitzen dues activitats: una formació sobre creació de continguts digitals per a un negoci turístic i una altra sobre edició de vídeos per a xarxes socials.

Obertes les inscripcions dels tallers de formació per a la transició digital i sostenibilitat del sector turístic - Llegir Més

La plaça del Teatre es tornarà a omplir d’experiments amb la cinquena edició de la Jornada de la Ciència

El proper dijous, 11 de maig, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Roses, tindrà lloc la cinquena edició de la Jornada de la Ciència, que comptarà amb la presentació de 15 taules d’experimentació ideades per alumnes d’ESO i batxillerat de Roses. L’activitat està dirigida als alumnes de 6è de primària, que al llarg del matí visitaran els tallers d’experimentació instal·lats a la placeta del Teatre, així com a les famílies i públic general que vulguin conèixer aquesta experiència.

La plaça del Teatre es tornarà a omplir d’experiments amb la cinquena edició de la Jornada de la Ciència - Llegir Més

L’Oficina de la Síndica de Greuges atén les consultes i queixes de 6 persones a Roses

L’equip de la Síndica de Greuges va atendre el passat 28 d’abril un total de 6 visites durant la jornada d’atenció realitzada a Roses per atendre queixes i consultes dels veïns i veïnes de la població. En total, es van presentar 5 queixes i es van fer 4 consultes.  

L’Oficina de la Síndica de Greuges atén les consultes i queixes de 6 persones a Roses - Llegir Més

La sala de fitness-musculació de la Piscina de Roses amplia la seva maquinària

Les persones usuàries de la Piscina Municipal de Roses ja tenen a la seva disposició les noves màquines de la sala de fitness-musculació.

La sala de fitness-musculació de la Piscina de Roses amplia la seva maquinària - Llegir Més

El Cinema Infantil en Català (CINC) tanca el cicle de primavera amb 778 espectadors als Cinemes Roses

Al llarg del tots els caps de setmana de març i del tercer i quart cap de setmana d’abril s'han projectat sis pel·lícules dins del cicle Cinema Infantil en Català CINC.

El Cinema Infantil en Català (CINC) tanca el cicle de primavera amb 778 espectadors als Cinemes Roses - Llegir Més

La Belle des Océans inicia la temporada de creuers 2023 de Roses

El port de Roses ha començat avui la temporada de creuers amb l’arribada de La Belle des Océans, la primera de les sis escales previstes aquest any que portaran al voltant d’un miler de passatgers a l’Alt Empordà.

La Belle des Océans inicia la temporada de creuers 2023 de Roses - Llegir Més

Stop Bar i Casa Paco guanyen el concurs a millor tapa de la Ruta de les Tapes de Roses 2023

Aquest matí s’ha fet públic a l’Aula Gastronòmica de Roses el nom dels establiments guanyadors del premi Millor Tapa de la Ruta de les Tapes de Roses 2023: Stop Bar ha estat el primer classificat en la votació popular, mentre que Casa Paco s’ha fet amb la primera posició en la votació del jurat professional. La Ruta de les Tapes 2023 ha servit 200.000 tapes al llarg dels 10 dies que durà la campanya gastronòmica, celebrada entre els passats 17 i 26 de març.

Stop Bar i Casa Paco guanyen el concurs a millor tapa de la Ruta de les Tapes de Roses 2023 - Llegir Més

El I Concurs Fotogràfic sobre el Patrimoni de la Pedra Seca de Roses ja té guanyador

La fotografia presentada per Adolfo Martin d’un tram del mur de pedra existent a l’alçada del dolmen de la Casa Cremada, ha estat la guanyadora del I Concurs Fotogràfic sobre el Patrimoni de Pedra Seca de Roses organitzat per l’àrea de Promoció Econòmica de Roses i dotat amb un premi de 300 €.

El I Concurs Fotogràfic sobre el Patrimoni de la Pedra Seca de Roses ja té guanyador - Llegir Més

Torna el joc Roses Tour Familiar

L’Àrea de Turisme de Roses reinicia aquesta setmana Roses Tour Familiar, una activitat que implica les famílies i els nens i nenes que visiten el municipi en el coneixement de les possibilitats culturals, naturals, esportives i de lleure que els ofereix Roses. L’activitat s’emmarca en la programació de Roses com a destinació certificada en Platja en Família per l’Agència Catalana de Turisme.

Torna el joc Roses Tour Familiar - Llegir Més

El Pare, amb Josep Maria Pou, exhaureix les entrades al Teatre Municipal de Roses

Les entrades per a la representació d’El Pare que tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses el proper dissabte, 29 d’abril, ha exhaurit les localitats. La programació de la temporada finalitzarà amb l’obra ‘Políticament incorrecte’, que oferirà el Grup de Teatre de Roses els dies 2, 3 i 4 de juny.

El Pare, amb Josep Maria Pou, exhaureix les entrades al Teatre Municipal de Roses - Llegir Més

Accions del document