Notícies

- Medi Ambient

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 551 elements coincideixen amb el vostre criteri

La neteja del fons marí del port esportiu de Roses recull 300 quilograms de residus

Ahir, diumenge 17 d’octubre, el Club Badia de Roses, amb la col·laboració del personal del Port Esportiu de Roses, va dur a terme una neteja del fons marí. Aquesta activitat s’organitza periòdicament cada any i, en aquesta ocasió, actuà en l’espai de la dàrsena del port, en ser una zona que rep un important volum dels trànsits d’embarcacions d’estiu, on es van recollir un total de 300 kg de residus.

Llegir Més

Les mesures al PN del Cap de Creus han permès mantenir el nombre de visites rebudes, però de manera ordenada

Tant el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural com els ajuntaments de Roses i Cadaqués, que han treballat coordinadament per a l’aplicació de la regulació de l'accés motoritzat al Parc Natural del Cap de Creus durant aquest estiu, n’han fet una valoració molt positiva en el decurs d’una roda de premsa per fer-ne balanç.

Llegir Més

Les activitats d’estiu de Turisme de Roses assoleixen 1.500 participants

Al llarg dels dos darrers estius, l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses ha incrementat exponencialment el nombre d’activitats proposades, ampliant l’oferta i adaptant-la a les noves necessitats de la demanda que visita la localitat durant els mesos de juliol a setembre. La iniciativa ha comptat amb una extraordinària resposta, arribant aquest estiu a assolir els 1.500 participants.

Llegir Més

Compres més sostenibles amb la campanya Reutilitza’m i la recollida de penjadors d’un sol ús

Roses continua promovent la reducció de residus municipals en l’àmbit del comerç i inicia el mes d’octubre amb dues accions destinades a eliminar l’ús de les bosses de plàstic en el mercat municipal i a promoure la recollida selectiva en el mercat de roba dels diumenges, impulsant en aquest cas la recollida específica de penjadors d’un sol ús.

Llegir Més

Roses acull les Jornades sobre governança participativa en la pesca marítima

En el marc de les celebracions dels 100 anys de la Confraria de Pescadors de Roses, els dies 1 i 2 d'octubre tenen lloc al Teatre Municipal dos esdeveniments de gran interès per al sector pesquer relacionats amb el desplegament dels models de gestió pesquera participativa. El primer, de caire internacional, un simposi on s’exposaran alguns dels casos existents en la conca mediterrània, i el segon, un Fòrum d’àmbit autonòmic, centrat exclusivament en el model de cogestió pesquera català. L’alcalde de Roses, Joan Plana, ha obert aquest matí les jornades, que comptaran amb la participació de nombroses personalitats i experts.

Llegir Més

Nova reunió del grup de treball per a la regulació del Parc Natural del Cap de Creus

Roses continua amb les reunions del grup de treball per a l’establiment del pla de regulació per a la protecció del Parc Natural del Cap de Creus. Aquest matí, ha tingut lloc a l’Ajuntament una nova sessió d’aquesta comissió, integrada per Agents Rurals, Policia Local, PN del Cap de Creus i diferents departaments del propi Ajuntament.

Llegir Més

Jornada de la Càtedra Oceans i Salut Humana sobre riscos ambientals de l’eòlica marina i receptes blaves

La Càtedra Oceans i Salut Humana de Roses organitza el proper diumenge 26 de setembre la III Jornada Científica, que en aquesta ocasió centrarà el seu interès entorn als riscos ambientals de l’eòlica marina, amb l’exemple del projecte Parc Tramuntana a Cap de Creus/Golf de Roses, i a les Receptes Blaves com a nova eina per preservar i recuperar la salut de les persones.

Llegir Més

Les restriccions d’accés al Parc Natural d’aquest estiu han garantit la seguretat evitant l’entrada d’uns 10.500 cotxes

L’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Medi Ambient, Francesc Giner, van fer ahir balanç per streaming dels 45 dies de control d’accés aplicat per primera vegada aquest estiu a Roses. En total, s’ha evitat que entrin al parc entre uns 270 i 300 cotxes per dia.

Llegir Més

Roses sol·licitarà 16 MEUR als fons Next Generation dins el programa destinat a Destinacions Sostenibles

L’Ajuntament de Roses concorrerà a partir del proper 20 de setembre a la subvenció dels fons europeus Next Generation, sol·licitant un import situat entorn als 16 milions d’euros per al finançament de diferents projectes inclosos en el Pla de Transició Energètica de la població. Aquests fons europeus es destinen a la recuperació econòmica per superar les conseqüències de la Covid-19, tot prioritzant mesures ecològiques i digitals.

Llegir Més

Posada a punt de les rutes de senderisme de Roses

Turisme de Roses continua amb la promoció i posada en valor de les activitats de senderisme que ofereix l’entorn natural del Cap de Creus a vilatans i visitants. Durant aquest mes d’agost, s’ha dut a terme la renovació de la senyalització de la ruta del Pic de l’Àliga i de la ruta dels Olivars, i s’han substituït senyals malmeses de la ruta megalítica, preparant així els itineraris per a la temporada de tardor, quan l’afluència de senderistes i amants de la natura creix per la idoneïtat de les temperatures.

Llegir Més

Roses prepara un pla d’accions per afrontar els problemes de recollida de residus, reciclatge i neteja

Les conseqüències mediambientals i l’important augment de despesa econòmica que els problemes detectats en la recollida de residus, reciclatge i neteja de Roses poden suposar per al municipi ha motivat que l’Ajuntament planifiqui un seguit d’actuacions urgents. Campanyes dirigides a la conscienciació ciutadana, la millora de la recollida comercial i d’una trentena d’illes de contenidors o l’adequació de l’ordenança municipal de residus i del règim sancionador en cas d’actituds incíviques reiterades, formen part d’aquest pla d’accions

Llegir Més

Roses crea una comissió interdisciplinària per treballar en la millora de la neteja i recollida de residus

L’Ajuntament ha creat un grup de treball per al seguiment i la millora dels serveis de neteja a la població. La comissió, que celebrarà la seva primera sessió el proper dimarts, neix per abordar les problemàtiques detectades en matèria de recollida de residus, reciclatge i neteja viària, i definir les accions que permetin avançar cap a una Roses més neta, sostenible i compromesa amb el medi ambient.

Llegir Més

Finalitza la campanya informativa de recollida de residus amb 367 consultes ciutadanes i 154 establiments atesos

La campanya de sensibilització sobre recollida de residus duta a terme a Roses durant el mes de juliol ha comptabilitzat un total de 154 establiments comercials informats, 367 atencions ciutadanes i el repartiment de 250 cubells de recollida orgànica. La campanya s’ha adreçat tant a ciutadania en general, amb la instal·lació d’un punt informatiu que ha recorregut diferents espais del municipi, com als establiments comercials i hostalers, amb visites d’assessorament.

Llegir Més

Les pluges dels darrers dies fan necessari extremar les mesures contra el mosquit tigre

El Servei de Control de Mosquits alerta que els episodis de pluges viscuts els darrers dies fan necessari prendre mesures destinades a evitar llocs de cria per al mosquit tigre, així com la revisió d’aquells punts on feia setmanes que no s'hi produïa acumulació d'aigua i que ara en poden presentar.

Llegir Més

Roses bonificarà amb un 50% l’IBI dels habitatges amb instal·lacions solars

Els habitatges de Roses que disposin d’instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica gaudiran a partir del proper any, d’una bonificació del 50% en la quota de l’Impost de Béns Immobles. La mesura s’emmarca en el Pla per a la Transició Energètica de Roses, basat en la implementació d’un model energètic descentralitzat que busca assolir l’autoproducció necessària per abastir tota la població amb energia verda.

Llegir Més

Roses competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio

• Banderas Verdes premia l´esforç de l´hostaleria local i al propi consistori pel seu compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic • Un total de 210 establiments s´han sumat ja a aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Roses i Ecovidrio

Llegir Més

Estabilitzat l'incendi forestal del Cap de Creus

L'Ajuntament de Roses se suma a l'agraïment a tots els professionals dels cossos d'emergències que des del passat divendres han treballat en l'extinció de l'incendi forestal del Cap de Creus, iniciat a la urbanització Cau de Llop de Llançà. Tanmateix, recordem a la ciutadania la necessitat de mantenir la màxima prudència per impedir represses,així com la creació de nous incendis forestals davant l'elevat risc existent.

Llegir Més

Manteniu-vos informats de l’evolució de l’incendi a través de les xarxes socials de l’Ajuntament o canals oficials

Des de la declaració de l’incendi iniciat ahir al migdia a la urbanització Cau de Llop de Llançà, l’Ajuntament de Roses ha activat un dispositiu de seguiment que s’ha mantingut durant tota la nit en contacte amb els serveis d’extinció d’incendis, cossos de seguretat i Protecció Civil. Al llarg del dia es continuarà atentament l’evolució de l’incendi i s’informarà de qualsevol possible afectació al municipi de Roses. Us podeu mantenir informats a través de les xarxes socials de l’Ajuntament o canals oficials.

Llegir Més

Roses inicia una campanya de sensibilització per millorar la recollida de residus

Des d’ahir i fins al proper 31 de juliol, es duu a terme a Roses una campanya de sensibilització ciutadana sobre recollida de residus dirigida tant a la ciutadania general, a través d’un punt informatiu itinerant que anirà recorrent diferents espais del municipi, com de visites d’assessorament a establiments comercials i hostalers.

Llegir Més

Dijous 15 de juliol, sessió en streaming sobre les limitacions d’accés del Parc Natural del Cap de Creus

L’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Medi Ambient, Francesc Giner, respondran el proper dijous 15 de juliol, les consultes de la ciutadania sobre la implantació de les noves mesures d’accés de vehicles per a la protecció del Parc Natural del Cap de Creus. La sessió es farà online a les 20 h a través del perfil Facebook de l’Ajuntament. Les persones interessades ja poden enviar les seves consultes a través del correu participaciociutadana@roses.cat.

Llegir Més

Renovat l’enllumenat del Mercat Municipal

L’empresa municipal Rosersa ha finalitzat les tasques de renovació de l’enllumenat interior del Mercat Municipal de Roses, destinat a millorar l’eficiència energètica d’aquest equipament.

Llegir Més

Roses es prepara per limitar l’accés al Parc Natural del Cap de Creus a partir del proper 15 de juliol

Durant les darreres setmanes l’Ajuntament de Roses està treballant en alguns canvis de circulació necessaris perquè les noves mesures de protecció del Parc Natural del Cap de Creus que s’aplicaran entre el 15 de juliol i el 31 d’agost, tinguin una òptima i àgil implantació. També s’està instal·lant al municipi la senyalització informativa i viària necessària i editant material informatiu per donar a conèixer les noves condicions d’accés al parc entre ciutadania i visitants.

Llegir Més

Turisme de Roses amplia la programació d’esport i natura, benestar, enoturisme, cultura i lleure per a aquest estiu

Roses torna a oferir aquest estiu un extens programa d’activitats basades en el benestar i el gaudi dels sentits, l’enologia, el joc, l’activitat física i la immersió en la natura, a través d’una vintena de propostes que permeten conèixer la població des d’una vessant experimental. L’èxit d’aquesta iniciativa, sorgida del context sanitari viscut l’any passat amb la voluntat de donar a conèixer els recursos de Roses de forma amena i divertida als visitants de proximitat, ha fet que per a aquesta temporada el programa compti amb més activitats.

Llegir Més

Canvis en el cartipàs rosinc

Després del relleu d’alcaldia fet efectiu el passat dissabte 26 de juny amb la investidura de Joan Plana, avui mateix entra en vigor el decret de modificació de delegacions a regidors i regidores de l’equip de govern de l’Ajuntament de Roses, per a la redistribució d’àrees i competències.

Llegir Més

Roses crea una comissió interdepartamental per a l’aplicació de la nova mobilitat al PN del Cap de Creus

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la creació d’una comissió de seguiment integrada per membres dels equips tècnic i polític de l’Ajuntament, encarregada del seguiment de les noves mesures d’accessibilitat que s’aplicaran a partir del proper 15 de juliol al Parc Natural del Cap de Creus. Amb aquesta taula de treball, que es reunirà setmanalment i a la qual també es convidarà a participar al Parc Natural, les diferents àrees municipals fixaran les accions i adaptacions a implementar d’acord amb les necessitats que el nou pla de mobilitat pugui requerir al llarg de l’estiu.

Llegir Més

Si detecteu una tortuga marina, aviseu al 112

Caretta a la Vista!, projecte de divulgació de la tortuga babaua, informa que s’ha detectat la primera tortuga marina de la temporada a la costa catalana (zona de Salou). L’entitat recorda que respectar el procés de nidificació d’aquesta espècie amenaçada és clau per garantir la seva conservació. En cas de detectar una tortuga, cal no molestar-la i avisar immediatament al 112.

Llegir Més

Roses limita l’accés al Parc Natural del Cap de Creus del 15 de juliol al 31 d’agost

Entre el 15 de juliol i el 31 d’agost, l’Ajuntament de Roses limitarà l’accés amb vehicles de 4 rodes o superiors als espais naturals situats al Parc Natural del Cap de Creus. La restricció de pas serà efectiva entre les 10.30 i les 16.30, tots els dies de la setmana.

Llegir Més

Els regidors de Roses graven vídeos per respondre al jovent del municipi temàtiques i inquietuds del seu interès

Habitatge, formació, turisme, esports, medi ambient, món laboral... quins projectes actuals i quins són els reptes de futur a cadascun d’aquest àmbits, són les temàtiques que centren les intervencions que els regidors de l’equip de govern de Roses han respost a partir de la gravació de vídeos que, a partir d’avui, es difondran per les xarxes socials municipals. La iniciativa sorgeix a partir de l’aprovació del Pla Local de Joventut del municipi i del camí traçat per treballar d’una manera transversal i des de tots els àmbits en l’impuls d’oportunitats i en la millora de la vida del jovent rosinc.

Llegir Més

Inici del servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Roses

El proper dijous, 24 de juny, s’inicia a Roses el servei regular de salvament i socorrisme a les platges de la població, que s'allargarà fins al dia 12 de setembre. Tot i així, entre demà dissabte i el proper dia 24, s’estableix un equip inicial de 5 socorristes amb base a les platges de Santa Margarida per atendre els usuaris i les possibles emergències que es puguin produir. L’aplicació Roses Smart continuarà facilitant dades sobre l’aforament i els serveis de les platges durant l’estiu.

Llegir Més

Diumenge 20 de juny finalitza el termini per presentar propostes als Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Roses fa una reserva al pressupost municipal de 300.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar. Del 3 al 20 de juny es poden presentar les propostes ciutadanes a través del web www.tudecideixesroses.cat.

Llegir Més