Notícies

- Medi Ambient

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 537 elements coincideixen amb el vostre criteri

Roses bonificarà amb un 50% l’IBI dels habitatges amb instal·lacions solars

Els habitatges de Roses que disposin d’instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica gaudiran a partir del proper any, d’una bonificació del 50% en la quota de l’Impost de Béns Immobles. La mesura s’emmarca en el Pla per a la Transició Energètica de Roses, basat en la implementació d’un model energètic descentralitzat que busca assolir l’autoproducció necessària per abastir tota la població amb energia verda.

Llegir Més

Roses competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio

• Banderas Verdes premia l´esforç de l´hostaleria local i al propi consistori pel seu compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic • Un total de 210 establiments s´han sumat ja a aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Roses i Ecovidrio

Llegir Més

Estabilitzat l'incendi forestal del Cap de Creus

L'Ajuntament de Roses se suma a l'agraïment a tots els professionals dels cossos d'emergències que des del passat divendres han treballat en l'extinció de l'incendi forestal del Cap de Creus, iniciat a la urbanització Cau de Llop de Llançà. Tanmateix, recordem a la ciutadania la necessitat de mantenir la màxima prudència per impedir represses,així com la creació de nous incendis forestals davant l'elevat risc existent.

Llegir Més

Manteniu-vos informats de l’evolució de l’incendi a través de les xarxes socials de l’Ajuntament o canals oficials

Des de la declaració de l’incendi iniciat ahir al migdia a la urbanització Cau de Llop de Llançà, l’Ajuntament de Roses ha activat un dispositiu de seguiment que s’ha mantingut durant tota la nit en contacte amb els serveis d’extinció d’incendis, cossos de seguretat i Protecció Civil. Al llarg del dia es continuarà atentament l’evolució de l’incendi i s’informarà de qualsevol possible afectació al municipi de Roses. Us podeu mantenir informats a través de les xarxes socials de l’Ajuntament o canals oficials.

Llegir Més

Roses inicia una campanya de sensibilització per millorar la recollida de residus

Des d’ahir i fins al proper 31 de juliol, es duu a terme a Roses una campanya de sensibilització ciutadana sobre recollida de residus dirigida tant a la ciutadania general, a través d’un punt informatiu itinerant que anirà recorrent diferents espais del municipi, com de visites d’assessorament a establiments comercials i hostalers.

Llegir Més

Dijous 15 de juliol, sessió en streaming sobre les limitacions d’accés del Parc Natural del Cap de Creus

L’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Medi Ambient, Francesc Giner, respondran el proper dijous 15 de juliol, les consultes de la ciutadania sobre la implantació de les noves mesures d’accés de vehicles per a la protecció del Parc Natural del Cap de Creus. La sessió es farà online a les 20 h a través del perfil Facebook de l’Ajuntament. Les persones interessades ja poden enviar les seves consultes a través del correu participaciociutadana@roses.cat.

Llegir Més

Renovat l’enllumenat del Mercat Municipal

L’empresa municipal Rosersa ha finalitzat les tasques de renovació de l’enllumenat interior del Mercat Municipal de Roses, destinat a millorar l’eficiència energètica d’aquest equipament.

Llegir Més

Roses es prepara per limitar l’accés al Parc Natural del Cap de Creus a partir del proper 15 de juliol

Durant les darreres setmanes l’Ajuntament de Roses està treballant en alguns canvis de circulació necessaris perquè les noves mesures de protecció del Parc Natural del Cap de Creus que s’aplicaran entre el 15 de juliol i el 31 d’agost, tinguin una òptima i àgil implantació. També s’està instal·lant al municipi la senyalització informativa i viària necessària i editant material informatiu per donar a conèixer les noves condicions d’accés al parc entre ciutadania i visitants.

Llegir Més

Turisme de Roses amplia la programació d’esport i natura, benestar, enoturisme, cultura i lleure per a aquest estiu

Roses torna a oferir aquest estiu un extens programa d’activitats basades en el benestar i el gaudi dels sentits, l’enologia, el joc, l’activitat física i la immersió en la natura, a través d’una vintena de propostes que permeten conèixer la població des d’una vessant experimental. L’èxit d’aquesta iniciativa, sorgida del context sanitari viscut l’any passat amb la voluntat de donar a conèixer els recursos de Roses de forma amena i divertida als visitants de proximitat, ha fet que per a aquesta temporada el programa compti amb més activitats.

Llegir Més

Canvis en el cartipàs rosinc

Després del relleu d’alcaldia fet efectiu el passat dissabte 26 de juny amb la investidura de Joan Plana, avui mateix entra en vigor el decret de modificació de delegacions a regidors i regidores de l’equip de govern de l’Ajuntament de Roses, per a la redistribució d’àrees i competències.

Llegir Més

Roses crea una comissió interdepartamental per a l’aplicació de la nova mobilitat al PN del Cap de Creus

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la creació d’una comissió de seguiment integrada per membres dels equips tècnic i polític de l’Ajuntament, encarregada del seguiment de les noves mesures d’accessibilitat que s’aplicaran a partir del proper 15 de juliol al Parc Natural del Cap de Creus. Amb aquesta taula de treball, que es reunirà setmanalment i a la qual també es convidarà a participar al Parc Natural, les diferents àrees municipals fixaran les accions i adaptacions a implementar d’acord amb les necessitats que el nou pla de mobilitat pugui requerir al llarg de l’estiu.

Llegir Més

Si detecteu una tortuga marina, aviseu al 112

Caretta a la Vista!, projecte de divulgació de la tortuga babaua, informa que s’ha detectat la primera tortuga marina de la temporada a la costa catalana (zona de Salou). L’entitat recorda que respectar el procés de nidificació d’aquesta espècie amenaçada és clau per garantir la seva conservació. En cas de detectar una tortuga, cal no molestar-la i avisar immediatament al 112.

Llegir Més

Roses limita l’accés al Parc Natural del Cap de Creus del 15 de juliol al 31 d’agost

Entre el 15 de juliol i el 31 d’agost, l’Ajuntament de Roses limitarà l’accés amb vehicles de 4 rodes o superiors als espais naturals situats al Parc Natural del Cap de Creus. La restricció de pas serà efectiva entre les 10.30 i les 16.30, tots els dies de la setmana.

Llegir Més

Els regidors de Roses graven vídeos per respondre al jovent del municipi temàtiques i inquietuds del seu interès

Habitatge, formació, turisme, esports, medi ambient, món laboral... quins projectes actuals i quins són els reptes de futur a cadascun d’aquest àmbits, són les temàtiques que centren les intervencions que els regidors de l’equip de govern de Roses han respost a partir de la gravació de vídeos que, a partir d’avui, es difondran per les xarxes socials municipals. La iniciativa sorgeix a partir de l’aprovació del Pla Local de Joventut del municipi i del camí traçat per treballar d’una manera transversal i des de tots els àmbits en l’impuls d’oportunitats i en la millora de la vida del jovent rosinc.

Llegir Més

Inici del servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Roses

El proper dijous, 24 de juny, s’inicia a Roses el servei regular de salvament i socorrisme a les platges de la població, que s'allargarà fins al dia 12 de setembre. Tot i així, entre demà dissabte i el proper dia 24, s’estableix un equip inicial de 5 socorristes amb base a les platges de Santa Margarida per atendre els usuaris i les possibles emergències que es puguin produir. L’aplicació Roses Smart continuarà facilitant dades sobre l’aforament i els serveis de les platges durant l’estiu.

Llegir Més

Diumenge 20 de juny finalitza el termini per presentar propostes als Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Roses fa una reserva al pressupost municipal de 300.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar. Del 3 al 20 de juny es poden presentar les propostes ciutadanes a través del web www.tudecideixesroses.cat.

Llegir Més

Punt informatiu sobre mosquit tigre al Mercat de Roses

Aquest divendres, 18 de juny, el Programa de Vigilància del Mosquit Tigre de Dipsalut instal·larà a l'exterior del Mercat Municipal de Roses un estand informatiu on tècnics especialitzats resoldran dubtes i donaran consells entorn a les mesures i prevenció per combatre aquest insecte de forma eficaç. L'horari d'atenció al públic serà de 9 a 13 h.

Llegir Més

Roses posa en valor el patrimoni geològic de la zona del Far

Ha finalitzat el projecte impulsat per l’Ajuntament per a l’adequació paisatgística del rocam costaner de la punta de la Poncella. Amb aquesta intervenció, es dona visibilitat i es posa en valor una zona de cisalla de gran importància, recollida en l’Inventari d’Espais d’Interès Geològic de Catalunya i reconeguda internacionalment pel seu valor per a la comprensió dels processos tectònics.

Llegir Més

La Policia Local de Roses reforça el servei per fer front a una temporada turística complexa

L’Ajuntament de Roses autoritzarà que els agents de la Policia Local que ho desitgin, puguin realitzar enguany un major nombre de serveis extraordinaris amb l’objectiu de reforçar les necessitats del municipi en matèria de seguretat ciutadana durant l’estiu. Concretament, l’augment d’hores de servei es destinarà a dues problemàtiques concretes, situades en dos extrems del municipi: el top manta al passeig Marítim i el col·lapse de vehicles a les cales del Cap del Creus.

Llegir Més

Avui, 1 de juny, entren en vigor les noves tarifes elèctriques

A partir d'avui, dimarts 1 de juny, entren en vigor les noves tarifes elèctriques que impulsen el consum més eficient, abaratint el consum a les hores i dies en què els preus són més baixos (durant la matinada i els caps de setmana i festius).

Llegir Més

"Roses Ride": 9 rutes per descobrir Roses i el seu entorn practicant ciclisme

Turisme de Roses ja té disponible a través de la seva pàgina web www.visit.roses.cat, la nova proposta "Ride Roses", un nou producte turístic consistent en informació detallada sobre 9 rutes per conèixer Roses i el seu entorn practicant ciclisme. Les rutes són aptes per a diferents modalitats de ciclisme: 3 rutes de BTT, 3 de bicicleta de carretera i 3 de rutes gravel (que combina BTT i carretera).

Llegir Més

Cala Jóncols, primer hotel de la Costa Brava que obté el certificat internacional de turisme sostenible Biosphere

Cala Jóncols ha obtingut el certificat de turisme sostenible Biosphere i es converteix en el primer hotel de la Costa Brava en aconseguir aquesta acreditació, que és la de major reconeixement internacional. És un certificat voluntari de sostenibilitat que concedeix l’Institut de Turisme Responsable (ITR), un organisme independent que promou accions i programes de desenvolupament sostenible a la indústria turística. La certificació acredita el compromís del grup de Roses amb la cura del medi ambient i avala la seva aposta de millora continua en l’àmbit de la sostenibilitat, cultural i social.

Llegir Més

L’Hotel Marítim de Roses rep un dels 10 premis estatals Re Think Hotel per la sostenibilitat del seu projecte d'ampliació

L’Hotel Marítim de Roses s’ha proclamat guanyador d’un dels 10 premis Re Think Hotel 2020, els quals reconeixen els 10 millors projectes de rehabilitació hotelera sostenible de tot l’estat espanyol. A l’acte de lliurament de guardons celebrat ahir a Madrid i presidit pel secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, van assistir el director de l’Hotel Marítim, Josep Maria Espasa, l’arquitecte del projecte premiat, Orlando de Urrutia, i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, Fèlix Llorens.

Llegir Més

El projecte Libera extreu 3000 kg de residus de grans dimensions de les praderies de posidònia de Roses

La campanya de retirada de residus de grans dimensions duta a terme per l’entitat Submon aquest mes de maig a Roses, ha finalitzat amb l’extracció de 31 residus d’aproximadament 3000 kg de diferents camps de posidònia del fons marí rosinc. L’acció forma part del Projecte Libera, destinat a alliberar espais naturals de residus abandonats.

Llegir Més

Xerrada a Roses sobre Comunitats energètiques locals per a ciutadania i empresariat

El proper 19 de maig (20 h), el Teatre Municipal de Roses oferirà la xerrada Comunitats energètiques locals, on s’exposaran les possibilitats que ofereixen les comunitats energètiques per a l’autoproducció d’energia verda.

Llegir Més

Campanya de retirada de residus de grans dimensions de les praderies de posidònia

L’entitat Submon inicia avui una campanya de retirada de residus de grans dimensions dins del Projecte Libera, destinat a alliberar espais naturals de residus abandonats. Els treballs es realitzaran al llarg de tot el mes de maig als municipis de Roses i Llançà, i s’actuarà en zones de camps de fanerògames, com la posidònia.

Llegir Més

Neteja d’abocaments incontrolats al rec del carrer Punta Falconera

La brigada forestal de Rosersa està treballant aquesta setmana en la neteja dels recs del carrer Punta Falconera de Santa Margarida, on s’han acumulat nombrosos residus provinents d’abocaments il·legals. El consistori fa una crida a la responsabilitat i al civisme de la ciutadania i a la necessitat d'aplicar unes bones pràctiques en la recollida i tractament de residus per a la cura del medi ambient i de tota la població.

Llegir Més

S’inicia l’adaptació dels contenidors d’orgànica per millorar el seu ús

L’empresa concessionària dels serveis de neteja de Roses, FCC, està treballant en l’adaptació dels contenidors soterrats per a la recollida de la fracció orgànica. El nou sistema consisteix en el redimensionament de la boca d’entrada per una més petita que evitarà l’abocament de residus que no corresponen a aquest contenidor, millorant així el seu ús i optimitzant el reciclatge a Roses.

Llegir Més

El Mas Fumats renova el seu enllumenat amb sistemes LED de baix consum

S'han iniciat els treballs de substitució de l’enllumenat públic de la urbanització Mas Fumats per un nou sistema de baix consum amb tecnologia LED, adaptat a la normativa actual sobre eficiència energètica i contaminació lumínica. En total, se substitueixen 490 fanals de vapor de sodi de 125w de consum, per leds de 50w. Els treballs duraran entre 45 i 60 dies i compten amb un pressupost de 165.000 €.

Llegir Més

El Pla per a la transició energètica de Roses inclou 46 projectes per lluitar contra el canvi climàtic i reactivar l’economia

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan; el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens; i Marc Grijalvo, membre de l'equip de BiM Consultors, han presentat aquest matí el Pla Estratègic de Transició Energètica en l’àmbit de la Promoció Econòmica de Roses, un pla que vol liderar el procés de transformació contra el canvi climàtic, aportant alhora beneficis per al conjunt de la ciutadania, promovent iniciatives de producció energètica descentralitzades i actuant com a revulsiu econòmic diversificant i fent participar els agents econòmics de la població.

Llegir Més