Notícies

- Cultura i lleure

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 2318 elements coincideixen amb el vostre criteri

Missatge de suport de Roses per l’incendi a l’illa de Rhodes

L’alcalde de Roses, Joan Plana, ha fet arribar aquest matí a la municipalitat de Rhodes un missatge de solidaritat i suport per l’incendi declarat el passat diumenge, 1 d’agost, a l’illa, i per les afectacions que aquesta situació d’emergència ha provocat a la ciutat de Rhodes.

Llegir Més

Exhaurides les entrades per als concerts de Doctor Prats i l’Orquestra Maravella

La reserva d’entrades per als actes de la Festa Major de Roses avancen amb bon ritme i ja són dues les activitats que han completat l’aforament: els concerts de Doctor Prats i de l’Orquestra Maravella. L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament recorda que, en cas de no poder assistir, les persones amb reserva de plaça ho notifiquin als correus electrònics festes@roses.cat o cultura@roses.cat, per tal que la localitat es pugui assignar a una altra persona.

Llegir Més

La Colla Gegantera de Roses rebrà la Dracma de Plata de Roses 2021

L’acte institucional per excel·lència de la Festa Major de Roses és el lliurament de la Dracma de Plata, màxima distinció amb què el consistori reconeix persones, entitats o col·lectius que destaquen per la seva aportació i contribució al municipi, ja sigui des d’una vessant cultural, assistencial, esportiva, educativa... Enguany, aquest reconeixement recaurà sobre la Colla Gegantera de Roses, que rebrà la Dracma el proper diumenge 15 d’agost, a les 12 h, al Teatre Municipal de Roses.

Llegir Més

La Festa Major de Roses recupera les fires i el castell de focs i ofereix un ampli programa d’activitats per a tots els públics

Aquest matí es presenta a Roses la programació de la Festa Major 2021 i de la revista que l’Ajuntament edita anualment amb motiu de la seva celebració. El programa recupera enguany activitats com el castell de focs i les fires d’atraccions que, sumats a la trentena d’activitats culturals, infantils, visites i festes tradicionals programades, volen recuperar gradualment l’essència festiva i popular de la festa major rosinca.

Llegir Més

Confinament nocturn a Roses, a partir del 24 de juliol

L’alt índex de contagis experimentat a Roses en els darrers dies ha motivat que la població passi a sumar-se als municipis catalans en situació de confinament nocturn. La nova mesura s’aplicarà a partir del proper 24 de juliol, quan restaran prohibits els desplaçaments i la circulació per les vies públiques de Roses entre les 01.00 hores i les 06.00 hores.

Llegir Més

El III curs internacional d’Arqueologia finalitza aprofundint el coneixement entorn a la vila medieval de Roses

Avui, 16 de juliol, finalitza a Roses la tercera edició del Curs Internacional d’Arqueologia medieval i Moderna Ciutadella de Roses, en el qual han participat un total de 15 estudiants universitaris d’arqueologia i restauració. Durant les tres setmanes de durada del curs, els participants s’han centrat en l’estudi de la vila medieval de Roses realitzant tasques tant d’excavació com de laboratori i restauració.

Llegir Més

Mesures contra la COVID-19 vigents des del 15 de juliol

Amb la intenció de limitar la mobilitat i els contactes, a partir d'avui, 15 de juliol, entren en vigor noves mesures per prevenir els contagis de COVID-19 i l’impacte negatiu de la variant delta. Els canvis substitueixen la normativa anterior i, en tot cas, seran revisables en funció de la situació epidemiològica, assistencial i de cobertura vacunal de la població. Les mesures preveuen la tornada de certes limitacions a conseqüència de les actuals dades de la pandèmia a Catalunya. Els principals canvis respecte de les anteriors resolucions afecten l’horari de les activitats, l’accés a espais públics i les reunions socials, entre d’altres.

Llegir Més

Premis G! 2021- Yvette Barbaza de recerca en l'àmbit del Turisme

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona convoca un premi per al millor projecte de recerca en l’àmbit del turisme i el seu context social, econòmic i territorial a les comarques de Girona. El guardó vol ser un reconeixement a la geògrafa Yvette Barbaza, pionera en els estudis sobre turisme al nostre país, i té com a objectiu promoure el coneixement científic d’aquesta activitat aplicada a les comarques de Girona.

Llegir Més

Mesures contra la COVID-19 vigents des del 9 de juliol

Davant l'increment de positius per la COVID-19, i l'impacte negatiu de la variant delta, a partir del 9 de juliol entren en vigor noves mesures per prevenir els contagis. Els canvis substitueixen la normativa anterior i, en tot cas, seran revisables en funció de la situació epidemiològica, assistencial i de cobertura vacunal de la població.

Llegir Més

El Document del Mes presenta dues fotografies de l’estiu a Roses durant la dècada dels 70

Amb l’inici de l’estiu, l’Arxiu Municipal de Roses presenta aquest juliol a través de la seva secció web "El Document del Mes", fotografies pertanyents al fons de la família Martinolas, integrat per una col·lecció d'imatges datades entre 1974 i 1976. D’aquesta manera, l’Arxiu fa incís en la relació històrica entre l'arribada del bon temps, de l'estiu, i la visita recurrent dels turistes que, provinents de molts i molts llocs de la geografia catalana i europea, passen les seves vacances a Roses i que, també molt sovint, l'han convertida en la seva segona residència.

Llegir Més

Visita de la consellera Laura Vilagrà a Roses

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha visitat aquest migdia la població de Roses on ha estat rebuda a l'Ajuntament per l'alcalde de la població, Joan Plana, regidors i regidores de la corporació.

Llegir Més

Turisme de Roses amplia la programació d’esport i natura, benestar, enoturisme, cultura i lleure per a aquest estiu

Roses torna a oferir aquest estiu un extens programa d’activitats basades en el benestar i el gaudi dels sentits, l’enologia, el joc, l’activitat física i la immersió en la natura, a través d’una vintena de propostes que permeten conèixer la població des d’una vessant experimental. L’èxit d’aquesta iniciativa, sorgida del context sanitari viscut l’any passat amb la voluntat de donar a conèixer els recursos de Roses de forma amena i divertida als visitants de proximitat, ha fet que per a aquesta temporada el programa compti amb més activitats.

Llegir Més

Canvis en el cartipàs rosinc

Després del relleu d’alcaldia fet efectiu el passat dissabte 26 de juny amb la investidura de Joan Plana, avui mateix entra en vigor el decret de modificació de delegacions a regidors i regidores de l’equip de govern de l’Ajuntament de Roses, per a la redistribució d’àrees i competències.

Llegir Més

S’inicia el III Curs Internacional d’Arqueologia a la Ciutadella, centrat en l’estudi de la vila Medieval

Aquest matí s’han iniciat a la Ciutadella de Roses el III Curs Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna de Roses, organitzat per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Roses, amb la col·laboració de la Fundació Girona Regió de Coneixement. Els treballs es desenvoluparan a la vila medieval de de la Ciutadella fins al 16 de juliol i compte amb la participació de 15 estudiants, així com restauradors de l’Escola Superior de Conservació i Restauració.

Llegir Més

1917, El escándalo, Parásitos i Richard Jewell, films del programa Cinema a la Fresca de la Ciutadella de Roses

La Ciutadella de Roses torna a oferir aquest mes de juliol sessions de cinema sota les estrelles amb el programa Cinema a la Fresca, que enguany projectarà 4 pel·lícules reconegudes per públic i crítica: 1917, El Escándalo, Parásitos i Richard Jewell. Aquest estiu el cicle canvia de dia i les projeccions tindran lloc els dimecres. L’entrada és gratuïta, tot i que cal reservar plaça prèviament a través de la web rosescultura.cat o bé a la recepció de la Ciutadella.

Llegir Més

Fem una revetlla segura

Com cada Sant Joan, el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya difon els consells de seguretat per gaudir d'una revetlla de Sant Joan segura.

Llegir Més

Els regidors de Roses graven vídeos per respondre al jovent del municipi temàtiques i inquietuds del seu interès

Habitatge, formació, turisme, esports, medi ambient, món laboral... quins projectes actuals i quins són els reptes de futur a cadascun d’aquest àmbits, són les temàtiques que centren les intervencions que els regidors de l’equip de govern de Roses han respost a partir de la gravació de vídeos que, a partir d’avui, es difondran per les xarxes socials municipals. La iniciativa sorgeix a partir de l’aprovació del Pla Local de Joventut del municipi i del camí traçat per treballar d’una manera transversal i des de tots els àmbits en l’impuls d’oportunitats i en la millora de la vida del jovent rosinc.

Llegir Més

L’Espai Falcó ja és una realitat: arqueologia subaquàtica, pesca i immersió a la Roses del segle XX

La nova sala inclou la museïtzació de peces arqueològiques subaquàtiques datades entre el segle IV aC i el segle XX donades per Paco Falcó l’any 2017. La mateixa figura de Paco Falcó i la seva vinculació amb el mar -pesca, immersió, turisme- permeten també donar a conèixer la configuració de Roses a partir de la dècada de 1920

Llegir Més

Principals canvis a les mesures contra la COVID-19 que entraran en vigor a partir del 21 de juny

La Generalitat de Catalunya ha anunciat les mesures que seran vigents des del 21 de juny i durant 14 dies. Aquesta vigència és revisable en funció de la situació epidemiològica, assistencial i de cobertura vacunal de la població. En aquestes mesures s’anuncia una certa flexibilització que respon a la millora en les dades de la pandèmia provocada pel SARS-CoV-2 a Catalunya. Els principals canvis respecte les anteriors resolucions afecten a:

Llegir Més

Els treballs arqueològics a la Ciutadella posen al descobert una part important de la Vila Medieval

L’actuació ha permès posar al descobert 900 metres quadrats d’una de les principals illes de cases de la vila medieval, potenciant el seu coneixement històric i els valors patrimonials de la Ciutadella.

Llegir Més

Diumenge 20 de juny finalitza el termini per presentar propostes als Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Roses fa una reserva al pressupost municipal de 300.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar. Del 3 al 20 de juny es poden presentar les propostes ciutadanes a través del web www.tudecideixesroses.cat.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 8 de juny, cinc grups confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 9 persones. Pel que fa al conjunt de la població, el nombre de contagis mostra un ascens respecte a la setmana passada, amb 28 nous contagis comptabilitzats en els darrers 7 dies.

Llegir Més

L’exposició "Intangible" de Mercè Riba s’inaugura dissabte, 12 de juny, presencialment a Ca l’Anita

Del 12 de juny al 18 de juliol de 2021, la sala d'exposicions de Ca l'Anita presenta "Intangible", una mostra d’escultures de l’artista Mercè Riba que ofereixen una representació simbòlica de l’home. La inauguració tindrà lloc el mateix dissabte 12 de juny, a les 19.30 h, en aquesta ocasió ja de manera presencial per l’aixecament de les restriccions sanitàries per la pandèmia.

Llegir Més

El Document del Mes de l'AMR mostra l’allistament, l'any 1873, d'un rosinc a la Milícia Nacional

L'Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes de juny a través del seu apartat "El Document del Mes" del portal municipal www.roses.cat, una notificació datada de l’any 1873 on es mostra l’allistament del rosinc Pere Turró Bolasell a la Milícia Nacional.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 4 de juny a Catalunya

El 4 de juny entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Es preveuen alguns canvis en àmbits com l’horari de restauració i cultura i l’aforament de comerç i grans esdeveniments, entre altres.

Llegir Més

Roses floreix amb catifes, decoracions, gastronomia i còctels florals

Els actes de la Fira de la Rosa arrenquen avui amb la confecció per part dels comerciants rosincs de les tradicionals catifes de Corpus, creant un mosaic de colors a diferents espais de la població: Mercat Municipal, carrer Pi i Sunyer i carrer Sant Sebastià. A més, es decoren els carrers Joan Badosa i Sant Elm i les places de l’Àngel amb la creació "Roda cromàtica" a càrrec del centre l’Art i de l’Església, a càrrec dels alumnes del cicle formatiu d'Activitats Comercials, del Centre Escolar Empordà.

Llegir Més

L'Arxiu Municipal de Roses celebra el Dia Internacional dels Arxius amb una mostra de documents

El proper dimecres 9 de juny, en el marc de la Setmana Internacional dels Arxius, l'Arxiu Municipal de Roses oferirà una visita comentada i mostra d'alguns documents donats o cedits per ciutadans i ciutadanes al llarg dels anys 2020 i 2021. D'aquesta manera es vol fer difusió de la tasca de l'AMR per preservar la documentació de la població i de l'ús que té per part dels investigadors, estudiants i ciutadans.

Llegir Més

Neix "Nits de Circ", 10 nits de circ internacional de qualitat a la Ciutadella de Roses i als Jardins del Molí de Besalú

El proper mes d’agost la Ciutadella de Roses acollirà "Nits de Circ”, una nova proposta cultural per a l’estiu rosinc nascuda de la mà de Circus Arts Foundation, que es desenvoluparà conjuntament amb la població de Besalú. Grans atraccions internacionals dins la pista d’un circ sota les estrelles es donaran cita en dos espais d’ensomni: els Jardins del Molí de Besalú (de l’11 al 14 d’agost) i la Ciutadella de Roses (del 17 al 22 d’agost). Les entrades s’han posat a la venda aquest mateix matí.

Llegir Més

Les obres del carrer Tarragona finalitzen amb la senyalització de la contraescarpa de la Ciutadella

Aquesta setmana han finalitzat les obres d’instal·lació del nou col·lector de pluvials al carrer Tarragona, treballs que durant la seva execució van posar al descobert restes de l’antiga contraescarpa de la Ciutadella de Roses. La troballa, un cop estudiada pels arqueòlegs i finalitzats els treballs de la xarxa de pluvials, ha estat marcada amb una pavimentació diferenciada que mostra el seu recorregut.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 24 de maig a Catalunya

El 24 de maig entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara algunes de les restriccions tot i haver finalitzat l'estat d'alarma. No obstant això, es preveuen alguns canvis en àmbits com els horaris de restauració, el nombre màxim de persones a les trobades socials i l'aforament a cultura i comerç.

Llegir Més