Notícies

- Sanitat, Acció Social i Família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 813 elements coincideixen amb el vostre criteri

A Roses, Mulla’t per l’esclerosi múltiple!

El proper divendres 6 de juliol la Piscina Municipal de Roses participarà en la campanya Mulla’t organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple. Durant tot el dia, l’entrada a la instal·lació serà lliure per tal de facilitar l’accés a totes aquelles persones interessades a col·laborar amb aquesta acció solidària.

Llegir Més

Presentació del nou cartipàs municipal de l’Ajuntament de Roses

Aquest matí s'ha presentat a Roses la nova distribució de les Àrees Municipals que integren l'Ajuntament, així com l'equip de regidors responsables de cada àmbit.

Llegir Més

Magda Casamitjana, nova alcaldessa de Roses

Magda Casamitjana i Aguilà va ser escollida el passat dissabte, 16 de juny, alcaldessa de Roses amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, GIR, PP i ICV.

Llegir Més

Eleccions municipals 2007

Durant la jornada electoral celebrada ahir a Roses, un total de 6.250 votants (el 57,68 % del cens total) van acudir als col·legis electorals per emetre el seu vot. Consulteu els resultats de les eleccions municipals per meses i partits, així com la distribució de regidors del nou consistori.

Llegir Més

Finalitza la renovació de la xarxa de sanejament Almadrava – Port Esportiu

Amb les darreres tasques d’asfaltatge, finalitzen a Roses les obres de reforma i millora de la xarxa de sanejament compresa entre l’estació de bombament de la platja de l’Almadrava i el Port Esportiu. Els treballs realitzats han suposat la renovació de 4 km de canonades i col·lectors, així com la millora de les estacions de bombament de tot aquest circuit.

Llegir Més

ALTEM presenta el nou vehicle destinat al transport adaptat

Aquest matí la Fundació ALTEM ha presentat a Roses el nou microbus que l’entitat destinarà a partir d’ara a la realització del servei de transport adaptat per a disminuïts psíquics i físics que desenvolupa. L’adquisició d’aquest vehicle ha estat possible gràcies a la subvenció concedida per l’Ajuntament de Roses que, en un període de 5 anys aportarà un total de 90.000 a l’entitat, 18.000 dels quals ja han estat lliurats a la fundació.

Llegir Més

El servei de socorrisme de platges renova aquest estiu l'ambulància i l'embarcació de salvament

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el conveni anual amb Creu Roja per a la prestació dels serveis de vigilància, salvament i socorrisme de les platges del municipi. Com a novetats del servei per a aquest estiu, que tindrà lloc entre el 22 de juny i el 12 de setembre, es troba la renovació tant de l’ambulància com de l’embarcació de salvament adscrites al servei

Llegir Més

La Fundació Roses Contra el Càncer rep un ajut de 2.000 euros

Aquest matí, la sala d’actes de l’Ajuntament de Roses ha acollit l’acte d’entrega d’un donatiu de 2.000 euros que la Fundació Antoni Serra Santamans ha fet a favor de la Fundació Roses Contra el Càncer. Amb aquest ajut la fundació benèficoassistencial, pertanyent a la Mútua d’accidents ASEPEYO, vol col·laborar al finançament dels serveis i tasques de suport que l’entitat rosinca ofereix als malalts de càncer.

Llegir Més

La Fundació Roca i Galès dedica un llibre al rosinc Benet Vigo

El proper 31 de març el Teatre Municipal de Roses acollirà la presentació del llibre que Antoni Gavaldà, patró de la Fundació Roca i Galès i professor de la Universitat Rovira i Virgili, ha dedicat a la figura del corporativista rosinc Benet Vigo i Trulls. L’acte tindrà lloc a les 7 de la tarda i comptarà amb la presentació de l’arxiver municipal de Roses Josep M. Barris.

Llegir Més

Roses impulsa un Pla per fomentar la participació ciutadana

L’Ajuntament de Roses ha aprovat la realització de l’estudi de diagnosi previ a l’elaboració del nou Pla director de participació ciutadana. Aquesta iniciativa, consensuada per tots els grups municipals que integren la corporació (CIU, PSC, PP, ERC i ICV), té per objectiu apropar la ciutadania a la política local, incorporant els veïns i veïnes del municipi en els processos de presa de decisions.

Llegir Més

Xerrada sobre alimentació infantil al Teatre Municipal

Sota el títol "Alimenta bé al teu fill", l’Ajuntament de Roses i el Col·legi de Farmacèutics de Girona oferiran el proper divendres 9 de març, una xerrada dirigida als pares i mares de Roses.

Llegir Més

Les escoles de Roses, punt de trobada de famílies de diferents orígens i cultures

El proper 5 de març els centres escolars de Roses iniciaran la realització dels Tallers de Cohesió de Famílies, activitat inclosa dins el programa que el Pla Educatiu d’Entorn de Roses proposa per al curs 2006-2007. Els tallers estan adreçats a totes les famílies d’escolars del municipi, de diferents orígens, llengües i cultures.

Llegir Més

L’Ajuntament destina 180.000 euros a transport adaptat per al període 2006-2010

L’Ajuntament de Roses ha signat un conveni amb les associacions ALTEM i FADIR que té com a objectiu el foment del transport adaptat per a disminuïts psíquics i físics del municipi.

Llegir Més

Poema de Nadal al Teatre Municipal de Roses

El proper dissabte 16 de desembre la Fundació Roses Contra el Càncer organitza una nova edició del Concert Benèfic de Nadal. En aquesta ocasió, tindrà lloc la representació de Poema de Nadal de Josep Maria de Segarra, a càrrec de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i del Cor Harmonia Calellenc.

Llegir Més

Roses recapta diners per a la Marató de TV3

Roses ha organitzat per al proper diumenge 17 de desembre, dos actes per donar suport a l’edició d’enguany de la Marató de TV3. Concretament, els actes consistiran en la realització d’una quina benèfica i un espectacle de karaoke. Tots els actes tindran lloc al cobert de la plaça Frederic Rahola.

Llegir Més

Inici de les activitats del Pla Educatiu d’Entorn de Roses

El Pla Educatiu d’Entorn de Roses és una proposta impulsada per l’Ajuntament i el Departament d’Educació i Universitats que engloba un total de dinou activitats per al curs 2006-2007, adreçades als alumnes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat de tots els centres –tant públics com concertats- del municipi.

Llegir Més

Aprovat el pressupost municipal de Roses per al 2007

El ple de Roses celebrat ahir (9 de novembre) va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2007, que puja 40.150.000 €, un 6,48% més que l’any anterior. El programa d’inversions inclòs en el pressupost és de 12.494.112 €, i les àrees que experimenten un major increment respecte a 2006 són les corresponents a Ensenyament, Benestar Social, Turisme i Joventut.

Llegir Més

Un avi de Roses compleix cent anys

L’alcalde de Roses, Carles Pàramo, i la regidora de Benestar Social i Família, Carolina Sanés, van visitar ahir el veí de la població Joan Pous i Danés, en el dia en què aquest complia cent anys de vida.

Llegir Més

El Pla Educatiu d'Entorn de Roses engloba 19 cursos i tallers gratuïts per als alumnes del municipi

Aquest matí ha tingut lloc al Teatre Municipal la presentació de les actuacions que formaran part del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) que es desenvoluparà a Roses durant el curs escolar 2006/2007.

Llegir Més

Aules de Formació Cultural per a Gent Gran

L’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà organitzen durant els propers mesos d’octubre i novembre les Aules de formació cultural de la Gent Gran. Aquesta proposta de formació està adreçada a les persones de més de 50 anys interessades a participar en un cicle de conferències temàtiques sobre diferents temàtiques.

Llegir Més

La piscina municipal de Roses supera els 1.100 socis inscrits

La nova piscina coberta municipal de Roses, que obrí les seves portes als usuaris el passat 26 de juny, ha superat ja la xifra dels 1.100 socis inscrits. L’empresa municipal PRODER SL encarregada de la seva explotació, mantindrà fins a finals d’any el descompte del 20% sobre la tarifa d’inscripció.

Llegir Més

La població de Roses arriba als 18.000 habitants

El cens municipal de Roses acaba de sobrepassar les 18.000 persones empadronades, xifra que torna a constatar el continu creixement poblacional que està experimentat la vila en els darrers anys. Les dades recollides representen un augment de població superior al 31% des de l’any 2000, moment en què Roses tancà l’any amb un cens de 13.729 habitants inscrits.

Llegir Més

El BUS ESTIU CÍVIC visita Roses aquest cap de setmana

Els propers dies 14, 15 i 16 de juliol, el Bus Estiu Cívic del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya iniciarà a Roses el seu recorregut pel litoral català. Aquest projecte té com objectiu sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat d’un comportament cívic com a base d’una convivència pacífica i solidària.

Llegir Més

La nova piscina municipal, en marxa

La nova piscina municipal obrirà les seves portes al públic a partir del proper dilluns, 26 de juny. Ahir al vespre va tenir lloc l’acte d’inauguració de les noves instal·lacions, que va aplegar una gran quantitat de públic.

Llegir Més

Inauguració del servei de rehabilitació a Roses

La setmana passada va tenir lloc la inauguració del nou centre de rehabilitació ambulatòria de Roses. El nou centre està situat al número 6 del carrer València, i està gestionat pels especialistes de FisioGirona, empresa adjudicatària del concurs licitat fa uns mesos pel Servei Català de la Salut.

Llegir Més

La piscina municipal de Roses s’inaugurarà el proper dimecres

La piscina de Roses s'inaugurarà el proper dimecres 21 de juny, a les 20.30 h del vespre. Coincidint amb la seva obertura, ja ha estat aprovat el programa d’activitats que s’oferirà durant aquest estiu. D'altra banda, a partir del proper dilluns (dia 19), ja es podran tramitar les inscripcions directament al nou equipament.

Llegir Més

Prevista la creació de nous centres per a gent gran i persones amb discapacitat

El POUM, aprovat inicialment el passat 2 de juny, preveu la creació d’una illa per a la construcció d’un seguit d’immobles destinats a l’atenció bàsica per a la gent gran i, una part, a persones amb discapacitat.

Llegir Més

S’inicia el període d’inscripcions de la nova piscina coberta de Roses

La setmana vinent s’obrirà el període per formalitzar les inscripcions de la nova piscina coberta municipal, que té prevista la seva inauguració per al proper mes de juny. Els preus aprovats per l'empresa municipal PRODER SL, encarregada de la construcció i gestió del nou equipament, preveuen una tarifació adaptada a totes les necessitats i públics.

Llegir Més

El servei de rehabilitació arribarà a Roses aquest estiu

El darrer Consell Social celebrat a l’Hospital de Figueres, del qual l’Ajuntament de Roses en forma part, va informar de l’adjudicació que el Servei Català de Salut ha atorgat a l’empresa FisioGirona per a la gestió i administració del servei de rehabilitació ambulatòria al municipi de Roses.

Llegir Més

El manteniment de les platges de Roses té un cost anual superior als 500.000 €

Els diferents serveis que l’Ajuntament de Roses destina a les platges del municipi suposen una despesa anual superior als 500.000 €.

Llegir Més