Notícies

- Turisme i Promoció econòmica

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1676 elements coincideixen amb el vostre criteri

El comerç de Roses fa balanç de les campanyes 2020 i planifica les actuacions dels propers mesos

Aquesta setmana ha tingut lloc una trobada online entre l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses i els representants del sector comerç de la població, en el decurs de la qual el regidor Fèlix Llorens, va presentar les propostes que s’estan programant en matèria de dinamització comercial per a aquest 2021. La reunió va servir també per recollir les valoracions dels comerciants entorn a les campanyes desenvolupades al llarg de l’any passat.

Llegir Més

Dimecres 3 de febrer s'obren les inscripcions per als cursos d'idiomes, informàtica i higiene alimentària

Dimecres 3 de febrer s'obren les inscripcions dels cursos de formació que ofereix l’Àrea de Promoció Econòmica durant la propera primavera, amb formacions en idiomes, higiene alimentària i informàtica i noves tecnologies. Els aturats inscrits com a demandants d’ocupació a l’Oficina de Treball disposen de reducció en les tarifes d’inscripció, mentre que els joves de 16 a 29 anys inscrits en el Programa Garantia Juvenil, estan exempts de pagament.

Llegir Més

La promoció turística de Roses tanca el difícil 2020 amb un balanç de 351 aparicions en 101 mitjans

Turisme de Roses ha donat continuïtat al llarg de l’any 2020 a les accions promocionals destinades al turisme estatal, assolint un important ressò amb un total de 351 aparicions en 101 mitjans de comunicació de tot l’Estat. A finals de la primavera, també es va intensificar la promoció amb la realització de campanyes al sud de França. L’objectiu és mantenir el posicionament i ampliar el grau de coneixement de la destinació entre visitants i turistes potencials, per tal que aquests tinguin en compte la població a l’hora d’escollir els seus propers viatges.

Llegir Més

Convocatòria per contractar 5 auxiliars informadors per a la temporada turística 2021

L'Ajuntament de Roses obre la convocatòria del procés selectiu per a la provisió com a funcionaris interins de cinc auxiliars informadors per a la temporada turística 2021 i per a la creació d’una borsa de treball, mitjançant el procediment de concurs oposició lliure. Les sol·licituds per participar en el procés selectiu s'inicia avui, 19 de gener, fins al 8 de febrer (ambdós inclosos).

Llegir Més

L’Ajuntament consensua amb el sector de la restauració la realització de les campanyes gastronòmiques de 2021

Aquest matí ha tingut lloc una reunió telemàtica entre l’Àrea de Promoció Econòmica i el sector de la restauració de Roses, amb l’objecte de consensuar el calendari d’accions gastronòmiques que es realitzaran al llarg d’aquest any 2021. La reunió ha estat conduïda pel regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, i hi han participat un total de 22 restauradors.

Llegir Més

Es torna a impartir a Roses el Curs d'Atenció Sociosanitària

El proper mes de febrer s’iniciarà a Roses una nova edició del Curs d’Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials. Aquesta formació és l’exigida per treballar a residències i institucions per a persones dependents i permet obtenir el certificat de professionalitat necessari per al desenvolupament d’aquesta feina. És el quart cop que es realitza a Roses, amb resultats molt positius pel que fa a la inserció laboral assolida pels participants de les darreres edicions.

Llegir Més

El mercat de roba no obrirà el diumenge 10 de gener.

Segons les informacions facilitades pel Consorci de Comerç i Artesania de la Generalitat de Catalunya, els mercats de marxants de cap de setmana no poden vendre productes NO essencials mentre durin les darreres mesures preventives contra la COVID aprovades. Per tant, aquest diumenge 10 de gener de 2021, a Roses només tindrà lloc el mercat de fruita i verdura.

Llegir Més

Ajuts per a establiments obligats a cessar l'activitat durant octubre i novembre

Avui, divendres 8 de gener, s'obre el termini de presentació de sol·licituds de la línia d'ajuts per a la sostenibilitat econòmica adreçada als establiments que es van veure afectats pel cessament obligatori de l'activitat durant el mes d'octubre i novembre de 2020. Les activitats subvencionables són: centres d’estètica i bellesa, establiments de restauració (bars i restaurants), instal·lacions i equipaments esportius, equipaments culturals, centres de lleure infantil i juvenil i activitats extraescolars. La quantia de l’ajut és de com a màxim 800 € per sol·licitant.

Llegir Més

Roses obre a empreses i ciutadania la possibilitat de presentar els seus projectes en matèria energètica als Fons Europeus

L’Ajuntament de Roses presenta als Fons Europeus de reactivació post-Covid "Next Generation" el seu projecte de transició energètica en el sector turístic i HUB Marítim, amb l’objectiu d’aconseguir fons d’aquesta línia d’ajuts per al seu finançament. En aquest marc, el consistori obre a ciutadania i empreses de la població, amb projectes de transició energètica previstos per als propers 5 anys, la possibilitat de sumar-se a aquesta iniciativa i aconseguir fons per a les seves inversions.

Llegir Més

El concurs d’Instagram de la Posta de Sol de Roses ja té guanyadora

Tot i l’anul·lació de l’edició de 2020 del Festivalet de Roses, l’Àrea de Promoció Econòmica ha volgut mantenir el concurs de fotografies de posta de sol de Roses que cada any se celebra a la població en el marc del Festivalet. La convocatòria ha estat oberta entre el 14 d’octubre i el 15 de novembre i ha comptat amb una gran participació, amb 155 usuaris que han presentat un total de 1198 fotografies. Roser Llambrich ha estat la participant guanyadora.

Llegir Més

Bona acollida de la primera edició de l’Empordà als Aparadors

15 comerços de Roses han participat en la campanya de dinamització «L’Empordà als aparadors» que ha tingut lloc a l’Alt Empordà al llarg del darrer mes. Aquesta iniciativa està organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb els ajuntaments de Roses, Castelló d’Empúries, l’Escala, Figueres, la Jonquera i Llançà, i la col·laboració de 10 associacions de la comarca.

Llegir Més

Els empresaris de Roses impulsen un projecte de categorització dels apartaments turístics del municipi

Es tracta d’un dels dos grans projectes que l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus vol posar en marxa abans de Setmana Santa de 2021, juntament amb el segell “Gastronomia d’Origen” que garantirà que els establiments del municipi i de la comarca fan servir producte local i de proximitat. Durant l’Assemblea General de l’Associació s’ha destacat el creixement del 10% del nombre d’associats malgrat les complicacions derivades de la crisi sanitària que han marcat aquest 2020

Llegir Més

Roses continua reforçant la destinació i aconsegueix una vintena d’aparicions en mitjans especialitzats

Seguint una estratègia marcada per les actuals circumstàncies que han limitat la mobilitat, l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses continua amb la seva campanya de comunicació en mitjans autonòmics i estatals, reforçant la destinació. Durant el mes de novembre, s’ha incidit en el valor paisatgístic de les postes de sol rosinques i en el patrimoni local a través del seu Castrum Visigòtic, aconseguint 19 aparicions en 11 mitjans de comunicació. L’objectiu és mantenir el posicionament turístic de la població i ampliar el grau de coneixement entre visitants i turistes potencials, per tal aquests tinguin en compte la destinació a l’hora d’escollir els seus propers viatges.

Llegir Més

La campanya del Vermut es reprèn fins al 13 de desembre

La campanya de dinamització comercial "Anem a fer el vermut a Roses", aturada pel tancament de bars i restaurants arran de les restriccions per la segona onada de la COVID 19, es reprèn del 28 de novembre al 13 de desembre. Les persones que disposaven de butlletes rasca-rasca premiades, podran així gaudir del vermut amb què van ser gratificades per realitzar les seves compres en establiments comercials rosincs.

Llegir Més

Visit Roses ofereix aquest diumenge una visita guiada virtual als búnquers de Punta Falconera

L’Àrea de Turisme de Roses ofereix aquest diumenge a través del canal Youtube i del perfil Facebook de VisitRoses, una visita guiada als búnquers de Punta Falconera. S’hi sumaran també els canals de l’empresa de guiatge Terramar i del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i els perfils de les xarxes socials de l’Ajuntament de Roses, amb l’objectiu de difondre el patrimoni local a la població, d’una manera amena i a l’abast des de qualsevol indret. La transmissió tindrà lloc diumenge, 29 de novembre, a les 12 h.

Llegir Més

Demà, divendres 27 de novembre, encesa de la il·luminació de Nadal a Roses

La tradicional encesa de la il·luminació nadalenca a Roses, tindrà lloc demà divendres, a les 20 h, enguany en format digital a través de les xarxes socials municipals, per adaptar-se a les actual necessitats de prevenció anticovid. Amb aquesta inauguració, una seixantena d’espais ornamentats a tota la població, tots ells amb sistemes d’il·luminació led de baix consum, posaran llum al Nadal rosinc fins al 7 de gener.

Llegir Més

Campanya informativa per fomentar la correcta aplicació de mesures als establiments de restauració i hostaleria

La Policia Local de Roses ha posat en marxa aquesta setmana un dispositiu per fomentar les bones pràctiques en els establiments de restauració i hostaleria de la població. Una patrulla de l’Oficina Tècnica de la Policia visita bars, restaurants i hotels oberts, per garantir que aquests coneguin les mesures de prevenció que han d’aplicar contra la Covid19 i aclarir els possibles dubtes que propietaris i personal puguin tenir sobre els diferents trams del Pla d’obertura progressiva d’activitats establert per la Generalitat de Catalunya.

Llegir Més

Roses amplia la subvenció de 800 € a gimnasos, cinema, escoles d’idiomes, de dansa i de música, afectades per restriccions

L’Ajuntament de Roses augmentarà la partida prevista inicialment per subvencionar els negocis afectats per les restriccions imposades amb motiu de la Covid 19, fins a un import total de 180.000 €. Aquesta ampliació permetrà incloure també en el paquet d’ajuts activitats com escoles d’idiomes, de dansa, de música, cinema i gimnasos del municipi, que podran optar a la subvenció de 800 € anunciada la setmana passada per a bars, restaurants i centres d’estètica.

Llegir Més

15 comerços de Roses participen en la campanya L’Empordà als aparadors que s’inicia avui

Avui es dona el tret de sortida a l’Empordà als Aparadors, una campanya de dinamització comercial creada per donar suport als comerciants i als productors de la comarca en el context de la crisi econòmica generada per la pandèmia de la Covid. A Roses, un total de 15 establiments participen en la campanya.

Llegir Més

Roses subvencionarà amb 800 € restaurants, bars i centres d’estètica afectats per les restriccions

L’equip de govern de l’Ajuntament de Roses proposarà al proper ple municipal de finals de novembre, l’aprovació d’una modificació de crèdit destinada a subvencionar les activitats de restauració i d’estètica del municipi afectades per les restriccions anticovid de les darreres setmanes. Els ajuts consistiran en una subvenció fixa de 800 € per activitat afectada, i comptaran amb una dotació total de 150.000 €.

Llegir Més

Black Friday, Avança’t al Nadal i Marketplace, tres campanyes per estalviar comprant a Roses

L’Ajuntament impulsa per als mesos de novembre i desembre diferents accions per a la dinamització comercial al municipi, en col·laboració amb l’Associació d’empresaris Roses i Cap de Creus i els establiments de la població. L’objectiu és continuar fomentant, mitjançant descomptes i nous serveis, el consum als establiments locals per paliar els efectes provocats per la crisi sanitària de la Covid19.

Llegir Més

Ajut per a persones autònomes i microempreses enfront la COVID-19

Avui, dilluns 9 de novembre, la Generalitat obre el termini per sol·licitar un ajut extraordinari i puntual per un import fix de 2000€, adreçat al manteniment de l'activitat econòmica de les persones treballadores autònomes, persona física, i les persones treballadores autònomes que formin part d'una microempresa, davant els efectes de les noves mesures adoptades per fer front a la COVID-19.

Llegir Més

Roses continua posicionant la seva destinació en mitjans de comunicació estatals

Tot i les restriccions de mobilitat i mesures decretades durant les darreres setmanes per fer front a la pandèmia, Turisme de Roses continua treballant en la promoció turística de la població i en la difusió de tot allò que té per oferir a través de campanyes de comunicació a àmbit estatal. L’objectiu és mantenir el seu posicionament i ampliar el grau de coneixement entre els visitants i turistes potencials, per tal aquests tinguin en compte la destinació a l’hora d’escollir els seus propers viatges.

Llegir Més

La web Sempre Roses es posa en marxa i ofereix el nou marketplace de vendes online

Avui, dimecres 4 de novembre, es posa en marxa la web Sempre Roses, un nou aparador digital que inclou notícies d’actualitat, promocions, accés al nou marketplace dels establiments de la població i tot allò que el comerç rosinc té per oferir. L’acció s’inclou dins el programa Sempre Roses, Comerç tot l’Any, impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament en col·laboració amb l’empresariat, i té per objectiu promoure l’activitat comercial al llarg de tot l’any i incentivar que el públic local es quedi a comprar a Roses.

Llegir Més

Un àlbum de cromos amb fotografies de Roses, nova promoció comercial de Roses

A partir del proper diumenge, 1 de novembre, l’Oficina de Turisme de Roses distribuirà l’àlbum "Col·lecciona Sempre Roses" a totes aquelles persones que presentin un tiquet de compra d’algun dels establiments adherits a aquesta iniciativa. Al llarg de tot el mes de novembre, les mateixes botigues repartiran sobres de cromos per cada compra realitzada, per tal que els seus clients puguin completar aquesta col·lecció fotogràfica.

Llegir Més

Afectacions equipaments i activitats municipals de Roses per les noves restriccions a partir del 30 d’octubre

Amb motiu de les noves restriccions previstes a partir de divendres 30 d’octubre, a les 0 h, l’Ajuntament de Roses ha adoptat les següents mesures per adaptar activitats i equipaments municipals a la nova normativa. Entraran en vigor aquesta mitjanit i es mantindran fins a l’aixecament de les restriccions acordades pel Govern de la Generalitat.

Llegir Més

Obertura termini ajuts per a establiments de restauració i d'estètica i bellesa

Dimecres 28 d'octubre, a les 9h, s'obre el termini per sol·licitar els ajuts per a les activitats de restauració i d'estètica i bellesa afectades per les restriccions.

Llegir Més

"Sempre Roses" ofereix informació comercial del municipi a través de Facebook, Twitter i Instagram

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses activa la campanya "Sempre Roses" a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, tres nous canals de comunicació per mantenir informats els consumidors de totes les novetats comercials que es produeixen a la població.

Llegir Més

Oberta la inscripció per als comerços que vulguin participar a la campanya "Avança't al Nadal, compra a Roses"

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament organitza la campanya de dinamització del comerç “Avança’t al Nadal, compra a Roses”, en col·laboració amb l’Associació d’empresaris Roses i Cap de Creus. Els establiments del municipi que vulguin participar poden inscriure’s fins al 3 de novembre.

Llegir Més

El pressupost de Roses del 2021 s’adapta a les necessitats socials i econòmiques de la Covid19

• Augmenta d’un 32,75% la dotació econòmica de l’Àrea d’Acció Social per fer front a les necessitats socials del municipi • El 31 de desembre l’Ajuntament assolirà un deute 0 • Les inversions ascendeixen a 2.330.800 €, destinats fonamentalment a la millora urbana de les diferents zones residencials del municipi • Es mantenen les partides assignades durant 2020 per fer front a les conseqüències de la Covid-19 i impulsar l’activitat econòmica i turística a la població

Llegir Més