Notícies

- Ensenyament

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1027 elements coincideixen amb el vostre criteri

El Síndic de Greuges visitarà Roses el dijous 12 de novembre

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, acompanyat d’altres membres del seu equip, visitaran Roses el pròxim dijous 12 de novembre per atendre les persones que vulguin fer-li consultes o exposar-li les seves queixes de les administracions públiques. L’horari d’atenció de visites serà de 10 a 13.30 i de 16.30 a 19.00 hores al Teatre Municipal. Prèviament cal concertar l’entrevista trucant al 900 124 124 o enviant un correu electrònic a sindic@sindic.cat.

Llegir Més

Els mestres d’aixa, l’Ictineu i Monturiol centren l’exposició “Tajadura, l’esforç per recuperar la història”

Entre el 3 de novembre i el 3 de desembre, el casal d’avis de la Casa del Mar acull l’exposició “Tajadura, l’esforç per recuperar la història”, dedicada als mestres d’aixa, l’Ictineu i Narcís Monturiol. La mostra, organitzada pel museu de la Tècnica, vol ser un reconeixement a l’investigador i modelista naval Joan Manuel Tajadura, i un homenatge a la figura de Narcís Monturiol, en el 150è aniversari de l’avarament de l’Ictineu.

Llegir Més

Nàutica, noves tecnologies o serveis geriàtrics, noves propostes formatives del PER

L'Àrea de Promoció Econòmica de Roses (PER) impulsada per l'Ajuntament, ha programat un nou cicle d’accions formatives que tindrà lloc fins al proper mes de març. Inicialment, el programa s’integra d’un total de deu cursos i jornades amb temàtiques orientades a diferents sectors econòmics, tot i que gradualment s’incorporaran noves activitats adequades a les necessitats dels treballadors i empresariat locals.

Llegir Més

Un llibre mostra la vida quotidiana de Roses entre 1874 i 1975

L’Ajuntament col·labora en la publicació de “L’Abans. Recull gràfic de Roses, 1874-1975”, que Efadós edita en fascicles col·leccionables a partir del dimarts 20 d’octubre. En el seu recorregut, el llibre explica la memòria històrica des d’una vessant antropològica i etnogràfica, fixada en els costums i tradicions. L’autora del volum és la historiadora Ariadna Sánchez Mira i compta, a més, amb la col·laboració d’un equip de persones destacades de la vida cultural rosinca.

Llegir Més

L’Obra Social “la Caixa” presenta a Roses el cicle ¡Sakapatú! Un viatge per la música andina

L'Obra Social "La Caixa", en col·laboració amb l'Ajuntament de Roses, ha programat al Teatre Municipal un cicle de quatre concerts de música andina adreçat a un total de 1.200 escolars del municipi. La proposta té l’objectiu de fomentar la integració i la convivència i alhora, d’introduir al públic infantil i juvenil en el món de la música des d’una perspectiva didàctica

Llegir Més

Najat El Hachmi inaugura a Roses el curs escolar 2009-2010

Dijous 8 d’octubre,, el Teatre Municipal de Roses ha acollit l’acte d’inici del curs escolar 2009-2010 dels plans educatius d’entorn (PEE) de la comarca de l’Alt Empordà. La conferència inaugural ha anat a càrrec de l'escriptora Najat El Hachmi.

Llegir Més

De la Ciutadella a l’univers

Coincidint amb la declaració de l'ONU del 2009 com a Any Internacional de l'Astronomia, l’Espai Cultural La Ciutadella presenta, a partir del dimecres 7 d’octubre i fins al 24 d’octubre, l’exposició “Un univers per descobrir”. La mostra reuneix un seguit de magnífiques i sorprenents fotografies astronòmiques resultants de l’estudi de l’univers en què vivim.

Llegir Més

En marxa les obres de tancament de la Pista Poliesportiva per a un major aprofitament de la instal·lació

L’Ajuntament de Roses està executant els treballs de tancament vertical i d’instal·lació contra incendis de la Pista Poliesportiva Municipal. Aquest projecte, finançat en la seva totalitat pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) 2009, suposarà l’adaptació de la pista a les necessitats esportives del municipi, gràcies a un millor aprofitament de la mateixa durant tot l’any.

Llegir Més

El PAM de Roses estableix l’acció de govern per al període 2009-2011

El dimarts 29 de setembre l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, acompanyada de la resta de regidors de l’equip de govern, ha presentat el Pla d’Acció Municipal (PAM) 2009-2011, document que recull la proposta d’acció de govern a Roses fins a l’acabament de l’actual mandat, l’any 2011.

Llegir Més

Joan Boada i Magda Casamitjana inauguren a Roses un panell informatiu de la ruta Camins de l’Exili

Dijous 24 de setembre, el secretari general del Departament d’Interior de la Generalitat i l’alcaldessa de Roses han inaugurat un plafó informatiu sobre l'exili i la guerra en el municipi. El panell, situat a la plaça de la Pau, recordarà a partir d’ara els bombardejos feixistes i el paper de Roses com a enclavament de referència durant la retirada i l'exili.

Llegir Més

El Baluard de Sant Jaume de la Ciutadella s'obre al públic després de la seva rehabilitació

El dissabte 26 de setembre s'han inaugurat les obres de recuperació del Baluard de Sant Jaume. A partir d’aquest moment l’espai queda obert al públic, un cop que les obres realitzades en els passats mesos han permès integrar-lo en el recorregut visitable del recinte monumental.

Llegir Més

Roses celebra les Jornades Europees del Patrimoni amb una desena d’activitats culturals

El proper cap de setmana (25-27 de setembre) Roses se suma a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni amb la programació de diversos actes dirigits a obrir i difondre el ric patrimoni rosinc entre ciutadans i visitants. Aquesta celebració aplegarà una completa programació formada per una desena de propostes culturals, que s’iniciarà el proper divendres amb una conferència-col·loqui a càrrec de Joan Falgueras.

Llegir Més

Els nens i joves de Roses es fan seu l'estiu

Els Casals Esportius organitzats per l’Ajuntament de Roses estan batent aquest estiu nous rècords de participació. L’àmplia oferta i la qualitat de les propostes han fet superar les xifres d’assistents assolides fins ara, arribant a comptabilitzar 239 participants durant la primera quinzena del mes i 246 durant la segona. Per la seva banda, el casalet infantil destinat a nens d’entre 3 i 12 anys, ha comptabilitzat durant el juliol 186 i 187 participants per quinzena.

Llegir Més

S’instal·len els mòduls que acolliran durant el proper curs el cicle infantil de l’escola Vicens Vives

Els darrers dies s’han instal·lat a l’escola Jaume Vicens Vives de Roses els mòduls que acolliran durant el proper curs part de les aules provisionals dels alumnes de cicle infantil, mentre es realitzen les obres de millora i ampliació de l’edifici de parvulari del centre.

Llegir Més

Les escoles de Roses es posen a punt per al proper curs escolar

Aprofitant l’aturada escolar de les vacances d’estiu, l’Ajuntament de Roses està realitzant aquestes setmanes diverses actuacions de millora i manteniment a les escoles públiques del municipi. Arranjaments de patis i treballs de pintura centren aquests treballs, als quals s’ha destinat un pressupost de 125.000 euros.

Llegir Més

La Ciutadella s’obre als més petits

Entre les nombroses activitats culturals i didàctiques que proposa l’Espai Cultural la Ciutadella per a aquest estiu 2009 es troben una sèrie de propostes pensades per als més petits. L’activitat Safari al Museu, el contes a la fresca i els tallers familiars, permeten nens i nenes conèixer el patrimoni de Roses d’una forma didàctica i molt divertida.

Llegir Més

5.000 visitants han vist l’exposició “Miralls amb Memòria” a la Ciutadella de Roses

L’Espai Cultural La Ciutadella ha superat la xifra dels 5.000 visitants de la mostra fotogràfica “Miralls amb Memòria”, instal·lada a la seva sala d’exposicions des del passat 3 de juliol. La mostra és una aproximació al treball dels fotògrafs durant el període comprés entre els anys 1860 i 1940, i romandrà oberta al públic a la Ciutadella fins al proper 20 de setembre.

Llegir Més

L’edifici d’educació infantil del CEIP Vivens Vives s’ampliarà el proper curs

L’Ajuntament de Roses ha aprovat la reforma i ampliació de l’edifici destinat a les aules de P3, P4 i P5 de l’escola Jaume Vicens Vives. Amb la realització d’aquestes obres, que s’iniciaran el proper curs escolar, les sis aules d’infantil existents ampliaran la seva superfície i s’incorporaran nous espais per acollir serveis com l’aula de logopèdia i altres activitats de suport.

Llegir Més

Roses subvenciona els llibres de més de 2.000 alumnes rosincs i continua impulsant el Banc de Llibres

El Departament d’Educació de l’Ajuntament continua impulsant el seu projecte de gratuïtat i universalització de llibres de text, subvencionant part de l’import dels llibres de text dels alumnes del municipi en edat obligatòria d’escolarització i incorporant nou material al Banc de Llibres creat el passat curs. El conjunt d’actuacions suposen una inversió total de 206.000 €

Llegir Més

L’exposició del Síndic “Obrim portes als drets!” a Roses

L’exposició itinerant del Síndic de Greuges de Catalanya “Obrim portes als drets!” estarà a la sala d’exposicions de la Fundació Caixa Girona (avinguda de Rhode, 157) des del 17 de juliol i fins el 30 d’agost. La mostra es podrà veure els divendres de 17 a 20 hores, els dissabtes d’11 a 14 i de 17 a 20 hores i els diumenges i festius d’11 a 14.

Llegir Més

L'exposició “Miralls amb Memòria” arriba a l'Espai Cultural La Ciutadella

L’Espai Cultural La Ciutadella acollirà entre el proper 3 de juliol i el 20 de setembre la mostra fotogràfica “Miralls de Memòria”, projecte ideat i dirigit pel fotògraf Josep Maria Oliveras i que reuneix imatges, la majoria de gran format, obtingudes a partir dels materials originals facilitats per arxius públics i fons particulars de les comarques de Girona.

Llegir Més

Tot l’estiu de Roses a l’abast en un llibret informatiu i a la web municipal

L’Ajuntament de Roses de Roses ha editat un llibret informatiu que concentra les més de 150 activitats que els diferents departaments municipals han organitzat a la ciutat per a aquest estiu. D’aquesta manera, ciutadans i visitants tenen a l’abast tota l’oferta cultural, esportiva, lúdica i infantil de la temporada, reunida en una única publicació en quatre idiomes, consultable també en format digital a través de la web municipal www.roses.cat.

Llegir Més

VIII Mostra "Roses Flors'09" de l'11 al 14 de juny organitzada per ACOR

Entre l'11 i el 14 de juny Roses s'omple de flors per celebrar una nova edició de la Mostra Floral organitzada per l'Associació de Comerciants de Roses, ACOR. Catifes de flors, exposicions, propostes gastronòmiques i el joc visual Anamorphosis de les roses i els ocells, són les propostes d'enguany.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses amplia a 940 les places dels casals d’estiu per poder atendre la forta demanda

Entre les actuacions que s’organitzen a Roses durant la temporada d’estiu, l’Ajuntament atorga una especial atenció a la realització de casals destinats a nens i joves, amb els quals vol oferir una opció lúdica i esportiva de qualitat tot ajudant les famílies a conciliar vida laboral i familiar. Amb aquest objectiu de contínua millora, enguany s’ha ampliat fins a 940 el nombre de places dels casals d’estiu, per tal de poder cobrir les sol·licituds realitzades durant el període de preinscripció.

Llegir Més

Roses patrocina el campionat mundial de windsurf Gran Premi Catalunya Costa Brava

Turisme de Roses és un dels patrocinadors del Campionat del Món de Windsurf Gran Premi Catalunya Costa Brava que s’iniciarà demà al Golf de Roses. Amb motiu de la realització d’aquesta competició, alumnes rosincs es desplaçaran el proper dijous a Sant Pere Pescador, on rebran una masterclass de windsurf.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses impulsa un paquet de mesures contra la crisi

El consistori rosinc impulsa un dispositiu de mesures destinat a fer front a l’actual situació de crisi econòmica i a donar tot el suport possible a les famílies i l’empresariat del municipi. L’objectiu és ajudar les persones que han perdut la seva feina o que no poden fer front a totes les despeses quotidianes, així com establir mecanismes de reactivació de l’economia local davant les dificultats que han d’afrontar les empreses per al desenvolupament de les seves activitats.

Llegir Més

LA POPULAR mostrarà films d’animació creats per joves cineastes internacionals

Una de les propostes de la festa LA POPULAR que tindrà lloc el proper dissabte 13 de juny a l’Espai Cultural La Ciutadella, és la projecció dels Films Itinerants a càrrec de l’Alternativa-Festival de Cinema Independent de Barcelona. L’activitat, que tindrà lloc entre les 20 i les 21 h, presentarà una selecció d’animacions internacionals d’obres lúdiques, atrevides i divertides, que il·lustren les inquietuds i visions d’una nova generació de cineastes.

Llegir Més

LA POPULAR proposa una gimcana amb tecnologies del futur per descobrir la Ciutadella del passat

Una de les propostes de la festa LA POPULAR que tindrà lloc el proper dissabte 13 de juny a l’Espai Cultural La Ciutadella, és la realització de la gimcana QR MAPS!, consistent en l’aplicació de les tecnologies del futur per jugar i descobrir com era la Ciutadella del passat. L’activitat tindrà lloc al matí, de 10 a 13 h. Els jugadors que vulguin participar-hi hauran de portar un telèfon mòbil amb càmera i una brúixola.

Llegir Més

PIMESTIC mostra als empresaris del sector turístic de Roses les claus del màrqueting electrònic

Dijous 28 de maig ha tingut lloc a l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses (PER) una jornada divulgativa en el marc del pla PIMESTIC desenvolupat per la Generalitat de Catalunya. Durant la jornada, dirigida a l’empresariat del sector turístic, s’ha explicat a través d’exemples reals els avantatges d’implantar les tecnologies de la informació i la comunicació en la gestió empresarial i s’ha informat dels ajuts i vies de finançament de les quals es pot beneficiar el sector turístic.

Llegir Més

A punt les activitats d’estiu de la La Piscina Municipal de Roses

La Piscina Municipal de Roses ha preparat per a aquest estiu 2009 un ampli i diversificat programa d’activitats estructurat en dos apartats: els cursos d’activitats aquàtiques i l’anomenat pack fitness, que engloba les activitats dirigides al condicionament físic. El període d’inscripcions per participar en aquestes propostes s’obrirà la propera setmana.

Llegir Més